Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Novo značenje „Pete kolone“

Komentari (32) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 08 mart 2014 01:03
perkins
Stefane Karganoviću zato postoje SRBI poput vas da narodu otvore oci.Najveci nasi dusmani nam nista ne mogu bez pomoci pete kolone,koja nas prati kroz celu historiju.Veca ili manja,slabija ili jaca ona razara SRBSKI rod.

"Ne bojim se od vražjeg kota, neka ga je ka na gori lista, no se bojim od zla domaćega!
Preporuke:
65
5
2 subota, 08 mart 2014 01:05
Velja
Koliko god da je u globalu jasno o cemu se radi, bilo bi u cilju raskrinkavanja dragoceno objavljivanje teksta samog izvornika "Rusenje Republike Srpske, teorija i tehnologija prevrata".
Preporuke:
46
1
3 subota, 08 mart 2014 01:53
Niko
Odlican autorov osvrt na vjecni izazov opstanka Republike Srpske. Postoji stotinu problema u svakodnevnom zivotu i u regionalnom okruzenju RS. Medjutim, samo narod moze da se patriotiski i zastitnicki odredi prema RS. Ova i iduca godina su neobicno vazne za opstanak. Treba spremno docekati 2016 godinu i velike politicke izazove sto ce Srbima da priredi njihov mrzac gdja Clinton, veoma izgledni novi USA predsjednik. Sa njenim muzem su pocelmuke, sa njom moze sve da propadne.
Preporuke:
41
1
4 subota, 08 mart 2014 01:54
messi
Moj Stefane,
u bijedi koja je posvemasnja,
Lionel Messi moze mjesecnim honorarom izfinansirati drzavni udar,
te je smijesno i pomisliti kao neko ovdje nadmudrio strane placenike.
Ako naume da je podijele - podijelice je,
ako naume da je sacuvaju - sacuvace je,
sad se zanositi kao nekim patriotizmom i odlucnoscu,
ma dajte molim vas.
Patriotizam je braniti narod od vlasti koju je sam izabrao,
mozda administratoru komentar zvuci defetistticno pa ga ne objavi... nema veze,
pisati je onako kako mislis.
Preporuke:
9
58
5 subota, 08 mart 2014 02:01
Zdravko
Vama gospodine Karganoviću svaka čast za raskrinkavanje projekta Srebrenički "genocid", ali svrstavanje na jednu stranu dnevnopolitičke kaljuge uveliko baca sijenku i ove nepobitne uspjehe. Ličite mi na one ptice zloslutnice koje su Srbijom pronosile istinu da sve propada padom Tadića i njegovih trabanata. I uveliko upadate u patetiku. Ili ja nisam obaviješten. Ali licitiranje sa crnim listama izdajnika i spasilaca uveliko potkopava Vaš nesumljivi ugled i dosadašnje pregnuće, podvižništvo. Zapamtite, ne postoji nezamjenjiv čovjek, a političar pogotovo. U ovim banana republikama narod ne odlučuje ama baš ništa i to je vama vrlo dobro poznato. A uspješan ovdašnji političar mjeri se samo količinom ustupaka onima koji odlučuju. Tu narodni interesi ne igraju nikakvu ulogu. A odlučuje Amerika i sateliti. Sjetite se Petog oktobra, ružičastih revolucija, Ukrajinske drame pa i tenka na kojem je slavodobitno i vaš branjenik došao do premijerske fotelje. I na kraju, pa zar i profesora Milojevića u izdajnike
Preporuke:
9
54
6 subota, 08 mart 2014 07:36
Teoreticar zavere i blagi paranoik
Gospodine Profesore, u nasoj, domacoj istoriji najveci zlikovci su iskustvo stekli u nesretnom gradjanskom ratu u Spaniji. Nihovo "herojstvo" oliceno u pucanju u ledja srpskom zandarima, jednako je danasnjem majdanovskom, gde su stradali Berkuti.
Bezimeni Uljanov, a posledicno i Trocki su literatura na Vasem ocnom ormaricu.
Preporuke:
26
2
7 subota, 08 mart 2014 08:08
Mićunović
Ima li čestitih ljudi, ima li srba ili smo izginuli braneći tuđu Jugoslaviju. Kome smo je i zašto branili?
Probudimo se braćo, birajmo svoje - ako nas ima i ako želimo da postojimo.
Treba ustanoviti vešala, nikoga ne vešati - samo srpski krvnik željan para i vlasti, treba da zna šta ga čeka ako izda narod i državu. Ko se baci kamenom na narod i državu, sa ili bez razloga - neka pogleda na vešala. Na prazna vešala i neka pomisli da je to za njega. Da je to vrhovni sud za KANDIĆ kolonu. Narod je sila narod je moć. Čuvajmo otadžbinu od svojih i niko nas ne može pobediti. Neće ni pokušati.
Preporuke:
39
0
8 subota, 08 mart 2014 08:28
Jovan M. Pidikanac
Radovao bih se ako bi narod u Republici Srpskoj, na jedinstven način i u slozi, pokazao svetu svoju i snagu i volju, da očuva ono što je teškom borbom i bezbrojnim žrtvama sopstvenog naroda, ipak postignuto. Srpska je danas nedeljivi i neuništivi deo našeg etničkog prostora i na nama je da svojim postupcima, to i odbranimo! Jasno sagledavamo da nezajažljiva Hidra zla, pokazuje svoje zle čeljusti i preti nam na svaki način! Samo svesni naše pozicije, ujedinjenim snagama i u slozi koja će umeti odbraniti naše strateške interese, uspećemo da dolazećim generacija u našem srpskom narodu, ponosno pokažemo pravac koji smo odabrali. A to je nacionalno jedinstvo i svest, da se u najtežim prilikama, uvek moramo složiti u izboru našeg nacionalnog puta.
Preporuke:
38
0
9 subota, 08 mart 2014 08:41
simeon
Izvanredno promišljanje velikog intelektualca!
Belosvetski satrapi su pravilno procenili da je Republika Srpska jedina preostala zajednica koja se ne uklapa u njihove planove. Nije spremna na samodestrukciju i ostala ogavna samoponiženja radi "napretka na putu u svetlu evroatlansku budućnost". Najgore u svim njihovim projektima je to što neverovatno lako nalaze domaće izvođače radova među nama (Srbima, Rusima, Ukrajincima...).
Za nauk može poslužiti misao velikog Gadafija koju sam čuo u Libiji kad su se sugrađani žalili da nema dovoljno hleba u prodavnicama (iako ima brašna!). "Narod koji sebi neće da umesi dovoljno hleba možda ne treba ni da ga jede!" Braćo Sloveni dozovimo se u pamet dok je preostalo još nešto vremene i snage.
Preporuke:
39
1
10 subota, 08 mart 2014 08:51
unger
Oni znaju da će se sve njihove šeme i opsene srušiti kao kula od karata onoga trenutka kada narod Republike Srpske provali njihovu igru. Ni uloženi milioni ni lažne parole u tom slučaju neće spasiti njihov podli projekat.

iskustvo govori da sve sto oni plate to mora da uspe.
u slucaju srba takvi placeni projekti su i ranije uspevali:1941-e,1991-e,2000-te.....
tuzno je da ce se medju srbima uvek naci dovoljan broj ljudi koji predstavljaju onu kriticnu masu koja je spremna da sledi tudje projekte,a na stetu srba.
zato i uspevaju.
ima li,izuzev milorada dodika,trenutno srpskih politicara koji se ne utrkuju u tome da dokazu stranim ambasadorima da ce da budu bolje sluge od drugih?
tuzno je i da ih narod nikada nije efikasno bojkotovao pa na svakim novim izborima biraju stare lopove i prevarante.
Preporuke:
22
3
11 subota, 08 mart 2014 08:54
sofi
Gospodin Karganović, kao i mnogo puta do sada, otvoreno upozorava na nešto o čemu ovdašnja vlast svesno ćuti i time postaje saučesnik u zlu. Kada se radi o prevratima i petokolonaškompetooktobarskom delovanju, makar nama ne treba posebno objašnjavanje kako se i ko to čini. Mi smo i zavičaj nekih koje nazivaju psima rata ili psima mira (u svakom slučaju psima). Setimo se nedavnog lamentiranja Srđe Popovića o događajima u Ukrajini. On gotovo da izjavljuje divljenje prema ,,ustanicima'' i njihovoj borbi za evropske vrednosti, a pri tome zamera nama kako nemamo te snage!
Preporuke:
31
0
12 subota, 08 mart 2014 09:18
Veliki Staljin
Narod R.srrske i narod Srbije treba surovo da se obracunaju sa retom kolonom.U srbiji je to trebalo odavno uraditi jos 90 tih,a danas je jos gore stanje,rete kolone ima svuda,oni su na vlasti,oni glume oroziciju,oni su cak i lazni nacionalisti,oni su nwo,kultura,mediji svuda su infiltrirani
Preporuke:
29
0
13 subota, 08 mart 2014 09:32
Peta
U Srbiji zemlji inadžija,sve je naopako pa i ovaj fenomen.
Prva kolona:vlast,izvršna,zakonodavna i Ustavni sud;
druga kolona:srpski mediji,većina;
treća kolona:Eurofanatici u liku NVO-a;
četvrta kolona:Zapadna diplomatsko-konzularna predstavništva.
Šta je ostalo slobodnim,levo-desno orijentisanim rodoljubivim Srbima?
Preporuke:
25
0
14 subota, 08 mart 2014 10:09
igorsima
Pročitajte knjigu:
"Rušenje Republike Srpske: Teorija i tehnologija prevrata"

Besplatna je, možete da je skinete u pdf formatu i čitate na miru, možete da adresu pošaljete prijateljima.
Ima malo toga što već niste znali (recimo, pojedinosti vezane za RS), ali glup je svako ko je ne pročita.

Sve o "obojenim revolucijama" na jednom mestu:

http://stanjestvari.files.wordpress.com/2014/02/d180d183d188d0b5d19ad0b5-d180d0b5d0bfd183d0b1d0bbd0b8d0bad0b5-d181d180d0bfd181d0bad0b5.pdf
Preporuke:
18
1
15 subota, 08 mart 2014 10:38
Mesi i Laktaši
Messi, ti predlažeš da sami stavimo glavu na panj, da nam je neprijatelj otseče. Nijedna se bitka ne sme predati bez borbe. Pametne borbe. Pa čak i ako se bitka i izgubi, to je samo privremeno, jer nijedna bitka nije izgubljena za navek, pobeđen je samo onaj ko prihvati i pomiri se da je pobeđen. E, sad onaj Maršal piše da jke štab 5 oktobra 2000 bio u Laktašima, da li se sada to sve Dodiku vraća, jer svaki račun mora kad-tad da se plati, o tome će valjda Maršal napisati novu knjigu.
Preporuke:
20
3
16 subota, 08 mart 2014 11:38
Žalosna sova
Novo značenje pete kolone je u tome jer za razliku od prikrivene pete kolone u Madridu, sada peta kolona radi otvoreno "u ime demokratije i evropskih vrednosti". Srbi su napadnuti od četiri zvanične kolone iz Vašingtona, Berlina, Londona i Pariza, a peta kolona rovari iznutra legalno preko raznih NVO i političkih stranaka kao iz redova vođe "ja sam se varao devedesetih godina". Tako je otišlo Kosovo, a sprema se isti kolač i za RS. Neće nekoliko desetina hiljada Srba sa one strane granice da zaustavi sedam miliona Srba od našeg puta u EU, kako je jasno rekao naš Premijer braći Srbima na Kosmetu. Ako nekome treba nešto više, onda stvarno nešto nije u redu sa Srbima. Ili kako je rekao pokojni Dr. Jovan Rašković "Srbi su lud narod". Malo nam je bila škola sa Jugoslavijom umesto Kraljevine Srbije od Rumunije do Splita i južno do Prokletija prema Londonskom Ugovoru iz 1915 godine. Rešenje je ponovo za organizaciju "Ujedinjenje ili smrt" ili nam spasa nema.
Preporuke:
16
1
17 subota, 08 mart 2014 11:50
Mika Dorćolac
Treba da podelimo dobro i zlo i da se smirimo. Ako se ujedinimo oko nacije i nacionalnog programa, koji za sve stranke, partije i pojedince isti - spasićemo se od najezde svetkog zla. Srbi su se, sa ukrajincima, našli na putu na Istok (Drang nach Osten, što bi rekao Herr Hitler) na bogatstva Rusije. Mali smo, ali ogromne snage. Pominjete advokata Srđu, koji je idealan zastupnik i lobista onih za koje radi. Zaboravio je tužbu protiv Koštunice. Tužiće on sve koji se usude ba kažu lepu reč za Srbiju, Ukrajinu, Rusiju. Moj komšija Srćko ima u arhivi masu scenarija kako da dobije još par dalekih agzotičnih ostrva. Veliki svetski mirotvorac koji podstrekava pobune radi uvođenja demokratije i mira u svetu. Bacanjem ulja na vatru gradi novi ameroporedak u svetu.
Preporuke:
10
1
18 subota, 08 mart 2014 13:03
Vera Sobat, Vojvodjanka, Srpkinja
Postovani gospodine S.Karganovicu, nas je mnogo koji svaku Vasu rec potpisuju!

Ono sto dovodi do OCAJA jeste, lagano ali nesumnjivo razgolicenje ljudskog
bica uopste!!!

Covek je daleko, daleko krvolocniji od svih ZVERI, i cak mislim da uporedjujuci
coveka sa zveri, mi te zveri VREDJAMO!!

Samo u Srbiji, samo u srpskom narodu gde god nas je, imamo toliko prodatih
dusa, toliko IZDAJICA sopstvenog naroda, toliko EGOMANA spremnih na SVE
samo da se dokopaju boljitka za sebe samoga!

Nisam tako nesto dozivela na zapadu, ni u jednoj zapadnoj zemlji u toku vise
decenija zivota medju njima, nisam dozivela KVANTITET IZDAJNIKA kao kod-
nas, kao u Srba!!

Ta cinjenica, TO bi pod hitno morala da bude TEMA svih nas, pocevsi od onoga
"obicnog" gradjanina koji je mozda takvog sina/cerku izrodio, pa sve do vrha
onih koji nas vode!
Preporuke:
16
2
19 subota, 08 mart 2014 16:19
Drinko Končarević
Razotkrili smo i ovu "petu kolonu" a ustvari niko nije raztkriven odnosno uhapšen, osuđen, kažnjen. Prema pisanju naših medija, u Srbiji danas, radi između 5 i 8 hiljada špijuna raznih profila. Praktično, to je armija čije se postojanje mora ozbiljno shvatiti.
Preporuke:
13
1
20 subota, 08 mart 2014 16:30
gavrilo
dragi Stefane, sjajno, sjajno, ali ipak mislim da narod RS neće dozvoliti Ukrajinu na tlo RS ne zato što nije spreman za izdaju nego mu još uvijek "miriše" prosuta krv...
Preporuke:
15
1
21 subota, 08 mart 2014 18:26
Lola
Gospodine karganoviću , dve primedbe
1. knjiga , pdf ili članak je izuzetno dobro urađen i sa te strane komlimenti .....problem je , po meni ,što nije preveden na jezik jednostavnih ljudi , jer ovako kako je napisan ipak treba određena doza 'pameti' .
Meni nije problem da razumem napisano , ali tekst i nije pisan za mene nego za obične ljude koji će odlučivati ..ili možda grešim .
Sa druge strane mislim da Dodik treba da se 'odrekne ' svojeg bogatstva za kojeg ga napadaju .....sa razlogom ili bez njega .....mogao bi za početak da se javno odrekne svega za šta ga trenutno napadaju i da recimo to 'bogatstvo' podeli sa rajom i JAVNO .....tako bi izbio i poslednji adut svojim protivnicima .
Mora se javno distancirati od svih , ili ih braniti sa argumentima ,svih onih koje mu trenutno peta kolona nameće .
Jedan mali zakon koji bi recimo sankcionisao sve one koji bez motiva napadaju državu bi takođe dobrodošao ...nešto slično i Rusi sada uvode .
Preporuke:
9
0
22 subota, 08 mart 2014 18:48
Stanic Milan
Koliko samo ima opore istine u komentaru g.messija!Licno bi voleo da nije tako,ali na nasu nesrecu - tako je.RS(ponavljam se po ne znam koji put)postala je privatna drzava u kojoj mali broj bogatih uvezani sa politickom nomenklaturom zive ugodnim zivotom, stvarajuci personalnu uniju,i nikad im dosta.Od pre nekoliko meseci gledali smo na HRT -u jednog gospodinama koji se sa smeskom "oprasta" od 450.000 Eu koje je ilegalno pokusao preneti preko granice.Gospodo - ciji je to novac?Kako je taj novac zaradjen?Da li doticni gospodin ima u rukama sve vazne ugovore za izvodjenje gradjevinski radova i monopol nad istim?Sta je za Biracom i kradjom od 150 miliona KM?KO ce to platiti?RS dnevno gubi oko 100 radni mesta.Ne zivi se od prazni parola i imaginarnog srpstva.Na kraju.Ne treba RS nikakva "peta kolona"-u koliko se ovako nastavi sama ce se urusiti iznutra pod teretom nepravde,lopovluka,korupcije,nepotizma,kradje i urusavanja drzavni institucija.
Preporuke:
8
2
23 subota, 08 mart 2014 20:05
Srpsko Sarajevo
@Messi,Zdravko,Milan Stanić
Veliki pozdrav za ljude koji razumno i razborito sagledavaju današnju situaciju u Republici Srpskoj.
Republika Srpska se ne brani poltronskim takstovima nego zdravom kritikom.
Preporuke:
9
3
24 subota, 08 mart 2014 23:32
Turas
Tako je Karganoviću .Podstičete ne popularnu temu na srbskom govornom području .Ovde na NSPM ja već vidim da oni koji pripadaju petoj koloni ne komentarišu vaš prilog . To je za njih ne interesantna tema .Javljaju se tamo gde mi srbski nacionalisti branimo srbske interese od podlosti zapada o kojima i vrapci već cvrkuću .Javljaju se sa tobože "boljim" rešenjima. Ili su zajedljivi , cinični ,podsmešljivi na komentare ljudi koji iskreno i prostodušno ali rezonski zdrave komentare prilažu .Ovde su to:neki Kortesi ,alkari, brm, todorovići itd. Ima ih sve više otkada je "demokratija mišljenja" dozvoljena. Inače obično su to "intelektualci" zečije prirode . Ali u Srbiji su ovi hrabri po ugledu na NVO i srbsku vladu . U svojim frustracijama nalaze zadovoljstvo u pljuvanju na sopstveni narod .Vešto se prikrivaju menjajući pseudonime po potrebi. Postojanje ove truleži ukazuje na stanje u zemlji koje se bliži kulminaciji društvene moralne bede .Dobro je što je ova trulež društva krenula od vrha. Lako se locira .
Preporuke:
4
1
25 nedelja, 09 mart 2014 01:25
Simo
@Stanić Milan

Treba biti pošten i reći da su se gotovo identične stvari događale kada su vlast vršile druge stranke,a sada pripadaju opoziciji.
Koliko je samo ratnih profitera nastalo 90-ih godina?Koliko je samo "biznismena" nastalo od tadašnjih ministara?Zašto su u ratu pored kafe,nafte,duvana prodavali i municiju suprotnoj strani,da bi nas oni tom istom gađali?Nije li to najveći zločin?Pa očajna privatizacija,koliko li je miliona pokradeno?
I tada je bilo svakavih radnji pa se nismo urušili,iako smo dali neke nadležnosti Sarajevu.
Poenta je da svaka vlast donosi korupciju i nepotizam u određenoj mjeri.Ne postoji idealna država,u Njemačkoj je jedan Helmut Kol pronevjerio neki novac pri plaćanju poreza.A koliko je slučajeva zataškano?
Znači, trebamo biti obazrivi i moramo čuvati R.Srpsku i samo u okviru nje se boriti za bolje sutra.Ogroman broj starnih i muslimanskih političara nastupa sa tezom:opljačka vas Dodik čuvajući RS,hajmo se podjeliti u 4 kantona da živimo bolje.
Preporuke:
5
0
26 nedelja, 09 mart 2014 01:36
Ernan Kortes
Turas, gde si ti to stekao diplomu "srbskog nacionaliste" koji "zdravo komentariše srbske" nacionalne interese? Ko deli takve diplome i tapije na mišljenje o Srbiji i njenim problemima?
Ovu drugu školu lepljenja etiketa izdajnika, pete kolone i bande koja radi protiv nacionalnih interesa i podmeće klipove u naš razvoj, znam gde si završio; na "univerzitetu Jove Kape", čiji su najbolji učenici današnji miloševićevci koji sa šiptarskim teroristima uz večeru dele srpske zemlje.
Preporuke:
1
4
27 nedelja, 09 mart 2014 10:12
Stanic Milan
Stanic M.- gosp.Simo

Apsolutno se slazem sa Vasim tekstom jer postojeca erozija srpskog drustva nije pocela od juce.Ona ima prauzrok desetine,pa cak i preko 100 godina unatrag- ja uvek kao vododelnicu u medjunarodnim odnosima(bar sto se tice novije istorije uzimam 1900.).Problem je u tome sto su se promenili drustveno -istorijski uslovi,pogotovo to treba gledati u optici najnovijih dogadjanja u Ukrajini.NATO alijansa sada smatra da ima odresene ruke i tako ce se ponasati.Lider jednog naroda mora v.dobro paziti - sta ce i u kojoj prilici reci,a pogotovo ciniti.Naredne godine bice izuzetno teske za srpski narod u celini,pogotovo sto je Srbija promenila svoje prioritete,a u RS je propadanje na moralnom,ekonomskom,politickom,drustvenom i kakvom god hocete planu evidentno.Srpska je danas jedina oaza na Balkanu srpskog naroda.Gubitak Nje,znaci gubitak srpskog identiteta,vere,kulture i cega god hocete.
Preporuke:
4
0
28 nedelja, 09 mart 2014 17:42
Peter RV
Problem je potpuno obrnut, g. Karganoviću,
'Nova Peta kolona' je - i u RS- u i u Srbiji -već godinama na vlasti koja nam se sad predstavlja kao super- patriotska i sektaška.
U RS-u se instalirala sa Dodikom , sjećate li se ko ga je ,i kako ,doveo na vlast?
U Srbiji već imamo drugu njenu generaciju ( Vučić- Dačić) kao kontinuitet onoj prvoj ( Đinđić, Koštunica,Tadić).
Problem je -kako se oslobodit od njih- kad su na vrhu, umjesto plašiti se od zavjera protiv njih!
Preporuke:
5
4
29 nedelja, 09 mart 2014 21:01
Peter RV
@Turas
Potpisujem i pozdrav.
Preporuke:
1
5
30 nedelja, 09 mart 2014 22:47
Turas
Gosn "Kortes"diploma nacionaliste se ne kupuje .Jednostavno što reče B.Crnčević ili jesi ili nisi .Vi ste pokazali ko ste i sami stojite iza stečene kvalifikacije .Ja sam samo to napisao .Nema potrebe da me vređate . Vreme je da se zna, ko gde pripada .
Preporuke:
3
0
31 ponedeljak, 10 mart 2014 00:57
Ernan Kortes
Turas, ti pokušavaš da vređaš a ne ja. Nisam kazao da se diploma srpskog nacionaliste kupuje, to je tvoje podmetanje u stilu miloševićevca, nego sam te pitao gde si ti stekao tu diplomu. Ko je tebi dao pravo da govoriš u ime "srbskih nacionalista"? Ti sam sebe promovišeš u nekog "srbskog nacionalisu" pa te lepo pitam ko ti je dao diplomu, tapiju ili pravo da sve druge koji ne misle kao ti, nazivaš izdajnicima? Eto, lepo mi odgovori pa ćemo nastaviti razgovor. Ako nisi "hrabar" kao pukovnik Jevtović, koji pobegne od diskusije čim je gusto, kao što su i on i njegov idol Milošević pobegli sa Kosova.
A ako nećeš, nastavi da drugima lepiš etikete. Samo ne zaboravi da one više govore istinu o onom ko ih lepi, nego o onom kome su zalepljene.
Preporuke:
0
4
32 utorak, 11 mart 2014 18:34
Ernan Kortes
Turas zalepi etiketu drugima da su "intelektualci zečije prirode", pa ko zec pobeže od diskusije, kao i Sloba sa Kosova. I neustrašivi pukovnik, naravno.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner