Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

„Plan od 17 tačaka“, koji je izmišljotina albanskog „novinara“ iz Preševa - probni balon, ili senzacionalistički idiotluk pro-režimskih medija?

Komentari (20) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 27 februar 2019 00:39
penzioner Cviko
Da, to je sve izmišljotina i ne vredi komentarisati. Ali dobro je to da smo im u prisiljenoj komunikaciji kazali u lice da su lopovi i lažovi.
Preporuke:
23
2
2 sreda, 27 februar 2019 06:31
Ah
Pošto EU više prestaje da bude aktuelna tema i kvisko za svaku glupost, eto i opoziciji šanse da se ujedini oko zahteva za pristojnu Srbiju okrenutu sebi za promenu a ne spoljnim manipulatorima, lažnim "idealima" koji ne postoje u stvarnosti već samo u snovima, lažnim "vođama" i njihovim prorocima i krene od prolea da upristojava državu na jedini mogući način - čišćenjem počevši od ulica, sa sve metlama, pa kom opanci kom obojci.
Preporuke:
23
0
3 sreda, 27 februar 2019 06:51
Dinjo bravo
"Skrozirao" si ih što kažu babe kompletno. Onda si ih podavio ko pacove. Šah,mat i zbogom.Srbija ide dalje.
Preporuke:
32
1
4 sreda, 27 februar 2019 08:32
Miki
Ne znam, Diniću, videćemo šta će na kraju da bude na stolu, pa ćemo tad moći da zaključujemo koliko je daleko od ovih "idiotskih" tačaka. Ali, ništa me ne bi iznenadilo da velikim delom bude tako (nadam se da nisam idiot :). Mislim da je tom albanskom novinaru Tači dao te informacije, ne bi on mogao sam do njih da dođe. Iskreno, više verujem Tačiju i Albancima kad su pregovori u pitanju nego ovom "našem".
Preporuke:
24
1
5 sreda, 27 februar 2019 10:08
Plan
. „Plan od 17 tačaka“, koji je izmišljotina albanskog „novinara“ iz Preševa - probni balon, ili senzacionalistički idiotluk pro-režimskih medija?

Lično mislim da takav plan ili plan sličan njemu postoji, da nije sve izmišljotina, možda nešto i nije tačno ( naprimjer da je to plan i Rusije, ali opet ko će ga znati), ali da nešto postoji kao plan, postoji.Vjerujem da je 80 odsto navedenog neka vrsta plana o čemu već pregovaraju zainteresovane strane.
Preporuke:
16
5
6 sreda, 27 februar 2019 10:22
Izgleda
Ja lično mislim da upravo ovako kako je i napisano u vezi toga plana i idu pregovori, možda ne u svaki detalj, ali najmanje 80 odsto navedenog će biti izneseno kao "rješenje" za pregovarače.
Preporuke:
19
1
7 sreda, 27 februar 2019 10:33
Poraz i nemoć
Meni je bilo najveće iznenađenje da se došlo dotle da se srpska država i njeni atributi državnosti (policija, vojska, administracija i dr) 1999 godine povuku sa Kosova i Metohije i da to stanje nepromijenjeno traje i danas, tako da me više ništa ne iznenađuje što bi išlo ka potvrđivanju srpskog poraza ili izdaje, jer i ovo stanje od 1999 godine je ne samo poraz već i izdaja jer se po Ustavu Republike Srbije država morala vratiti na Kosovo i Metohiju. Naprotiv srpske države je što godine prolaze sve manje na Kosovu i Metohiji i ovi pregovori i planovi su samo pečat na priznanje poraza.
Preporuke:
16
2
8 sreda, 27 februar 2019 11:08
Poraz i nemoć
Treba istini pogledati u oči. Druge države za svoju teritoriju ratuju godinama i desetljećima / decenijama pravim oružanim ratom, a šta se desilo sa Kosovom i Metohijom predato je nakon nešto više od dva meseca bombardovanja (2.03.- 01.06.1999 godine )..Da su Srbi zaista iskreni prema samima sebi, za Kosovo i Metohiju bi se i danas vodio pravi oružani rat, svim sredstvima i ljudstvom. Ovako za dva meseca rata? Samo je dalo do znanja potencijalnom agresoru (NATO ili slično) da na isti način mogu otcepiti i druge teritorije, ako im se prohtije. Sramota je da se tako olako predala na rečima "najveća srpska svetinja, sveta zemlja'.Kad je tako lako i brzo u dva meseca rata "sveta zemlja" šta onda da se očekuje na drugim mestima? Ne čudi me ni ova izdaja što se provodi u pregovorima, nakon izdaje 1999 godine. Šta sve drugi narodi i države pretrpe a ne daju teritorije, a kod Srba "preko noći" ode RSK i Kosovo? Sramota brate, velika sramota zvana poraz i izdaja.
Preporuke:
21
2
9 sreda, 27 februar 2019 11:15
Cvijetin Milivojević
Dragi Dinja,
moram da te korigujem u delu rečenice gde citiraš Dačića koji, navodno, među one koji ga napadaju, rame uz rame, svrstava "razne analitičare i Haradinaja". Elem, velečasni SPS (vidi saopštenje, imenom i prezimenom, u to "društvo", od "analitičara", svrstava samo moju malenkost...


Saopštenje SPS-a povodom izjave političkog analitičara
https://www.sps.org.rs/.../saopstenje-sps-a-povodom-izjave-politickog-analiticara-cvije...
Pre 7 dana - Tim povodom su ga napadali Vuk Jeremić, Dveri, Sanda Rašković Ivić, Cvjetin Milivojević i Ramuš Haradinaj, pa kako je to moguće .
Preporuke:
23
0
10 sreda, 27 februar 2019 11:36
Aleksandar Mihailović
Zbog čega autor misli da su "megalomanske" investicije od 3,5 milijarde $ za 10g? Da li autor zna da se sa KiM dnevno iznose prirodna bogatstva i ljudski organi u vrednosti od preko 100 miliona evra i da će ukoliko se "K" prizna da to bude i do 5 milijardi $ dnevno? Prevara novinara je samo u tome da je ubacio Rusiju, na planu su radili EU i SAD, plan postoji, tako kako je i objavljen, i samo je u pitanju pokušaj dvostruke prevare građana, sa jedne strane da se izazove revolt jednog dela građana prema Rusiji a sa druge da se drugi prevare i tu činjenicu prihvate kao "dobru" za Srbiju čim je za to i Rusija. Najveći problem Srbije i budućih pokolenja je pokušaj srpskih vlasti da raskomadaju Srbiju i da to prikažu kao "uspeh" i "volju naroda" jer u izbornoj turneji se nigde ne spominje smanjivanje Srbije već razgraničenje i kompromis, a pod tim će se upravo desiti da Srbija bude skraćena za srce. Mahaće se izbornom pobedom kao voljom naroda da se realizuje pakleni plan, on ipak postoji.
Preporuke:
14
0
11 sreda, 27 februar 2019 11:58
Poraz i nemoć
Upravo zbog navednog u moja dva prethodna komentara ( plus zamalo gubitak i Republike Srpske 1995 godine) Srbi su izgubili strašno mnogo na nacionalnom samopoštovanju a boga mi i na strahopoštovanju drugih ( posebno naroda u regionu) prema Srbima, koji malo, malo Srbina prete ratovima. Upravo to je razlog što su drugi izgubili svaki strah od Srba i o ratovanja sa Srbima. Srbi moraju nešto promeniti da se ta percepcija promeni, naprimer da Srbija izvrši aneksiju Republike Srpske kao što su Turci izvršili vojnu aneksiju Severnog Kopra ili da istovremeno s tom akcijom izvrši i vojnu aneksiju Kosova i Metohije u suprotnom drugi će smatrati Srbe slabima i tražiti svoje prilike da još više manje srpske teriritorije. To je tako, Srbi moraju pogledati istini u oči zašto su toliko drugi agresivni prema Srbima, jer Srbe vide slabima i nemaju straha od Srba. Nešto Srbi treba da menjamo.
Preporuke:
15
1
12 sreda, 27 februar 2019 12:23
Miki
Gospodine Milivojeviću,

ja bih na to Dačićevo imao samo jedno kontra-pitanje. Kako je moguće, Dačiću, da ti podržavaš i braniš Vučića, zajedno s Čedom, Čankom, Draškovićem, Milićkom, Lihtovom, Skotom, Sorošem itd.?! O tome malo gukni, a ne zamenjuj teze!

Dačić je ubedljivo najveći ljigavac, hohštapler i manipulant na političkoj sceni Srbije. Dok njega i njegovu SPS ekipu vidimo na vlasti, dobro nam biti neće. Samo gleda da se umulja u vlast s kime god (Sloba, Koštunica, Tadić, Vučić itd.), i onda izigrava kafansku pevaljku, vodi mutne poslove i vuče za nos narod i javnost na klackalici izdajničkih i kvazipatriotskih izjava i poteza. Takvog smutljivca i beščasnika treba maknuti sa političke scene, da bi bar malo bila čistija.
Preporuke:
26
0
13 sreda, 27 februar 2019 15:57
nenad
Vucic je pametan, Vucic odavno ima plan.
Samo sto smo mi glupi i ne shvatamo ni da plan postoji.
Zato Vucic mora da nam izlaze plan ovako polako.
A mi i dalje ne razumemo.
Preporuke:
6
4
14 sreda, 27 februar 2019 16:19
penzioner Cviko
Neću nikog da palim ali posle ovakve vesti, po drugi put za nekoliko dana, NAORUŽANI ALBANCI UPALI U SELO RASTELICA KOD KURŠUMLIJE: Čula se i pucnjava, jake policijske snage na licu mesta! (Kurir), nema razgovora ili pregovora. Upadaju u Srbiju, kradu po kućama. I Vi bi da vodite diskusije???
Preporuke:
11
1
15 sreda, 27 februar 2019 19:14
Ivan
Srbija nema snage da opstane bez vojnog prisustva Rusije ako je to ikako moguce. Ovakva fragmentacija po svim osnovama samo vodi u nemoc i pasivnost. Nije vise pitanje politike pa ni materijalne koristi od iste nego potpuni gubitak volje i nade u ljudima.
Preporuke:
5
0
16 sreda, 27 februar 2019 19:27
Nikola
Evo ovako. Možda nije sve tačno u ovom planu ali je verovatno većina tačna. Zatim, autor ovog članka nije dobro protumačio ono oko auto-puta E75. Po ovom planu nije predviđeno da će Srbija da se odrekne kontrole nad auto-putem E75 kroz Srbiju već će, kako je to u planu nazvano, eksteritorijalnost puta E75 važiti samo za onaj deo koji će pripasti Kosovu, a to je opština Preševo. To bi značilo da na njemu neće moći da hapsi i patrolira kosovska albanska policija već isključivo trupe KFOR-a. Zatim, ono da će vojna baza kod Bujanovca pripasti Kosovu je takođe netačno. U planu piše da bi granica bila kod sela Klenike, a ono je značajno južnije od vojne baze. Prema tome, u tom slučaju baza nikako ne može pripasti Kosovu. Tako da, to oko vojne baaze nije dobro prevedeno sa albanskog.
Preporuke:
4
5
17 četvrtak, 28 februar 2019 13:31
Miroslav Đukić
Između dve opcije, idioti mi izgledaju kao uverljiviji izvor.
Preporuke:
2
1
18 petak, 01 mart 2019 13:22
Kosta
Hm, autor zna da je šiptarski članak glupost iako se oslanja na analizu nemačkog lista. Mogao bih da se složim sa ovom tezom kada bi pisac znao šta je Vučkov predlog, ali on to ne zna. Budući da je Vučko ranije izjavljivao da je i metar zemlje na KiM za Srbiju uspeh bojim se da skoro dogovoreni plan nije daleko od šiptarskog predloga. Izgleda da je i šiptarski tekst izazvao vođu da uzme u odbranu Medveđu i Sijarinsku banju pa možemo da nagađamo da je to Vučijev odgovor na ponudu Šiptara.
Preporuke:
2
2
19 subota, 02 mart 2019 23:06
Oprez
@Kosta:

Dinić nije naivan! Znajući Dinića (ne lično već njegov Svedok i ljude koje zna i šta godinama piše) ne mislim da je baš neupućen u Vučićev predlog. Zato je ovaj tekst više zanimljiv.

Slažem se sa zapažanjem oko Medveđe i S.Banje.
Preporuke:
1
0
20 nedelja, 03 mart 2019 14:43
spremnost na žrtvu
Ne razumem zašto je Kosovo 1999 predato bez i jedne ozbiljne bitake. Ubijeno je samo 300 vojnika i policajaca. Svi gradovi na Kosovu su držani od strane Srba. Niko nije planirao kopnenu intervenciju. Vukovar Mostar Goražde Sarajevo postali su totalne ruševine, ali predaje do posljednjeg nije bilo.

Tako jeftino davati dio zemlje koja je suština vlastitog identiteta izaziva ozbiljnu sumnju da li je taj identitet uopšte stvaran. Šiptari su svesni da se Srbi nisu spremni žrtvovati za Kosovo kao oni a blefiranje ne pomaže
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner