Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Na sigurnom putu za „evropski Bangladeš“

Komentari (10) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 12 jun 2019 16:23
Zoran
VW nece da dodje dok ne priznamo Kosovo. Nema TEORIJE.
Preporuke:
15
3
2 sreda, 12 jun 2019 17:38
Nista ne razumem
Svi zagovornici neoliberalne ekonomije, pljackaske privatizacije i bezalternativne politika zrtvovanja svih resursa Srbije do 2000. radi prevare u vezi EU pristupanja, treba da budu najdrasticnije kaznjeni, kada Srbija bude oslobodjena okupacije, zbog zlocina i nehumanog postupanja nad sopstvenim narodom.
Preporuke:
23
1
3 sreda, 12 jun 2019 18:12
Kako se nama ludak desio?
Vučić nije normalan. Zašto bih o njemu bilo šta drugo pisao?
Preporuke:
16
1
4 sreda, 12 jun 2019 19:29
Slušač
Odličan tekst, odavno nije bilo ovako zanimljive analize ekonomske politike koja se suprotstavlja standardnim artikulacijama.
Preporuke:
17
0
5 sreda, 12 jun 2019 21:18
teletabis
Ekonomska pitanja u Srbiji se rešavaju odokativno a još gore je to što odluke donose pojedinci koji su dunsteri za tu oblast.

Onda, mnogi nešto delimično pročitaju, delomično razumeju i zatim autoritativno donose odluke koje će da nas vinu u ekonomske visine. Mada Srbija od takvih odluka nešto roni u ekonomsko siromaštvo.

A ta ideja da se potpuno prodamo - resurse prirode, plodnu zemlju, vodene resurse - pa će da nam poteče med i mleko je nešto najidiotskije što se gura već dvadeset godina. Onda nije čudo što mladi beže iz Srbije i ne okreću se.

Dovoljno je samo da poređate slike onih koji odlučuju o našim životima i budućnosti naših potomaka, malo se zagledate videćete da tu nema normalnog ni jednog polučoveka a kamo li čoveka.
Preporuke:
20
0
6 četvrtak, 13 jun 2019 00:04
Bojan, Priština
Kad smo krenuli put e. unije, putem pozapadnjačenja, putem klanjanja zapadnjačkom materijalizmu a okrenuli leđa sopstvenim pravoslavnim i slovenskim vrednostima - kao da je sam Gospod dopustio, da što im se više primičemo sve smo više jadni, bedni i beznadežni.

Par primera :

-U Srbiji je dosta rasprostranjena nekakva firma za obezbeđenje DOBERGARD, njihovi zaposleni mahom stariji ljudi prihvataju da rade čuvarski posao u firmi sa psećim nazivom gde je čak i logo pseća glava Dobermana.

-Što se pelena tiče to je fenomen i glavna slika vremena, da je Karađorđe znao kakvo će se potomstvo izroditi, zamislio bi da li bi podizao ustanak.

-Dalje, treba proći Srbijom, 90% naziva koje Srbi daju firmama su ne samo latinični neko engleske reči napisane engleskim alfabetom. (samo)Ponižavajuće do nivoa gađenja.

Pogledajmo kakva imena Srbi daju svojoj deci, bar trećina su neka besmislena, glupa strana imena. Tužno.

Na lošem smo putu, ali smo na putu baš onakvom kakav zaslužujemo.
Preporuke:
31
3
7 četvrtak, 13 jun 2019 14:45
i bolje da VW ne dođe
Još jedna "investicija" kao sa FIAT-om i Srbija će bankrotirati.
Preporuke:
13
0
8 četvrtak, 13 jun 2019 20:53
Nije bas tako dragi Srbi
Analiza je krajnje pausalna i ne ulazi u uzroke problema strukture industrije koja se uspostavlja u Srbiji. Pogledajte samo strukturu obrazovanja populacije gde jedva 5% ima fakultet ili visu skolu a ocekuju poslove i plate na nivou inzenjera Slovacke i Ceske. Nemojte biti neozbiljni - u Srbiju dolaze poslovi koji tu mogu da se odrade , nisu Srbi sposobni da profesionalno odrade visoko tehnoloski zahtevne poslove a kamoli neko istrazivanje i razvoj. To je bilo na silu forsirano tokom perioda komunizma ali da je bilo vestacki nakalemljeno na radnu snagu Srbije najbolji je dokaz sto su sve od reda istrazivacki instituti i firme propale tokom tranzicije a sto nije recimo slucaj u Poljskoj i Ceskoj na primer. Cak i Rumunija je danas po kvalitetu obrazovanja daleko ispred Srbije tako da nije jasno cemu zalopojke da je Srbija Banglades Evrope - pa mi smo upravo tu gde jesmo zato sto su je kapitalizam najbolji od svih drustveno politickih i ekonomskih sistema.
Preporuke:
10
11
9 subota, 15 jun 2019 02:35
da te piteam

sreda, 12 jun 2019 21:18
teletabis
Ekonomska pitanja u Srbiji se rešavaju odokativno a još gore je to što odluke donose pojedinci koji su dunsteri za tu oblast. [


Tako je još od 1945 šta se to promenilo osim što alavo stanvništov hoće da ima velike stanove sa grejanjem koje je opljačkalo, više televizora, kablovske internet računare laptopove tablete mobilne pakete za sve članove porodice, više automobila firmiranu garderobu

Probali smo sa "diktaturom proleterijata" pa se "diktaturom gimnazijalaca i visko obrazovanih" 1972-1989, pa "socijalističkiom diktaturom" do 2000

"demokratijom" ali narod najviše voli "diktaturu proleterijata" primitivnu vulgarnu neobrazvanu pljčaku rasprodaju i izdaju

i tako i glasa

A ovi likovi što su po skupštini vladi i andrićevom vencu

su samo posledica debilizovanog i degenerisanog ostarelog naroda
Preporuke:
4
0
10 subota, 15 jun 2019 09:52
Petar
@Nije bas tako dragi Srbi

Potpuno tačno. Pet posto visoko obrazovanih (ako računamo i one koji odu iz Srbije to je i manje) nije dovoljno ni da održe postojeći nivo privrede (koji je katastrofa). Dodatno pitanje od tih pet posto koliko je inženjera, tehnologa, ....., a koliko pravnika, ekonomista, ...?
A od tih inženjera, koliko je pravih inženjera, a koliko je "programera"? Obrazovni sistem je katastrofa. U Srbiji danas možete dobiti naziv elektroinženjera, a da ne znate omov zakon (i onda se zovete programer).A od tih pet posto, koliko je kupilo diplome?
Danas je moderna privreda zasnovana na inovacijama. Samo oko pet do 10 posto stanovništva je inovativno (ne zavisi od stepena obrazovanosti). Iza inovacija mora da postoji ozbiljna država i ozbiljna dugoročna inovaciona politika. Mi to nismo, niti imamo, ni u snovima.
Da li Srbija može da krene putem razvoja? Da može. Šta treba za to? Treba pre svega politika volja i znanje!
Preporuke:
5
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner