Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Pens nije dobrodošao u Crnu Goru

Komentari (10) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 01 avgust 2017 14:05
Vukoje
Koliko su politički Crnogorci zaluđeni Zapadom, NATO paktom i Amerikom, ne bi me začudilo da te prijatelju uhapse pod optužbom da vršiš "neprijateljsku agitaciju".
Preporuke:
47
4
2 utorak, 01 avgust 2017 14:20
Ako
Malo genetskih popravki i malo više tena neće škoditi montenegrinima, biće raznolikiji i raznobojniji, to će biti korisno za turizam, a i njihov naduvani ego.
Preporuke:
32
5
3 utorak, 01 avgust 2017 14:50
penzioner Cviko
Tako je to kad kriminalci imaju svoju državu. Mogu da rade što im je volja.
Preporuke:
43
3
4 utorak, 01 avgust 2017 16:24
Zvonimir Bgd
Glas Marka Milacica je glas vapijuceg u balkanskoj pustinji...

Ali, neka se cuje i takav. I najduzi put zapocinje se prvim korakom.
Preporuke:
50
2
5 utorak, 01 avgust 2017 16:45
Uz tebe smo,ako ti se nista lose ne desi
"Muc i ako si Kuc". Dje ces ti sam protiv onolike gomile (sto oko tebe, sto sa strane).
Kad te budu saslusavali,seseljevski,reci,salio sam se.
Pa kad okrenu ledja a ti (seseljevacki)odgovori:-vidis kako se prepade,i utece prije no mu rekoh jos neke stvari koje bi ga zaboljele....
Pobjeze "junacki"(i prije nego je imao 100-i sastanak) sa "Filipovicima", Djukajnovica i ostalim dusebriznicima.
Pozdravi Trampa,to je jedino ispravno,jer on je jedini koji je odredio toj velikoj sili mesto,preko (napumpanog) premijera "ostrijeg od kosijera" .
Sta se sve cini i sta vidis, ne pokusaj da places,jer nije ljudski. Pocni da se smijes. Ako ne uspijes da se prodas tako, to ce ti pomoci prilikom odredjivanja kazne (da si avetan i da se smejes na brasno,ko onaj sto kapu drzi krivo na jedan dio glave)....
Preporuke:
26
7
6 utorak, 01 avgust 2017 18:53
životni profesor siniša
Vojno funkcionisanje SAD ima jednu karakteristiku a to je da oni samo i isključivo pričaju o svojim saveznicima. Hodaju po svetu i skupljaju saveznike.

Nasuprot njima Rusija kad bilo ko govori o vojnim kapacitetima kažu "Rusija ima dva saveznika vojsku i mornaricu".

Dakle imamo dva različita pristupa. Jedan u kome jedna velika zemlja skuplja male zemlje, Letonija, Estonija, Hrvatska i slične. Crna Gora koja i ne može da se prema veličini tretira kao zemlja, manja je od grada Zagreba ili Beograd, kao Novi Sad. I te male zemlje postaju platforme odakle napadaju koga imaju da napadnu i regrutuju njihove ljude za vojsku i još im traže da to plate. Dakle prava gangsterska logika. Tako funkcionišu "navijačke bande". Dva krupna nasilnika prisiljavaju slabe i nejake da ih slušaju i vrše nasilje u njihovo ime.

Malim i slabim naizgled društvo sa velikom zemljom SAD imponuje, ali oduvek i svuda, više štete prave saveznicima nego neprijateljima.

Zaslužuju jedni druge.
Preporuke:
28
0
7 utorak, 01 avgust 2017 19:55
sandro
Ne znam državu koja je ušla u nato s prethodnim referendumom.Koliko sam pratio to je uvijek politička odluka vladajućih stranaka.Nisam siguran da bi i u Hrvatskoj prošao referendum o ulasku onda kada je primljena.Mijenjao se ustav kako bi referendum za EU prošao većinom od izašlih birača a ukinut je uvjet da mora izaći barem 50 posto birača što je dotada važilo.Nato je pitanje sigurnosne i geopolitičke procjene vladajućih elita jer države koje su članice manje troše za obranu pa im ostaje novaca za druge potrebe.Prema državama članicama se žmiri oko nekih pojava koje se u drugim državama ne toleriraju.Najsvježiji primjer je turska,a crna gora kao mala država koja igra na kartu stabilnosti i ugleda zbog turizma shvatila je da joj to može osigurati nato.Ako si član EU i nato vrijede neka druga pravila u smislu jamstava za sigurnost turista.Tako sada u Hrvatskoj se iznajmljuju nekretnine gdje nikad nije bilo turizma niti je itko vjerovao da je takvo nešto moguće
Preporuke:
8
23
8 utorak, 01 avgust 2017 22:16
bog dano vic
da li je u SAD-u dozvoljeno svirati balalajku...demokratija
Preporuke:
18
0
9 sreda, 02 avgust 2017 12:18
Peter RV
Odličan članak ali bi bio još bolji da je bio popraćen masovnim demonstracijama protiv Pensa !
Preporuke:
12
0
10 sreda, 02 avgust 2017 23:29
brlj
Pens, kao po uzoru na Bajdena, preuzima politiku prema Balkanu ? Kanda, u potrazi za prijateljima, dolazi kod unuka pro-američkog podmorničara ?
Samo neka podsećanja. Bar četiri carevine koje su postojale 1914.g., nestaju sa krajem 1SR koji je počeo na Balkanu. SAD su se pri kraju uključile u taj rat i - profitirale ? Faktički, bile su na strani Srba a u to vreme su u SAD živeli Tesla i Pupin i drugi znameniti Srbi ?!
Klintonovska politika SAD je od 90-tih a zaključno sa agresijom 1999.g. stavila tačku na dugo prijateljstvo SAD i Srba. Buš ml. je pobedio na izborima i glasovima američkih Srba. Kao i Tramp. I šta je Buš dobio od `prijatelja` Šiptara (osim što su mu ukrali ručni sat) ? A na Balkanu su padale carevine, koje su ga mnogo bolje poznavale nego SAD ?! Hoće li da budu - sledeći ?
Preporuke:
7
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner