Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Vučić se obavezao da potpiše priznanje Kosova – sve drugo je samo dimna zavesa

Komentari (22) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 17 avgust 2018 15:43
realno
Tačno!
Preporuke:
85
1
2 petak, 17 avgust 2018 16:38
Jos jedan "Tribalac"
Upravo je ovo jedan od razloga urusavanja institucija, jer da institucije postoje osobama cije su zivotne odluke i javni nastupi omogucili inostranim centrima da ih ucenjuju ne bi smeli da obavljaju javne funkcije bez obzira na eventualnu podrsku u birackom telu.
Preporuke:
90
2
3 petak, 17 avgust 2018 18:03
Gorštak
Vidi se ko na dlanu da Vučić "gura" i sprovodi ideju priznanja lažne države kroz njihov prijem u UN. Da li se obavezao na to samo pismeno (u aprilu 2013. i januaru 2014.) ili i na još neke načine - nije mi do detalja poznato. Ali to mu je cilj za koji se svojski iz petnih zalaže - to je očigledno.

I to je izdaja. Koji su mu motivi - to verovatno znaju njegovi nadređeni u MI6 sa kojima se sastajao i kao opozicionar i kao premijer i predsednik Srbije.

Uzgred - mala digresija - kada je Dodik (2017) crtao mapu svojih želja i fantazija, republiku Srpsku je spojio sa Srbijom, a Srbiju markerom oivičio bez KiM (osim možda severa). A u vezi sa nedavnim Dodikovim izjavama kojima zastupa podelu i razgraničenje, i ovim naslovom Samardžićevog teksta - i republika Srpska i njeno navodno prisajedinjenje su takođe dimna zavesa koja je puštena ovih dana kao zamka za izdaju.

https://www.youtube.com/watch?v=lAGjzYX_5LA
Preporuke:
73
2
4 petak, 17 avgust 2018 19:06
Ah
Sve tačno sem zaključka da na Vučićeve neuroze "ne treba reagovati".
Pa upravo zato što naša preostala intelektualna elita (plaćeni pro EU dronovi to nisu) pa i crkva ne reaguje jednim glasom i imamo situaciju da je ovaj šizofreni ucenjeni čova na čelu države što je samo po sebi zapanjujuća činjenica. Da li bi iko sa zdravom pameti seo u autobus koji vozi ovakav očigledni neurotičar?
A šest miliona Srba sedi u vozu koji ovaj ludak vodi u provaliju i misli se da li da reaguje????
Bože pomozi nam jer nažalost od političkog i sveukupnog slepila pate izgleda skoro skoro svi.
Ovaj ludak nije smeo da primiriše vlast ni u snovima i pitaće vas sve potomci šta ste pobogu mislili i radili da to toga ne dođe.
Preporuke:
79
1
5 petak, 17 avgust 2018 19:10
brzi
To se znalo od kada je SPS ušla u vlast sa demokratam i kada je kasnije diljem tog mandata formirana SNS pod rukovodstvom Tome i AV-ja. A zašto su bili odabrani Daćić, Toma i AV? Pa zato jer u njihovom mandatu 1999. godine nije bio implemntiran ni Kumanovski sporazum onako kako je podpisan nit je u potpunosti ispoštovana R1244 i došla je na kraju batina; instalacija na vlast sa jednom jedinom tačkom programa; Implementacija Kumanovskog sporazuma i R1244 u pravni red države Srbije. I spomenuta trojica sada to radi kako ume i zna u drugom slučaju sleduje međunaordno suđenje za njihove bludne radnje diljem 90. godina. i to je sva priča ove trojke poslednje decenije na vašoj političkoj pozornici.
Preporuke:
39
13
6 petak, 17 avgust 2018 19:41
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik ko braća daju Kosovo i Metohiju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ušao u nešto što je najteže, govoreći o riješavanju kosovskog problema.
On se osvrnuo na izjavu predsjednika RS-u Milorada Dodika, koji je rekao da “malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 posto poslanika, mjesto premijera ili predsjednika države“, prenosi B92.

“Dodik je rekao sve istinito, svaki normalan čovek bi svako njegovo slovo potpisao. Mi nismo uvijek racionalni… Ponekad volimo sebe da lažemo i da živimo u svom svijetu. Ja ću da se borim koliko mogu i dokle mogu, hoću da ostane zapisano u historiji da sam pokušao da taj problem riješim”, naveo je Vučić.

Dodao je i da mu “nije potrebno da se dodvorava nikome u Srbiji niti da to hoće”, te istakao da od njega javnost neće čuti nijedan detalj, a u vezi sa razgovorima Beograda i Prištine.
Preporuke:
29
3
7 petak, 17 avgust 2018 21:54
teletabis
Dači igra pametno, sportski posmatrano kad klubu ne ide dobro menja se trener, drugi trener stalno ostaje na klupi.

Ako gledamo našu vlast, SPS je stalno u vlasti, čak ni Briselski sporazum Dači nije hteo sam da potpiše nego pozvo PPV-a (ma šta to značilo) da se i on potpiše. Od tog trnutka je ubrzan razvoj šizofrenije PPV-a. Prvo nije hteo da prihvati mesto Predsednika vlade, koje mu Dači ustupao, već na izborima pobedio i došao na isto što muje Dači ionako nudio.

Mislim da nekakv dogovor imaju obojica, samo Dači polako izvlači guzu iz svega, ali je kao sirovinu iskoristio Zapad AV-a, a on buzga "navalio ko gluv na tocilo". Najgore je kad budala umisli da je genije.

Meni nikako nije jasno zašto se svi sekiraju za granice Kosova i Metohije ali za granice Srbije niko? Ako je Zapad izričit da nema prekrajanja granica onda Kosovo i Metohija su i dalje Autonomna pokrajina Srbije.

Arnauti mogu da umisle svašta, i ja mogu da umislim svašta, samo to ništa ne vredi.
Preporuke:
40
1
8 petak, 17 avgust 2018 23:32
@teletabis
Logično bi bilo to što vi kažete da ukoliko je Zapad izričit da nema prekrajanja granica onda su Kosovo i Metohija i dalje Autonomna pokrajina Srbije.
Ali problem je što su zapadne zemlji iz kojih dolazi ta izjava, konkretno Nemačka, priznale lažnu državu Kosovo, što znači priznale prekrajanje granica Srbije. Zato se taj izričit stav Zapada, konkretno Merkelove, može tumačiti samo kao - nema DALjEG prekrajanja granica. Drugim rečima - ne mogu se prekrajati granice lažne države Kosovo.
Preporuke:
24
3
9 petak, 17 avgust 2018 23:33
Izdajnik neće izbeći odgovornost i sud
Niko nije izbegao do sada...
Preporuke:
50
3
10 subota, 18 avgust 2018 01:25
Mile Bre
Vučiću, beži dok još možeš. To ti je moj savet. Nemoj da kasniš, jer ti se loše priprema. Budi hrabar pa put pod noge!
Preporuke:
41
2
11 subota, 18 avgust 2018 07:55
Crna Mamba
Posle SNS-ovaca i SPS-ovaca od Srbije će ostati samo nezavršeni Beograd na vodi...ako ih ne zaustavimo.
Preporuke:
45
2
12 subota, 18 avgust 2018 09:51
Kum Milovan
Predlazemo AV-u ode na Kipar i da tamosnjim grckim politickim liderima objasni da im je zarad mira, stabilnosti i sretne buducnisti njihove dece najbolje da sa Turcima sa severa Kipra potpisu "Pravno obavezujuci sporazum o trajnom resenju sukoba i razgranicenju" cime bi priznali drzavu Severni Kipar i taj celi dio ostrva trajno prepustili Turcima.
Oni ocigledno nisu obavesteni da Srbija ima predsednika koji je genije za resavanje visevekovnih konflikata u roku od nekoliko meseci po sitemu "podstanar ti uz pomoc siledzijske bande silom otme celu kucu, a ti onda pravno obavezujucim sporazumom prihvatis realnost na terenu i na njega dobrovoljno prepises kucu".On ti dozvoli da zadrzis escajg i posteljinu sto posle proglazis velikom pobedom, posto nisi imao nista, a eto ipak si dobio nesto,jer "vise nije moglo".
Preporuke:
60
2
13 subota, 18 avgust 2018 11:02
Bonja
Mislim da je jedna od najvećih grešaka svih srpskih političara koji pokušavaju da se suprotstave vučiću sledeća: oni vučića smatraju za neozbiljnog čoveka koji sluša "zapadne sile". Mislim da je Đilas u nekom tekstu čak i napisao kako on nije protiv vučića "lično" nego protiv politike koju on vodi (parafraziram). vučić je egomanijak sa zadatkom što je najgora kombinacija! Da li je EU na odmoru ili ne potpuno je nebitno, a osim toga svedoci smo da predstavnici EU imaju običaj da u svojim izjavama bezočno lažu, baš kao i vučić. Ko nama garantuje da Merkelova ispred Nemačke zaista ne želi novu promenu granica?! Ovom logikom samosvesni deo glasova!
Preporuke:
10
2
14 subota, 18 avgust 2018 11:09
Bonja
Srbije će uskoro početi da se zalaže za "celovitost" nezavisnog šiptarskog "Kosova"?! NSPM je nedavno objavio rezultate odlične ankete po kojoj bi vučić i SNS, uprkos ostalim negativnim parametrima, na izborima ipak dobili većinu, preko 50% glasova!!! Sećam se kako je uoči referenduma u CG kod mene bila neka rodbina iz PG koja se busala u grudi svojim "srpstvom", a kada sam ih pitala kako će glasati svi su pokunjeno priznali da će pod pritiskom glasati za nezavisnost! Mislim da smo pravili konstantne greške, kao i Rusija, čini mi se, što se u diplomatiji vodimo nekim "razumom" i "pravilima igre" koje ustvari niko ne poštuje. I tu svaki put upadamo u zamku. Već dugo vremena gledam ovu anketu, na sajtu, sa desne strane, i prosto se plašim da dam bilo kakav odgovor.
Preporuke:
20
2
15 subota, 18 avgust 2018 15:13
Ah
Psihopata na vlasti već mesecima kuva srpske žabe na sledeći scenario:
-Najverovatnije već u septembru će potpisati „obavezujući“ sporazum sa Tačijem i pred narod izaći sa pričom da će moći da o tome glasaju na referendumu koji će biti raspisan zajedno sa parlamentarnim izborima. Taktika je stara i isprobana – legije sendvičara, honoraraca i faca utaljenih u „javnim službama, legije tabloida i TV Bastilja, plašenje penzionera i svih drugih, širenje lažnih obećanja i laži o „najvećem privrednom rastu“, šiptarskom upadu na sever Kosova i slične budalaštine koje je koristio i dosad da opravda svoju izdaju i prikrije pljačku.
-Ruse će kao i dosad lagati da neće u NATO iako se celo „razgraničenje“ sa samim sobom izvodi upravo u ovom cilju. Rusi su nažalost već više puta pokazali da im principijelnost vezuje ruke i omogućava ovakve prevare.
-Za SPC ima taktiku štapa i kanapa, obećanje o „specijalnom statusu“ manastira na Kosovu i daljim donacijama u zamenu za kolektivno ćutanje vrha SPC.
Preporuke:
23
1
16 subota, 18 avgust 2018 15:16
Ah
Psihopata na vlasti i udbaši (a to su svi u njegovoj koaliciji počevši od Dačića i SPS pa do Čede, Sonje Liht i ostalih „nevladinih“ organizacija za onesvešćivanje Srba, uključujući i delove dizajnerske opozicije) neće ustuknuti pred ponorom izdaje. Psihopate jednostavno nisu sposobne da pojme posledice onoga što rade – ni po okolinu ni po sebe.
Opozicija će se naći suočena sa nemogućim izborom – da učestvuje u nameštenoj farsi sa izborima i referendumom ili da je bojkotuje. Nemogućim, jer će svi koji učestvuju na izborima automatski biti računati kao da učestvuju na protivustavnom referendumu.
Vidite, nemoguće će biti odvojiti izbore od referenduma i bagra na vlasti i njihovi lutkari to znaju.
Opozicija može da učestvuje u ovoj farsi nadajući se da će veći deo naroda ipak na referendumu glasati protiv izdaje makar i glasali za SNS iz nužde. Time će nažalost neminovno pristati na uslove koje Vučić diktira – medijski mrak i verovatno snižavanje broja glasova.
Preporuke:
19
1
17 subota, 18 avgust 2018 17:35
...
Lik(ili po Merkelovoj terminologiji "ono nešto") koji se do sada nalupetao gluposti za tri ljudska života bi da krnjenjem granica Srbije kruniše karijeru nedostojnu ljudskog bića.
Samo se pitam da li su Srbi zaslužili "takvo nešto" ili ih Bog kažnjava.
Preporuke:
15
1
18 subota, 18 avgust 2018 20:38
@Crna Mamba
Zaboravili ste Šešeljevce.
Preporuke:
14
2
19 subota, 18 avgust 2018 23:17
Ajde?
@Crna Mamba
Zaboravili ste Šešeljevce.

Nije samo on.

Zar ne vidiš da su najžešći napadači na Vučića i Dačića baš "šešeljkuće", otkako je Šešelj počeo proletos "predsedničku kampanju" na "sretnoj televiziji" "diplomatski" podržavajući Vučića i poručujući "evropi" da nema problema da ga zameni u predaji i izdaji KiM, zbog čega je i poslat iz Haga. Nekoliko hiljada karaktera u komentarima dnevno, protiv Vučića i (eventualno) Dačića a ništa protiv Šešelja koji je sa obojicom u kaoaliciji i izjavljuje:

sreda 25.jula 2018.
Neka Albanci imaju svoj novac, svoju policiju, svoje pasoše, neka budu u svim sportskim asocijacijama... Mogu da imaju sve, osim države, rekao je Šešelj
Samo države imaju svoj novac i pasoše...

Ko pomene Šešelja bude "satanizovan" od "mikija" i "oteran u minus" koji istovremeno brani i Vučića i Dačića
Preporuke:
15
0
20 nedelja, 19 avgust 2018 08:44
Crna Mamba
@Crna Mamba
Jesam...izvinjavam se i hvala na dopuni. :)
Preporuke:
7
0
21 nedelja, 19 avgust 2018 13:54
"Panter"
Jedini način da nas Vučić ne "uključi u krug teških posledica svojih ličnih odluka" jeste da građani ne izađu na taj njegov referendum. To je nešto što može da učini svako od nas.
Na udruženoj opoziciji, međutim, leži zadatak da preduzme sve raspoložive legalne instrumente kojima bi se onemogućila finalizacija PROTIVUSTAVNE predaje ili deobe Kosova i Metohije.
Vučićeva politika prema KiM predstavlja drastično kršenje Ustava Srbije i nepoštovanje Rezolucije 1244 SB UN. Zar je moguće da ne postoje pravni, nenasilni mehanizmi da se spreči to bezakonje?
U svakom slučaju opozicija je dužna da intenzivira aktivnosti na osvešćivanju građana i ukazivanju na tragične političke, ekonomske, socijalne, kulturne posledice predaje Kosova Šiptarima.
Preporuke:
14
0
22 nedelja, 19 avgust 2018 15:06
Ogromne pare u igri!
Rešava Vučić svoje životno pitanje i svih njegovih ulizica.

Zato se ovi svakodnevno utrkuju.

Gnusno.
Preporuke:
12
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner