Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Šta da se radi?

Komentari (36) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 09 jun 2017 23:17
penzioner Cviko
Situacija je gadna. Ako predložite da se radi ništa, bićete napadnuti od onih koji podržavaju ovu politiku. Ako predložite nešto drugo, svi će vas napasti. I oni koji su za Vučića i oni koji su protiv Vučića. Zašto ovi protiv Vučića? Prosto i jednostavno, njihov stav je "ne talasaj". Nekako im prija da budu poniženi, brzinom "malo po malo". Ustvari to su izgubljeni ljudi, posle kraha brojnih obećanja od petog oktobra. Boje se i pristaju da je glasačka većina svega 30% od ukupnog broja upisanih glasača. To je katastrofa. Izlaza nema osim ako se ne umeša neko spolja? Ko, kada i kako? Eh kad bi znao, napisao bi.
Preporuke:
31
21
2 petak, 09 jun 2017 23:52
Pogled se strane
Ne slazem se sa prvim pasusom clanka.
Mislim da je Srbija bila upropastena i ponizena od Milosevica a ne od onih koji su dosli kasnije.
Preporuke:
25
133
3 subota, 10 jun 2017 01:21
dosta egzibicija
Do kada će ovaj i slični tipovi da oplakuju i brane Miloševićevu diktaturu? I kada će ovaj Veliki Srbin prestati da kroatizmima zagađuje srpski jezik? Neka malom kaosira i historiše po Zagrebu!
Preporuke:
11
121
4 subota, 10 jun 2017 02:14
oni sto zvocaju po internetu kojima je dosadno
ovi kao nesto potpisuju i dogovaraju u Briselu, a ne ne smeju nogom da kroce na Kosovo, napravili su svoje spijune/vodje kao nekih toboze stranaka na kosovu da se sirotinja/narod ne bi slucajno organizovao protiv siptara
Preporuke:
41
21
5 subota, 10 jun 2017 08:58
?!?
Senilni Vlajki i dalje zamislja Srbiju sa svim rezervama velike drzavne zajednice. Milosevicu je sve ostalo, od vojnih efektiva do stamparije novca, zato se i ponasao bahato. Vucic bi bio agresivniji od njega da ga je zapala tolika Yu zaostavstina. Iz prazne ne puca, profesore.
Preporuke:
6
89
6 subota, 10 jun 2017 10:43
»Boško« ░
oni sto zvocaju po internetu kojima je dosadno
ovi kao nesto potpisuju i dogovaraju u Briselu, a ne ne smeju nogom da kroce na Kosovo, napravili su svoje spijune/vodje kao nekih toboze stranaka na kosovu da se sirotinja/narod ne bi slucajno organizovao protiv siptara
A zašto ti nešto ne uradiš?

Zašto si ti bolji od drugih i očekuješ da neko drugi uradi sve umesto tebe?

I Tanasko Rajić i Vojvoda Sinđelić "su bili komentatori na internetu" dok nisu odlučili da su potrebni Srpskom narodu, i da ne treba čekati druge da urade ono što svaki Srbin, patriota, roditelj treba da uradi za budućnost svoje dece.
Preporuke:
17
71
7 subota, 10 jun 2017 10:54
Dado
Nepotrebno i neumjesno poređenju sa Titom iz 1948 godine, jer se te godine Tito suprostavio upravo Rusima / Sovjetima, a u tome je tražio oslonac na Zapadu.
U principu isprava je Vlajkijeva tvrdnja da Zapad ponižava i upropaštava Srbiju, cijepa i otima joj teritorije (KM) i da bi oslonac na Rusiju poželjan. Samo kako? Zapad ne prašta onima koji su protiv njega, vidi se štap su uradili Srbiji 1999 godine, 1995 godine zaljuljali bombama Republiku Srpsku, doveli je gotovo do uništenja ko i RSK, uvijek mogu upotrijebiti svoje igrače albansku,bošnjački,hrvatsku, crnogorski nacionalizam kontra Srba.
Preporuke:
17
41
8 subota, 10 jun 2017 10:56
»Boško« ░
A oni koji se žele igrati Tita, zaboravljaju da se Tito, u odlučnim trenucima 1948., suprotstavio silom daleko nadmoćnijem neprijatelju
Kakav diletantizam. Tito se "sam suprotstavio" Staljinu, ali bez "trumanovih jaja" Tito bi "pevao alt" u "sibirskoj operi"

To Titovo "suprotstavljanje" su najviše platili Srbi, podeljeni u pet "država", svi Srbi protivnici okupacije zabranjene terorističke komunistike partije, ubijeni ili zatvoreni kao "imforbirovci".

Tito sa "trumanovim jajima" je nastavio i sa "pokretom nesvrstanih" da radi za SADiste, onemogućavajući neodlučnim zemljama (a protivnicima NATO-SADista) da se priključke "varšavskom paktu" protiv NATO zločinaca, usput šireći islam i favorizujući turke, poturice i šiptare, na štetu Srba
Samo slijepac, mentalni i fizički, ne bi, mogao primijetiti:
-da uništavanje Srbije traje već punih četvrt stoljeća
E "slepčino" to je počelo 1941 zajednički od nacista i komunista
Preporuke:
27
68
9 subota, 10 jun 2017 11:15
Dado
Samo evo primjer Sirije.Tačno je da se Sirija ili njen režim (Asad) pokazao jedan od najpoznatijih saveznika Rusije i zato je i dobio podršku Rusije u ratu. Samo koja je cijena svega toga? Uništena država, 6 godina rata koji još traje i druga zla. Cijena je previsoka, te se čovjek mora zapitati kako bi prošli i drugi ruski saveznici. Vidi se šta se desilo Ukrajini čiji je svrgnuti predsjednik bio saveznik Rusije.Pitanje je šta čeka i druge države koje se oslanjaju na Rusiju.Da se razumijemo dušom sam za Rusiju, ali plaše me posljedice jer vidi se sve kako su drugi prošli.
Preporuke:
9
56
10 subota, 10 jun 2017 11:52
gandra
gosn vlajki sad kukumace a pred izbore je pozivao da se glasa za vucica - fore i fazoni za naivne - inace u srba se to kaze "sta nam je ciniti?"
Preporuke:
15
46
11 subota, 10 jun 2017 11:59
John Johnson
Vlajki kaže: "....zaboravljaju da se Tito, u odlučnim trenucima 1948., suprotstavio silom daleko nadmoćnijem neprijatelju da bi sačuvao kako svoju zemlju, tako i „mir i stabilnost u regionu“. Krajnje površna tvrdnja. Vlajki zaboravlja (?) da se Tito tada nije suprotstavio ni iz jednog od navedenih razloga. Titov razlog je bio mnogo bitniji: Da sačuva sebe! AVAV-ovo je već odavno na našoj - na strani Zapada - i ja nemam ništa protiv toga, mada njega i njegovu sortu prezirem. Ali, AVAV nema nikakvog razloga da se suprotstavlja - on na unutrašnjem planu ima potpuno odrešene ruke, i pod našom zaštitom je. Setite se onog: He's a son of a bitch - but he is OUR SON OF A BITCH! Upamtite to! Naravno - to važi samo dok nam bude potreban. Za sada jeste...Posle toga ćemo naći bar još deset takvih - konkurs je stalno otvoren, a Putin i njegovi nemaju konkurentsku sposobnost da nam uSrbiji pariraju - oni su već odavno u autu (ne mislim tu na automobil).
Preporuke:
10
24
12 subota, 10 jun 2017 12:07
Beži što prije
Pa ljudi moji ako je ovo profesor, bešte studenti kud znate.
Preporuke:
12
58
13 subota, 10 jun 2017 12:33
komunista
Sta se uradi je to da pobiju svi antikomunisti, jer komentari dovoljno govore da to nije zlocin, vce nesto kao ciscenje ulica od zaraza, mrtvih pacova, djubreta itd. Mnogo bi bolje bilo da nije tih koji glasaju Vucka, Kostunjavog i tadica na vlast.
Preporuke:
22
4
14 subota, 10 jun 2017 12:53
Šta da se radi kada Vlajki nema pojma da je Vučić evroatlanski kvisling, da sa stranim investitorima pljačka Srbiju, da su radnici u bednom i katastrofalnom položaju i da je nezaposlenost sve veća, a obrazovanje i zdravstvo sve gori?
Narod je dao imperativni mandat Vučiću, ne samo da ga uvede u Evropu, već da zaštiti Srbe u samoproklamiranoj državi 'Republika Kosova' (RK), kao i da zaštiti dostojanstvo Srba i Srbije!
Kada je narod na referendumu imperativno odlučio o (NE)ulasku Srbije u EU i NATO? Autokolonijalni prozapadni upravnik Vučić izbegava referendum o tom pitanju, jer pretpostavlja da bi po tom pitanju, ipak, izgubio od trenutno sluđenog naroda.
Vučić je kriminalni antinarodni izdajnik bez elementarnog ljudskog dostojanstva, jer predaje ne samo prirodne i privredne resurse našeg naroda stranim i domaćim kapitalistima, već predaje i srpski Kosmet Šiptarima! Takva društvena i državna štetočina, pod čijom vlašću Srbija i Srbi izumiru, ne može na dobar i kvalitetan način da vodi državu, jer je država pitanje opšteg dobra i celokupne zajednice.
Vlajki je duboko protivrečan, jer uviđa da je cilj evroatlantizma da uništi Srbiju, ali delom odobrava takav Vučićev put u našu propast. Zašto Vlajki to naivno čini?
Preporuke:
54
5
15 subota, 10 jun 2017 12:54
Spiridon
@ Dado

Malo nešto selektivno biraš sukobe da bi dokazao svoju tezu da gde god nekog Rusija podrži tu se plati prevelika cena. Dakle kada smo kod već date tematike zašto je na primer zaboravljena Libija gde je Rusija ćutala, pa je tamo deset puta gori haos nego u Ukrajini ili Siriji, samo globalnim medijima ta zemlja više nije zanimljiva. Koja je cena takođe ratova u Iraku ili Avganistanu, gde se isto Rusija nije umešala a te zemlje su i dalje u popriličnom haosu iako je prošlo petanestak godina od početka sukoba. Plašim se da je osnova svih tih ratova i konstantnog haosa koji sve to prati neprekidna želja Amerike da bude i dalje globalna Imperija, potpuno nebitno da li se neko tome suprotstavi ili ne, pošto uvek izađe na isto...
Preporuke:
31
1
16 subota, 10 jun 2017 13:02
Antikomunistička bitanga identifikovana sa agresorom uz na(r)cistički poremećaj ličnosti pokušava da nam sopstvenu kvislinšku patologiju nametne i sa evroatlanskim hijenama uništi naše ljudsko dostojanstvo.
Mazohista predaje suverenitet Srbije i Srbe na Kosmetu.
Dok Nemačka stoji iza genocidnog ustaškog U on joj se divi i služi joj.
Bez referenduma, nameće nam sadističke organizacije MMF, EU i NATO.
Rasprodaje generacijama sticana privredna i naša prirodna bogatstva.
Domaća proizvodnja je devastirana, a radnička klasa je u pelenama.
Dok mu SAD imperijalisti aplaudiraju, beskućnika, gladnih i siromašnih sve je više.
Narodne milijarde deli stranim investitorima i tajkunima.
Narodne milijarde radom stečene deli sportistima.
Mediji su u rukama ''milosrdnih anđela'' i kapitalističkih lešinara.
Vojsku sprema za vatrogasno društvo evropskog kolonijalizma.
Dok Srbija izumire i mladi odlaze, uvodi LGBT ideologiju.
Uništava zdravstvo i obrazovanje, a plaća klubove i navijače.
To je sado-mazohista i mortalitetni kapitalistički fanatik.
KAŽI NE ROBOVANjU I EVROATLANSKOM KVISLINGU VUČIĆU!
KAŽI DA ŽIVOTU, SLOBODI, SUVERENOJ I SOCIJALNO PRAVEDNOJ SRBIJI PONOSNIH I HRABRIH LjUDI!
Preporuke:
56
3
17 subota, 10 jun 2017 14:08
Dado
Irak i Libija su takođe Spiridon kao arapski socijalistički režimi bili prosovjetski / proruski do 25.devembra 1991. godine, kad se raspao SSSR. Istini za volju nakon januara 1991 godine Irak nakon slabosti SSSR koji je podržao rat protiv Iraka zbog američkog Kuvajta je ostao izolovan od svijeta pa i Libija kada je SSSR propao.
Preporuke:
3
21
18 subota, 10 jun 2017 14:15
Dado
Spiridon pomenuli ste Avganistanu, a ja previdio da dam odgovor i na to.Dobro je poznato da je i Avganistanu bio saveznik SSSR , tadašnji komunistički režim u Avganistanu, te mu je amerikanac napravio smicalicu sa mudžahedinima, kao što sada rade u Siriji i SSSR uvukla u desetogodišnji rat.Avganistan je bio na gotovo naj išoj ravni savezništva sa SSSR poslije članica Varšavskog ugovora.
Preporuke:
4
17
19 subota, 10 jun 2017 14:20
Oda diktatorskoj stetocini, sa kakvim razlogom?
Znaci on je dobar i malo nesnalazljiv knez Miskin, vredan i mudar "vozd" (kretenizam) sto je narod(koji narod, manjine, prekodrinski Srbi izbeglice i oni na Dedinju i kvislinzi kruga dvojke?) uvideo, ali eto vlasti u Beogradu su dopustile svu tu eksploataciju, pljacku i katastrofu Srbije - a DIKTATOR NEMA VEZE SA TIM, pa Vlajki gladi i moli "kneza Miskina"da se probudi?!
Ovo pisanje je uvreda pre svega za sve Srbe, a posebno Srbe iz Srbije (ili Srbijance kako ih preko Drine zovu).
Preporuke:
11
17
20 subota, 10 jun 2017 14:27
Miki
Pre : Gotov je , Gotov je , Gotov je .
Sada : Gotovi smo , Gotovi smo .
Preporuke:
30
1
21 subota, 10 jun 2017 14:37
Miki
Dok je bio Slobodan Milošević 1 DM = 48 dinara
2002.god. 1 evro = 61 dinara
2004.god. 1 evro = 78 dinara
2006.god. 1 evro = 87 dinara
2010.god. 1 evro = 105 dinara
2012.god. 1 evro = 113 dinara
2016.god. 1 evro = 122 dinara
Preporuke:
28
4
22 subota, 10 jun 2017 14:38
Dado
Istina je da je ranije sovjetska a danas ruska poštenija, ima u sebi ljudskosti a što američka nema.Istina je da je sovjetski ruska politika presudno uticala na svjetski proces dekolonizacije i sa padom sovjeske moći i SSSR kolonizacija i porobljavanje suverenih država se ponovo vratulo na svjetsku scenu, sve je to istina ali istina je da i američko tlo svugdje ili gotovo svugdje pobjeđuje ruski dobro ili ako ništa ruskom dobru nanosi strašnu štetu.
Preporuke:
11
13
23 subota, 10 jun 2017 14:42
Prijedor
ŠTA NAM JE DONEO 5. OKTOBAR?
– Tada je, gospodo, rušena Srbija! Rušen je i u crno zavijan srpski narod!
Preporuke:
41
3
24 subota, 10 jun 2017 15:07
Jadni li smo svi zajedno!
Evo i "fanova" uz botove "kneza Miskina".
Preporuke:
10
13
25 subota, 10 jun 2017 15:54
Matrix
Miki bh valuta ima kurs njemačke marke približno 2 marke jednako 1 evro, znači ti Miloevićevih 48 DM je u odnosu na evro 24 evra.Znači tada je dinar vrijedio u omjerun1 dinar jednako ,24 evra.
Preporuke:
2
4
26 subota, 10 jun 2017 16:28
Nemanja
Klasična radikalska mantra Vlajkija koja se može primeti i kod ne malog broja komentatora na NSPM,a to da je Vučić u stvari ok ,samo kad bi rekao njet Eu.

Znači ekonomija ima napredka,odnos prema opoziciji baš po njihovoj meri,sve tu štima osim tog geostrateškog puta Srbije koji bi više treba da bude proruski.Znači biti eu lopov je loše,ali krasti pod logom rusije je skroz prihvatljivo.

Inače poštovani gospodine Vlajki,nije Vučić samo zatekao opljačkanu i uništenu i u kriminal zagrizlu Srbiju nego je upravo on taj koji je pljačka i uništava već pet godina.

O kojim vi ekonomskim uspesima Srbije pričate da mi je znati,i kako ja koji živim u Srbiji to ne vidim.
Preporuke:
19
10
27 subota, 10 jun 2017 17:24
boban
Vucic je na izborima dobio svega oko 30% glasova ukupnog glasackog tela.Tih oko30% je dobio na veoma ruzan i kvaran nacin.Masovnim ucenjivanjem otkazima,dokazanom kradjom,kupovinom glasova , totalnom kontrolom glavnih medija,zakazivanjem izbora na svega 30 dana ,brojnim koalicionim partnerima,pretnjama o ukidanju penzija....
Vucic potpuno kontrolise sudstvo,tuzilastvo i organizovanu kriminalnu grupu ,koju je preuzeo od Rakica.Pogledajte sta o tome uporno prica super hrabri i pametni Domogoj Margetic.Narocito je vazna veza Dinkic Vucic.
Mafija(UDBA-BIA) rasturaju Srbiju a Vucic je samo prihvatio da preuzme zastitu te kriminalne grupe .Srbija je u rukama mafije.Nema tu nicega pozitivnog.
Preporuke:
25
0
28 subota, 10 jun 2017 18:19
Lola
Mislim da je vreme da gospodin Vlajki prestane da analizira situaciju u Srbiji, jer je više puta pokazao da u najboljem slučaju nema dobar uvid u situaciju. Evo gde greši:

- Ništa na ekonomskom planu nije krenulo napred, čak suprotno

- Vučić je energičan samo ako pod tim podrazumevamo šepurenje pred medijima. Ništa on ne radi, već su na čelo institucija postavljeni strani ljudi koji sprovode tuđe naredbe, dok bliski SNS-u razvlače ostatke.

- On nije mirotvorac nego su mu rekli da uvuče nos ako misli da paradira. On to predstavlja kao mirotovorstvo.

- Putin se ne odnosi principijelno prema Srbiji, pre bi se reklo da je neobavešten i pravi istu grešku kao sa CG. Ludilo.

- Nije narod dao mandat vućiću da bi zaštitio Srbe u tzv. državi Kosovo. Njegove glasače ili nije briga ili nisu shvatili temeljnu izdaju.


Dok se sa zaključkom slažem, rekao bih da odtvsrenje očekuje od pogrešne osobe. Šta vučić treba da uradi da bi Vlajki shvatio ko je on?
Preporuke:
31
10
29 subota, 10 jun 2017 19:32
Radgost
U nekoliko navrata, ima snimaka na mreži, Emil Vlajki i DŽevad Galijašević drže predavanja Miroslavu Lazanskom (o srpstvu, svetskom ugledu Srbije). Lazanski, poslanik i skupštini Srbije (koje Srbijance-iz kog kraja, li on prestavlja?) prekida njihove izjave nevešto poturajući "prednosti" jugoslavenstva zagrebačkog porekla (da sve južne Slavene na Balkanu predstavlja Zagreb uz malu pomoć Ljubljane).
U 19. veku Rusija i Srbija su bile bliski saveznici (zajedničkim snagama borili protiv Osmanlijske imperije) bez obzira na prostornu udaljenost.U 20. veku dinastija Karageorgiu predaje Srbiju i Srbijance Jugoslavenima:Radić,Maček,Broz,Velebit,Đilas...

Sudeći po osvrtima na članak, prevladava jugoslavenska lazanština.
Preporuke:
6
16
30 subota, 10 jun 2017 21:03
Sima
Ovo mi se sviđa:

Zapad u ovom času uništava Makedoniju u korist Velike Albanije. A ono što nitko ne shvaća, i koliko god to nevjerojatno zvučalo, to je da, padne li Makedonija, gotovo je sa teritorijalnim integritetom ostatka Srbije.
Preporuke:
10
4
31 nedelja, 11 jun 2017 01:26
todor
komunista,Nemam šta da dodam.Kad čovek malo čita komentare kao glas naroda po sajtovima pita se otkud toliki silni antikomunisti,pretpostavljam po stilu neka deca.Apsolutno sve što ne valja ko iz rukava će ti objasniti Brozom i komunistima makar to bio problem od jutros.Slušaju neke za njih autoritete i upijaju ko sunđer.
Preporuke:
32
0
32 nedelja, 11 jun 2017 08:19
The reverse
Dragi naš profesore Vlajki,

Eppur si muove! Stvari su samo naizgled umrtvljene. Kuva, itekako kuva u grotlu kapitalističkog vulkana. Tu bi i trebalo tražiti ne samo pribežište već i rešenje i našeg, srpskog problema. Pa, vi bi bar to trebalo da znate! Ništa još nije izgubljeno dok imamo hrabrosti, volje i moći da menjamo stvari. Evo, to nam upravo pokazuju i Korbinove pristalice u Velikoj britaniji, pre i iznad svega u samom srcu kapitalizma, Londonu! Načinjen je tamo veliki obrat. London je većinski glasao za otklon od konzervativaca i naklon ka jednom progresivnijem ishodu koji predvodi Dćeremi Korbin, marksista i komunista, iz taktičkih razloga, naravno, danas laburista. Bitno je da je on probudio tu zapretenu energiju u samoj partiji običnih ljudi, radnika, službenika i običnih ljudi. To je divovski uspeh. Trend je na progresivnoj putanji. Ogromna masa mladih se ovaj put opredelila za njega zato što je on simbol preokreta i vere u njega. To je ono što raduje!
Preporuke:
33
0
33 nedelja, 11 jun 2017 13:14
Sve tacno osim poslednjeg...
...pasusa, jer Tito je u toj prici Iznogud koji bi da bude kalif umesto kalifa tjs. Staljina, koji ispade nije bio bas neprijatelj. Neprijatelje smo upoznali devedesetih. Jako dobro.
Preporuke:
4
10
34 nedelja, 11 jun 2017 16:41
بلج
@Antikomunistička bitanga identifikovana sa agresorom uz na(r)cistički poremećaj ličnosti pokušava da nam sopstvenu kvislinšku patologiju nametne i sa evroatlanskim hijenama uništi naše ljudsko dostojanstvo.

Podrška iz srca!
Preporuke:
32
1
35 ponedeljak, 12 jun 2017 09:21
Jovan
G-dine Vlajki,

Napisali ste ovaj tekst pa hajde sada da vidimo Vasu doslednost i principijelnost. Koji rok dajete da se uradi ovo sto trazite? I sta ce se desiti ako se to ne ucini?

Nemojte samo da za npr. godinu dana nema nikakve promene a Vi i dalje pisete slicne tekstove. Pazljivo Vas pratim.
Preporuke:
14
9
36 ponedeljak, 12 jun 2017 09:43
The reverse
@JovanOdakle vama pravo da prozivate profesora Vlajkija za principijelnost i doslednost kod naroda koji nema ni jedno ni drugo a pogazio je svoju istoriju na najsramniji i najbedniji način? Šta zamišljate i ko vas ovlašćuje da ovako iznebuha prozivate jednog časnog čoveka?
Preporuke:
16
15

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner