Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Patrijarh nam je na Saboru u Žiči rekao da mu „Vučić nikada za sedam godina nije izneo bilo kakav plan o Kosovu“ – kao što ga nije izneo ni u Skupštini Srbije

Komentari (10) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 nedelja, 15 septembar 2019 12:52
Forever Jang
Ako mu nije rekao, kako onda zna da se bori kao lav? NIje valjda da patrijarh izmišlja? Ju, ju...
Preporuke:
28
4
2 nedelja, 15 septembar 2019 12:58
Posmatrac
I meni se cini da Vucic nema nikakav plan za Kosovo.
Njegov jedini plan, jedini cilj, je da se odrzi sto duze na vlasti. Za njega, jedini pravi protivnici su slobodnomisleci SRBI. Kao sto su za Tita, jedini pravi protivnici bili cetnici.
Preporuke:
42
4
3 nedelja, 15 septembar 2019 18:18
lav bez srca
Grešite,
on je blagovremeno dobio plan,samo patrijarh to još ne zna.
A ka'će saznati,ne zna se.
Verovatno,prekasno.
Preporuke:
25
2
4 nedelja, 15 septembar 2019 20:26
Ah
Razumni stavovi s tim što se mora primetiti da je kritika stanja u otadžbini isuviše blaga. Crkva naravno ne treba da bude politička organizacija ali ukazivanje na ugrožen opstanak države i naroda nije politikanstvo već hrišćanska dužnost.
Dobro je primećeno da Vučić odavno ima plan samo ga krije i sprovodi polako, tako da žabe neće da iskoče iz lonca prerano - sve dok ne budu skuvane.
Preporuke:
18
1
5 nedelja, 15 septembar 2019 22:25
bane
Vladika Maksim je protiv Vučića. Onda je dobro što su se tri američke Eparhije SPC razdružile od kanadske i centralno-južno američke Eparhije. I u pravu je preosvešteni kada kaže da hrišćanska dogmatika i Darvinova teorija nisu u koliziji. Još ćemo pametnih stvari da čujemo, ovo je samo početak.
Preporuke:
12
12
6 sreda, 18 septembar 2019 14:31
Majstor Bob
@Bata Bane:

I nisu u koliziji. Uostalom, setimo se kako se crkva (srećom, zapadnjačka, naša se time nije ni bavila) sramno obrukala svojom junačkom akcijom protiv "teorije" da se Zemlja okreće oko Sunca.
Oblast nauke je jedno, crkve nešto sasvim drugo. Dok to ne shvate duhovni ljudi, stalno će gubiti protiv "suparničke" ekipe. Šanse nemaju.
Da se ne shvatimo pogrešno: ne kažem da je ta evoluciona teorija, hipoteza ili šta već, tačna, samo kažem da Crkva nema blage veze da se dokazuje oko toga. To nije njena stvar.
Preporuke:
0
8
7 utorak, 24 septembar 2019 07:39
tri_korne_penal
Vrlo je zanimljiva prostorija u kojoj Vladika Maksim slika, ima televizor, u društvu je osobe koja lakira nokte na nogama, na slici je mlada devojka.

Ne mora ništa da znači, ali mi je interesantno.
Preporuke:
1
3
8 sreda, 25 septembar 2019 08:46
unutrašnji dijalog 1
@VLADIKA MAKSIM. Odličan članak, a ima mnogo toga suštinskog da se kaže što se prikriva u javnosti od strane aktuelne vlasti. Vučić nikada nije imao-izneo plan o KiM, ali je učesnik (Vučić-Tači,Ešton-EU) i realizator veleizdajničkog plana - Briselskog sporazuma (primopredaja teritorije)- kojim se odredjuje-odredjen status Kosova-Albanska država: dobijeni svi atributi države: Ugašene sve državne institucije Srbije na Kosovu, Srbi ugurani u albanske institucije i izbore, integrisani administrativ. prelazi u granicu sa albanskom carinom).
Plan o Kosovu može biti da je bila "Platforma o Kosovu" predsednika Srbije Tomislava Nikolića na početku briselskih pregovora, obećavao da će je predstaviti srpskoj jsvnosti, ali se odustalo od toga, sklonjena je. Da li je po nalogu Vučića sklonjena (Nikolićeva Platvorma) sa kojom se Vučić nije slagao, a sada hoće da predstavi da je on-Vučić imao plan o KiM - to treba pitati Vučića da objasni?
Preporuke:
0
0
9 sreda, 25 septembar 2019 09:25
u.d.2
@Vladika Maksim: odličan članak.

VUČIĆEV POZIV na "razgranićenje" (uopšten-neformulisan-dvosmislen izraz):
KAKVO RAZGRANIČENJE? Jel Vučić misli na razgraničenje izmedju Srba i Albanaca na Kosovu, ili misli izmedju Srbije i Kosova? Naravno da misli na integrisanu granicu izmedju Srbije i Kosova ali neće da kaže da bi se prevario srpski narod (kao što je prevaren i sa Briselskim sporazumom koji do danas nije dostavljen Narodnoj skupštini Srbije na debatu-raspravu, nego nam isključivo Vučić tumači Briselski sporazum fabrikovanjem laži i neistine-krije predaju KiM-veleizdaju)!?
ZAMKA za Srbiju da prihvati razgraničenje koje će proglasiti za "kompromis" o normalizaciji i potpisivanje pravnoobavezujućeg sporazuma da Kosovo udje u UN (da sazovu medjunarodnu konferenciju i registriraju Kosovo novom državom u UN).

FAKTIČKI, pre Vučićevog poziva na razgraničenje Hašim Tači pokrenuo pitanje demarkacije granice, a Vučić se nadovezao zahtevom za razgraničenje - drugi izraz za demarkaciju
Preporuke:
0
0
10 četvrtak, 26 septembar 2019 09:10
nastavak 2
RAZGRANIČENJE Prvo je Hašim Tači pretprošle god. zatražio DEMARKACIJU granice prema Srbiji (zbog finalizacije Briselskog sporazuma, informacija u BGD i KS mediima), a nakon toga Vučić se nadovezao sa zahtevom za "razgraničenje" (da Srbija prihvati i da se to predstavi kao "komprimis"... za ulazak Kosova u UN, drugi izraz za demarkaciju da se vlasi-Srbi ne dosete da se misli na razgraničenje po Briselskom sporazumu: Integrisani administrat. prelazi u granicu sa carinom. Zamka otkrivena, pokušaj propao. Vučić optužuje narod da neće rešenje za Kosovo(!)? Smišljaju se druge varijante-zamke da se pravnoobavezujućim sporazumom o normalizaciji kroz navodni "kompromis" (i Brisel. sporazum je kompromis) Kosovo registrira kao nova država- punopravni član u Ujedinjene nacije: korekcija, zamena teritorije (srpsko za srpsko, da Srbija dobije neku opštinu na severu KS, a da preda Preševsku regiju, cilj isti: Kosovo albanska-šiptarska država)?
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner