Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Voda i suverenitet - ako voda postane roba, biće dostupna samo onima koji imaju mogućnost da za nju plate

Komentari (12) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 08 jul 2019 21:17
Pavle Orlovic
S vodom će otići I poljoprivredno zemljište
Preporuke:
14
3
2 ponedeljak, 08 jul 2019 22:10
Na kontinentu zablUdjenih
voda je odavno roba, mislim da je proces pocheo sredinom 90-tih.
18l. za 5$.
I to je neka filtrirana voda bez ikakvih minerala koji su potrebni za zdrav zhivot.
Ja vozim 50km(oba smera) na planinu i vuchem sa izvora 10 balona kuci za pice.Z
Preporuke:
10
5
3 ponedeljak, 08 jul 2019 23:11
teletabis
Sva voda u svim mestima Banata ima u svom sastavu arsen. Takva je voda već hiljadama godina. Problem je nastao posle 2000.-e godine kada smo usvojili EU preporuku da voda za piće ne sme da sadrži arsen. Od tada ova voda nije za piće - zbog preporuke EU a dotle je bila za piće.

Zato je malo čudno da se o problemu vode, ako ga stvarno ima, priča samo u Zrenjaninu. Šta je sa ostalim naseljima? kako su to naši stari živeli na toj vodi i njima nije smetala?

Teško da bi neko u Zrenjaninu mogao da ponudi statistički podatak koliko žitelja umire od vode za razliku od kardiovaskularnih i drugih oboljenja zbog kojih se niko mnogo ne uznemirava.
Preporuke:
11
4
4 ponedeljak, 08 jul 2019 23:25
Bojan, Priština
Normalno, kad se sva privreda rasproda onda će vodovodu stići na red.Strani zavojevač ima dve opcije:- ili će orivatizovati vodovodne pa vodu naplaćivati po nekoj ekonomskoj i tržišnoj logici.-ili će okupirana i propala država zapusgiti vodovodne koji će isporučivati tehničku vodu, za kupanje, pranje suđa, eventualno spremanje hrane - dok će se vid za piće kupovati u balonima proizvođača koji su već u stranom vlasništvu.Inače, svako može da vidi da sve vode koje drže stranci poput Rose, Vode Vrnjci, Akva vive imaju rok trajanja od po 2 godine, što znači da su pune hemije. Jer sve prehrambeni što su kupili stranci je upotostručilo rok trajanja u odnosu na vreme SFRJ i SRJ, što je jedan od faktora koji u kombinaciju sa ostalima čini da umiremo pojačano od svih bolesti, no to je neka druga priča...
Preporuke:
13
3
5 ponedeljak, 08 jul 2019 23:33
Bojan, Priština
2Šta činiti - Ništa.Mali čovek u Srbiji je stisnut sa svih strana, radi kao pas dva posla da bi stigao da se prehrani i plati račune jer ako ne plati čika izvršitelj će mu oteti poslednju koru hleba iz ruke i šutnuti ga na ulicu.Tako će biti i ako ne bude imao da plati vodu koja se isporučuje iz Vodovada čiji je vlasnik njegovo visočanstsvo "Strani investitor" - moći će da skuplja kišnicu.
Preporuke:
9
4
6 utorak, 09 jul 2019 01:04
Nista ne razumem
Partizani i cetnici nisu placali racune za struju i vodu. Sa izvrsiteljima i izvrsiocima su komunicirali na poseban nacin. Njihova skupstina Srbije je bila u sumi. U jednom trenutku Srbija ce morati da stane zbog raspada drustvenog sistema. Ponovo cemo imati nacionalizaciju i preraspodelu drustvenog bogatstva, tako da pripadnici drustvenog krema od kreme neka uzivaju u nezaradjenom i opljackanom dok mogu. Drustveni odnosi ce biti resetovani po ko zna koji put, a ko ce platiti cenu reseta videcemo. Od drustvenih parazita se ne moze ocekivati stabilno drustvo. Dovidjenja u sledecem ratu.
Preporuke:
10
4
7 utorak, 09 jul 2019 08:12
R.Ud
Šta činiti?
Glupo pitanje kad imamo Robin Huda.
Preporuke:
7
4
8 utorak, 09 jul 2019 11:36
Drzhave i "osiguravajaca" preduzeca
Sva voda u svim mestima Banata ima u svom sastavu arsen.

su prezadovoljni jer arsen je u vodi ubija vrlo sporo, smrtna kazna stizhe tachno na vreme da poshtedi lopurde isplate penzija.
Arsen u vodi je PERFEKTNI ubica al je prespor, zato krvozhedi voledu OU i bojne otrove, momentalno zadovoljstvo.
Preporuke:
3
4
9 utorak, 09 jul 2019 22:41
AgatonFonPetrović
teletabis
apsolutno ste u pravu. pri tome su ljudi koji oduvek pili tu vodu i naviknuti na njen ukus. ja sam ostao zabezeknut kada sam popio vodu u zrenjaninu a zrenjaninci su me čudno gledali. baš kao što smo i u beogradu naviknuti na tvrdu vodu. meni je voda na Rijeci bila bljutava jer je mekana.
Preporuke:
3
3
10 sreda, 10 jul 2019 00:50
Samuilo Samarićanin
Kakvo iznenađenje..., pa prijatno, zaista.
M.Samardžić nam otkriva da mu nisu strani pojmovi kao što je "nacionalni suverenitet", a osvrće se i na NATO bombardovanje kao antitezu novoj vrsti hibridnog rata u kojem je predmet interesa kompanija Božanski dar: voda. Još da nam vodu dovede u vezu sa pravoslavnim obredom krštenja i Samardžića svrstavam u analitičare desne ili antiglobalističke provinijencije..., tzv."suvereniste".
Dogodine u Prizrenu!
Preporuke:
2
8
11 sreda, 10 jul 2019 13:25
Ljiljana
Vodu i struju ne treba davati privatnicima, a pogotovo strancima (multinacionalnim kompanijama).
Preporuke:
7
3
12 nedelja, 14 jul 2019 15:44
LH
Ako za obezbeđenje dovoljno kvalitetne pijaće vode u celoj Vojvodini treba 700 miliona evra, onda voda itekako jeste roba. Odakle autoru uopšte ideja da nije roba nešto u šta neko drugi treba da uloži velike pare da bi mu to bilo isporučeno? Čak je i voda iz današnjeg zrenjaninskog vodovoda roba, mada loša. Za bolju robu treba bolje platiti. Nema druge. Ili će vodu trošiti svako onoliko koliko para ima, ili će ona postati "javno dobro", a s obzirom da je ono oskudno oko njega će se stalno ratovati. S druge strane, problem su netransparentni PJP ugovori, i o tome (čitaj: korupciji u SNS) treba govoriti, a ne dovoditi u pitanje elementarnu činjenicu da sve ono čega nema dovoljno jeste roba i treba da bude roba, da se oko toga ne bi ratovalo nego mirno trgovalo.
Preporuke:
3
1

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner