Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Da li je incident sa nervnim gasom bio „dimna zavesa“ za napad SAD na Siriju

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 09 april 2017 10:59
@
Sta god mislili, Obama je bio odmereniji, sto je u javnosti stvaralo suprotan efekat, kao prepao se rusa. Ovaj je afektivan, nece se libiti uci u konflikt taman planeta nestala.
Preporuke:
34
3
2 nedelja, 09 april 2017 12:37
penzioner Cviko
"Dimna zavesa" koje ima ili nema pokazuje da Amerikom ne vladaju predsednici već neko iz pozadine. Ništa novo. Kad bi pažljivije analizirali sve dosadašnje američke aktivnosti brzo bi došli do zaključka da "vladari iz američke senke" pokušavaju da izazovu sukob velikih dimenzija. Rusija i Kina, pa i još neki gledaju da izbegnu sukobe ali teško.
Preporuke:
32
2
3 nedelja, 09 april 2017 12:41
Cccc
Donald Trapm je klasični političar prevarant "vuk u janećoj koći", vodio je "janeću predizbornu politiku a u svojoj suštini je vučina koja samo vreba svoj trenutak" i dočekao ga je u liku i nedjelu predsjednika najjače svjetske sile SAD.Mene nije prevario svojom predizborom kampanjom, uvijek sam znao da je vučina u janećoj koži. Sada je krenuo i na Sjevernu komunističku Koreju.Američka vojska je naložila da se ratni bordovi upute ka Korejskom poluostrvu, zbog rastućih zabrinutosti u vezi sa raketnim programom Severne Koreje, prenosi BBC.
Preporuke:
30
3
4 nedelja, 09 april 2017 12:44
Cccc
Ovaj ne moze da se odluci sta sa igrackama, da li pre da bombarduje nesto na zapadu, ili na istoku, ili na jugu, mozda napadne i Antarktik braneci pingvine od belih medveda. Polako Donalde imas jos 4 godine ne moras sve bombe da potrosis za mesec dana!

Za razliku od Sirije, Severna Koreja ima sa čim, da ne kažem: ima sa KIM, da se odbrani. A obzirom da dotični Kim jedva čeka da isproba svoj nuklearni arsenal na pokretnim metama, Tramp bi ovog puta mogao da polomi zubiće.
Preporuke:
30
1
5 nedelja, 09 april 2017 13:08
Cccc
Tramp dakle ima veliku potrebu da se pokaže da je oštar sa Moskvom, kako bi raščistio teren od bilo kakve moguće optužbe da je u dosluhu sa Vladimirom Putinom,


Čak da je i to, to je još i gore jer ucijenjeni ljudi pa ako je i Tramp ucijenjen su najgori i oni nemaju granice u svome dokazivanju da nisu nešto.Tramp je tim više opasniji jer će u svome dokazivanju ići toliko daleko da neće prezati da uđe i u otovren rat sa Rusijom da bi dokazao da nije u dosluhu sa Putinom i da mu Putin nije omogućio izbornu pobjedu u Americi za predsjednika.
Preporuke:
22
1
6 nedelja, 09 april 2017 16:10
Odbrana i poslednji dani
Raketni napada, kako autor eufimistički naziva brutalnu američku agresiju na Siriju, nije pokrenula Trampova samovolja,osveta zbog rušenja izraelskog aviona ili nekakvo tobožnje opravdanje pred političkim oponentima, nego unutrašnja dinamika sirijskog konflikta. Asad je, uz pomoć Rusije i Irana,krenuo u potpuno oslobađanje Sirije i tako prešao crvene linije(granice) koje je uspostavila predhodna američka administracija, koja je, ratom niskog intenziteta uz političke opstrukcije i miniranje mirovnih pregovora, nastojala iscrpeti sirijske vlasti i podeliti Siriju, čime bi Asad izgubio legitimitet. Poslednji Asadovi uspesi na bojnom polju, prodor njegovih jedinica na nekoliko strateških pravaca, nikako nije odgovarao Turskoj, Izraelu i Saudi Arabiji, pa tako ni njihovom geostrateškom savezniku, velikom bratu, SAD.Zato je Tramp, samo još jedna karika u lancu američkog imperijalizma, raspalio po Siriji.
Preporuke:
36
0
7 nedelja, 09 april 2017 16:11
Odbrana i poslednji dani
Najbolja tvrdnja za predhodno rečeno je upravo ova ujdurma oko nervnog gasa, koji je tobože Asad bacio na svoje sunarodnike, iako zato nije imao apsolutno nikakvog, ni vojnog ni političkog, razloga. Nervni gas, kao razlog dubljeg američkog uplitanja u sirijski konflikt, bio je u igri i za mandata Obame, ali je tada, zbog majstorija ruske diplomatije, "zamrznut" da čeka povoljniju priliku. Sada ga je Tramp "odmrznuo", nastavio tamo gde je Obama stao, otišao korak dalje od svog, ništa manje ratobornog, predhodnika i divljački bombardovao Siriju. Ne radi se tu o promeni politike za 48 sati, spontanoj reakciji, nego o konstanti američke politike, koja, uz pomoć specijalnih operacija obaveštajnih službi, pravi incidente, a potom kreće u odmazdu da bi realizovala svoje geostrateške ciljeve.Već viđeno kao Zaliv svinja, Račak, Markale itd.
Preporuke:
37
0
8 nedelja, 09 april 2017 17:45
Causa Spectandum
@ Cccc
Za razliku od Sirije, Severna Koreja ima sa čim, da ne kažem: ima sa KIM, da se odbrani. A obzirom da dotični Kim jedva čeka da isproba svoj nuklearni arsenal na pokretnim metama, Tramp bi ovog puta mogao da polomi zubiće.


Tesko!!

Sve sta lansiraju, amerikanci ce da obore. Uostalom, nece ni prici na domet vec ce da gadjaju sa "one" strane Japana.

Naravno, ovo je teorija.
U praksi cemo videti da li Tramp stvarno nema ni malo soli u glavi.
Preporuke:
11
1
9 nedelja, 09 april 2017 19:05
Zoran
Incident? Ne verujem da je neko to slucajno bacio.
Preporuke:
12
0
10 nedelja, 09 april 2017 20:37
deja vue
Već viđeno,recimo Račak.
Izrael i njegovi sponzori u Americi(lobi,bilderberg)se neće smiriti dok ne unište Siriju i Iran.
Stav Moskve je komformistički,Putin nije spreman da ide dalje(S-300,400).
Kako protiv svojih?
Preporuke:
6
8
11 nedelja, 09 april 2017 21:15
Bya-Bya
@nedelja, 09 april 2017 17:45
Causa SpectandumNe bi Kim ni gađao američku flotu, nego Seul koji nije daleko od granice.
J. Koreja ima veoma veliku na svestkom nivou važnu elektronsku, auto, brodo... industriju.
A ni Japan nije daleko.
Preporuke:
12
0
12 nedelja, 09 april 2017 21:22
@deja vu
Samo ti sanjaj, da su smeli nastavili bi da biju Asada. Kad ono - on prackama im obori 60% tomahavka, jos su posle toga poletali avioni i helikopteri sa istog aerodroma, razbili Isis u Deri gde su osvojili jedan grad i predgradje drugog grada, a pre toga su oslobodili farme i kamenolom u Palmiri gde su Isilovci imali glavni stab!
Preporuke:
16
0
13 ponedeljak, 10 april 2017 01:12
ZEMUNAC
AKO GDIN TRAMP toliko voli JADNE civile iz SIRIJE,zasto ne primi i IZBEGLICE U SAD?KOJE BUDALE VLADAJU svetom !A I MOGU DA POCNU TRECI SVETSKI RAT!NIJE gdin PUTIN glup da odmah odgovori,JER to moze biti i pocetak atomskog rata,A TO JE KRAJ SVETA!Ovaj "PAJAC" je opasan LUDAK,sa generalima tipa LUDOG PSA!I Hitler i Napoleon su na RUSIJI slomili zube!Igrale se delije,nasred zemlje SIRIJE!
Preporuke:
7
0
14 ponedeljak, 10 april 2017 12:34
brlj
Da. Postaje jasnije, da je Tramp doveo na vlast - vojnu huntu, pod uticajem Netanjahua.
U najkraćem, svet izgleda da ima posla sa `kaubojem` koji svoja pokerska blefiranja i varanja podupire - uvek spremnim `revolverom` ?
Preporuke:
6
0
15 ponedeljak, 10 april 2017 17:11
propalo
Zašto svi mislite da tramp, jadan, mora da radi šta mu jastrebi narede. Istina nije to. Istina je sledeća.... Cela priča je napasti Rusiju. Kako, prvo sa hilari polako iscrpljujući Rusiju. Dizati bune u komšiluku, terorizam i sl. To bi trebalo da traje duže. Druga opcija je brzo bez imotavanja. Ta priča je sa trampom. Njegove priče su namenjene razočaranim biračima. Nešto je naučio i od naših. Pre izbora pričaj hrišćanski a posle izbora radi satansko. To jei sa teampom i amerima. Nuklearni je pred nama. Jer se nestrpljivi "gospodari" naših sudbina uzdaju u svoja skloništa. Računaju da Rusi neće smeti da upotrebe sav nuklarni potencijal. Jer Rusi na to nemaju pravo. To pravo je dato samo njima, satanskim izbljuvcima. Možda je i bolje da Zemlja ostane insektima, kad je nismo cenili.
Preporuke:
12
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner