Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kosovsko pitanje u svetlu tajnih pregovora Vučića i Tačija

Komentari (22) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 02 mart 2019 13:27
Raćel
Kant, taj veliki čovek je ostavio izuzetnu rečenicu"Sa nestankom pravde, iščezavaju sve vrednosi iz živta ljudi i naroda!" E, mi to imamo sada na delu i nekako "meko delujemo" Tekst je nešto posebno, u najboljem smislu.SNS,SPS podpisuju i sprovode na delu, nešto mimo Ustava.Postavljaju granice/u državi Srbiji?!/ gase srpske institucije na Kosmetu, podpisuju "Briselski sporazum" i koljač Taći postaje premjer.T.N. to đubre od čoveka, ništa ne reaguje, a Srbi veze nemaju šta se dešava, dok ne saznaju iz tuđih medija!Dakle, Tači , Šiptar, ex Srbin, traži "razmenu,moje za moje"!Kakav apsurd!Dajemo 98% Kosmeta Šiptarima i deo juga Srbije? A posle ide deo Makedonije, Crne im Gore a i Grčke, Šiptarima!Neću i ne mogu dalje da komentarišem! Predsednik, premijer, , Nikolić ..dakle SNS ,SPS pod hitno smenjivati, gurnuti u zatvor, kako i dolikuje VELEIZDANICIMA, pokradeno vratiti narodu, Rezoluciju 1244, primeniti na delu...po hitno, ako hoćemo opstati. a autorki, HVALA za izvanredan i posv
Preporuke:
42
1
2 subota, 02 mart 2019 15:02
Aleksandar Mihailović
Aktuelne vlasti su zagrizle u nešto sveto, u celovitost Srbije i spremne su da pogaze istoriju, pljunu na pretke i sve žrtve iz 1389, one 1999 sa Košara i da neodgovorno sva buduća pokolenja opterete hipotekom izdaje i srama. Nacionalna čast, ponos i dostojanstvo ovim vlastima su izgleda nešto strano, suvišno i opterećujuće, a pod lažnom brigom za buduća pokolenja stvaraju kvazidržavnu tvorevinu, monstruma kancerogenog tipa koji će na njih kidiše sa tendencijama metastaziranja ukoliko prihvate sadašnji mentalitet vlasti u BG da dižu sve četvoro uvis čim neko zatraži deo Srbije koji mu se sviđa, posebno ako je to najbogatiji, najsvetiji i najduhovniji deo. Ove vlasti koje su jedino opterećene izbornim rijalitijima i pljuvanjima po svima drugima su doživele svoj maksimum u promašajima i ukoliko je kod njih ostalo iole odgovornosti do države i naroda moraju da se povuku, organizuju poštene izbore i zaborave na politiku za sva vremena. Pokazale su "pregovorima" da su nedorasle zadatku i nezrele.
Preporuke:
33
1
3 subota, 02 mart 2019 15:12
VeMi
@Raćel

Potpuno se slažem sa Vama. Pored potpunog odsustva pravde, potpuno odsustvo građanske hrabrosti je neizdržljivo, do fizičkog bola. Vojska, policija, SPC, ko i da li će Srbiju spasiti? Apel upućen SPC još uvek bez odgovora! Da li je moguće da ćemo biti nemi posmatrači sopstvene propasti?!?
Preporuke:
32
1
4 subota, 02 mart 2019 15:19
brlj
Poštovanje Ustava Srbije ( bez njegovih izmena kao pokušaja konvalidacije protivustavnih postupanja) i rezolucije 1244 SB UN, treba da `granica` preko koje ne bi smelo da se pređe. A drugo su razgovori i pregovori. U ovoj materiji (ustavnoj) ne može da važi princip građanskog prava da je dogovor `zakon` za strane koje ga zaključe. Šiptari su se pokazali da ne poštuju, ne samo dogovore, nego ni Ustav ni međunarodno pravo. Kad su zločinci i mafiozi i pravo bili `kompatibilni`? Ni jedna dijaspora ne bi smela da dobije državu na tuđoj teritoriji. Pa ni šiptarsko -albanska na srpskoj. Takav precendent je krajnje opasan za `arhitekturu` međunarodnih odnosa. Ako SAD i Zapad ne žele dalju `haotizaciju` sveta, morali bi da se oslobode Bler- Klintonovskog `nasleđa` na Balkanu. A to je najpre - eliminacija `Kosova` kao "države". Zapravo - crne rupe kriminala i korupcije... Albanci - šiptari u Srbiji ne bi trebalo da imaju veća prava nego Srbi u Albaniji. A to znači - još jedan temeljan princip ...
Preporuke:
24
0
5 subota, 02 mart 2019 15:58
Strateško pitanje
Neko bi stvarno trebao dati odgovor na određena pitanja u strategiji vraćanja Kosova i Metohije pod efektivnu srpsku vlast.
1.Kada, na koji način, kojim sredstvima će se isto učiniti?
2.Šta ukoliko se naiđe na otpor Albanaca, kako to rešiti kojim sredstvima, i šta ako se u taj oružani otpor umeša Albanija i drugi Albanci u regionu (Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije)? Koliko se može očekivati da će trajati taj rat, za koliko srpska vojska može da uguši taj otpor i da se stabilizira situacija? Šta ako situacija eskalira i pokrene se i rat u BiH?
3.Šta ako Albanci budu imali saveznika u NATO paktu, da li su Srbi obezbedili čvrsto savezništvo Rusije u eventualnom ratu sa NATO paktom?
4.U slučaju srpske pobede i vraćanja Kosova i Metohije pod srpsku vlast, šta sa narodom / Albancima, da li će biti proterani u Albaniju ko Nemci iz Vojvodine u Nemačku 1944,1945,1946 kao saradnici okupatora? Ukoliko se desi gde naći Srbe za naseljavanje nakon ratnog pustošenja infrastrukture K.M?
Preporuke:
9
22
6 subota, 02 mart 2019 16:09
Stop nacionalnoj izdaji
Američki ambasador je jasno rekao šta oni očekuju od Srba a na Srbima je hoće li se i pljunuti na obraz, na sve ono što je vezano za srpsku nacionalnu politiku, nacionalnu ideju, na istoriju i sve što se zasniva na "KosovskoMetohijskom zavetu". Ukoliko to Srbi učine dodirnuti će moralno i nacionalno dno i moraće da pišu novu nacionalnu ideologiju, istoriju i sve vezano u vezi toga u čemu neće smjeti biti Kosova i Metohije. Znači izbor je na Srbima, pljunuti na sebe i sve što znači biti Srbin. Ukoliko to Srbin učini izgubiće i gram nacionalnog samopoštovanja a drugi ima da se ismejaju i drže Srbe kao najveće kukavice. Znači nemojmo Srbi da pljuje o po sebi.Nemojte da idemo u nacionalnu izdaju.
Preporuke:
20
1
7 subota, 02 mart 2019 17:51
teletabis
Što god Vučić potpiše, a ovo može da potpiše samo umobolan čovek, biće nevažeće a on će ostatak života provesti u ludari.
Preporuke:
21
0
8 subota, 02 mart 2019 18:30
penzioner Cviko
@ Strateško pitanje,
Ne brinite za teška pitanja. To je najmanji problem. Deo Srbije, Kosovo i Metohija, po povratku matici, moraće provesti najmanje dvadeset godina u karantinu, koliko je po slobodnoj proceni potrebno da se taj prostor u celosti očisti od svega. Ne treba srljati, brzati. Dakle taj prostor morao bi imati guvernera ili prostije kazano upravnika gradilišta, itd. Tek posle 20 godina sa tog prostora bi se birali poslanici itd.
Preporuke:
19
2
9 subota, 02 mart 2019 19:02
penzioner Cviko
Svi bi da pregovaraju a Ustav Srbije koji je pravno stariji u svakom pogledu u odnosu na pregovarače i njihove pozicije i argummmmente kaže da pregovora nema. U ovoj situaciji, šta je sa našim suverenitetom? spolja nas gotovo u kontinuitetu napada belosvetski šljam pre kojim pojedinci popuštaju. Iznutra, pojedinci sa članskim kartama SNS-a nas uništavaju do srži. deo stanovništva, uglavnom mlađeg odlazi, stariji su samo stariji a broj stanovnika opada. U takvoj situaciji logično je pitanje, da li je Srbija još uvek država?
Preporuke:
16
1
10 subota, 02 mart 2019 19:25
Pavle
@Strateško pitanje
Sa pitanjima koja si ti postavio izaćiće i Vučić pred građane Srbije!I tim pitanjima će pokušati da abolira Anu Brnabić pred njeno potpisivanje pravno obavezujećeg sporazuma sa ,,Kosovom ,,. Navodiš vodu na Vučićevu vodenicu!Srbija će zajaziti reku i navesti vodu na svoju vodenicu ako se drži strategije da je južna pokrajina trenutno okupirana i da od priznanja nekakve tvorevine nema ništa.Jednom smo čekali (od 1389 do 1912)da vratimo Kosovo i Metohiju pod srpsko okrilje.Opet ćemo čekati!Ovde se radi o našem postojanju kao naroda i našem dugu prema precima.Uvek imam na umu mog pradedu koji je 1912. bio u sastavu Drinske divizije drugog poziva i koji je kod Medveđe ušao na sveto Kosovo. I koji je 1915. dobio tifus i umro i sahranjen u uniformi.U isto vreme Vučićev pradeda Rade je mirno trgovao( švercovao ) u Bugojnu. Tu se mi strateški razlikujemo.
Preporuke:
25
4
11 subota, 02 mart 2019 21:45
Strateško pitanje
Penzioner Cviko, da li taj "karantin" znači nešto kao vojna uprava na 20 godina ili šta već? Možeš li brate biti jasniji? Ukoliko misliš na to, koliko računaš da bi vojske moralo biti stalno angažovano, koliko bi to sve koštalo u novcu i kada bi se mogla očekivati obnova devastirane zemlje da bi se Srbi mogli normalno naseljavati u normalnim okolnostima za egzistenciju i život, jer teško ko voli da živi pod stalnom presijom vanredne situacije.

Pavle, ovo su pitanja na koja moraš imati odgovor da ne srljaš "grlom u jagode" ko nekada Slobodan Milošević ili da se ne daj bože ponovo desi da izgubiš rat uz određene mnogi veće gubitke u svakom pogledu? Još nešto znao sam da će ti biti odgovor 500 godina.
Preporuke:
4
16
12 subota, 02 mart 2019 22:37
VeMi
@Aleksandar Mihailović
Veoma lepo i tačno opisano stanje. Divno je što apelujete na bar ostatke ljudskosti kod njih. Ali, precenili ste ih: "...ukoliko je kod njih ostalo iole odgovornosti do države i naroda, moraju da se povuku". Njima ništa nije sveto. Moraju biti oterani.
Preporuke:
15
1
13 subota, 02 mart 2019 22:39
penzioner Cviko
@ Strateško pitanje,
Samo polako. Ne srljajte, ni sa pitanjima. Prvo da se Kosovo i Metohija i formalno vrate. Uprava će biti civilno-policijska-vojna, svako u svom domenu. Nema političkog organizovanja dok se pokrajina ne očisti u celosti. Dalje, to su planovi koje ova ekipa na vlasti a i Vi ne možete da odradite. Što god su fol radili, nisu uradili, odnosno ili su lagali ili su novci u njihovoj prisutnosti nestali.
Preporuke:
20
1
14 subota, 02 mart 2019 22:43
brlj
`Strateško p.`... Problem Albanije, koja se pokazuje kao generator iredente njene dijaspore, ne samo u Srbiji jeste, što ne uspeva da reši `strukturne` socijalne postavke. Rodovsko uređenje se nadograđuje kriminalno mafijaškim. Inače, Albanija, sa manje od 100 stanovnika po km2, mnogo zaostaje iza Italije, Nemačke (preko 200 stan-/km2) a da ne govorimo o zemljama Beneluksa. Eliminacija mafije i ilegalnih poslova bila bi najveća usluga tom narodu. A re-integraciju KiM u pravni poredak Srbije treba posmatrati kao proces. Rezonovanje suprotno tome je jeftina demagogija...
Preporuke:
20
0
15 subota, 02 mart 2019 22:49
Petar
Savrseno jasno napisan tekst, sve cinjenice su kristalno jasno navedene, od pocetka do kraja. Sve cestitke za tekst.
Preporuke:
18
3
16 nedelja, 03 mart 2019 01:58
Ah
Veleizdajniku na vlasti uz Beogradu su trenutno najveći problem šiptari koji ne žele da daju ni metar "Kosove" da bi on prikrio veleizdaju kojom se bavi zadnju deceniju. Ako ovaj pakleni plan ne prođe preostali Srbi (tu ne računam SNS-ovce) će za to moći zahvaliti samo šiptarskoj alavosti i Rusiji.
Tragično je da mnogi još ne shvataju koliko je suludo imati ovako otvorenog izdajnika i očiglednog psihopatu na položaju šefa države.
Preporuke:
22
0
17 ponedeljak, 04 mart 2019 05:08
Radoje
Da li iko primećuje jednu od najvećih laži NAJVEĆEG LAŽOVA: "Drzavnu granicu je uspostavila "ŽUTA" vlast, i to nam otežava pregovore.
Netačno tj LAŽE, za vreme "žutih" to su bili ADMINISTRATIOVI prelazi, a kad su CRNO-Crveni podtisali i sproveli, neustavan Briselski sporazum, onda su ti prelazi pre par godina postali DRŽAVNI.
Takođe, UMOBOLNI predsednik partije, a samim tim, NEUSTAVNI predsednik države, javno kaže da će svoj plan izneti Narodu Srbije, tek kad ga prihvate pregovaraći KiM.
Normalan čovek oblači na sebe prvo košulju, pa onda sako ili džemper, a ne obrnuto.
Preporuke:
6
0
18 ponedeljak, 04 mart 2019 10:58
Srpske zemlje, srpski rod.
Nije mi jasno i razočaravajuće je što srpska nacionalna politika ne insistira na srpskim autonomnim oblastima na teritorijama nekadašnje Republike Srpske Krajine, može uz određene i korekcije jer tamo je bilo 12 odsto Srba, sada ima nekih 6-7 ili više odsto, jer su mnogi uzeli "papire Evropske unije", tako da Srba u stvarnosti ima mnogo više nego što se hoće reći. Znam dosta Srba iz Hrvatske koji imaju hrvatski pasoš i rade u Evropskoj uniji. Zatim zašto se ne traži srpska autonomna oblast u Crnoj Gori za 35 odsto Srba, nešto kao Republika Srpska i zašto se nešto ne vidi i u Makedoniji? Nije mi jasno da je srpska nacionalna politika tako olako odustala od srpskih nacionalnih teritorija koje su jasno određene u srpskoj nacionalnoj ideologiji ili ideji. Zašto se odustalo ili šta je već u pitanju, te se samo zadovoljava Republikom Srpskom i "nateže" sa Kosovom i Metohijom?
Preporuke:
2
0
19 ponedeljak, 04 mart 2019 11:10
Srpske zemlje, srpski rod.
Eto konkretno Crna Gora, SPC i srpska politika u Crnoj Gori stalno ističu kako su Srbi pod teškom presijom antisrpske zvanične politike u Crnoj Gori i to je i vidljivo. Ali razočaravajuće je što srpska nacionalna politika u Crnoj Gori ne traži za 35 odsto Srba u Crnoj Gori političku i teritorijalnu autonomiju, nešto kao Republika Srpska u Crnoj Gori? Zašto u najmanjem nema zahtjeva za Zajednicom srpskih opština u Crnoj Gori kao što se
zahtjeva na Kosovu i Metohiji? Jasno je da
nacionalni položajj Srba u Crnoj Gori nije dobar, nije dobar položaj ni SPC kojoj se namjerava uzeti crkvena imovina i ograničiti je u njenom djelovanju ali tim više čudi što srpska nacionalna politika u Crnoj Gori ne pominje ni kao mogućnost političke i teritorijalne autonomije Srba u Crnoj Gori ko na Kosovu i Metohiji i BiH? To je stvarno razočarenje, da se toliko trpi nepravda a ne zahtjeva autonomija u Crnoj Gori.
Preporuke:
1
0
20 ponedeljak, 04 mart 2019 11:33
Srpske zemlje, srpski rod.
Istina je da je po popisu stanovništva 2011 u Hrvatskoj popisano nešto oko 4,4 odsto Srba oko 185 hiljada i 190 hiljada pravoslavaca po religiji, mada nisu svi Srbi pravoslavci, ali činjenica je da su se ti ljudi tu zatekli u vrijeme popisa stanovništva, ali zaista ima popriličan broj Srba za hrvatskim pasošom koji su raseljeni po Evropskoj uniji, najviše u Njemačkoj. Bez obzira na to oni su ipak ljudi koji imaju politička prava na političko samoorganizovanje , makar u vidu zajednice srpskih opština u Hrvatskoj ko na Kosovu i Zašto to srpska nacionalna politika ne traži u Hrvatskoj kao što traži na Kosovu i Metohiji? I u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji Srbi? O Crnoj Gori da se ne ponavljam.
Preporuke:
1
0
21 utorak, 05 mart 2019 09:35
Blokovska podne / socijalizam / SSSR
Svet je bio mnogo ljepše mjesto življenja u vrijeme blokovske podjele svijeta, u vrijeme svjetskog socijalizma.
Preporuke:
3
0
22 ponedeljak, 11 mart 2019 15:21
ZEMUNAC
PONOVO TREBA naglasiti da su i Milo u CG,i Vucic i Hardinaj i Taci izabrani za pregovore od CIE,jer su ucenjeni za TESKE ratne zlocine,za koje nisu odgovarali.Pametnom dovoljno,no ovde svi dopustamo takvom nemoralnom liku,DA BEZ KONTROLE i postovanja Ustava,radi sta hoce!Pa ko je kriv,nego SVI MI,KOJI TO DOPUSTAJU?OSLOBODIMO SRBIJU!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner