Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Po(r)uka Si Đinpinga

Komentari (9) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 15 april 2014 23:21
tako
aj profesore, nacekaces se ti a i tvoji unuci dok im vidis ledja, kad ikad je osvald spengler pisao o propasti zapada i ta propast traje li traj, samo prije epicentra zapada prvo propada margina, a priznali to ili ne mi smo dio (istina marginalni) tog zapadnog svijeta
Preporuke:
21
82
2 sreda, 16 april 2014 07:49
Zoran Đorđević
Odličan članak.
Ovo sam izdvojio kao naročito važan zaključak:
Nisu, naravno, sporne ni demokratija, ni ljudska prava, ni zaštita manjina ni druge univerzalne vrijednosti same po sebi, nego način na koji ih Zapad zloupotrebljava. Amerika je najprije specifično zapadne, odnosno evro-američke vrijednosti proglasila univerzalnim, a zatim ih preko kontrolisanih međunarodnih organizacija (MMF, SB, OEBS, G-8, EU, NATO, Haški sud itd.) nametnula kao globalno obavezujuće. I, napokon, od njih je napravila ideološko oružje pred kojim strepe male zemlje i nejaki narodi, koji su joj se iz ekonomskih ili političkih interesa našle na meti.
Preporuke:
58
1
3 sreda, 16 april 2014 07:56
Marko
A zašto anglo- i amerofili misle da se neko veseli propasti zapada? Kauboji ne znaju časno gubiti i gledaju da od čitavog sveta naprave toliki pakao da njihove gestapo države izgledaju manje zlo od recimo ratom uništene Srbije, BH, Libije, Sirije, Iraka, Avganistana ili Ukrajine.

Ja lično se veselim danu kad će Ameri naučiti da se može pristojno živeti i bez pljačke, kad njihova naci-zio elita odluči da iz Kine povuku svoje fabrike i u njima zaposle svoje Poljake, Irce ili latinose umesto što ih šalju da ginu po svetu.
Inače, vrlo dobar članak.
Preporuke:
58
4
4 sreda, 16 april 2014 08:40
Marko Gay
Posto smo 1990-tih napravili pravni presedan po kome je napad na nezavisnu zemlju dozvoljen ako je u pitanju humanitarna katastrofa, sada i Putin ocigledno pokusava u to pravilo da se uklopi: "Evo, u Ukrajini je humanitarna katastrofa, civili bivaju ubijani, prema tome slobodno mi je da intervenisem."

Sta mi na taj Putinov buduci argument mozemo odgovoriti, ako ista?

Mogli bismo recimo reci da se Ujedinjene nacije moraju prethodno saglasiti da je u pitanju humanitarna katastrofa, cak i ako se ne saglase sa oruzanom intervencijom.

A mi se u Savetu bezbednosti nikada necemo saglasiti da vlast u Kijevu u bilo cemu gresi.

U tome je razlika u odnosu na Kosovo i Libiju. U oba slucaja, Rusija se saglasila da Savet bezbednosti prethodno osudi vlasti Srbije i Libije.

Niko Ruse na to nije terao, zurili su se da nam se dodvore. Pokazali su slabost i glupost, a to ne oprastamo, niti bi trebalo da oprastamo, zar ne? :))
Preporuke:
17
35
5 sreda, 16 april 2014 12:26
Srbin obični
Komentar gospodina Kecmanovića odličan. Uživanje ga je pročitati. Naravno ima tu još štošta da se doda i za očekivate je da će biti još ovakvih jasnih i preciznih komentara.

Posebnu pažnju treba obratiti, rekao bih, na "domaću komponentu" u procesui instalisanja "zapadnih Vrijednosti". To su dakle domoroci koji zalegnu na rudu i obavljaju prljave poslove: ljube "zapadne vrijednosti", izvode razne "obojene revolucije", izglasavaju sumnjive referendume o neovisnosti, kukaju na "krvožedne susjede" i, uopšte, politički prostituišu na Zapadu. Oni su jednako takvo zlo kao i Zapad ("demokratski").
Preporuke:
26
2
6 sreda, 16 april 2014 13:08
@tako
Govori u svoje ime, vi poturice i bečki konjušari i jeste na margini trulog zapadnog sveta i zato ćete prvi i propasti, a nas to ni najmanje ne dotiče, naprotiv, čak nas i raduje :)
Preporuke:
28
3
7 sreda, 16 april 2014 14:53
obraz
Najjadniji soj je onaj koji iz anonimne busije pljuje po zapadu a u svakodnevnom zivotu udvornicki hvali i moli da on ili neko mu od familije privredjuje za neku od tih mrskih zapadnih firmi. Djecu bi da skoluje u Salcburgu a anonimno bi one koji mu dijete stipendiraju zvao agresorima i konjusarima... Ne, ne, gospodo, nije to cast i obraz - to je hinjavost i licemjerje. Po pravilu gdje god se najvise na obraz pozivaju tu ga najmanje ima.
Preporuke:
13
13
8 sreda, 16 april 2014 21:51
Radgost
Kaže:
--------------
Nisu,naravno,sporne ni demokratija,ni ljudska prava,ni zaštita manjina,ni druge univerzalne vrijednosti same po sebi,nego način na koji ih Zapad zloupotrebljava.
--------------
Iskaz je unatrašnje protivrečan.
Ova opšta načela su upravo sporna i proizvode nesreće, jer svako može za sebe,i na svoj način, da ih tumači i primenjuje.
Preporuke:
7
3
9 četvrtak, 17 april 2014 14:53
Bob
@tako

Malo si se preračunao: periferija zapada su su zemlje koje nisu usa i zap.evropa, a pripadaju toj civilizaciji. Onda malo pogledaj kartu sveta...

A propast zapada? Neće propasti, to je stvarno nešto izuzetno, nema veze sa svim ostalim što se dešavalo u istoriji. To mi liči na uobraženje glupaka da je najpametniji na svetu.
Preporuke:
6
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner