Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Iz arhive NSPM: I mi komičara za trku imamo - Otvoreno pismo Srećku Šojiću

Komentari (23) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 11 februar 2019 04:52
bog dano vic
BRAVO, i ja sam pre više godina u šali komentarišući na sajtu NSPM tražio da se uhapsi Siniša Pavić... A najveće zlo je SSeSSelj, manja zla su nam naneli hitlerovi esesovci od njegovih sledbenika. Mi to već tri decenije mirno gledamo. TAJ bahati, nevaspitani, bolesno ambiciozni psihopata nam je na čelo države dovukao hordu glupana koji su u školi sedeli u poslednjim klupama...U Ž A S
Preporuke:
78
11
2 ponedeljak, 11 februar 2019 06:10
Ah
Znamo svi kome je upućeno pismo. Mnogima više nažalost i nije do smeha jer stvarnost prevazilazi svaku tragikomediju.
Neke sugestije se ipak mogu preuzeti - zahtev za momentalnom ostavkom Vučića uz plakate sa likom Šojića recimo. Pa ako se pravi Šojić kandiduje na eventualno raspisanim izborima u režiji lažnog Šojića, svakako ga treba podržati i to od strane cele preostale opozicije. Dobar način da se ukaže na apsurd opstanka Vučića u politici a u krajnjoj liniji i u Srbiji u bilo kom kapacitetu sem optuženog na sudu.
Preporuke:
70
6
3 ponedeljak, 11 februar 2019 09:52
Konobar
''najvećem zlikovcu današnje Srbije''

Milanko Šekler zna posao koji radi.Bravo.

Bolesno društvo i Srbija danas su posledice uvezenog sistema (demokratije). Za zdravo društvo i bolju Srbiju treba promeniti sistem.Da narod počne da bira a ne da ide na izbore.Za početak.

A posle...korak po korak.Ima Srbija pametnih.

Na poslovima koji se vrše, danas u Srbiji, nalaze se neznalice, uzgred bahati, većina sa kupljenim diplomama i čim su tu gde su smatraju da su najpametniji.

I, evo ga narod na ulici...uplašena vlast kalkuliše, ko li stoji iza. Ne mogu da veruju jer po medijima nikada narod bolje nije živeo.Bagra.
Preporuke:
70
4
4 ponedeljak, 11 februar 2019 10:52
Autor @ svim čitaocima
Hvala na podršci! Ubuduće moje tektove objvanjene na NSPM-u možete naći i na mom tviter nalogu:
https://twitter.com/milankosekler
Preporuke:
69
8
5 ponedeljak, 11 februar 2019 11:06
budjavi
Genijalno, Milanko!
Preporuke:
50
3
6 ponedeljak, 11 februar 2019 11:14
pemzioner DDT
za Konobara

Dao sam Vam minus zbog ove rečenice:

"Bolesno društvo i Srbija danas su posledice uvezenog sistema (demokratije)"

"Ovo" što se u Srbiji dešava nije demokratija.
Preporuke:
42
9
7 ponedeljak, 11 februar 2019 11:28
Zna se
Ko je danas zlo Srbije.
Preporuke:
48
1
8 ponedeljak, 11 februar 2019 11:58
REMEK-DELO
Bravo, Srbija i srbstvo su neSALOMLJIVI sa Shklerima, Medenicom, Jokanovicem, Drazhom i ostalim.
Dogodine u Slobodi!
Preporuke:
45
4
9 ponedeljak, 11 februar 2019 12:26
penzioner Cviko
Hvala G-dinu Šekleru jer je samo potvrdio ono što mnogi od nas pišu: razvoj društva se ogleda kroz razvoj kulture. DŽabe je veliki broj otvorenih fabrika ako one ne donose novac koji bi se investirao u kulturu ali ne ovu režimsku već onu iskrenu ljudsku, stvaranu ni po babi ni po stričevima. Šta su serije "Bolji život", "Stižu dolari" i druge? Te serije su poruke: strpite se malo o bolje dolazi. Narod se pod uticajem ovako sročene propagande malo strpi i taman kad htedne da postavi pitanje "zar jo nije stiglo", krene nova serija. I tako od serije do serije sa trpnjom mi padamo sve niže i niže. Zato svima preporučujem ono što odavno radim. Ne kupujem novine, ne gledam TV. Normalno, ne mogu da se u celosti izdvojim iz svega ali bar sam ovo "smeće" sveo na minimum tako da sasvim lepo živim. Probajte. Sledeće je BOJKOT. I da svi izađu na izbore bez obzira na to šta je ko zaokružio Šojić kao lik, će da pobedi jer je on duboko usađen u nama.
Preporuke:
39
2
10 ponedeljak, 11 februar 2019 13:37
I tako to od 1945
Te serije su poruke: strpite se malo o bolje dolazi. Narod se pod uticajem ovako sročene propagande malo strpi i taman kad htedne da postavi pitanje "zar jo nije stiglo", krene nova serija.

Tzv. Srbi su bili i ostali JEDINI tzv. narod koji i dan danashnji zhUdi za lazhnim ali prividnim blagostanjem pod jarmom Pocorekovog hohshtaplera i "srPskih" janjichara.
IzvinjUjem se ako ovo deluje remetilachki na ""ujedinjavanje"".
Preporuke:
18
15
11 ponedeljak, 11 februar 2019 13:55
Časlavljov
Autor se odlično setio!!!
Hipotetički, Lane bi mogao, zaista, da se kandiduje, i to tako da bude jedini protivkandidat, i to tako da ga cela opozicija podrži. Mislite da ne bi dobio većinu ? Da se kladimo, u šta vam drago ? Čak i da se u brojanju glasovi preraspodele, ti bi izbori bili potpuni slom sadašnje vlasti.
No, Lane bi tako život rizikovao. A stavljanje života na kocku, teško je od čoveka zahtevati.
Preporuke:
50
3
12 ponedeljak, 11 februar 2019 14:23
Da se ne pozaboravlja
"Ovo" što se u Srbiji dešava nije demokratija.

DemoKratija je izdrzhala 58 godina kad je uvedena pa je transformisana u demikratIZAM koji danas porobljava bilione shirom planete.
Preporuke:
26
4
13 ponedeljak, 11 februar 2019 16:33
Za autora
Da li znate ko je pisao tekst i scenario "Bele lađe", i znate li bilo šta o njemu.
Preporuke:
16
5
14 ponedeljak, 11 februar 2019 20:54
Pivo i kvas
Srbija je kao zemlja, praktično, došla u bezizlaz. Vlast i opozicija su za EU, nema nijedne ozbiljne političke opcije koja bi nas povela ka učlanjenju u Evroazijski savez. Ili, što bi Šojić rekao, evroafričke integracije. :)
Preporuke:
28
1
15 ponedeljak, 11 februar 2019 22:41
siniša
Ne slažem se sa gospodinom Šeklerom. U stvari slažem se, ali to nije bitno.

Bio Šojić kriv ili ne on je dužan Bogu i narodu da sve ove koji su od njega učili školu pobedi na izborima i da imamo original umesto kopija.

Dakle kakav god da je Šojić bolji je od ovih i ovih i onih drugih. Od svih njih je bolji. Ne mogu tačno da se setim u čemu je bolji, ali ona pesma je divna i onaj divni baršunasti glast. Kad zapeva " Plovi lađo, plovi bela lađo" sve što mogu da kažem ŠOJIĆA ZA PREDSEDNIKA.

Ukoliko dođe do izbora, a pre ili kasnije će doći, postoji smo jedna ličnost za koju bih ja glasao, a to je Milan Gutović i njegova lista " Srećko Šojić".

Ako ovo nije konstruktivan predlog ja ne znam šzta je.

Dakle SREĆKA ŠOJIĆA ZA PREDSEDNIKA!
Preporuke:
31
1
16 utorak, 12 februar 2019 04:04
Autor@ Odgovor na putanje ko je pisao scenarijo Bele Ladjr
Naravno da znam. Slavom ovencani Sinisa Pavic. Kako zaboraviti coveka koji se napusao Vruc Vetar ili Cudo Nevidjeno ili Pozoriste u kuci...Poslednji cin...a mamutske serije Bolji zivot Srecni ljudi i Bela ladja....
Preporuke:
18
1
17 utorak, 12 februar 2019 04:58
Dijapazon
Za to vreme na tviteru:

milanko sekler
@milankosekler

Jan 28
Patrijarh Irinije izjavio: "Ne vidim nikakve koristi od podsticanja naroda na proteste u Beogradu". Hm...Pa Vi i ne treba da imate direktne koristi od toga, već Srbija i narod. A da li biste videli korist naroda od uvedenog PDV u SPC?"
Preporuke:
26
2
18 utorak, 12 februar 2019 14:46
Slavomir Srpski
Autor je zakasnio za jaljanje ! Naime, svedoci smo da na BGD protestima glumaca kandidata za politicare tipa Sojic i druzina vec imamo u izobilju. Bocevsi od brace Jugovica (izvinite, pogresih, brace Trifunovic) koji ce Jopet da ginu na Kosovu, samo ako im damo da prisednu na vlast.
Preporuke:
4
6
19 utorak, 12 februar 2019 15:02
Slavomir Srpski @Za autora
Postavili ste pravo pitanje. Nisu krivi glumci, vec pisci i scenaristi za sve ovo sto nam se namece kao "modeli kulture" u Srbiji, pocevsi od baba koje se cesljaju (izrugali su pravo tradicionalno i posteno seljacko zajednistvo),do ovi u Beloj Ladji, a to su:

Siniša Pavić and Mihajlo Vukobratović

Takvi "pisci" srozavaju Srbiju, da prostite na izrazu, u go*na.

Nije Srbija zasluzila da je takvi pisci iscenaristi modeliraju po njihovom (ne)ukusu, da se taj neukus onda siri kao zarazna bolest i zauzme mesto drustvenog modela i morala.

Zasto ne TV nema nasih pisaca da pisu dela kao Dostojevski,Cehov,Turgenjev,da samo napomenem neke koji su slovenskog porekla kao i mi?

Zato sto oni jure za glednoscu,misleci da podilazanjem najgorem ulicarskom ukusu mogu da ostvare ekonomski uspeh. Pa kultura umesto da podize nivo drustva ona ga srozava na najnizi moguc nivo. Taj fenomen ne zazivljuje po Evropi,ali ovde na Balkanu izmedju Sarajeva i Beograda cveta kao divlja ruza. A RTS zmuri!
Preporuke:
11
7
20 petak, 15 februar 2019 20:32
Raćel
@ za autora: Pozorište u kući je pisao Novak Novak! i da dodam, tekst vam je dobar, ali su vam raniji bili čist vrh.
Preporuke:
5
1
21 subota, 16 februar 2019 20:19
za Raćela
Najstarije epiѕode poѕorišta u kući je pisao Siniša Pavić....ostali su posle teѕgarili na toj seriji...tvorac idejni likova i serije je SINIŠA PAVIĆ Evo i linka...pa čitajte kad ne ѕnate.. https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%82%D0%B5_%D1%83_%D0%BA%D1%83%D1%9B%D0%B8
Preporuke:
4
0
22 nedelja, 17 februar 2019 17:00
Raćel
/odgovor za Raćela/"Autori serije bili su režiser Dejan Baja Ćorković i scenarista Novak Novak. Pored Novaka Novaka, scenario za pojedine epizode pisali su i Siniša Pavić, Radivoje Lola Đukić, Milan Šećerović, Gordan Mihić, Dušan Savković, Vlastimir Radovanović i Mladen Mladenović."
Evo vam civilizovanog odgvora, na vaš, a vi razmislite kako ste komentarisali. I suviše ste sujetni, a to sam odavno primetila!
Preporuke:
4
0
23 utorak, 23 april 2019 19:40
Dragoslavić
Raćel
Radivoje Lola Đukić je umro 1995. godine. Nema blage veze sa Belom lađom!
Preporuke:
1
2

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner