Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Hrvatski ministar spoljnih poslova: Teslom se mogu ponositi i Hrvati i Srbi - on je primer slavne osobe s dvostrukim identitetom, uvek je govorio da se ponosi hrvatskom domovinom i srpskim poreklom

Komentari (18) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 12 avgust 2019 20:12
Ernan Kortes
Srbin Nikola Tesla nije rođen u Hrvatskoj. Rođen je u Austro-Ugarskoj. Kad se ovaj genijalni Srbin rodio, to što se danas zove Hrvatska nije postojala kao država. Dakle!?
Preporuke:
29
2
2 ponedeljak, 12 avgust 2019 20:13
Zašto lažeš?
Poreklom je Srbin, iz svešteničke, pravoslavne porodice, a rođen je u Austrougarskoj! To je istina, a vi Krvati, nabeđene nacionalnosti, je ste pokrvaćeni Srbi, vi tada niste bili ni u povoju!
Preporuke:
23
3
3 ponedeljak, 12 avgust 2019 20:18
Miroslav
Pa sad, i Hitler je govorio "dajte mi sto tisuća hrvata i budem osvojil Štalingrad", ali se to u tisućljetnom snovidjenju prešućuje.
Preporuke:
22
2
4 ponedeljak, 12 avgust 2019 20:23
Genocidna NDH i Tudjmanova, Tompsonova i evropska Hrvatska vladajućeg ''miroljubivog'' šovinističkog šljama i pomahnitalih neonacista
smestila bi i Nikolu Teslu tamo gde su porodicu Tesla i druge Srbe, kao i Jevreje, Cigane i komuniste iz njihove "nezavisne" prohitlerovske tvorevine u kojoj već decenijama istrajno i uporno preovladava jaka i naizgled nezaustavljiva (ne)svesna patologija krvopija sa inspiracijom na zlokobno, zlotvorsko i monstruozno slovo U.
Preporuke:
22
2
5 ponedeljak, 12 avgust 2019 20:33
Miki
Nikola Tesla je imao samo 19 godina kada je napustio Balkan, stvarno je bio genije!
Preporuke:
19
2
6 ponedeljak, 12 avgust 2019 20:53
Ledy Gaga svima draga...............
I uostalom otac i deda Nikole Tesle su poreklom iz užičkog kraja.
Preporuke:
12
4
7 ponedeljak, 12 avgust 2019 21:15
Gorštak
Tesla je Srbin iz svešteničke pravoslavne porodice. Graničar. Sa Hrvatima i Hrvatskom nema nikakve veze. U vreme njegovog rođenja ne samo da nije postojala Hrvatska, nego ni Ugarska. Posle podvale sa ukidanjem Vojne granice i austrijsko-ugarske nagodbe, Dalmacija, Istra i Slovenija pripadaju austrijskoj kruni, a Hrvatska, Slavonija i Srem pod krunu Trojedne kraljevine (postoji samo formalno) koja opet ide pod ugarsku krunu, a ova opet pripada samom austrijskom caru. Ali to se ne može smatrati Hrvatskom, niti se tako zvalo, niti je imalo identitet. Hrvatska je kao administrativna jedinica nastala 1939. godine u Jugoslaviji, 2 godine uoči nastanka NDH (čije tekovine neguje i danas). Tesla je od srpske vlade i srpskih prosvetnih udruženja iz Austrije tražio stipendije (jer je bio Srbin i tako se osećao) i nije ih dobio.

Ele, još u 19. veku je dobio državljanstvo SAD, prethodno se (u tom smislu) izjasnivši kao "podanik cara Franca Jozefa".
Preporuke:
13
1
8 ponedeljak, 12 avgust 2019 21:17
Gorštak
Pomenuti Teslin citat (kako se ponosi svojom "domovinom Hrvaatskom") je falsifikat. Radi se o čestitki koju mu je navodno poslao Maček u vreme postojanja banovine Hrvatske (1939-1941), a Tesla navodno ovako odgovorio. Međutim, ništa od toga se nije zaista desilo. Dokazano je da je falsifikat.
Preporuke:
22
1
9 ponedeljak, 12 avgust 2019 21:23
DobrosUsed vas Unapredi
On je univerzalni čovek, koji je doprineo čovečanstvu

U univerzalna bica.
Chestitam, svim univerzalnim stanovnicima razbUcane Srbije.
Preporuke:
1
1
10 ponedeljak, 12 avgust 2019 21:23
DRagan
"...on je uvek govorio da se ponosi hrvatskom domovinom i srpskim poreklom..." Ne da to nije uvek govorio, nego nije nikad. Jeste jednom napisao u telegramu hrvatskoj vladi u kome se samo kurtoazno zahvalio na njihovoj čestitci povodom nekog priznanja, mislim da je u pitanju bila nominacija za Nobelovu nagradu.
Preporuke:
9
1
11 ponedeljak, 12 avgust 2019 21:54
Srpsko poreklo znaci u Hrvatskoj progon, preveravanje i smrt, takodje za porodicu Tesla
"Nikola Tesla je rođen u Hrvatskoj, srpsko poreklo je njegovo, on je uvek govorio da se ponosi hrvatskom domovinom i srpskim poreklom", rekao je ministar na N1.
Nije govorio - zar je to mogao izjaviti dok su hrvatske ustase klale srpsku nejac, palile crkve?! Nazalost, njegov rodjak Sava Kosanovic je krivotvorio takvu izjavu, verovatno u dosluhu sa komunisstickim rezimom J. Broza.
Tzv. hrvatska domovina uopste nije postojala kad je Tesla tamo ziveo, bila je to Vojna Krajina, u kojoj su vekovima ziveli Srbi, a doseljavali su se i novi Srbi, voljni da cuvaju jugoistocnu granicu Austrije od turskih upada.
Tesla se nije vaspitao na verskim zasadima, iako mu je otac bio svestenik - ali jeste na tradiciji epskih i lirskih pesama! Prema pravoslavlju je bio ravnodusan, kao i inace prema religiji, ali je bio odusevljeni Srbin!
Ministre, Tesla nikad nije bio spreman za tu hrvatsku domovinu, jer je ona Srbima samo smrt donosila! Ustase ne oprastaju Srbima sto su ipak preziveli!
Preporuke:
10
3
12 ponedeljak, 12 avgust 2019 22:28
Radoje
U nedostaktu identiteta Hrvati svojataju sve i svasta. Od rimskog doba i Dioklecijana, preko Marka Pola do danas na teritoriji danasnje Hrvatske svi su postali naprasno Hrvati. I to ponavljaju bez stida, jer znaju da je vecina Hrata srpskog porekla.
Preporuke:
10
1
13 ponedeljak, 12 avgust 2019 22:52
Hvala, Bože, što sam Srbin!
Da ponovim ono što su kolege rekle, Tesla nikada, ali nikada nije izjavio da se ponosi Hrvatskom kao svojom domovinom. Falsifikat i glupost, Tesla sa svojim mestom rođenja te 1856. godine i kasnijim životom nema nikakve veze sa Hrvatskom.
Preporuke:
14
1
14 ponedeljak, 12 avgust 2019 23:23
Bole
Problem identiteta tzv. hrvatske nacije je veoma izrazen.Većina njih su potomci pokatoličenih Srba i zbog toga su prinuđeni da kradu od Srba jezik,istoriju i izmišljaju razne budalaštine kao ovo sa Teslom.U nekoj budućnosti očekujem da ćirilicu proglase za staro hrvatsko pismo neće to njima biti teško.Slične probleme imaju i tzv. crnogorci,bošnjaci i makedonci.Otud kod njih izražena mržnja prema Srbima jer ih oni podsećaju na ono što su nekad bili.To su teško rešivi problemi ali postoje pojedinci kao što su Ivo Andrić,Meša Selimović,Emir Kusturica i još mnogi koji su pokazali šta im je činiti.Od sebe odnosno istine ne može se pobeći.
Preporuke:
15
1
15 ponedeljak, 12 avgust 2019 23:30
perkins
rvacka je povijest tanka,mrsaava,gola,bosa,zato rvati nemilice kradu,otimiju od tude istorije ne bi li svoju povijest podebljali,obukli i obuli,nigde u svetskim zvanicnim enciklopedijama NE STOJI da je roden u rvackoj,""Smiljan, Austrian Empire""-eng,Kaisertum Österreich-nem, l'Empire d'Autriche-fra,Tesla je sin Milutina SRBSKOG prote, i majke Đuke Mandić cerke SRBSKOGA prote,gde i kako je vezan sa rvatima,jedino preko ustaske kame koja je glave dosla njegovoj blizoj i daljnoj rodbini[preko 30 clanova] 1941,eto da je poziveo jos par godina sigurno bi se ""ponosio rvackom domovinom"",1892 Tesla je posetio Beograd i na Velikoj skoli[Univerzitetu]te se sledecim recima obratio profesorima i studentima""Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu Srpstva u svetu"",pametnome dosta,ali ne i rvatima,pedala rvati!!!
Preporuke:
14
1
16 utorak, 13 avgust 2019 03:22
dr
Srbima katolicima se smeje cela Evropa, jer znaju ko su, ali to neće direktno i javno da im kaže jer su Papini miljenici, pardon, tj Papini verni koljači pravoslavnog življa tj samoubice svoga roda. I danas, oko 30% tih pokatoličenih Srba ima najbliže familije u srpskom pravoslavnom stanovništvu. Lično znam pet pravoslavnih porodica u Srbiji čiji najrođeniji (braća, sestre, stričevi, itd) se izjašnjavaju kao Hrvati, a ideološki se izjašnjavaju kao Ustaše i mrze sve što je srpsko, tj mrze sami sebe.
Preporuke:
8
0
17 utorak, 13 avgust 2019 12:51
MM
Hrvati za sebe tvrde da su poseban narod. Posve drukčiji od Srba. Druge religije. Drugačijeg jezika - sasvim posebnog. Drugog pisma. Ali im ponekada odgovara da proglase Srbina Hrvatom. No, Tesla je mnogo više Austrijanac nego Hrvat, pa nismo dosad čuli da ga Austrijanci svojataju.
Čak i švabe imaju više obraza...
Preporuke:
3
0
18 utorak, 13 avgust 2019 14:58
Causa Spectandum
To o poreklu i domovini je komunisticka izmisljotina, ali hrvati ne haju za to.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner