Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Olimpijada i politika

Komentari (27) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 21 avgust 2016 22:31
Cviko
Mnoge međunarodne organizacije nisu više ono što im piše u "osnivačkom aktu". Zato se ne radujem olimpijskim igrama. To je po meni prvo biznis a sport onoliko koliko prostora za sport ostane. Ono što im još uvek daje neku poštenu crtu, jesu takmičari iz siromašnih zemalja. Biznismeni ovo znaju pa ih koriste, dakle zloupotrebljavaju kako bi prikrili prljanje sporta i humanosti. Ni Vlade Divac kod mene nema neko postovanje. Oduvek mi je delovao mutno. Mutan je bio, mutan ostao. Baš kao i sam sport. Naravno, svako ima svoje viđenje pa je raspravljanje o ovom pristupu suvišno.
Preporuke:
45
0
2 nedelja, 21 avgust 2016 22:52
Istoricar
Mogli ste da date i primer zabrane ruskim atleticarima da ucestvuju u Riju. Ne verujem da je ova odluka pomogla sportu, MOK-u i Amerikancima. Oni jesu najbolji po broju osvojenih medalja ali pada u oci da je Rusija i pored ove zabrane zauzela cetvrto mesto. Uz to, ako se uzme u obzir broj stanovnika u USA i Rusiji onda se dolazi do zakljucka da su Rusi i vise nego odlicni. Na kraju ispada da su se MOK i zapad zbog toga izblamirali a najcudnije od svega da niko vise na zapadu ne prica o Rusiji. Na kraju, moze ovde da se prica o politici, geopolitici ali Rusija je u ovom konkretnom slucaju pobedila. Medjutim, Rusiji to nista nece pomoci jer ruska rublja ne moze da pobedi americki dolar ili evropski evro. To je ultimativo zapadno oruzje.
Preporuke:
24
5
3 nedelja, 21 avgust 2016 23:35
Beli Orao
Mi smo 30-i po medaljama, a kontinent Australija 29-i.
I?
Preporuke:
19
4
4 ponedeljak, 22 avgust 2016 02:01
Ah
Divac i dr. nisu prstom mrdnuli prilikom prijema lazne antisrpske drzave Kosovo u medjunarodnu bandu zvanu MOK. Jel' treba da budemo iznenadjeni i uvredjeni?
Jok, treba zapamptiti i zakonski procesuirati kad dodje vreme.
Preporuke:
43
0
5 ponedeljak, 22 avgust 2016 07:02
ja
Divac dobio Olimpijski orden
Tanjug
SportSport Pocetna 21. 08. 2016. 21:30:22
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac dobio je danas Olimpijski orden na sesiji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).
Preporuke:
30
5
6 ponedeljak, 22 avgust 2016 07:48
Odbrana i poslednji dani
Zašto Rusija zajedno s Kinom ne organizuje Evroazijsku olimpijadu? Ona ne mora da bude pandan aktuelnoj Olimpijadi, mogla bi da se održava dve godine ranije. Glavninu EOK-a bi činili ljudi iz Rusije, Kine i drugih evroazijskih zemalja, a primali bi se članovi iz ostalih delova sveta. Takođe bi bilo dozvoljeno učešće na Olimpijadi svim zemljama koje to žele, bez obzira na to da li pripadaju evroazijskom prostoru. Bio bi to dobar test za zapadne zemlje. Koliko su spremne da se takmiče kada one ne određuju pravila igre? Mislim da bi takvu Olimpijadu mnogi na Zapadu bojkotovali. Možda bi najbolje bilo predložiti da se Evroazijska olimpijada održava pod okriljem MOK-a, ali ponavljam, sa nezavisnom, od te proskribovane međunarodne organizacije, upravljačkom strukturom. Tek bi se onda videlo koliko se MOK i njegove vodeće zemlje članice pridržavaju olimpijskog načela "važno je učestvovati".
Preporuke:
19
0
7 ponedeljak, 22 avgust 2016 09:09
Dabome
Da bismo se oslobodili moramo neumorno raskrinkavati prevarante i izdajnike. Jasno definisati stvari. Govoriti istinu. Bobu bob, a popu pop. Istina ce nas jedina spasti. I kao pojedince i kao drzavu. Svaku laz i kriminalnu radnju jasno i glasno obznaniti. A ovo sa Olimpijadom i Divcem je deo kriminalne izdaje naroda i drzave.Hvala autoru ovog teksta.
Preporuke:
27
0
8 ponedeljak, 22 avgust 2016 09:11
za "belog orla"
Beli orle ne izmišljaj. Australija je deseta. Ima 29 medalja, od toga 8 zlatnih. Hrvatska je 17, ima pet zlatnih. Nisam ja nezadovoljan rezultatom naših, ali nemoj da se lažemo.
Preporuke:
20
1
9 ponedeljak, 22 avgust 2016 09:27
Ima nacina
Mozemo, kao narod da pokazemo gadjene prema Divcu.
Ako se pojavi, zajedno sa nasim sportistima na balkonu, ili gde vec bude organizovano, onog momenta kada se pojavi treba ga docekati zvizducima
I negodovanjem.
Ako mozemo da pokazemo ljubav prema onima kojima se ponosimo, mozemo da pokazemo I odvratnost prema onima kojih se stidimo.
Preporuke:
33
3
10 ponedeljak, 22 avgust 2016 10:07
Sportista
Sve napisano stoji, osim onog "i" iz naslova. Treba ga zameniti znakom jednakosti.

Zdušno preporučujem intervjue fer-plej i košarkaške legende prof.dr Ducija Simonovića, koje je moguće naći na internetu.
Preporuke:
18
1
11 ponedeljak, 22 avgust 2016 10:53
el srbinjo
nije divac jedini krivac. a najkrivlji smo sami, što smo verovali prevarantima. divac i kojo su bili naši heroji. ali jedno su igre i filmovi, a život drugo.
Preporuke:
14
0
12 ponedeljak, 22 avgust 2016 11:11
Turas
-A čak i pre njenog osnivanja, MOK je i sam organizovao proveru olimpijaca na takmičenjima i redovno uspešno hvatao one koje koriste doping ."
Grbić je tačno pojasnio ,još bih dodao , da je MOK hvatao one koji su mu određeni bez obzira na rezultate antidoping kontrole
Što se Divca tiče nebih ga isljučivo okrivio . Iza Divca stoje strukture(ako možemo tako da ih nazovemo)vlasti Srbije .Divac je samo "koristan idiot" u celom konglomeratu vlasti i sporta Srbije .
Preporuke:
22
0
13 ponedeljak, 22 avgust 2016 11:14
Žalosna sova
Čudna su vremena došla posle 5 oktobra 2000. Kada Viktorija Nuland i Jozef Bajden u sred Beograda otvoreno kažu da iza nezavisnog Kosova stoje USA, niko od patriota na vlasti ni da šušne, a kamoli li, ne daj bože, da pošalje protestnu notu.Divac je samo izvršio zadatak, isto kao što je Vuk Jeremić pročitao kod UN rezoluciju Ešton/Tadić kojom Srbija prihvata mišljenje MSP o nezavisnosti Kosova.Ostao je još samo telefonski pozivni broj i nezavisne elektromreže Kosova i onda više država Srbija nema zajedničkih tema sa državom Kosovo.Što propusti Kosančić Ivane, dočekuje Toplica Milane, isekoše Turke na snopove.More, iskijaćemo mi 5 oktobar kao niko u istoriji Srbije.Najlepše tek dolazi,biće Srbija od Vranja do Save i Dunava kako je i planirao naš prijatelj Oto Fon Habzburg sa Germanima.Evropa nema alternativu. Onda će opet doći Rusi naša braća po krvi i oružju isto kao 1878, pa idemo sve iz početka.Ko ne nauči ništa iz istorije, njemu se istorija ponavlja.
Preporuke:
23
0
14 ponedeljak, 22 avgust 2016 11:38
sve na Divca, a ni reč o Vučiću
Ni ja ne razumem da se sve ovo u vezi sa MOK-om i članstvom Kosova svali na Divca kada je jasno da je on samo sproveo ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom. Ali, naravno, i Divac je kriv što je pristao da bude saučesnik.
Preporuke:
28
1
15 ponedeljak, 22 avgust 2016 12:06
Da li je Divac kriv?
Znamo da svako ko krije lopova, ubicu, prevaranta, izdajicu, kriv je isto koliko I pocinioci. Ako Divac zeli da opere svoje ime pred srpskim narodom, ako mu je to uopste vazno, neka kaze po cijem naredjenju je postupio kako je postupio.
Ako cuti, ako stiti nekoga ili neke, onda je kriv i zasluzuje prezir I naziv IZDAJNIKA SRBIJE.
Preporuke:
28
0
16 ponedeljak, 22 avgust 2016 12:10
el srbinjo
ako zanemarimo bahanalije predsednika mok-a, mora se priznati da je olimpijada u riju predstavljala veliki napredak za olimpijski pokret. uvedeno je čak osam novih sportskih disciplina:

- sinhronizovano nipodaštavanje ruskih sportista
- mahanje olimpijskim zvaničnicima preko američkih prepona
- 100 hiljada metara bez provere američkog dopinga
- skok s motkom preko ruskih atletičara
- tačevanje bez vađenja ograna
- prebacivanje ping-pong loptice u kinesko dvorište
- šesnaesterac bez penala poslušnima
- kugla u glavu neposlušnima
Preporuke:
18
0
17 ponedeljak, 22 avgust 2016 13:56
Milić
Hvala Bogu da se pojavio neko pametan i hrabar da kaže sluđenom narodu istinu o MOK-u i našem "slavnom" košarkašu i "velikom" patrioti Divcu. Odavno pišem komentare na tu temu u istom smislu kao ovaj gospodin, ali šta vredi kad me preglasaju likovi slični Divcu. Eto sad je dobio neki orden od MOK-a.Valjda za dobru saradnju,tj.sluganstvo i izdaju Srbije.Kako ga nije stid što je prvi zemljak stvarnog patriote i časnog gospodina Ducija Simonovića. Da se ne osvrćem i na afere Divčeve gospođe sa kantrimenom i ko zna još sa čim.I otvoreno je navijao za one koji su nas bombardovali.
Preporuke:
19
0
18 ponedeljak, 22 avgust 2016 15:20
Helios
I ja smatram da bi Rusija i Kina sa, na primer ,članicama BRIKS-a i ostalima koji žele da se pridruže,mogli da organizuju paralelne Olimpijske igre.Sve više se postavlja pitanje opravdanosti učešća na igrama gde se pobednik zna još pre početka takmičenja,gde doping kontrole za neke važe ,a za neke i ne važe (Keljmendi,to me odmah i nehotice asocira na kasarnu u Paraćinu)...a što se Divca tiče,taj se već odavno moralno srozao,kako lepo reče jedan od poštovanih posetilaca ovog sajta,on je koristan idiot...
Preporuke:
13
0
19 ponedeljak, 22 avgust 2016 17:32
Ah
Davno je rečeno - Istina oslobađa, a istina je da Srbijom ne samo da ne vladaju Srbi već su ručno probrani oni koji nemaju ništa protiv da rade protiv Srbije i u tome je koren svih smutnji.
I naravno svi znamo da iza Divca stoji Vučić a iza Vučića okupatori Kosova.
Ko stoji iza poveza na glavi ćoravog naroda?
Preporuke:
14
0
20 ponedeljak, 22 avgust 2016 18:38
TOPOLj
Kada je Vlade Divac u pitanju intermagazin.rs prenio je izuzetan tekst tim povodom.Radi se o tome da su Divca isprozivali ruski mediji.Ovo nije slučajno.A ja sam povodom privatne Olimpijade u Riu napisao u ranijim komentarima,između ostalog,da poslije dvadesetprvog avgusta slijedi dvadesetdrugi i tako dalje.Ričard Meklaren,satanin podanik i ostali satanini sljedbenici ili podanici poslije 21.8.2016 neće više biti sigurni nigdje.Ali baš nigdje.Ričard Meklaren,Grigorij Rodčenkov,Tomas Bah i brojni drugi,ti banditi jako dobro znaju šta su napravili.Grijeh im je otprilike isti kao Divčev prema KiM.To je ekvivalent.Ovi prvi su se ogriješili o ruske sportiste koji nisu nastupili u Riu.Dakle,automatski to znači i prema Rusiji.Slijedi ruski revanš odnosno ruska odmazda.U to ne treba sumnjati.Ovaj drugi,tojest Amerikanac Vlade Divac,on je porijeklom iz države bez dostojanstva.I zato prolazi nekažnjeno.A da li je pisanje ruskih medija o njemu tek slučajnost čuće se.
Preporuke:
12
1
21 utorak, 23 avgust 2016 11:17
Majstor Bob
Hibridni rat je prenet i u sport (mada nije prvi put) i Rusi opet kasne sa reakcijom...

I videli smo da je umetnost dopingovanja dostigla još viši nivo... gde su bili englezi pre 8 godina, gde su sad? Znate li je da su Kinezima trebale decenije da stignu na vrh?

Na mestu Rusa i Kineza, ja bih se svim silama trudio da na bilo koji način upropastim sledeće ige u Tokiju - udri američanskog "saveznika". Makar i suvi bojkot - neka osete kako su bacili pare u ništa. Možda organizator i nema mnogo veze sa svim ovim skandalima, ali Japan kao država ima.

Šta god su u civilizaciji mogli da upropaste, Germani su upropastili. Rasizam? Stari Grci su zaustavljali ratove kad igre počnu, a germanski ološ - anglo-amerikanci i nemci - koriste igre kao oblik rata. Truljenje kao oblik postojanja zapada.
Preporuke:
8
0
22 utorak, 23 avgust 2016 17:08
Iskander
Rusija

23.08.2016

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev smatra da su međunarodne sportske federacije pod uticajem FIFA i zaplašene „američkim pravosuđem“.


http://rs.sputniknews.com/rusija/20160823/1107864525/Medvedev-sport-doping.html

-----------------------------------------------
Strah,strah od Satane ...ali ima uvek i onih hrabrih...
A Bog silu nevoli ...

Zlotvorevina zvana SAD je zadnjih 25g. najveca zloteroristicka organizacija i mora biti porazena na bunjiste bacena.
Samo je pitanje kada,kako i koliko ce to kostati nevine ljude sirom sveta.Rusija,Kina,Iran...stace Satani cizmom za poganu siju.Zlotvorevina se vec koprca u blatu ...dokaz je i ovo zlo oko sporta.
Preporuke:
3
0
23 sreda, 24 avgust 2016 10:34
Beli Orao
""Za Belog Orla.
Greška. Pomešao sam 29 medalja.
Nenamerno.
Što se njih tiče nije me briga. Dok budu dupini gubiće, a barakuda nije riba da našeg podneblja.
Opusti se i uživaj.
Preporuke:
0
0
24 sreda, 24 avgust 2016 17:25
Siniša - Srbin
Gadi mi se sve, sva ova euforija oko OI, toliko glorifikovanje, bijeg od problema, vodeni topovi dočekuju avion Flaj Dubaija i ostale medijske smicalice i ispiranje mozgova napaćenom narodu! Kao i gore navedeno, toplo preporučujem emisiju sa dr. Ducijem Siminovićem u redakciji Balkan - info na jutjubu! Pozdrav za sve patriote!
Preporuke:
2
0
25 sreda, 24 avgust 2016 18:49
Siniša - Srbin
Gadi mi se sve, sva ova euforija oko OI, toliko glorifikovanje, bijeg od problema, vodeni topovi dočekuju avion Flaj Dubaija i ostale medijske smicalice i ispiranje mozgova napaćenom narodu! Kao i gore navedeno, toplo preporučujem emisiju sa dr. Ducijem Siminovićem u redakciji Balkan - info na jutjubu! Pozdrav za sve patriote!
Preporuke:
2
0
26 petak, 26 avgust 2016 15:03
Bundzija Sumadijski
Ako se pazljivo pogleda broj medalja koje su osvojili Rusi u Londonu i u Rio de Zeneiru, pa se taj broj sravni, moze se videti da je Rusija prosla vise nego dobro. Rusi su nastupili sa, otprilike, dve trecine predvidjenih sportista. Treba biti posten pa reci da su dobar deo preostale trecine onih takmicara koji su prethodno izborili normu za Rio diskvalifikovali sami Rusi, odnosno nadlezne ruske sportske institucije. Dakle, u Londonu Rusi su uzeli 77, a u Riju 56 medalja. Ako uzmemo u obzir kvalitet ruske atletike, jasno je da bi barem tu Rusi uzeli jos desetak odlicja (skok s motkom za zene, skok u vis za zene, 110 metara sa preponama, brzo hodanje itd).
U sustini, gubitnici su Kinezi, a dobitnici Britanci. Sve ima svoje zasto i svoje zato. Kinezi su planski pripremali svoje takmicare da zablistaju na OI u Pekingu 2008. godine, ta generacija je bila uspesna i u Londonu, ali u Riju je bioloski presahla (sto se tice vrhunskih rezultata).
Sledi nastavak...
Preporuke:
1
0
27 petak, 26 avgust 2016 15:07
Bundzija Sumadijski
II DEO
Britanci su u prvoj deceniji XXI veka prezivljavali teske dane u sportu, prevashodno u bazicnim sportovima. Onda su ulozili u talentovane klince, na primer, olimpijsku baklju u Londonu upalilo je sest takmicara koji su prepoznati kao nade za neke buduce dane. Budzet njihove asocijacije za veslanje danas iznosi oko 40.000.000 funti. Bili su odlicni u atletici, plivanju, gimnastici i biciklizmu.
Kada vec spominjemo Ruse, ona utakmica za bronzanu medalju u odbojci protiv SAD je paradigma svih modernih kolektivnih problema Rusije. Rusiji manjka ideologija i ideolosko uporiste. Vodili su sa 2:0 protiv rivala koji je, u najmanju ruku, podjednakog kvaliteta. Tu prici o dopingu nema mesta jer je u pitanju bila "glava". U odlucujucim trenucima utakmice pukli su psiholoski i izgubili. SSSR to nikada ne bi izgubio jer su njihovi sportisti bili nadahnuti nekom idejom. Danas je Rusija ideoloski manjkava i to se ne moze prikriti gasovodima i drugim ekonomskim temama...
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner