Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Igre bez granica: od Kaspija do Balkana

Komentari (11) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 29 decembar 2009 08:55
Aleksandar
Na osnovu prikaza je tesko videti da u knjizi ima nesto novo i zanimljivo zbog cega bi je vredelo uzeti u ruke. Iskreno se nadam da je knjiga bolja od prikazanog.
Preporuke:
0
0
2 utorak, 29 decembar 2009 11:20
Dušan A.
Od Saše Gajića, čije tekstove sam sa zadovoljstvom čito u štampanim izdanjima NSPM i na sajtu, očekivao sam kvalitetnu knjigu. Da je ona takva nemam trunke sumnje ni na osnovu sjajnog prikaza g. Anđelkovića, koji je izuzetan poznavalac prilika na postsovjetskom prosotoru. Valjda će ova knjiga i njen prikaz doprineti da i neverne Tome shvate da svet nije onakav kakav je bio u vreme kada je zločinačka NATO armada razarala našu Srbiju. Naravno, njenim ovdašnjim poštovaocima Gajićeva knjiga i Anđelkovićev tekst o njoj, sigurno se neće svdieti. Guraju prst u sred zenice njihovog oka.
Preporuke:
0
0
3 utorak, 29 decembar 2009 12:08
Miroljub
Vredan prikaz još vrednije knjige.
Preporuke:
0
0
4 utorak, 29 decembar 2009 18:43
Ala
Prikaz navodi na kupovinu knjige.
Balans snaga u kavkaskom regionu,kaspijskom basenu,jacanje Rusije,Kine,Indije ,ali i stalne tenzije (pomognute SAD) u Kasmiru,na muslimanskom jugu Kine,pa sada i u Iranu-svedoce o vekovnom znacaju uspostavljanja dominacije u tom delu sveta.
NATO trupe u Kandaharu,Pesavaru, ne napustaju svoje baze,sem nuznog transporta,i nisu u stanju da "drze" teritoriju.
Tesko da male i ekonomski upropastene drzave, kao Srbija, mogu da imaju punu suverenost.
Neshvatljivo je lobiranje Sike Pistolove"Energy Observer",podrzane Tadicevim saradnicima kao sto je Drinjakovic u NIS-u,za NABUKO na grani.
Bojim se da kada ideologija zameni ekonomske razloge i zdrav razum,dobijamo ovakav politicki i ekonomski mish-mash i ekonomsku bedu u kojoj se nalazimo.
Preporuke:
0
0
5 utorak, 29 decembar 2009 20:24
dragan
Čitao sam "Veliku šahovsku tablu" Bžežinskog i "Imperiju" Rišarda Kapuščinskog (oba su Poljaci i antiruski-antisovjetski orijentisani, što naučnici ne smeju sebi da dopuste, ali je za njih shvatljivo zbog bilateralnih odnosa dveju država i naroda koji kroz istoriji gotovo da nikada nisu bili, niti su, harmonični)).Na nesreću, Zbignjev B.je postao to što znamo a mislim da je nisko pao kada se slikao za TV u Avganistanu gde je držao govor avganistanskim gerilcima o potrebi borbe protiv sovjetske okupacije.Malte ne kao podoficir-instruktor, što me je uverilo da mu nedostaje mudrosti o kojoj je reč u tekstu.
Meni je indikativno da Bžežinski Kavkaz i "naše" poluostrvo "krsti" istim imenom (Balkan). Mislim da je i Kavkazu, a i Srednjoj Aziji spremljena ista sudbina (zaplet i rasplet) kakav smo doživeli ( a traje još uvek), kako bi se ostvarili nečiji strateški interesi. Da li je to dobro za Evropu? Srbiju? U krajnjoj liniji i američkom narodu?Ne živi ni tamo samo elita puna para Pogledaću Gajićevu knjigu.
Preporuke:
0
0
6 četvrtak, 31 decembar 2009 14:39
Goran
Vidim na nekim sajtovima da knjiga još ne može da se kupi onlajn, ali da je štampana latinicom... zar i vi, NSPM :)
Preporuke:
0
0
7 petak, 01 januar 2010 19:07
Milica
Pa šta ako je štampana latinicom. Beograd je polsednjih devet godina, delio šakom i kapom stipendije raznim ''mladim ljudima'', dovodio ih na TV, unapređivao ih titulama, zvanjima, i raznim počastima. Dakle, eto, neka se bore za ćirilicu ti isti ljudi, odnosno za svoj identitet. Svako mora da se bori sam za sebe, naravno, ako hoće. Ako neće, njihov problem. Bio je to njihov izbor. Po izboru neka im bude.Što se tiče Saše Gajića, od njega je dovoljno. Napisao je mnogo tekstova na ovom sajtu, a evo i knjigu.To je bila njegova borba i njegov doprinos. I zato, hvala mu na tome.
Preporuke:
0
0
8 ponedeljak, 04 januar 2010 12:12
Marko
Odličan i uverljiv tekst, pa verujem da je i knjiga takođe takva. Vreme je da naši političari shvate da se svet promenio, i da slugeranski odnos prema jučerašnjim gospodarima sveta je za njih lično siguran odlazak u propast. Valjda će zbog svog egoizima početi da vode razumniju politiku ako to već ne rade zato što je dobro za zemlju.
Preporuke:
0
0
9 utorak, 05 januar 2010 18:34
Leposava
Odličan prikaz. Dovoljno da se čitalac prikaza zainteresuje za knjigu i ode u knjižaru da je kupi.
Preporuke:
0
0
10 sreda, 06 januar 2010 08:28
Realista
Od pisanja autora prikaza o knjizi i Gajiću, preko odnosa pisca kjige prema Rusiji, do stava većine komentatora prema njima, sve je po principu ja tebe vojvodo a ti mene serdare. Bitno je da smo mi istomišljenici a nema veze šta je istina. Već zato što duvamo u isti rog mi smo svi pametni i dobri. E, nije tako. Rusija je nedemokratska zemlja koja koristi gas i naftu kao svoje oružje za uspostavljanje nove imperije. Putin sigurno nije ništa bolji od Buša, a verovatno je i gori.
Preporuke:
0
0
11 utorak, 12 januar 2010 12:29
Pravi realista
@ Realista

Semšno je kada se kod nas nariče nad tim što Rusija, navodno, stvara nekakvu imperiju. Nije Rusija izvršila agresiju na Srbiju. To je učinila Amerika. Nije Rusija pružila logistiku Hrvatima u vezi sa sprovoenjem genocida nad Srbima u Krajni. I to je učinila Amerika, kao i još mnogo drugog zla našem narodu. Deluje mi da o stvarnom ili izmišljenom "novom ruskom imerijalizmu" pričaju oni koji podržavaju nesporni stari američki imperijalizam, i njegovu genocidnu politiku prema Srbima. A to što većina komentatora hvali Anđelkovića i Gajića, deluje mi da je normalno. Prvo, knjigama i tekstovima oni su verifikovani kao vrsni stručnjaci za geopolitiku. Drugo, ovo je nacionlanio orijentisan sajt a ne sajt B 92 ili LDP. Verovatno većina posetilaca sajta NSPM misli slično kao što oni pišu. Šta je tu čudno?
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner