Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Položaj Srba u Republici Hrvatskoj uoči obeležavanja dvadesetdvogodišnjice „Oluje“ - egzodus, skrnavljenje i zastrašivanje bez kraja

Komentari (47) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 09 jul 2017 23:07
penzioner Cviko
Sa ovakvom vlašću u Srbiji, sve u Hrvatskoj je sanak pusti. Jedino pozitivno je činjenica da i sami Hrvati odlaze iz Hrvatske. Od onog što su očekivali kad su sa Vatikanom i Nemačkom uz podršku Amerike i Engleske razbijali Jugu ostvarilo se ništa. Oni hrabriji napadaju Tuđmana i njegove političke sledbenike-ostatke ali nemaju snage za neku promenu na bolje i zajednički život sa Srbima. Uzmimo za primer Petrovo polje ili kako zovu Drniško polje. Nema ko da radi na tom polju. Srbe su oterali a Hrvati neće da rade na zemlji već kukaju u kafićima po većim gradovima. I tako Hrvati su došli u situaciju ili inostranstvo ili smrt jer im njihova vlast neda da žive život dostojan Hrvata. Dakle kad ne mogu Hrvati šta da očekuju Srbi U Hrvatskoj?
Preporuke:
85
0
2 nedelja, 09 jul 2017 23:48
povijesne činjenice
Svi Srbi koje poznajem rade ili u državnoj službi ili u velikim tvrtkama. Dakle, posebno vole poziciju kruha bez motike. Ako je nemaju onda su "diskriminirani". Stanarsko pravo ukinuto je svima u RH (ako među njima ima dosta Srba, onda je to dodatna ilustracija položaja kruha bez motike!)... Što se tiče "građanskog rata" i srpskog "iseljavanja" stvari itekako imaju politički programski temelj kod mnogih srpskih autora. Npr., Nikola Stojanović veli: "Ta se borba mora voditi do istrage vaše ili naše. Jedna stranka mora podleći. Da li će to biti Hrvati, garantuje nam njihova manjina, geografski položaj, okolnost što žive svuda pomešani sa Srbima, i proces opšte evolucije po kome ideja srpstva znači Napredak." Dakle, evolucija je pobijedila i Napredak je doveo do samoistrage. Jer inicijatori etničkih čišćenja Hrvata nisu poslije poraza imali što drugo učiniti osim udariti "u bežaniju"(Milošević), etničku samoistragu kao posljedicu kontinuiteta velikosrpske politike koja je doživjela slom!
Preporuke:
9
93
3 nedelja, 09 jul 2017 23:56
Miki
Potpuno tačno Srbi u Hrvatskoj nemaju nikakva prava.A dali Rusi imaju neka prava u Ukrajini ??Sve probleme u svetu i mržnju među narodima izazvao je divlji zapad.Zavadi pa vladaj.Zapad brani šiptare,ustaše,muslimane a Pravoslavci su trn u oko zapadu.
Preporuke:
54
6
4 nedelja, 09 jul 2017 23:59
supersrbin
Milojko bi hteo da Srbi pucaju u komšije Hrvate pa da posle dobiju penziju. Jer eto, takva su ekskluzivna ljudska prava Srba kao posebnih bića božanskog karaktera. Iznad svih ljudi i njihovih prava. Cvrc Milojko, cvrc...
Preporuke:
8
19
5 ponedeljak, 10 jul 2017 00:29
Miki
povijesne činjenice , vama odgovor :
Hrvatska je postala država 25 juna 1991.god. a hrvatska je postala član UN 22 maja 1992.god. i Srbija nije mogla da od države hrvatske članice UN da uzima njenu teritoriju.Rusija je priznala hrvatsku kao državu 17 febrara 1992.god. Kina je priznala hrvatsku kao državu 27 aprila 1992.god. SAD su priznale hrvatsku kao državu 7 aprila 1992.god. Japan je priznao hrvatsku kao državu 17 marta 1992.god. Brazil je priznao hrvatsku kao državu 24 januara 1992.god.Nemačka,Italija,Britanija,Francuska,Austrija su priznale hrvatsku kao državu 15 januara 1992.god.
Preporuke:
58
2
6 ponedeljak, 10 jul 2017 02:02
Srbin crnac, ateista
Sve je to tačno, ali gde je izvinjenje odgovornih domaćih izdajnika što su krajiške Srbe gurnuli u ratna dejstva a da uopšte nisu imali nameru da vode rat, niti su imali ikakvu nameru da sami zaštite te ljude čije su uključivanje u rat sami podržali. Oni su podjednako odgovorni što hrvatska strana ima izgovor za diskriminaciju Srba, čak 10 puta više jer to bez njih ne bilo moguće. Krivična odgovornost zlikovaca nije nestala zato što se svi pretvaraju da je nema.
Preporuke:
9
12
7 ponedeljak, 10 jul 2017 05:10
Zoki
Najvece etnicko ciscenje u Evropi nakon II Svetskog Rata, uz ogromnu podrsku Amerike i NATO. Sve sto je zapoceto za vreme NDH, zavrseno je u Republici Hrvatskoj. Nakon mnogo vekova, Srba vise nema na tim prostorima. Dok ceo svet slavi Nikolu Teslu i koristi njegova dostignuca u nauci, njegov rodni kraj vise ne naseljavaju njegovi sunarodnici. Cena stvaranja nezavisne drzave Hrvatske, bila je ogromna. Najpre genocid za vreme NDH, pa onda etnicko ciscenje pred kraj 20 veka. Tako je stvorena Hrvatska, clanica EU i NATO.
Preporuke:
31
5
8 ponedeljak, 10 jul 2017 05:14
Dragan
Oluja predstavlja najvece etnicko ciscenje u Evropi posle II svetskog rata precutno podrzano od strane SAD i EU. Ovim zlocinom prica Zapada o ljudskim pravima i pravima nacionalnih manjina pretvorena je u farsu. Ostaci zaklanog naroda iz II svetskog rata zauvek su proterani sa njihove zemlje. Ono sto nije uspelo Anti Pavelicu uspelo je Franji Tudjmanu koga nasi susedi danas velicaju i slave. Hrvatska je postala siromasnije za deo srpkog naroda koji je iznedrio Nikolu Teslu, Milutina Milankovića, Savu Mrkalja, Simu Matavulja, Grigora Viteza.....
Steta, velika steta a moglo je i moralo biti drugacije.
Preporuke:
25
5
9 ponedeljak, 10 jul 2017 05:17
Saša Ivković
Tragedija kao posledica organizovanog zločina, koji je odobrila USA. Mogu Hrvati do mile volje sebe da lažu kako je to bila legitimna akcija. Oterati iz svojih kuća, proterati iz zemlje, ubiti svakog ko stane na put, oteti tuđu muku je zločin i tu niko normalan nema šta da slavi. Nenormalan, izopačen um je već nešto sasvim drugo.
Preporuke:
28
4
10 ponedeljak, 10 jul 2017 05:23
Dule
Kada se govori o Oluju u Srbij ise uvek zaboravlaj nekoliko stvari. Oluja je došla 1995. a okupacija trećine Hrvatske 1991.godine. Hrvatska je od 1991.godine nezavisna država, a od 1992.godine članica UN. Tzv RSK nikada i nitokoga nije priznata. Od 1991. do 1992. godine iz RSK je proterano oko 235.000 ljudi. Najviše Hrvata, ali Bošnjaka, a u Podunavlju, Vukovaru, Baranji, Iloku i više hiljada Mađara, Rusina i Slovaka. 1995.godine je RSK nuđeno da mirno uđe u sastav Hrvatske. Ponuđen je plan Z4.Martić je to odbio, pobegao u Beograd i narod ostavio na cedilu. Hrvatska je tada dobila zeleno svetlo da vojnim putem, legalno porati trećinu svoje teritorije. U prilog im je išla i činjenica da su Mladićeve snage u BIH ponovo napale Bihaćku enklavu pa je zapad bio u strahu da se ne dogodi nova Srebrenica. Krajem jula u Splitu su dve države, legalni organi vlasti Hrvatske i BIH su postigle dogovor o zajedničkoj akciji dve vojske i uHrvatskoj i u BIH.
Preporuke:
22
12
11 ponedeljak, 10 jul 2017 05:28
Despina
Pre 70 godina Srbi su masovno klani po Hrvatskoj pod ustaskom ideologijom. 90 se povampirilo ustastvo uz masovne pretnje pa se strah ponovo uvukao u kosti te su se Krajisnici digli na oruzije uz pomoc matice Srbije da se ograde i zastite. 95 desila se Oluja pomocu Nato i Amerike jer Hrvatska sama nikad ne bi mogla da porazi ni Krajisnike a ne Srbiju koja im je pomagala. Oluja je najbolji dokaz da je formiranje Republike Srpske Krajine bilo opravdano, jer da nije bilo RSK Oluja bi se dogodila vec 91. Na zalost, da je rukovodstvo centralne Srbije moglo da pretpostavi da ce se Nato i SAD da budu na strani onih protiv kojih su se borili od 41-45, mogli su odmah da puste Oluju 91 pa bi smo svi zajedno bespotrebno izbegli rat od 91-95..
Preporuke:
25
5
12 ponedeljak, 10 jul 2017 05:31
Laki
Slika današnjeg sveta najbolje se ogleda kroz posmatranje ove "akcije", tj. ovog genocidnog delovanja. Toliko licemerja, laži, nepravde i zločina na jednom mestu, prema jednom određenom narodu, tačnije prema jednoj strani u građanskom ratu - nije zabeleženo.

Zapad je pomogao Hrvatskoj da završi stari plan NDH, kasnije je to legalizovao kroz prijem Hrvatske u EU (uz nerešavanje statusa desetine hiljada srpskih izbeglica...)

Jednom su pitali jednog čoveka da li veruje u teorije zavere. On je odgovorio da kada vidi šta nam se događa, ne može da ne veruje - tj. samo nam se kaže.
Preporuke:
21
4
13 ponedeljak, 10 jul 2017 05:41
Šolman
Susjedi Srbi, čitam komentare i ne mogu da verujem. Kad bi čovjek ovako sa strane čitao vaše komentare, ne znajući što se uistinu događalo na ovim prostorima, pomislio bi da su zločesti Hrvati iz čistog mira.Kao da prije toga nije bilo Vukovara, Škabrnje, svakodnevnog granatiranja i ubijanja gradova i civila.Isti ti Srbi koje oplakujete su se 90e okrenuli protiv vlastite države, proglasili svoju paradržavu iz koje su istjerali sve Hrvate, preostale pobili i popljačkali njihovu imovinu, povrh svega u svojoj bahatosti i ludosti odbili plan Z4 kojim bi dobili državu u državi i nakon svega se čudite što je Hrvatska išla osloboditi svoje okupirano područje?! Naravno da je bilo civilnih žrtava, naravno da je bilo pljačke, osvete i svega što rat donosi, ali zapitajte se kako bi vi reagirali da vam npr Mađari sutra postave balvane po Vojvodini i kažu "ovo je Mađarska", istjeraju sve Srbe s tog područja i proglase Mađarsku Republiku Vojvodinu, siguran sam da bi bacali cvijeće po njima.
Preporuke:
22
19
14 ponedeljak, 10 jul 2017 05:46
Peda
A šta smo mi Srbi uradili 91-95 nego proterali sve Hrvate iz RSK, oni jesu bili manjina u tom delu Hrvatske ali ipak prvi smo mi počeli. Posle smo tim ljudima vadili nemeštaj iz kuća i prodavali. I kome geniju je pala ideja da pravi RSK državu u državi i da preseče Hr na 2 dela i da očekuje da Hrvati neće da ratuju za to, a znaš dobro da su većina i da imaju Zapad na svojoj strani?Nama da neko preseče Srbiju na 2 dela i osnuje Republiku Hrvatsku Krajinu i protera sve Srbe, da mi bi to gledali kao nema veze? Srbi Hrvatsku nisu gledali kao svoju zemlju, to nije bila njihova zemlja samo su se našli tu, umesto da su ih prihvatili nema veze kakva je, a u najgorem scenariju mogli su sami da odu. Sad ti isti Srbi uzimaju HR pasoš da bi radili u EU?
Preporuke:
23
19
15 ponedeljak, 10 jul 2017 05:48
Hrvoje
Kao što možete uvidjeti iz moga imena, Hrvat sam i zivim u Zagrebu.
Mene zanma jedna stvar. Naime, o tome se sustavno šuti u Srbiji. Godine 1990. na prostoru tzv. Krajine zivjelo je oko 100 000 HRvata. Sledeće godine, 1991. bilo ih je 0. Zasto o tome sutite. Protjerali ste hrvatsko stanovnistvo i opljackali kuce. Bombardirali ste gradove od Vukovara do Dubrovnika i tako 4 godine uzastopce. POnudimo vam plan Z4 i dalje nista. Pa sta ste vi ocekivali ? Da cemo mirno sjediti. LUpajte minuse do mile volje. Oluja je bila samo posljedica Vaše velikosrpske politike i ideologije. Amen.
Preporuke:
25
15
16 ponedeljak, 10 jul 2017 05:55
Maro
Zar ste vi susjedi srbi zaboravili što je izjavio vaš predsjednik tzv. Sao krajine pokojni Babić na haškom sudu,rekao je:žao mi je za sve što je moj narod činio hrvatskom narodu i molim braću Hrvate da mi(nam) oproste.To sve govori ko je šta radio u ratu u Hrvatskoj.
Preporuke:
22
17
17 ponedeljak, 10 jul 2017 09:18
penzioner Cviko
Čuveni plan "Z 4" bio je samo podvala preko koje se trebala ostvariti Hrvatska ovako kako danas izgleda... Kad je po tvrdnjama nekih Hrvata dobar, što ga i danas Hrvati ne ostvaruju? Obratimo pažnju na vest da se vojska na teritoriju Kosova i Metohije, dakle Srbije, koji se danas naziva "tvorevina Kosova" angažuju Hrvati u opremanju i obuci albanskih vojnih formacija pod patronatom NATO-a. Kad Hrvati žele dobre odnose sa Srbima što se angažuju u ovoj prljavoj aktivnosti. Da neće možda opet neki "Z 4"?
Preporuke:
18
6
18 ponedeljak, 10 jul 2017 09:26
»Boško« ░
@Šolman

Tvoje "razmišljanje" je "normalno", svakom onome koji prihvata kao "normalno", da je kao posledica komunističke okupacije i dogovora komunista sa ustašama iz 1935. Srpski narod podeljen u pet izmišljenih država, koje nikada nisu pre toga bile međunarodno priznate niti postojale kao "države".

Hrvatska je nagrađena teritorijama koje nikada nije imala, bugarima i šiptarima data makedonija i Kosovo, turcima i hrvatima bosna, dok su natogorci "dobili" crnugoru, a Srbi "dobili", "užu srbiju" sa vojvodinom i kosovom kao prinudnim upravnicima.

Naravno osoba koja smatra takvo stanje "normalnim", i dalje ima "normalne zaključke", o "državnosti", "pravu", "autonomiji"...

Premalo je prostora, da se piše, o svim zločinima protiv Srpskog naroda od 1941 do "raspada" koji je decenijama pripreman uz podršku "srpskih komunista" da bude majorizovan, proteran i ubijan.
Preporuke:
22
27
19 ponedeljak, 10 jul 2017 10:52
UN nula poena.
Tesko se onom i nadrljao je ko se pouzdao u zastitu UN i Srbi u RSK (Hevatskoj) i Bosnjaci u Srebrenici.
Preporuke:
12
3
20 ponedeljak, 10 jul 2017 11:07
Miki
UN nula poena.
Tesko se onom i nadrljao je ko se pouzdao u zastitu UN i Srbi u RSK (Hevatskoj) i Bosnjaci u Srebrenici.

I Rusi u Ukrajini i narod u Libiji,Siriji,Iraku .UN su pod kontolom Vašingtona i zato treba UN uništiti.
Preporuke:
12
3
21 ponedeljak, 10 jul 2017 11:23
Nemanja
RSK je zrtvovana kao sto je i Srebrenica zrtvovana, izdata, prodata ili sta vec, bilo koja rec, nebitbno, sustina je ista.R Srpska nije opalila ni metak kontra Hrvatske, Srbijha takodje, bas kao sto niti jedan metak nije opakio Tuzlanski korpous Alijine vojske u cilju probijanja blokade i stvaranjha koridorea za izvlacenhe naroda iz Srebrenice, potips izdaje je slican i u RSK i u Srebrenici.RSK je zrtvovana za R Srpsku i mirovni sporazum u Dejtonu, Srebrenica za intervenciju NATO pakta i davanje slobode Hrvatima da uniste RSK, te davanja slobode hrvatskobosnjackoj koaliciji da uzmu 30% tadasnje teritorijhe koju je kontrolisala dotle R Srpska.Nisu uzeli Banjaluku i unistili R Srpsku zbog prethodnog dogovora sa Milosevicem ( izdaje RSK), sklopio se neki mir, koji je animozitete privremeno zaledio, a kada ce se ponovo led otopiti, to je u vazduhu.Zivi sw u stanju zamrzutnok konflikta, koji nije nista rijesio, ili rijesio je na privremenoj osnovi nazalost.Sve je u vazduhu.
Preporuke:
10
23
22 ponedeljak, 10 jul 2017 11:32
Nemanja
Prvo i prioritetno Republika Srpska treba da vrati punu nadleznost nad srpskom vojnom komponentom,, da vrati Vojsku Republike Srpske da je istrgne iz potpubne NATO kontrole koja je danas prisutna, da je modernizuje, da vrati srpsku sluzbu drzavne bezbjednosti i da se ne uspavljuje, da radi na srpskoj bezbjednosti i ne pouzdaje se u NATO.
Preporuke:
20
5
23 ponedeljak, 10 jul 2017 11:51
Miki
Nemanja ,Hrvatska je postala država 25 juna 1991.god. a hrvatska je postala član UN 22 maja 1992.god. i Srbija nije mogla da od države hrvatske članice UN da uzima njenu teritoriju.Rusija i UN su 1992.god. dale sankcije Srbiji zato što se Jugoslovenska vojska nije povukla iz države Hrvatske članice UN .Na sastanku 30 maja 1992.god.ruski predsednik Boris Jelcin zahvalio je tadašnjem predsedniku Evropske komisije Žaku Deloru na podršci za prijem Rusije u Međunarodni monetarni fond(MMF) a Delor je zahvalio šefu ruske države na glasu Moskve za uvođenje sankcija Srbiji.Ni jedan srpski političar ni jedna srpska stranka nikad nisu izjavili da je Slobodan Milošević nešto izdao.Đinđić i Koštunica su skinuli Slobodana ali Đinđić i Koštunica nikad nisu optužili Slobodana Miloševića da je nešto izdao.Sve Srbe zamoljavam ko Boga da svate jednom da Srbija nije mogla da prisvoji pola teritorije države Hrvatske koja je bila član UN od 22 maja 1992.god.Ono što piše u UN to je to.
Preporuke:
20
7
24 ponedeljak, 10 jul 2017 11:52
Nemanja
Koji je to apsurd od srpske politike.NATO razradio hrvatsku vojnu operaciju "Oluja", bombardovao R Srpsku ,(unistio sisteme veze VRS), prije pocetka hrvatsko bosnjacke vojne operacije " Oluja" na prostoru R Srpske, NATO bombardovao Srbiju, oteo Kosovo i Metohiju i sada opet Vojska Republike Srpske utopljwena u Oruzane snage BiH je pod potpunom kontrolom NATO pakta i dzaba svakom srpskom politicaru busanje u neku svoju nezavisnoat kad mu svaki mwetak kontrolise NATO pakt.
Preporuke:
18
4
25 ponedeljak, 10 jul 2017 12:07
Nemanja
Miki, nwe pola teritorije, bilo je vrh vrhova 25%, drugo ne bi nista prisvojio samo jhe trebalo zadrzati Srbem na njihovim vjekovnim teritorijama, zastititi narod, trece i BiH je bila periznata od UN kao suverena drzavampa je ipak srpski narid opstao i ostao sa modificiranom unutrasnjom strukturom u R Srpskoj unutar BiH, a cetvrto je li izdao ilki nihe nista ucinio naroda sroskog gotivonda tamo vise i nema a politicka autonimija bez naroda i nihe potrebna.
Preporuke:
9
18
26 ponedeljak, 10 jul 2017 12:13
Nemanja
Miki mrsko mi se natezat s tobom, umjesto toga procitaj knjigu Slavka Lisice ",Knin je pao u Beogradu". To sto nbeki politicar nije nesto rekao " vrana vrani ociju nije izvadila,".
Preporuke:
10
21
27 ponedeljak, 10 jul 2017 12:46
Miki
Nemanja , pušti ti knjige već svati jednom da je Hrvatska postala član UN 22 maja 1992.god. i da Srbija nije mogla da od države Hrvatske članice UN da uzima njenu teritoriju .
Preporuke:
19
8
28 ponedeljak, 10 jul 2017 12:56
Nemanja
BiH je takodje kao i Hrvatska istog datuma 22. maja 1992 godine primljenana u clanstvi UN pa je kasnije modificirana ynutrasnja struktura i unutar BiH opstala R Srpska.Tako je mogla ostati i R Srpska u Hrvatskoj, na nekih 20 odsto teritorije.
Preporuke:
9
17
29 ponedeljak, 10 jul 2017 14:25
Bora
Kada je sa Slovenijom napravljen sporazum o mirnom povlacenju vojske na taj nacin je prakticno ukinuta JNA i SFRJ,bez obzira sto jos nije bilo medjunarodnog priznanja.To je bio znak da se oficiri podele po nac. pripadnosti i pokazatelj kako ce se stvari odvijati.
Dogadjaji koji su usledili,rat i etnicko ciscenje, bili su na stetu svih zaracenih strana a najvise ljudi koji su ziveli na tim prostorima(Hrvatske i BiH).Umesto da saradjuju na ekonomskom planu i sacuvaju ljude i ekonomiju pocelo je ubijanje i unistavanje onog sto je teskom mukom stvoreno.Zamislite da su sve bivse republike posle uzajamnog priznanja nastavile ekonomsku saradnju, gde bi bile danas?
Preporuke:
6
7
30 ponedeljak, 10 jul 2017 15:10
Miki
Nemanja ,Kako je mogao Slobodan da prisvoji pola države Hrvatske kada su ustaše branili oružjem svoju hrvatsku .SAD i NATO i Rusija su branili suverinitet države Hrvatske članice UN .
Preporuke:
9
3
31 ponedeljak, 10 jul 2017 15:27
sizif
Generacijama je jugoslovenska kulturno-prosvetna elita iz Beograda trovala srpsku decu. Nije im dozvoljavala da znaju ni koje su Srbi ni koje nisu, ni gde su srpska sela ni gde nisu. Još otkad je potpuno odvojila Srbe od evropske civilizacije. Bez toga bi 1945. monstruozne avnojske granice bilo nemoguće uspostaviti, u stvari bile bi potpuno nezamislive. Usred Evrope 20. veka!?

Dovoljno je valjda uporediti avnojske granice sa ovom nemačkom mapom iz 1940. da se shvati šta je bio cilj "antifašističkih" monstruma koji su 1944. upali u Beograd i "rešavali nacionalno pitanje u Jugoslaviji".
http://bit.ly/1qJhGBm

Da i ne pominjemo da je već 1945-46. oko 160.000 Srba deportovano sa teritorija NDH. Projekat Jasenovac-Avnoj.
Preporuke:
4
3
32 ponedeljak, 10 jul 2017 15:58
»Boško« ░
Bora
Kada je sa Slovenijom napravljen sporazum o mirnom povlacenju vojske na taj nacin je prakticno ukinuta JNA i SFRJ,bez obzira sto jos nije bilo medjunarodnog priznanja.To je bio znak da se oficiri podele po nac. pripadnosti i pokazatelj kako ce se stvari odvijati.
"jedini problem" je što je većina glavnokomandujućih starešina JNA sve vreme bila sastavljena od hrvata, slovenaca i hrvatskog porekla, te postaje jasnije "šta se odvijalo"
Zamislite da su sve bivse republike posle uzajamnog priznanja nastavile ekonomsku saradnju, gde bi bile danas?
Zamisli da komunistička okupaciona banda nije podelila Srpski narod te da Srbi

imaju teritoriju od Vardarske makedonoje, do Jadranske obale sa Likom Banijom Kordunom, Slavonijom i prekoMurjem, dobijenim kao reparacijama.

Da su novčane reparacije i iskopano zlato i srebro u Boru, ulagane u Srpski narod umesto u saradnike nacista slovence, ustaše, turke, mađare bugare i šiptare
Preporuke:
13
8
33 ponedeljak, 10 jul 2017 19:15
rade
Milojko potpuno zanemariva ulogu srpskog rukovodstva za Oluju.Za vrijeme unpa zona dakle u vrijeme bez ratnih aktivnosti ubijeno je sedamsto Hrvata,na kraju su odbijali pregovore da bi ono što su počeli ratom ratom bilo i uništeno.I spominjanje Stepinca u kontekstu optužbe za revitalizacije ustaštva je neumjesno jer su ustaše ubile stepinčevog rođenog brata ali se to u Srbiji namjerno prešućiva.I Milojko i Kablar i ostali žive od ovakve politizacije a ustvari su loptice za poigravanje srbijanskih političara.
Preporuke:
7
5
34 ponedeljak, 10 jul 2017 22:20
...
Najveća iluzija je bila da je nacizam poražen, nacizam je nastao uz podršku Vatikana, konc logori su bili nova verzija Inkvizicije, isto kao što su nacisti pacovskim kanalima (Vatikan) prebacivani na sigurno u SAD ili Latinsku Ameriku.

Sve je to kontinuitet, otuda u EU Hrvatskoj društvo večitih saveznika okupatora, rasista i nacista i odgovara.

Besmisleno je terati Srbiju u tu kaljugu, besmisleno je to nazivati zemljama progresa, i jedinom alternativom.

Bože sačuvaj nas Hrvata i kuge, piše na staroj nemačkoj crkvi!

Istina univerzalna i vanvremenska
Preporuke:
11
2
35 ponedeljak, 10 jul 2017 22:27
...2
otkud ovolika navala Krvata??? ili je to tzv virtuelni rat? meni ne pada na pamet da idem na njihove portale i čitam njihove vesti, ovo su neki čudni Krvati?! kanda su nostalgični šta li?

Tragedija njihove endehazije u dvadesetiprvom veku je to što su opet pod nemačkom okupacijom, ništa nije njihovo, narod beži trbuhom za kruhom, šest godina pad privrednog rasta, sa takvom obalom, sa takvim žitnicama, ostadoše bez najvrednijeg dela i najboljeg naroda Srpskog, svojevoljno, svojeručno, onako nacistički uz Danke Dojčland!

Tragični su oni bez stida i bez identita, pardon sa identitetom koji se bazira na krađi tuđeg jezika i identitetskom negacijom - da nisu Srbi!

Pusti predeli, pusta Hrvatska, po zaslugama
Preporuke:
11
3
36 ponedeljak, 10 jul 2017 22:32
nema razlika između njih i Šiptara
potpuno isti princip, otimačina, zločini, krvoloci i tapšanje Nemaca i Amerikanaca kao onomad nacističkih saveznika, jedni oči vade i decu šalju u konc logore, drugi vade organe.

Srbe mrze zato što su uvek bili na pravoj strani, strani slobode a oni stalno na strani zla, nacista

ali avaj nacizam je pobedio u njihovim glavama

odbijaju poraz

najvće žrtve su upravo pravoslavni narodi Rusi i Srbi

ali davni su zapisi o Srbima koji govore o nepokorljivosti, trpeljivosti i krajnjoj pobedi

otuda nema dilema da je problem upravo u srpskim neprijateljima a ne Srbima kao što neki komentatori podmeću

Srbi su svedoci ili ogledalo u kojima se sva njihova ružnoća ogleda
Preporuke:
7
1
37 ponedeljak, 10 jul 2017 22:34
Valjalo bi od Vatikana
tražiti opljačkano srpsko zlato za početak.

to su lopovi uvek bili i ostali
Preporuke:
7
1
38 ponedeljak, 10 jul 2017 23:59
boro
Ne znam zašto ovaj gospodin naziva Hrvate krvatima kad samo ime kaže da je to onaj koji se hrve.Zato ih je bizantski car i pozvao kao ratoborno pleme da se obračuna s Avarima na Jadranu gdje su zauzeli 1200 kilometara najljepše obale i postali jedini slavenski narod sa pomorskim određenjem.Ta nisu bili stjerani u zabit sjenice tutina i dr.Baš mi je dirljivo jaukanje nad opustošenom hrvatskom,a od tih papirnatih iseljenih je polovica izbjeglica koji traže hrvatske dokumente da bi mogli prehraniti porodice u srbiji
Preporuke:
4
6
39 utorak, 11 jul 2017 00:50
Viktor Larin
Drago mi je da Hrvati u ovolikom broju čitaju ćirilicu.
Preporuke:
11
1
40 utorak, 11 jul 2017 00:55
»Boško« ░
...2
otkud ovolika navala Krvata??? ili je to tzv virtuelni rat?
Misliš otkud "ovolika navala" "spavača".

Podseti me na jednog mog prijatelja, koji mi se žalio kako mu svi poznanici i prijatelji stalno oponiraju u "političkim mišljenjima". Kažem ja njemu (obzirom da stanuje u "velegradu" "beogradu na vodi") a reci ti meni "odakle" su ti ti prijatelji.

Eto njega posle mesec dana i kaže. Da li ti znaš da si ti jedini Srbin koga poznajem i družim se, svi ostali imaju "rezervne države" i pasoše i "postojbine".

E ako pogledaš na zadnji popis stanovništva ~milion stanovnika se izjasnilo da nije Srpske nacionalnosti i još ~200 hiljada nije htelo "nacionalno da se izjasni" sa velikom većinom baš u "beogradu na vodi"

Pogledaj nam dva "predsednička kadra" Jedan ima imovinu i poreklo u BiH a drugi u hrvatskoj, ali "rade svom snagom" za Srbiju.

Dobili hrvati "predsednicu" pa "dižu glavu"
Preporuke:
8
3
41 utorak, 11 jul 2017 10:05
sizif
@»Boško« ░
Eto njega posle mesec dana i kaže. Da li ti znaš da si ti jedini Srbin koga poznajem i družim se, svi ostali imaju "rezervne države" i pasoše i "postojbine".

A ko je kriv za to?

Ko je kriv što Srbi nisu rešavali svoje nacionalno pitanje ko svi ostali narodi u Evropi? Ko već generacijama uči srpsku decu da je Srbija tamo gde nema srpskih sela, a nije tamo gde su sve srpska sela? I to u tim razmerama i bez ikakvog reciprociteta, mimo svega što je moderna Evropa videla.
Preporuke:
2
4
42 utorak, 11 jul 2017 11:48
ćirilica
@ Viktor Larin
Pa ćirilica je i hrvatsko pismo samo što ograničeni umovi na istoku i zapadu misle da sve počinje onim što su oni vidjeli i upoznali.Izvan toga sve je neprijatelj i razlog za podgrijavanje mržnje
Preporuke:
2
2
43 utorak, 11 jul 2017 14:47
Splićo
Nema logike u tome što g. Budimir piše. On piše da je udruženje srpskih umirovljenika iz Hrvatske "2014. godine podnelo je prigovor Međunarodnoj organizaciji rada u Ženevi protiv Republike Hrvatske zbog kršenja odredaba Konvencije 48 koja štiti prava penzionera migranata" te da Međunarodna organizacija rada odbila njihov zahtjev. Nakon toga, on tvrdi da se stečena prava "ne mogu se ograničavati nikakvim interpretacijama Međunarodne organizacije rada" i da Hrvatska ima međunarodnu obvezu ispuniti njihov zahtjev. Drugim riječima, ako međunarodna organizacija prihvati prigovor Srba, onda njena odluka VRIJEDI i koristit će se kao pravno sredstvo, a ako odluka nije u skaldu sa željama, onda se tvrdi kako zaključak te iste organizacije kojoj se obratilo za pomoć, nije bitan. ????! Teški izostanak bilo kakve logike.
Preporuke:
1
3
44 utorak, 11 jul 2017 15:06
Splićo
@Viktor Larin

Poštovani gospodine,

nije potrebno da poznajemo ćirilicu. Nemam ništa protiv nje, dapaće, ona je bila i hrvatsko pismo, kao što je još i bugarsko, ukrajinsko, rusko itd., ali nisam je imao baš mogućnosti naučiti pa se zato služim ikonicom u gornjem lijevom dijelu stranice koja mi omogućuje da sudjelujem u raspravi i pročitam napisano. Lijep pozdrav.
Preporuke:
2
4
45 utorak, 11 jul 2017 15:11
Splićo
U komentarima se spominju zaštićene zone UN-a pa bih htio rasvjetliti taj dio. Niže možet pročitati Rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a 815 iz 1993. koja kaže:
"Supports the Co-Chairmen of the Steering Committee of the International Conference on the Former Yugoslavia in their efforts to help to define the future status of those territories comprising the United Nations Protected Areas which are integral parts of the territory of the Republic of Croatia, and demands full respect for international humanitarian law, and in particular the Geneva Conventions, in these areas."

Ili u prijevodu:

"Podržava supresjedatelje Međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji u njihovim naporima da definiraju budući status teritorija koje sačinjavaju UNPA zone, koje su integralni dijelovi teritorija Republike Hrvatske, i zahtijeva puno poštivanje međunarodnog humanitarnog prava, a osobito Ženevskih konvencija, u ovim područjima."

Drugim riječima, nema nimalo dvojbe čije su bile UNPA zone.
Preporuke:
2
3
46 sreda, 12 jul 2017 18:57
cccc,
opet mjesate babe i zabe.Opet ista prica o Oluji i protjeranim Srbima.Sta je sa onim Srbima sto su 1991.otisli iz svojih kuca.Njih niko ne spominje.Ti ljudi su bili izbjeglice njima niko nije ni casu vode dao nego su ih jos i osudjivali sto su pobjegli.Pa zamislite u zgradama u Osijeku,Splitu,Varazdinu gdje je stan do stana i pise prezime na vratima i zna se da ne svjetli jelka za 25.decembar kako prezivjeti.U toku noci mogu upasti i pobiti svakog.Srbi koji su ostali u Hrvatskoj su bili veci Hrvati od Hrvata.U Osijeku sa tri strane padaju granate od Srba,a Hrvati medjusobom govore kako su za sve krivi ti Srbi medju njima.Lako je sad biti general a onda bogami nitko nije ponudio ni kucu ni vikendicu na koristenje.1995. Kad je Oluja onda je bilo malo organizovanije.Cinjenica je da su nas zrtvovali ali treba i dalje traziti odgovorne.Kome je to palo na pamet i ko je sproveo u djelo.
Preporuke:
2
2
47 četvrtak, 13 jul 2017 22:16
Klis
Poljički Vlasi (oblast u splitskom zaleđu)koje su tu naselili Turci da brane granice u 17. stolječu su promjenuli stranu i sa Mlečanima 6.aprila 1646 zauzeli Klis.

Ranjeni kliški junak Ahmet-aga Baraković dok su ga na nosilima izvodili iz tvrđave im je tada rekao "Pljunuli ste na hljeb kojeg ste generacijama jeli. Još ćete vidjeti plodove svoje izdaje. Oni koji ne budu pokatoličeni doživiće istu sudbinu kao i mi"

Zbog tih istinitih rijeći Vlasi Ahmet agu ubiše sa još nekoliko stotina onih koji im se na vjeru predaše, ali dočekasmo da se Ahmet agine rijeći obistine.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner