Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Novi obrazovni zakoni i Zukorlić na čelu skupštinskog Odbora za obrazovanje - uvreda za srpsku prosvetu i univerzitete

Komentari (14) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 06 oktobar 2017 10:11
Aca
Pravde radi, za ovakav svoj položaj dobrim delom kriv je i naš najveći univerzitet. Akademska zajednica kao skup slobodnih, najobrazovanijih i društveno najodgovornijih ljudi, a posebno Univerzitet u Beogradu kao najznačajniji među srpskim univerzitetima, ima neotuđivu odgovornost da utiče na bitna pitanja svoje zemlje. Rektor BU morao bi da bude svestan da je njegova uloga značajnija od bilo kojeg ministra prosvete i morao bi da bude spreman da je preuzme –da ne bi sebe doveo u situaciju da izda univerzitet koji mu je poveren


Nažalost, veliki deo spomenutih su obični mediokriteti i karijeristi. Ni traga od dostojanstva.
Preporuke:
47
0
2 petak, 06 oktobar 2017 10:26
penzioner Cviko
Evo jedne izjave o našem školstvu, davne 1955 g. Dakle "kad država dozvoli da joj se prosveta proku..., onda ta država nema budućnost". Autoru su rekli da nije u pravu ali sva dešavanja od tada pa do danas potvrđuju ovu izreku. Prema tome možete u skladu sa političkim interesima da postavljate kadrove kakve hoćete, možete ostvariti hiperprodukciju visoko obrazovanih kadrova ali ako ne pogodite suštinu školstva, ništa od školstva, ništa od lepe budućnosti.
Preporuke:
37
0
3 petak, 06 oktobar 2017 10:35
Živko Karamarković, profesor
Svaka čast. Jasno i sažeto. Samo jednu stvar je uvaženi profesor zaobišao. Spregu, dogovorenu ili prećutnu, tj. obostranu korporativnu korist, visokog obrazovanja i politike. Jer, zašto bi uvaženi redovni profesori - kojima ništa niko ne može - godinama ćutali dok se njihova profesija i obrazovanje u celini ubrzano urušavaju? Uvaženi rektor Bu je redovni profesor, gostuje po američkim univerizitetima, akademik, pa ga uopšte nema nigde. Javno, a u četiri oka svi mogu da budu hrabri. Zašto g. Jovanović nije tražio i njegovu smenu, tek tada bi bio sasvim dosledan.
Preporuke:
36
0
4 petak, 06 oktobar 2017 11:20
Strani plaćenik
Kakav Univerzitet kakvi bakrači! Pa 90% univerzitetskih profesora su lovci na plen i ĆUTOLOZI. Izađe AV i komentariše navode o plagijatu Nebojše Stefanovića i kaže da ništa gluplje nije pročitao.Znači čovek koji nikad u životu nije napisao NAUČNI RAD daje ocenu doktorata o kome nezna ništa ali Univerzitet ĆUTI. Čast izuzecima kao što su prof. dr Danica Popović, akademik prof.dr Dušan Teodorović,
docent dr Jovo Bakić i možda još nekolicina ali nedovoljna da se ZLU stane na put. Studenti izađu na protest profesori ĆUTE umesto da im se pridruže. Čast izuzecima. Kako je moguće da takav prostak kao što je Marko Atlagić bude profesor na univerzitetu. Pa on je za SVINJARA. Univerzitet koji nesme da se odredi prema "doktoratu" Siniše malog ne zaslužuje ništa drugo već ovo što mu se događa. Mogao bih da nabrajam do sutra kakav sve korumpirani ŠLJAM radi na Univerzitetu. Ogorčen sam!
Preporuke:
49
2
5 petak, 06 oktobar 2017 11:53
R
Kada je u jeku Drugog svetskog rata,Ministar vojni Velike Britanije od Premijera Čerčila, tražio dodatna sredstva iz budžeta predloživši da se prebace sa računa Ministarstva Kulture, Čerčil je lakoski, ali mudro, umesto odgovora upitao: "A šta ćemo onda da branimo?"
Kada neko želi da uništi jedan Narod, prvo mu uništi Kulturu i Obrazovanje. Onda takvu biljku bez korene, koja brzo vene, dokrajči lošim zdravstvom i ubrza nesposobnom korumpitanom vlašću.
Postavljanjem jednog muftije(koji je po definiciji dogmata) na čelo skupštinskog odbora za obrazovanje, isto je kao i VAZDUPLOHOVCA za min. saobraćaja, KERAMIČARA Svetog Bate Santosa za prvog obaveštajca ili DEZERTERA za min. odbrane, Neradnika za min.rada i FIKUSA za Premijera.
Zato je IMPERATIV svakog mislećeg ČOVEKA da javno digne glas protiv urušavanja Srbije.
Preporuke:
51
0
6 petak, 06 oktobar 2017 12:37
Prof. Karamarković
Možda se nismo razumeli. Svaka čast profesoru Jovanoviću na tekstu. On je jedan od časnih izuzetaka, imao je još tekstova isto tako analitičkih. Samo je morao da traži i ostavku rektora-ćutologa. Rektor je i ovog Atlagića svaki put prećutao, i Zukorlića, i Šarčevića, i svoje dekane koji rade šta hoće...I on je
velika sramota srpske prosvete.
Preporuke:
39
0
7 petak, 06 oktobar 2017 14:12
sizif
Univerzitet u Beogradu kao najznačajniji među srpskim univerzitetima

Od osnivanja BU 1905, to je bio srbo-hrvatski univerzitet. Dužni su odgovor na pitanje - Kako je moguće da je srpski narod dozvolio i mirno trpeo pogubne avnojske granice? Čemu su oni tamo učili srpsku decu, pa i buduće srpske učitelje, nastavnike, političare, pisce itd?

Pod Miloševićem je pored rektorata na počasnom mestu postavljen monumentalan spomenik crnogorskom vladaru Njegošu, kopija onog podignutog u Podgorici 1956. Čiji je to danas univerzitet, srpski ili crnogorski?
Preporuke:
8
17
8 petak, 06 oktobar 2017 19:46
sizif
(2)

Priča o Srbo-Crnogorcima? A sutra će opet nekakvi komunisti ili nekakav zapad-koji-nas-mrzi biti krivi.
Preporuke:
3
11
9 petak, 06 oktobar 2017 23:17
..realno
Ovaj režim ne razmišlja kakvu će mu `kvalifikaciju` dati potonji akademici - `zakonokvariteljski` ?! Istinski umni ljudi jer laži ne opstaju...
Preporuke:
11
0
10 subota, 07 oktobar 2017 08:54
Budite srecni
da nije instaliran na chelo SPC, dobrosusedstva radi.
Fala EU komisarima da josh uvek nema preporuka za tako neshto.
Preporuke:
10
0
11 nedelja, 08 oktobar 2017 22:28
Seljak Bezemljaš
Beogradski univerzitet, je osnovna ustanova preko koje je izvršena duhovna integracija srpskog naroda.

Beograd je preko Beogradskog univerziteta bio kulturni centar obe Jugoslavije.

Beogradski univerzitet je bio mentor prilikom osnivanja univerziteta u Sloveniji, BiH,Crnoj Gori i Makedoniji. Bez preterivanja možemo reći da je i kultura u širem smislu u većem delu bivše Jugoslavije,kultura Beogradskog univerziteta.

Šta se desilo da i pored masovnog proterivanja kroz škole mi nemamo,Cvijiće,Petronijeviće,Mokranjce, Novakoviće....

Vladajuća ideologija je uspešno kao pravilo za hijerarhiju instalirala veličanja nedostojnih u istoriji poznatio kao
Asinus asinum ficat (magarac magarca češe)(tačnije liže d..e).
Napušteno je strogo pravilo Ne sutor supra crepidam
(obućaru ne sudi iznad cipela)

Sadašnje ćutanje zamenilo je nekadašnju logoreju.

(za proveru za 200 dinara kupiti na Limundo-u Ustavno pravo (826 strana) akademika Jovana Đorđević prvo izdanje 1974.g.)
Preporuke:
6
0
12 ponedeljak, 09 oktobar 2017 15:10
Seljak Bezemljaš
Izvinjavam se na grešci.Prvo izdanje 1976.g.
To je samo jedna od knjiga koje ilustruju moralnu, intelektualnu klimu koja i danas traje.
Istorija uvek sprema za ono što je bilo.
Preporuke:
1
0
13 ponedeljak, 09 oktobar 2017 16:07
Student
Naše visoko obrazovanje je kula od karata.

Da nisam imao knjige na stranim jezicima ne bih znao gotovo ništa.
Preporuke:
1
1
14 utorak, 10 oktobar 2017 11:35
Univerzitetska ravnomernost
U svim univerzitetima moraju biti isti fakulteti. Beograd ima sve fakultet i jdnostavno isisava brucoše iz cele Srbije. To je jedan od razloga zašto će se Srbija svesti na Beograd za koju godinu.
Preporuke:
3
1

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner