Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kosovsko sudilište

Komentari (9) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 23 oktobar 2008 07:21
sandra
fenomenalna analiza aktuelnog trenutka u Crnoj Gori kroz svjetlo sramnog priznanja Kosova od crnogorske vlasti.Svaku rijec potpisujem.
Preporuke:
0
0
2 četvrtak, 23 oktobar 2008 10:31
boka junior
komentar tipišan za "kritičare" Đukanovića...sve je zbog mafijaških veza, Milove svemoći...nema nikakvih koncepcijskih poroblema, samo Mila treba zameniti nekim od mnogobrojnih kandidata KOJI U SVIM KLjUČNIM PITANjIMA IMAJU IDENTIČNE STAVOVE i sve će biti u redu...posebno mi je zanimljiv stav o"VIZANTISJKOM NAČINU VLADANjA", kakav negativni stereotip hrvatske proizvodnje, koji naravno sa predmetom analize nema nnikakve veze..
Preporuke:
0
0
3 četvrtak, 23 oktobar 2008 10:53
mitara
Ono sto je bruka vlasti danas, sjutra ce ostat na obraz naroda. Jer iako ogromna vecina to ne podrzava, na sledecim izborima ce pod parolom "da zivimo bolje" opet zaokruzit mafijaske shishnjare.

Bravo Dusko, odlicno zapazanje i dobar tekst. Steta sto takvo slobodarsko razmisljanje kod nas dobija etiketu retrogradnog sa primjesama (srpskog) sovinizma. Ali to je vec vokabular bivsih cinovnika, a sada funkcionera, po Gebelsovoj metodi.
Preporuke:
0
0
4 četvrtak, 23 oktobar 2008 21:00
Petrushin
Nije u pitanju Djukanovic vec sistem "crvenih birokrata" koji je na vlasti od '45.

Zato je suvisno bilo sta pisati protiv Mila, Janka i Marka, ako tako osnovne stvari nijesu jasne!

Moc je tamo gdje se dijeli 'istina' stanovnistvu Crnje i gore a ona je u medijima koje sistem drzi pod svojom sapom i sve dok je tako bivildered herd je samo to i nista drugo!

A Opozicija po starom: s kafice na kaficu - od izbora do izbora, iz ljepsih kola i odijela u skuplja i udobnija ...?

I zasto bi se oni uopste bunili?

Sramota!
Preporuke:
0
0
5 četvrtak, 23 oktobar 2008 21:05
Idealan primjer "crvenog birokrate"!
MITRIĆ KAŽE DA BI REFERENDUM O KOSOVU BIO KONSULTATIVAN

Moguće izjašnjavanje građana

Zahtjev opozicije za raspisivanje referenduma o odluci da se prizna nezavisnost Kosova ustavno-pravno je moguć, ali je bez pravnog dejstva, ocijenio je profesor dr Blagota Mitrić.
Predlog o raspisivanju državnog referenduma može podnijeti predsjednik Crne Gore, Vlada, 25 poslanika ili najmanje deset odsto građana koji imaju biračko pravo. Mitrić navodi da se najveći osnov za referendum nalazi u članu deset Ustava u kome stoji da je u Crnoj Gori slobodno sve što Ustavom i zakonom nije zabranjeno.
- Dakle, niti je Ustavom ni zakonom zabranjeno održavanje referenduma. Ali zahtjev je bez pravnog dejstva i zbog toga što bi to bio takozvani konsultativni referendum. Ovo bi bio klasičan primjer konsultativnog referenduma. On ne bi imao pravno dejstvo, s obzirom na član 100 Ustava prema kome Vlada odlučuje o priznavanju država - rekao je Mitrić.
On je dodao da Vladi niko ne može da preuzme tu nadležnost a da bi takav referendum mogao da ima određenu političku težinu, zavisno od rezultata.

M.V.
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 23 oktobar 2008 21:08
Evo kako funkcionise sistem "crvenih bitokrata"!
US: Zakon o biračkim spiskovima u skladu s ustavom

Ustavni sud Crne Gore odbacio je danas predlog Socijalističke narodne partije da Zakon o biračkim spiskovima proglasi neustavnim, jer nije usvojen dvotrećinskom većinom.

Ustavni sud je ocijenio da je Zakon o biračkim spiskovima u skladu sa ustavom, jer je usvojen u parlamentu "na način koji je saglasan sa ustavom".
Preporuke:
0
0
7 petak, 24 oktobar 2008 16:49
sandra
postovani Boka Junior kazes u komentaru na ovaj tekst da nigdje u njemu nema "koncepcijskih problema"!Pa tekst u cijelo vrijeme sugerise da u djukanovicevoj politici nema ni koncepcije,ni ideje,ni strategije...sve je podredjeno prostackom hedonizmu i nicemu vise.
Preporuke:
0
0
8 petak, 24 oktobar 2008 22:57
boka junior
sandra a po čemu se ostali razlikujjuu od Đukanovića?..."koncepcijski"...osim po tome što imaju samo nešto manje moći...kako mislite da smenite Mila ?... sa njegovom ideologijom a drugim glumcima?
Preporuke:
0
0
9 subota, 25 oktobar 2008 17:26
Petrushin
Djukanovic je samo virus, ali je zato bolest koju SISTEM stvara: EPIDEMIJA!

Zamislite pacijenta koji dugo godina boluje od neke teske bolesti, a da mu doktor napravi dijagnozu na osnovu necega sto je nedavno pojeo ili popio!?
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner