Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Predsednički izbori u Republici Srpskoj – pogled iz drugog ugla

Komentari (36) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 26 septembar 2014 10:32
BOJAN
Zna li neko kako stoje u anketama Dodik i Tadic
Preporuke:
22
1
2 petak, 26 septembar 2014 10:45
thinking maize
Prvo sam pomislio: "Ma nije valjda", a onda kada sam pročitao ono Savanovićevo "...počnemo sa „Personality” argumentacijom" bilo mi jesano da je autor dal Miki Rakić, dal Beba Popović Republike Srpske!? Za Mikija Rakića i svu tu pro-BoTinu bulumentu vezuje ga pripadnost "Fridrich Ebert Stiftung" fondaciji nemačkog SDP-a, dok ga za Bebu Popovića vezuje blagoglagoljivost (ali ne i Popovićeva vulgarnost)!? Jednom rečju, ako Republika Srpska POSLUŠA Savanovića proći će i kao Srbija posle INSTALIRANjA BoTe!?
Preporuke:
72
6
3 petak, 26 septembar 2014 10:58
srđan conić
I sve bi bilo u redu samo što citat na kraju otkriva jednu veliku i duboku manu ove analize. Na radi se o tome što je citiran hrvatski istoričar već autor ove analize možda nesvesno poentira da je mera patriotizma ni manje ni više Milorad Dodik. Dakle na kraju ispada da je Tadić umiveni Dodik. Pa kakve onda promene nudi Savez za promene. I drugo što bi rekao profesor Radišić - ko danas nije paranoičan taj nije normalan -.
Preporuke:
53
3
4 petak, 26 septembar 2014 11:23
Beatović Nebojša
Ni u ovakvom tekstu SDS-ov "intelektualac" nemože i ne smije da sakrije činjenicu da im je osnovna politička ideja vodilja dodvoravanje zapadu i rušenje uticaja Rusije,a sve u nadi da će biti prepoznati kao Vučić i Nikolić u Republici Srpskoj.Teško nama ako nam je politička ideologija magistrala SNS-Srbija u EU-bez alternative.
Ne nisu ovi u SDS-u naivni,pa kao misle da će oni izraditi glupe strance.Ne oni su beskrupulozni i podmukli, a na svoj narod gledaju kao i Boris Tadić,
kao na zatucanu masu koja jede prstima ispod šatora a
oduševljava se Ćanom i Bajom.Znate oni su pametniji,elokventniji,moderniji od svih nas malih objekata iz njihove Konrad Adenauer i Fridrih Ebert političke škole zapadnih vrijednosti.
Izvinite,molim vas,gospodine Savanoviću što su mi opanci ukaljani balegom.
Preporuke:
61
5
5 petak, 26 septembar 2014 12:41
Nenad
Ako je politika Milorada Dodika suprotna politici vUČKića (i Nikolića/Tačića), sigurno je dobra za Srbe.
Sačuvajte, braćo iz Republike Srpske, svoju srpsku državu.
Preporuke:
62
3
6 petak, 26 septembar 2014 13:25
Za dobro sutra
Vidim da i za ove izbore SNSD ima organizovan spam tim ili tim za reakciju na prvu loptu da bi se odvukla pažnja od same suštine teksta i poruke.
Svaki tekst koji ne ide u prilog SNSD-e prokomentarisan je na sličan način.

Sve što je u ovom tekstu napisano je čista činjenica ili trenutno stanje u kome se danas nalazi politički vrh i opozicija u RS.

Drskost i strah vladajuće opcije vidljiva je na svakom mjestu i tekstu .
Boje se ovako dobro vođene kampanje Ognjena Tadića i koalicije za promjene.
Svaki običan građanin zna kakav je socijalni status građana u RS i zna da je došlo vreme da se hljeba jedva ima jesti.Upravo ova činjenica je glavni adut opozicije .
Kome je dobro sa ovom vlasti neka glasa za nju ,a svi nezadovoljni neka glasaju za opoziciju .U tom slučaju koalicija za promjene pobjedila bi sa više od 70% glasova.
Preporuke:
6
50
7 petak, 26 septembar 2014 13:28
Goran RS
Na stranu to sto tekst "malo vise" vuce na Tadicevu stranu ali ovoliko koristenje stranih rijeci pored preciznih domacih mi stvarno bode oci.

Imam odjecaj kao da slusam nekoga ko koristi sto strucniji rjecnik ne bi li ispao pametan.Tako se narodu ne obraca.
Preporuke:
51
3
8 petak, 26 septembar 2014 13:40
Srbin obični
Svjedoci smo da se Srbadija upisuje na razne škole i fakultete, iako su šanse da se to školovanje završi poslom u struci - minimalne. I gospodin A. Savanović pohađao je, a možda još uvijek pohađa, političku školu "Konrad Adenauer". (KA je onaj Švaba kojeg su Amerikanci posle Drugog svjetskog rata namjestili na položaj njemačkog kancelara, jer je bio relativno manje zagađen naciozmom.) I ne sumnjam da gospodin Savanović koristi u ovom članku ponešto od onoga što Adenauerci praktikuju.

Gospodin Ognjen Tadić je zaista obrazovan i prijatan sagovornik, sa puno strpljenja čak i prema sagovornicima koji pričaju gluposti. Vjerovatno je to djelom njegova priroda i rezultat pravničke prakse. Koliko god da je simpatičan, činjenica je da gdin Tadić nema šta konkretno ponuditi u svom političkom programu. Može se Miloradu Dodiku iz njegovog proameričkog perioda mnogo štošta prigovoriti. Ne sporim, ali to nije dovoljno za obaranje Milorada Dodika ovakvog kakav je danas. Nije ni pametno!
Preporuke:
53
4
9 petak, 26 septembar 2014 13:52
Goran RS
@Za dobro sutra

Jeste evo ja sam placen od Dodika da spamujem.Jel treba ime,prezime i broj racuna da vidite iznose koje primam?Daj molim vas uozbiljite se.Treba da se upustam u sustinu i cinjenice teksta kad je na pocetku izrecena laz:
Razlika između kandidata naročito dolazi do izražaja u kontekstu ratnog puta 1992-95, gdje je Tadić od prvog dana učestvovao u VRS i čak proveo nekoliko mjeseci u hrvatskom zarobljništvu
.Evo vam dokaz:
Osamnaestu godinu sam napunio 20. aprila 1992. g., petnaest dana poslije zvaničnog početka rata u Bosni i Hercegovini. Krajem istog mjeseca izbjegao sam iz Sarajeva u kome sam rođen i u kome sam do tada živio. Po dolasku na Pale prijavljujem se u vojsku, ali me ne raspoređuju u neku od jedinica Vojske Srpske Republike Bosne i Hercegovine, kako se Vojska Republike Srpske na početku zvala, jer nisam odslužio redovni vojni rok.
.Izvod iz teksta koji je licno napisao Ognjen Tadic, izvor:http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_nov
Preporuke:
32
0
10 petak, 26 septembar 2014 14:01
Dušan
Grdno će pogrešiti ljudi u Srpskoj ako ne izglasaju Dodika. Pratio sam ga sve vreme otkako je na vlasti i došao do zaključka da je on nenadano, ali najbolje rešenje za Srbe preko Drine. Ko zna? Možda i konkurent nije loš, ali ne treba menjati tim koji dobija. A mnogo toga je Dodik dobio ili bar očuvao u vreme svojih mandata. Drugo, čim Ognjena hvale Hrvati i Muslimani, to mu nije preporuka kod Srba. Obrnuto: Dodika ne mogu da smisle ni oni ni razni visoki komesari i drugi činovnici belosvetske zajednice. A to treba da Dodiku bude preporuka. Što se mana tiče, ko ih nema?
Zaključak: Srbi u Srpskoj, ne ponavljajte grešku Srba u Srbiji!
Preporuke:
47
4
11 petak, 26 septembar 2014 14:50
ANALITIČAR
Hvala svoj braći koja su apelovala da se glasa za Predsednika Dodika i SNSD . Tekst takozvanog analitičara Savanovića ( ponavljam još jednom ne dao mu Bog da sa mnom sučeli mišljenja jer bi mu to bio kraj karijere ) je skandalozan . Žali što je Dodik uz Rusiju , javnost obmanjuje da četiri Predsednika RS stoje iza Tadića ( Čavić nam napakovao krivicu za Srebrenicu a Poplašen je političar malog formata u odnodu na Dodika - usput je član Senata RS kojim predsjedava Milorad Dodik ) . Kritikuje Dodika što Vučiću i Nikoliću ruši koncepciju ( ulazak u NATO , zamajavanje Rusije , izdaja Kosmeta , opšti primitivizam i nacionalna propast , ukidanje novaca za porodilje , smanjivanje plata i penzija , Vaskrs Kostića koji prodaje GMO hranu i kupovao šećerane za 1 euro itd itd ) . Dok Kirbi komanduje Vučiću Dodik američkog ambasadora u Sarajevu zove smutljivcem ( bosansko proleće februar 2014 ) . SDS nije nikakva alternativa SNSD-u , SNSD je RS doveo u najjači položaj nakon Dejtona . Savanović dno dna
Preporuke:
45
4
12 petak, 26 septembar 2014 15:27
ANALITIČAR
Nastavak 2 . SDS duboko cijenim kao nacionalni pokret ( originalni SDS Guga Lazarević - pokoj mu duši , Karadžić , Krajišnik , Predrag Radić , Buha , Koljević , Brđanin , Plavšić , Maksimović , Župljanin i cijela armija drugih , Poplašen itd ) , ali današnji SDS bojim se da je odstupio od patriotizma i da je postao suvoparna tehnomenadžerska opcija ( politika bez ideala i ideologije - na primjer Zlatko Mateša u Hrvatskoj , Labus i Dinkić u Srbiji , SDP u Crnoj Gori ) . SDS danas ima antiruski karakter u dobroj mjeri , sa TVBN kao bastionom propagiranja jevtinog srpstva ( ala Vučić - BNTV i Trišić imaju komandu u USA ambasadi u Sarajevu ) . SNSD je potpuno zaustavio eroziju RS , sačuvao MUP RS , vratio nadležnosti RS ( nažalost nismo srušili SIPU - prioritet broj 1 ) . MUP RS je verovatno najjača policijska grupacija na Balkanu . U Banja Luci su bukvalno urnisali mafiju ( cijele grupe kriminalaca u Foči , Doboju i Tunjicama na robiji ) . Jedina mana SNSD-a je do neke mjere korupcija , ..
Preporuke:
38
4
13 petak, 26 septembar 2014 16:19
Kupujmo domaće 14
Pošto se ovdje, u ovoj predizbornoj groznici, čuje samo jedna strana, drago mi je da se može čuti i jedan glas opozicije Republike Srpske. Nažalost, većina naših cjenjenih diskutanata nije ni pročitalo, niti se u svojim diskusijama suočavaju sa natpisima autora.

Da, ovaj naš ANALITIČAR? (zna dobro zašto latinicom pišem, s upitnikom) vidim pokazuje neku hrabrost, čudno, a strah ga hvata.
Preporuke:
4
32
14 petak, 26 septembar 2014 16:27
Ne klepeći nanulama
Ovo je paartijski paflet a ne tekst, nije nam autor samo rekao da je Dodik " ružno pače" a njegov favorit princ na konju!
Analitičar je objasnio suštinu , ja samo još apostrofiram, kada je neuki britanski veteran Ešdaun imao nameru da ukine Policiju RS, svi su " podvili rep" , prvi Čavić , tada predsednik Republike Srpske, ponašao se kao medijator iz Bangladeša!
Smešno je kritikovati Dodika zbog kursa protiv " evropskih vrednosti" Vučića , sve su to autogolovi pred izbornim telom RS, zaista udružena opozicija neodoljivo asocira na već viđeno u Srbiji.
Ekonomija u RS , loša ali ova opozicija bi je napravila katastrofom.
Preporuke:
38
3
15 petak, 26 septembar 2014 17:47
Brada
Ako sam dobro shvatio, autor kao Tadićevu prednost navodi to što je u mnogo boljim odnosima sa vlastima u Srbiji i što je politika SDS-a mnogo bliža politici SNS-a. Ja bih pitao autora šta misli koga narod u RS-u više voli, Putina ili Vučića. Pa ovdje u RS-u još samo srednjoškolci imaju neku iluziju o jakoj Srbiji zaštitnici svih Srba. A natalitet nam je tako veliki da osamnaestogodišnjaci čine najznačajniju ciljnu grupu svake političke stranke.

Još se kao prednost navodi to što će SDS navodno da krene u borbu protiv korupcije. Čovječe, većina naroda živi zahvaljujući toj korupciji, što direktno, što indirektno, bez obzira ko je na vlasti. Ovdje malo kome smeta korupcija, ljudima je bitniji nacionalni ponos. Oni koji su htjeli moderan život, gej parade, "blistave karijere", i slično, otišli su u Beograd, ili u boljem slučaju u Njemačku, Švedsku, Austriju... Ostao je go seljak, koji hoće da ode na teferič, da mu predsjednik pjeva pod šatorom, pa makar krpio kraj s krajem.
Preporuke:
39
0
16 petak, 26 septembar 2014 20:24
thinking maize@ Za dobro sutra
Još kad mi objasniš KAKO će mene kao GRAĐANINA SRBIJE da plati Dodik za to TVOJE "spamovanje", pa da i razmislim "glede" Ognjena Tadića!? A ovako, pored toga što NISAM NIŠTA DOBIO od Dodika (a i ne želim, imam mojih 10 prstiju i ovo malo pameti...) i što NE MOGU AKTIVNO da utičem na događaje u R Srpskoj, mogu još da kažem BRAĆO NEDAJTE Republiku Srpsku, jer ako I Vi POTONETE, odneće i nas mrak ovde! Uostalom, gledamo ovde u Srbiji ČEMU VODI ta "borba protiv korupcije"!? Vodi ka muftijinom paradiranju u Novom Pazaru (a Starom Rasu, gde je ROĐEN Sveti Sava!) i PEDERSKOM paradiranju u prestonom Beogradu!? Vodi ka DUŽNIČKOM ROPSTVU i GMO "hrani"!? I vodi na kraju ka DŽAMAHIRIJI, pod patronatom Fridrich Ebert Stiftung, čiji je Savanović istaknuti član!?
Preporuke:
28
0
17 petak, 26 septembar 2014 21:13
TOPOLj
Autora ovoga teksta poznajem sa šahovskih turnira.Svojom navodnom analizom podsjetio me je na jedan gaf pokojnog Svetozara Gligorića kada je u šahovskom komentaru dokazao da ipak ima razlike između ruskih i tadašnjih jugoslovenskih šahista.Komentarišući meč za titulu prvaka svijeta Gligi se omaklo pa je prokomentarisao nastalu poziciju da mu nije jasno zašto je sklopljen remi.Kasnije je uslijedilo Gligorićevo izvinjenje,otprilike ovako-Dugo sam velemajstor ali nisam znao da je ovo remi.Gospodin analitičar se pravi neki geopolitikolog.Smeta mu Dodikov Putinizam.Odmah da pojasnim da ja nemam favorita na ovim izborima.Jedini moji favoriti su predsjednik Putin i sveta Rusija.Srbije,RS,Srba uopšte što se tiče,jedino poštujem Srbe rusofile.Srbe prozapadne orijentacije i tzv. neopredjeljene prezirem.Biti neopredjeljen znači prećutno da Zapadu.Praksa je to dokazala.Savanoviću nadalje smeta to što je Dodik gurnuo prst u oko Srbiji zbog njenog evropskog puta.Opa bato.Tu smo dakle.Nastavak...
Preporuke:
22
1
18 petak, 26 septembar 2014 21:37
TOPOLj
Taj tzv evropski put Srbije treba minirati.I na tome treba svesrdno raditi.Aleksandar Vučić kaže da ono što se događalo u Donbasu nije srpski rat.Lagi Vučko i to opako.To jeste srpski rat ite kako.I ne samo srpski.To je rat svakog poštenog čovjeka na ovoj planeti protiv zla koje pipke pruža od Vašingtona pa sve do ove odvratne evropske civilizacije kojoj teže Vučić i njemu slični.Vučiću i ne treba zamjeriti.On je poodavno lobotomiran.Čovjek potpuno drugačije svijesti nego ona od prije 10 godina.Kako to normalan Srbin može da teži tzv EU a ova uvodi nekakve sankcije Rusiji.Ta tzv EU se prezire baš kao i Bijeljinska TV koju je onomad posjetio bivši američki ambasador Patrik Mun.Što nije posjetio i Banja luku,odnosno TV RS,postavlja se pitanje.Nije zato što je tražio pogodno tlo za obojenu revoluciju.A među Srbima ima ih puno premazanih virusom kosmopolitizma.Nikaada ne treba zaboraviti poslednje riječi Gadafija upućene svojim egzekutorima koje glase da li oni razlkuju dobro od zla.Upamet se.
Preporuke:
23
1
19 petak, 26 septembar 2014 23:11
thinking maize@ TOPOLj
A to je TAJ Savanović!? Pa i nije neki šahista!? Majstor FIDE ili tako nešto!? Ima toga u nas, "razmnožilo" se to tokom 1990-tih poprilično, sve na "švajcarcima", a la Banja Koviljača, Banja Vrućica i sl. banje za lečenje "ženskih bolesti" i pubertetskih bubuljica NABEĐENIH "šahista"!? A na takvim turnirima je za sve njih Milan Vukić i onako mator bio tata-mata!? Dođe čiča Milanče i "šiša ovce"!? Čak i ja kao prvokategornik imam više skalpova takvih NABEĐENIH FIDE-majstora!? Mogu da mislim kako će NjEGOV pulen proći sa Dodikom, kome je PRVAK SVETA PUTIN asistirao!?
Preporuke:
16
2
20 subota, 27 septembar 2014 00:55
Peter RV
@TOPOLj
Iako sam vam dao dva 'plusa', ne mogu sasvim da se slozim sa vama.
Kako, za ime bozje mozete vjerovat da je Dodik iskreni 'putinovac'? poslije njegove prljave proslosti -aferom sa Holbrukom i zabijanjem noza u ledja dr Poplasenu. Postoji li bolji dokaz da je on strani agent? Da se on toliko odrzao na vlasti je dodatni dokaz da su njegove 'usluge' visokom komesaru bile vrlo stvarne- inace bi i on zavrsio kao Poplasen.
Ovakve stvari se ne oprastaju nikome!
Ne poznajem Ognjena Tadica, kao ni ovoga Savanovica koji mu nije napravio nikakvu uslugu priblizavajuci ga odvratnoj Vucicevoj Srbiji- ali to moze da bude Savanoviceva sopstvena moralna deformacija.
Za Tadica postoji mogucnost da je covjek koji treba RS-u.
Dodik je vec dokazao da on to nije.
Preporuke:
6
15
21 subota, 27 septembar 2014 04:46
s.j U Republici Srpskoj među naistaknutijim strankama nema nepatriota, ali to ne znači da su sve političke opcije jednako valjane
Da se razume, ma ko došao na vlast, radiće u interesu srpskog naroda i Republike Srpke, bar u onim najvažnijim državotvornim pitanjima koja se odnose na očuvanje entita i prava Srba. Ipak, iako su sve glavne partije podjednako patriotske u ovom pogledu, debatabilno je u kojoj meri nekoga možemo nazvati istinskim patriotom, ako on ne preduzima ništa u cilju suzbijanja korupcije koja šteti Sspskoj, i kada je, još gore, i sam u nju umešan.

Dodika cenim zbog njegovih napora na očuvanju Srpske, ali ne mogu da pregledam da su on i njegova partija direktno odgovorni za - i umešani u - korupciju koja nagriza ekonomske i pravne temelje zemlje. Takođe, ne mogu a da se ne gnusam pred odvratnim prizorom negativne i zavadničke kampanje koju vodi njegova stranka, a koja mi ukazuje na činjenicu da je Dodik pomalo previše političar, a pomalo nedovoljno državnik. Državnik bi u njegovoj poziciji vodio politiku jedinstva, i rekao, 'sve stranke su patriotske, ali izaberite nas zato i zato'.
Preporuke:
4
10
22 subota, 27 septembar 2014 05:00
ѕ.j Nastavak
Jedan državnik se ne bi koristio taktikom blatnjenje, već bi bio svestan svoje pozicije, kao i činjenice da on nije tek još jedan od 'političara' ili 'kandidata', već predsednik Republike, sa svim odgovornostima koja proističu iz te pozicije, kako zakonski, tako i moralno. Jedan državnik bi bio svestan da država treba i mora nastaviti sa postojanjem i bez njega, ne bi precenjivao svoju bitnost, niti bi stvarao situaciju pod kojom ta država nije u stanju da opstane bez njega, niti tvrdio da je tako - to je vlastoljublje i izdaja. Jedan državnik ne bi blatnio svoje političke suparnike, na jedan nekulturan i putem laži i podvala, posebno kada postoji mogućnost da će sutradan predvoditi državu kojom on danas upravlja. Jedan državnik bi bio u stanju da državni interes uzdigne iznad svih ostalih - kako svojih ličnih, tako i porodičnih, poslovnih, partijskih i ideološih interesa. Bojim se da to Dodik nije učinio, što je svakako jedan veliki minus za njega.
Preporuke:
6
11
23 subota, 27 septembar 2014 05:11
ѕ.j Nastavak II
Ipak, činjenica je da je Dodik dosta učinio na polju osiguranja bezbednosti Srpske, mada i tu ima dosta propagande. I sam oreol jakog vođe, koji ga svakako krasi, u nekoj meri je služi kao zaštita, a to je svakako nešto što bi promenom vlasti izgubili.

Česte i sasvimopravdane kritike na račun SNSD-a po pitanju korupcije i zapošljavanja po partijskoj liniji, ukazuju na stanje stvari koje nije ograničeno na samo tu partiju. Dok je ona na snazi, i ujedno moralno najodgovornija da se bori protiv ovog ekonomskog vida izdaje, kao i u poziciji najvećeg iskušenja, ni druge partije nisu nevine. Svima su poznati brojni primeri partijskog zapošljavanja i u SDS-u. Ako dotični imaju obraza, to neće poreći.

Znači, ni jedna ni druga stranka nisu ni približno državotvornog karaktera, mada bi se reklo da se SDS-u mora dati određena prednost. Mislim da je vreme za promenu.
Preporuke:
4
12
24 subota, 27 septembar 2014 06:52
Iskander
Meni je najbolji pokazatelj/sudija Putin-ova podrska
A Putinova podrska je nekidan bila cestitka Dodiku na uspesnim sledecim izborima.
Preporuke:
19
3
25 subota, 27 septembar 2014 14:39
Peter RV
Putin daje iz uctivosti podrsku svakom srpskom politicaru koji ga zamoli za prijem- Vucic, Dacic,Nikolic pa i Dodik. To se vec pretvorilo u hodocasce za nase politikante, za zamajavanje naroda pred izborima- da su oni pro-Rusi.
Vec znamo koliko su ovi 'putinovci'!
Ovaj Ognjen Tadic mozda i nije imao para da putuje u Moskvu.
Preporuke:
5
16
26 subota, 27 septembar 2014 16:53
TOPOLj
@Peter RV...Poštovani gospodine!Za vašu informaciju,mene ovi izbori neće vidjeti.Vjerujem samo predsjedniku Putinu,Rusiji,Ruskoj armiji i mornarici.Nikome više.Odavno sam ja shvatio da među srpskim političarima ne postoji ličnost kojoj se može vjerovati.Takav ne postoji.Nažalost.Ali ipak će ove izbore dobiti Dodik zato što su opozicionari napravili istu grešku kao i on kad je dolazio na vlast.On je tada koketirao sa K
Preporuke:
10
1
27 subota, 27 septembar 2014 17:13
TOPOLj
@Peter RV...Poštovani gospodine!Nemam ja nikakvu iluziju kad je Dodik u pitanju.Vi ste pogrešno procjenili da smatram da je on Putinovac.Jedini kome ja vjerujem su predsjednik Putin,Rusija,Ruska armija i mornarica.Nikome više.Nijednom srpskom političaru ne vjerujem ništa.Oni su se pokazali ko su i šta su.Bilo pozicija ili opozicija.Sve od zla oca od gore matere.Ali,ipak će Dodik dobiti ove izbore.Razlog tome su greške opozicije kao one koje je i Dodik napravio na početku karijere.Autora ovog teksta mogli ste svojevremeno vidjeti na OBN TV u emisiji Refleks koju vode Senad Avdić i Mimo Šahinpašić.Tu ste takođe mogli vidjeti i Aleksandru Pandurević,Danijela Simića,Svijetlanu Cenić i ostale spasioce RS.I to više puta.To su tako divni ljudi.Ma uz sebe da ih privijete ako nedaj bože poželite neku bolest.Sve znaju.Na čem nebo stoji.Više i od Boga znaju.E upravo ta gostovanja po federalnim medijima opoziciji će doći glave na ovim izborima.Zato sam pomenuo Gdafijeve poslednje riječi.S poštovanjem.
Preporuke:
11
0
28 subota, 27 septembar 2014 18:46
Lj. Aćimović
Divno je to što mladi socijaldemokrati prate rad Prof. Savanovića možda nešto i nauče. Ali iz njihovih komentara se može izvući samo jedan zaključak da svi kolektivno pate od teškog oblika manijakalne depresije tako da badava sve.
Preporuke:
13
5
29 subota, 27 septembar 2014 20:40
Peter RV
@TOPOLj
@Peter RV...
"Jedini kome ja vjerujem su predsjednik Putin,Rusija,Ruska armija i mornarica.Nikome više.Nijednom srpskom političaru ne vjerujem ništa"

Ovo sto kazete- je muzika za moje usi!
Pozdrav.
Preporuke:
7
0
30 subota, 27 septembar 2014 22:00
TOPOLj
Izvinjenje moderatorima sajta NSPM i gospodinu Peteru zbog greške nastale prilikom kucanja.Naime zbog brze ruke prvi komentar je nedovršen dospio na stranice ovoga sajta.A što se tiče izvjesnog Aćimovića i njegovog vrijeđanja te veličanja lika i di9jela Aleksandra Savanovića,ako ti je tako mio povedi ga sebi kući.Takvi kao ti ne zaslu
žuju nikakvo poštovanje zbog intonacije koju prosipaš na ovom sajtu.Žali bože karaktera koje si utrošio.
Preporuke:
9
4
31 nedelja, 28 septembar 2014 02:02
zmaj07
Srbi, stavite prst na čelo ako je malo stavite i cijelu ruku, tako bih nekad rekao moj đed, laka mu crna zemlja. Hoću da kažem bilo kakve promjene koje se donose na izborima i koje su zasnovane na subjektivizmu naroda nikad im nisu donijele dobro. Sada nam treba objektivno rezonovanje činjenica, a ne nikako revanšizam. Moj je stav da trebaju promjene ali ne po svaku cijenu. Ono što je sasvim jasno, a to je da se vladajućoj strukturi nesmiju predati sve knjučne pozicije (premijer valade RS, presjednik RS i člana predsjedavajućeg BiH). Moje je mišljenje da za Premijera Vlade RS treba izglasati Igora Radojčića, za Predsjednika RS Ognjena Tadića, a za člana Predsjedništva Željku Cvijanović, tada bi se napravila koliko toliko ravnoteža unutar pozicije i opozicije a imali bi realtivno kvalitetne ljude na ključnim pozicijama. Mislim da Ivanić ni pokoju cijenu ne smije dobiti položaj koji traži, jer onda je tek pogubno za Srbe. Formiranje treće koalicije od skoro anonimnih stranaka bio bi dobar potez.
Preporuke:
4
5
32 utorak, 30 septembar 2014 00:11
Draza Legenda
Odmah na pocetku da kazem da zivim u Vojvodini i da sam slabo informisan o BITNIM stvarima u RS ,politickim ili ekonomskim i upravo postavljam jedno logicno pitanje :
Ko je taj Ognjen Tadic ,sta je do sada radio u Zivotu ,koje su mu reference i uspesi u STRUCI ,sta je uradio za svoju lokalnu i regionalnu zajednicu !???
To sto je pravnik-advokat NIJE nista zadivljujuce !-evo mi u SRbiji na vlasti imamo sve same PRAVNIKE i EKONOMSKE eksperte jos od Djelica ,Dinkica, Vlahovica .... i GDE SMO stigli -TOTALNA PROPAST!!!
Muka mi je od ovih mladaca koji imaju VISE staza u Stranci nego u radnoj knjizici !!! Cuvajte se ONIH koje USA-EU i nasa Braca HRVATI podrzavaju !!!! To smo mi u SRbiji sve imali od 05.oktobra 2000.g -EU-nema alternativu -svi nas vole ,KOstunica NajEvropljanin ,Dinkic-NAjBIznismen EU itd ... A poljoprivreda i privreda dovedene do KOLAPSA !!!
POgledajte desavanja u Ukrajini -sve zbog spinovanja EU puta i dozivece TOTALNU politicku i Ekonomsku propast !!!
Preporuke:
0
0
33 sreda, 01 oktobar 2014 22:05
Sjecam Se
tja...

Dalo bi se diskutovati i replicirati na mnoge stavove autora ove "analize"...

Pitko, plitko, populisticki...

Ne zelim da favorizujem niti jednog od ove dvojice kandidata ali bih volio da vidim jednu objektivniju, dublju, bolje argumentima potkrepljenu analizu... A za istu ima prostora...

p.s. Nekada davno, u davna pradavna vremena negdje je stajao navod da je jedan mladi, perspektivni advokat sa inicijalima O.T., pred sudom branio jednog biznismena/politicara sa inicijalima M.D. I ko da se toga sjeca jos i ko zna da li je i to tada bila istina nego samo predizborno saplitanje?
Preporuke:
5
1
34 petak, 03 oktobar 2014 21:41
Dejan Perišić
"slavnog britanskog novinara Tima Maršala,"
Što se mene tiče, neko ko izrazi ovakvu glupost samog sebe je diskreditovao kao čoveka koji ume da brine o nacionalnim interesima!
Preporuke:
3
0
35 subota, 04 oktobar 2014 15:03
jOVAN NENAD
Ugao je kriv i zamagljen a argumentacija veoma slaba i prepuna logickih i informacijskih pogreski. Necu ici u detalje, posto su ostali komentari dosta dobri, mada ne i potpuni.
Preporuke:
3
0
36 utorak, 07 oktobar 2014 21:24
DejoBL
Narod ne voli da gleda istini u oči. U vreme Dodika je RS izgubila većinu ovlasti plus Brčko aneks. Drugo, Rusija da je htela ovde da se usidri dala bi RS-u milijarde evra kredita za razvoj privrede i infrastukture i niko je ne bi mogao izbaciti.

Ovako imamo ono šta imamo, samo prazne priče, jedna velika prevara. Prevared je ko i obično narod
Preporuke:
2
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner