субота, 08. август 2020.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

Струка и брука

Kоментари (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 уторак, 05 мај 2020 10:47
Браво. Овде треба поменути да је највећи злочин направљен над старим који су противуставно затворени у 4 зида чиме им је уништен имуни систем. У том идиотлуку Вучића и "струке" саучествовали су нажалост и неки из опозиције који су поздравили оовај најгори потез Вучића и "струке". Али не треба се чудити неким инжењерима као Ђиласу, морали су да реагују људи из истинске струке који нису још ппродани или заплашени а таквих је нажалост мало остало изгледа.
Препоруке:
66
3
2 уторак, 05 мај 2020 12:33
телетабис
Ако је СТРУКА представљена јавности у лику Кона онда Он мора да сноси сву одговорност за суспендовање СТРУКЕ пред политичким незналицама.

Не морате да будете никакав стручњак, довољно је мрвица здравог разума, па схватити да је полицијски час и војска са дугим цевима по пустим улицама бесмислена одлука. Ако затворите кафане, кафиће, коцкарнице, сплавове, позоришта, ... чему полицијски час. Где ће то народ ноћу да изађе? Једино у шетњу у предвечерје, где би имали маске на лицу, држали физичку дистанцу и без веће групе прошетали парком или улицом.

Која је разлика одласка у продавницу у нормално време и као вампир пре изласка Сунца, важи за старије 65+. Да ли тада вирус спава? Ако спава чему онда забрана изласка по ноћи? Нема оправдања за такво понашање.

После два месеца сексања, популације 65+, добићемо само 100 евра. Па то је баш потцењивање за уложени труд да се задовоље СТРУКА и Власт. Такав групњак а тако бедна награда.
Препоруке:
76
5
3 уторак, 05 мај 2020 13:45
Топличанин Поточић
Колико сам схватио речи Иве Андрића су главни доказ
да су се стручнјаци продали.

Ко је спреман да потпише овакав текст?
Препоруке:
11
25
4 уторак, 05 мај 2020 14:43
пензионер Цвико ,
После овог текста, остаје ми да поновим раније коментаре на тему СТРУКА-БРУКА. Најефикаснија мера јесте држање растојања и самодисциплина. То је бесплатно. Све друго је коштало много новаца спрам ефекта који је остварен. Маске за једнократну употребу требало је да носе само болесни и да те маске често мењају. Доказано је да се у њима задржи много "смећа"... Исто је и са рукавицама... Све друго што смо видели и доживели био је дуготрајни ријалити шоу.
Препоруке:
40
3
5 уторак, 05 мај 2020 15:01
синиша бр. 2.
Дакле ако би вештак случајно рекао "починилац је крив" судија је дужан по закону о кривичном поступку, раззговарао сам баш на ту тему са Зораном, заборавио сам дал Станковић или Стојановић професором који је лично писао тај закон да та одредба постоји баш тако. Каже да је обавеза судије д упозори, странку, вештака, или сведока да се не изјашњњавају о титању кривице јер је то посао суда. Исто тако изрицање мере полицијаског сата је посао само и једино владе. Све друго је незнање, глупост, безобразлук и кривично дело.

Дакле ако Вуичић каже, завео сам полицијаки сат на предлог струке, направио је кривично дело.

Он заводи, или влада полицијски час, аникако ни Дарија ни Кон, па да су и компетентни.

То је најочигледнији пример брукања и струке и злоупотребе струке.

Али положај здравствених радника и слобода њиховог деловања је много шира прича од тога.
Препоруке:
30
3
6 уторак, 05 мај 2020 16:54
Ratko Popović
Clanak je apsolutno odrazio i raskrinkao lažnu struku. Samo da podsetim na melodramsku reakciju lažnog strućnjaska Kona kad je crkva za Uskrs trazila da se dozvoli poseta hramovinma. A sada kad je stručnjaci jer najvažniju epidemiošku meru od Srednjeg Veka su namerno zaboravili da primene: izolacija gradova i zabrana putovanja iz jednog u drugi grad Srbije. Ovim su sigurno krivi za dodatnih duplo vise mrtvih, zaraženih i duplo duže vanredno stanje.
Sigurno je Vučić želeo da nesmetano "donosi" pomoc mada ne vidim kako bi ga ova mera sprečila: nije poštovao ni jednu od mera koje je nama nametnuo po "savetu" svojih lažnih stručnjaka-
Препоруке:
41
3
7 уторак, 05 мај 2020 17:41
итд или ...
Струка се римује са брука, али озбиљно, ти директори болница зависе од буџета а колико ће добити и да ли ће кречити и када ће услови рада бити побољшани зависе од министра здравља а он је пар екселанс у овој влади политичка личност и партијска, неминовно је сем у случају Универзитета да буду у подређеном положају у односу на политичаре.
Препоруке:
13
14
8 уторак, 05 мај 2020 21:30
Б@лкански шпијун дигитализовани
@итд или ...

Значи ти директори болница као и Шојић то раде због предузеће. Па да, и др Дарија Кисић Тепавчевић Кубуровић ради због братово предузеће.
Препоруке:
38
4
9 среда, 06 мај 2020 15:21
итд или ...2
Није то исто, овај Стевановић то ради због инфективне која је у катастрофалном стању и нико их није гледао јер ето као нема више заразних болести а сада је све она носила и њихови лекари. Дакле он то ради због тога. Он то мора да ради ма колико му се гадило као директор јер му је дужност да унапреди рад болнице на чијем челу је а то зависи од буџетских средстава које му додели министар здравља.
То не подразумева корупцију и набацивање послова брату или ко зна коме
Но на жалост у Министарству здравља неконтролисано се деценијама дешава стравичан одлив буџетских средсстава за које нико наводно не зна где су отишла.
Дакле прво је питање везаности здравствених фондова за државне тј буџетске тј за дискреционо право министра здравља који је по правилу партијски човек, друго је корупција од које ни здравство није имуно.
Све партије су се показале подложне стравичним злоупотребама но на жалост нико још није одговарао, када буде одговарао, мало ће размислити да ли ће красти, овако, ништа
Препоруке:
8
2
10 среда, 06 мај 2020 21:53
"Струка" је брука
Кон је експлицитно изјавио да даје одрешене руке влоастима у погледу, иначе неуставног, ванредног стања. Тиме се одрекао свих титула, звања, заслуга и поштовања.
Препоруке:
14
1
11 четвртак, 07 мај 2020 07:57
Б@лкански шпијун дигитализовани
@итд или ...2

То не подразумева корупцију и набацивање послова брату или ко зна коме.

Ма то управо подразумева корупцију. Па зар Ви стварно мислите да директор инфективне клинике потписује надуване рачуне и ситуације за обнављање клинике из неких виших циљева. Значи никад се није десило у Србији да неко претаче мед а да не олиже прсте.
Препоруке:
10
2
12 четвртак, 07 мај 2020 18:22
итд или ...3
Значи да поновим сваке године се не зна где из Мин здравља нестане 200 мил ЕУРа то сам Вучић каже и тако му је за његовог владања већ 8 година, па ако то опозицији није аргумент контра не знам шта би био? Али није! Зашто? зато што сви претачу мед и како кажете олижу прсте или оно чувено "а где сам ту ја" патентирано од жутаћа а усавршено од напредњака.

Да ли су им фактуре пренадуване, наравно, да ли су сви такви директори, па наравно, да ли би изабрали па макар и у вд статусу другачијег који то не би хтео - не би!

Уосталом случајеви препродаваних тзв украдених беба довољно говори о овој струци и бруци, очекивати од њих нешто или када чујете да је декан Медицинског фак био члан секте која је умешана у крађу беба, (данас, После Ручка, емисија о украденим бебама, мајка сведочи, не помињући име дотичног декана) онда од такве струке може само да вам буде горе не и боље.
Препоруке:
6
1
13 четвртак, 07 мај 2020 18:30
итд или ...3
да се вратим на тему, па дал ви стварно мислите да тај директор што потписује пренадуване рачуне и фактуре није први на удару када дође финансијска инспекција?
па морају и њему да дају нешто, сиромашку
да човек зна да се обезбедио а и толики страх да га не ухапсе треба компензовати некако,
па кад закуцају он ће да ћути као риба, јер и он је са њима у криминалном делу, дакле чиста рачуница,
уосталом не би он ни био ту да није претходно процењен као лоповска структура личности
да је поштен, ником не би одговарао, ни властима ни некадашњим властима, непоштени одговарају и једнима и другима зато има Весића који је кажу Ђинђићу служио за прљаве послове а и добро котира и у овој власти чак и много боље изгледа ми (Весић као метафора вечитих и потребних партијских кадрова боја по потреби)
Препоруке:
6
2
14 субота, 09 мај 2020 16:50
Б@лкански шпијун дигитализовани
итд или ...3
да се вратим на тему, па дал ви стварно мислите да тај директор што потписује пренадуване рачуне и фактуре није први на удару када дође финансијска инспекција?

А да ли Ви стварно мислите да ће финансијска полиција да контролише директора који је потписао рачуне фирми која је наменски основана под патронатом и заштитом СНС.
Препоруке:
0
0
15 субота, 09 мај 2020 16:52
Б@лкански шпијун дигитализовани
итд или ...3
да се вратим на тему, па дал ви стварно мислите да тај директор што потписује пренадуване рачуне и фактуре није први на удару када дође финансијска инспекција?

А да ли Ви стварно мислите да ће финансијска полиција да контролише директора који је потписао рачуне фирми која је наменски основана под патронатом и заштитом СНС и која је у директној функцији крађе. И да скратимо ову полемику: Наведите ми пар имена тих које је посетила финансијска полиција а који су касније правоснажно осуђени.
Препоруке:
2
0

Анкета

Да ли мислите да ће у наредних годину дана у Србији бити одржани нови парламентарни избори?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер