Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Jezik prenemaganja, zapomaganja i preuveličavanja

Komentari (6) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 11 jul 2019 16:23
Orlova Sloboda
Sa stilom, valjan tekst!
Preporuke:
32
1
2 četvrtak, 11 jul 2019 18:01
GSM
Pa ovaj naš srbski "firer" nije ni slika ni prilika pravog vođe. Laže, izmišlja, kuka, veoma loše glumi, ruži, beži od istine, ulizuje se pred svakom nižerazrenom diplomatskom protuvom, boji se svakog ko je zdrave pameti, zamišlja da je veliki...
Ne mogu da verujem da nas takav bednik i kilo vodi!!!
Preporuke:
36
1
3 petak, 12 jul 2019 23:04
Šumadinka
Poštovani gospodine Milivojeviću, kako se ozarim kad vi nešto napišete ili kažete; dan mi je posle toga lep. Tečno, logički povezano, potkrepljeno, Ihaaaj, miline (što bi rekao Branko Ćopić)
Treba Vas prepisiveti na recept i to sa pozitivne liste.
Preporuke:
13
1
4 subota, 13 jul 2019 10:18
Nista ne razumem
I Hitlerovi nacisti su se hvallli da su u Nemackoj radili sve po zakonima, koje su donosili u Rajhstagu u sred mrkle noci, na zvonce, kao i nase napredne fukare. Sve je po zakonu, a drzavu i narod satrese.
Preporuke:
11
1
5 ponedeljak, 15 jul 2019 10:37
siniša
Svojevremeno je jedan profesor francuskog toliko zarazio sarajevske gimnazijalce, a među njima i Ivu Andrića Mišelom d Montenjom da su ti gimnazijalci osnovakli "klub ljubitelja Mišela d Montenja".

Ivo Andrić je govorio " Svako jutro sam ispijao po čačicu mudrosti samo iz jedne ili dve rečenice Miljela D Montenja".

Ja sam kao živi svedok gledao od ranog detinjstva kako to izgleda. Poslednji članovi tog kluba suu bili maturanti iz 1947 I moj otac je bio među njima. Držao je na svojoj nahtkasni Oglede, francuski rečnik i jednu sveščicu u kojoj je ispisivao nepoznate reče.

Predlažem svima koji se bave "govorom" a pogotovo "govorom političara" da pročitaju Montenjov "Ogled o razgovoru".

Nekako čovek postane mudriji.

Siguran sam da niko od savremenih političara neće ništa od toga prihvatiti. Kad bi to uradili samoukinuli bi se.

A kritičari govora savremenih političara bi bili u mogućnosti ili da se samoukinu ili da da pomenute političare pomnože sa nulom.

STANDARDI SU ČUDO!
Preporuke:
2
0
6 utorak, 16 jul 2019 23:02
Miroslav Đukić
Avav je, očito je, upao u problem! Razlog za to je okolnost da su njegove zapadne gazde, ali i njihovi lakeji iz Prištine, javno iskazali svoj duboki prezir prema Avavu. Valjda im je Avav javio da je sve gotovo, da je "žaba skuvana", a to, ipak, nije bila! Jedan broj Srba je shvatio zapadnu igru oko tzv. kompromisa" i svu tu stupidnu igru, tako da su mnogi počeli da negoduju. Dolazak Makrona je pokušaj da se šteta za kompradora, koliko-toliko, sanira. Bilo je komično gledati potpuno blesave pokušaje "analitika" da preko režimskih medija "objasne" kako je Srbija, je li, pod vlašću Avava, postala "uticajna", čemu svedoči dolazak izvršitelja Trilaterale, g. Makrona. Osim "sendvičara", na ovu se najnoviju halabuku,siguran sam, niko nije primio!Zato je "Informer" najavio 1447 "pokušaj ubistva" Avava. Bogu hvala, i ovaj "pokušaj ubistva" će proći kao predhodni, jer je i on plod fantazije glavnog urednika ovog lista.
Preporuke:
3
0

Anketa

Koliko će po vašem mišljenju trajati vanredno stanje u Srbiji?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner