Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

NSPM: Pretnje „metkom u čelo“ našim moderatorima

Komentari (95) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 24 septembar 2020 06:20
dr


Hronika
NSPM: Pretnje „metkom u čelo“ našim moderatorima


Lepim rečima razotkrivate jednoumlje u srbskom medijskom prostoru. Kvarite planove raznim Kermičarima, Vazduplohovima, Pederima, Lezbačama, Bizonima, Preletačevićima, Masterima, vlasnicima Pečenja koji postadoše direktori, Slinama sa dr titulama iz Sava Centra, Koferčetima, pevaljkama koje su ”ugledne ličnosti” na ružičastim TV stanicama, dilerima droge sa policijskim značkama, naseljavanju terorista u Srbiju, otimanju i prodaji beba strancima. Treba nekoliko sati da se svee opisno i valjano nabroji.

Za to vreme vredna deca pobegoše iz zemlje glavom bez obzira.

Omogićite da se komentar može poslati samo ako se ostave lični podati (telefon i email adresa).

Na glavnoj stranici NSPM nedostaje jedna kartica pod nazivom ”Stare vesti”, gde će se objavljivati vesti koje su objavljene, a da bi se čitaoci podsetili šta je ko iz vrha vlasti radio, govorio, krao, otimao, a šta radi i govori danas.
Preporuke:
104
9
2 četvrtak, 24 septembar 2020 07:25
.
Osuđujem ovo verbalno nasilje i prostaštvo.
Preporuke:
82
9
3 četvrtak, 24 septembar 2020 07:39
"riba" smredi od glave
Ako je "naš predsednik" Aleksandar Vučić javno izjavio u skupštini

- da je bio fudbalski huligan da je bio u zatvoru i da su ga "blu bojsi zapamtili" ((huligani8 iz zagreba) značeći da je učestvovao u huliganskim tučama u kome je bilo teško povređenih ili još gore

pri tome preteći opoziciji da ih se "ne boji"

šta očekivati od onih koji nemaju "pravni fakultet" kao Vučić sa potpuno novim indedžom sa "samim desetkama" koji svakodnevno laže obmanjuje preti divlja...

Kriminakizovani pravosudni organi služe samo za uterivanje straha građanima jer su poslušničke gljide svake vlasti i jedini im je cilj da nastave da primaju platu za ono što ne rade, tj ne hapse političke privredne i klasične kriminalce koji su zaštićeni jer su bliski naprednjacima

nego se iživljavaju nad građanima
Preporuke:
78
1
4 četvrtak, 24 septembar 2020 07:45
penzioner Cviko,
Ne znam ko je nemoćniji, komentator ili moderator. U osnovi i u političkim odnosima važna je opšta kultura. Kad nje nema, vrata psihopatama, divljaštvu, primitivizmu, odbrani kulta ličnosti, glorifikaciji pohlepe, rešavanje stvari preko kolena su širom otvorena. Otkako pišem komentare izbegavao sam da upotrebim "ružne reči" o čemu sam također pisao i naravno naglašavao važnost da se u komentaru na komentar ne obraćamo piscu komentara već na ono što je čitalac-komentator napisao VEAZNO ZA TEMU. No ne vredi. Tekstovi sa vulgarnostima prolaze. Ne samo na stranicama NSPM-a već i u ostalim medijima. Sve zajedno potvrđuje da smo u opštim društvenim odnosima pali na dno u kojem caruje primitivnost, ljigavost, zatucanost... Čak i pojedine javne ličnosti se ne libe od upotrebe "ružnih reči" i pri tom ne objašnjavaju odakle to. Prosto i jednostavno. Svi naši odnosi na takvom nivou da se najbolje i najjasnije, najsažetije mogu se opisati sa nekoliko psovki. Ko tome može da odoli kad je prosto i jedno
Preporuke:
49
12
5 četvrtak, 24 septembar 2020 08:19
Aleksa
ušao sam juče u komentare pod vešću o nemačkom odnosu prema Belorusiji
i nije mi bilo jasno šta se to događa...
kako tako nešto može da prođe?
mnemao sam da moderatori imaju svakodnevno posla sa svakakvim đubretom, nisam u mislima dalje kopao po njemu i razvrstavao.
sad razumem.
potpuna podrška moderatorima!

zlo je preraslo i ogromne razmere.
to su pipci "Zapadnobalkanske" hobotnice, koju je narod načeo litijama i potpis njihovih partnera i "menadžera" blerovsko-klintonovskih satanista.

potpuna podrška!
Preporuke:
56
10
6 četvrtak, 24 septembar 2020 08:41
Pavle
Pa zabeležite IP adresu sa koje se to desilo i tačno vreme i čisto reda radi tražite da policija i tužilaštvo za VTK otkriju kretena.
Preporuke:
78
10
7 četvrtak, 24 septembar 2020 08:51
Moja podrška! - 1
Cenjeni upućujem vam potpunu podršku u vašem objektivnom izveštavanju o važnim društveno-političkim dešavanjima kod nas, okruženju ali i u svetu! Vi ste jedinstven portal na ovim prostorima gde čitalac može da se pravovremeno informiše o bitnim događanjima šireg značaja i u isto vreme ih komentariše, razmenjuje često sučeljenje stavove čitalaca što je za svaku pohvalu! Nažalost, takva vaša nadasve objektivna uređivačka politika nije po volji nekih u najmanju ruku 'čudnih lica' ili grupa njih iz raznih njihovih sigurno nedobronamernih razloga i pobuda. Poštovani i dalje samo ovako nastavite i budite svesni da vas podržava najveći broj vaših čitalaca. U krajnosti u ovoj državi sa ozbiljno urušenim pravosudnim institucijama, sistemom društveno- informativne odgovornosti teško je raditi pogotovo kada se svemu dodaju i finansijski problemi sa kojima se možda susrećete.
Preporuke:
39
3
8 četvrtak, 24 septembar 2020 08:53
Moja podrška! - 2
Mislim, reda radi, o nimalo zanemarljivim problemima koje navodite kao vaš prvi korak obavestite nadležne jer to je njihov posao za koji primaju plate! Srdačan pozdrav! Želim vam sve najbolje!
Preporuke:
42
9
9 četvrtak, 24 septembar 2020 09:00
ANALITIČAR
Puna podrška moderatorima NSPM našim prijateljima.

Osoba koja Vam je pretila je osoba da stvar bude smješnija koja piše patriotske inače komentare, koje ?

One gdje spominje Vučića kao kompradora, rajetinski mentalitet, radosnu natalitetnu Srbiju, ponosne radnike. Neki prolevičarski fanatik - ne liči mi na SNS-ovca jer ne bi onda grdio Vučića i nazivao ga blerovskim kompradorom. Nađite Slobo i Đorđe osobu koja ostavlja duže komentare, skoro 1000 karaktera a stil pisanja gdje se spominju problerovski kompradori, pronatalitetna radosna Srbija, ponosni radnici, rajinski natalitet

I ja sam dobio lične uvrede kada sam razbio zapadne NATO izdajnike prije jedno dva mjeseca od osobe koja me zna - ali koja se ne potpisuje imenom - koja piše prohrvatskim dijalektom, sumnjam na tri osobe. Kada se čovjek pošteno bori stiče mnoge neprijatelje. Albanopolis i Spiridon su trolovi


PUNA NAJISKRENIJA PATRIOTSKA, GRAĐANSKA I LJUDSKA PODRŠKA NAŠIM MODERATORIMA NA NSPM. Ne dajte se.
Preporuke:
41
17
10 četvrtak, 24 septembar 2020 10:03
marlon
nspm je jedan od malog broja portala gde se moze slobodno izneti politicki stav i gde je moderacija skoro pa neprimetna osim spram ekcesnih izliva patologije od pretezno pro vladinih botova kao sto je pomenuti korisnik. ako kojim slucajem npr. zavrsite na politickom forumu krstarice, koje je jos jedno perfidno glasilo sns-a i gde je gro moderacije iz republike srpske, citaj snsd, shvaticete do koje mere ta posast moze ici da se svacije misljenje koje iskace iz konteksta hvalospeva politici vladajuce oligarhije divljacki sankcionise. kroz ovakve prostakluke upucenoj moderaciju nspm-a dobijamo jos jedan dokaz kulturoloskog napretka ove vlasti koja na svaki moguci nacin pokusava da obesmisli bilo koji vid smislene komunikacije. podrska moderaciji nspm i ne nasedajte na ovakve jadnike i njihove splacine.
Preporuke:
37
10
11 četvrtak, 24 septembar 2020 10:06
Vlada1
Primetio sam sinoć ovo na vesti o Mitropolitu.Nisam mogao da povežem vest sa porukom koju je poslala očigledno obolela osoba.Onda vidim na još par mesta.
Prvo što mi je palo na pamet je upravo ovo što je napisano od strane redakcije - možda su ovo namerno ostavili da vidimo šta trpe svakodnevno.
Pratim NSPM godinama,ostavljao sam komentare u jednom kratkom periodu pre 5-6 godina,onda nastavio da pratim a poslednjih par se često "javim".
NSPM mi je bitan iz dva razloga.
Jednom sam napisao da vesti moras da pratiš tako da prvo utvrdis kakva je uredjivacka politika a onda moraš da s vremena na vreme da predjes od Pescanika,Srbin info,tabloida,n1 itd da vidis ko kako prezentira dogadjaje,napravis neki presek i onda stvoris nrku sliku o tome kako stvari stoje.
NSPM mi prvo štedi vreme (jer to redakcija uradi umesto mene) a onda svojim liberalnim pristupom (u pravom smislu reči liberalan) omoguci komentatorima da "dopune vest" ...
Preporuke:
31
10
12 četvrtak, 24 septembar 2020 10:25
Vlada2
I tu stižemo do drugog ,ne manje bitnog razloga zasto je NSPM bitan.
Kako @Cviko jednom napisa - pijem kafu i komentarišem.
Virtuelni kafic u kojem domaci homo- politicis moze da "popije" kafu i sa sličnima sebi prokomentarise aktuelna dešavanja.Mesto na kojem moderator u sred "akademske rasprave" (makar i kafanske) nece da ti obrise komentar i uskrati ti pravo da odgovoriš nekome samo zato što se mod vise slaže sa njim.
I onda se tu pojavi pacijent koji preti - za
mislite da sedimo u kaficu lokalnom ,pijemo kafu i brstimo politiku i da upada bolid koji mase oruzjem i preti bilo kome.
E to se dogodilo.
Identifikovati - hospitalizovati nesrecnika.
Preporuke:
30
10
13 četvrtak, 24 septembar 2020 10:27
Eho
Očito da je ovo nešto neuobičajeno kada se promatra vremenski dakle nekoliko prijetnji u jednom danu i za takvu vrstu prijetnji treba imati hrabrosti jer se zna da po ovom organi gonjenja moraju postupati po službenoj dužnosti. Netko se očito iznervirao komentarima na nspm i izborom vijesti pa je ili upotrijebio svog standardnog trola ili našao nekog korisnog idiota sa desnog spektra komentatora pumpajući ga lažnim informacijama o moderatorima. U svakom slučaju ovo pokazuje da nspm iako nije masovni medij može zadati glavobolje nekim pojedincima s vrha prije svega u demaskiranju laži i njihovom poimanju vladanja koji je u osnovi autoritaran bez slobodnih medija i ima primjese totalitarizma. Nekon mnogih medija koji su poklekli u transformaciji vlasništva polako dolaze na red i portali jer svaki suprotan glas u javnosti dovodi u pitanje piramidu laži i medijske virtualne stvarnosti koja se nameće naspram pravog istinitog života građana i prije svega pitanja kosova
Preporuke:
26
9
14 četvrtak, 24 septembar 2020 11:05
Hejter
Zato vas ne menjam.
Preporuke:
28
4
15 četvrtak, 24 septembar 2020 11:13
Vlada @ marlon
Na svim forumima je slično.Organizovane grupe aktivista odavno su unistile forume a modovi su obično "vojnici " neke političke platforme.Neistomišljenici se prijavljuju ,prave im se spletke itd. Pluralizam mišljenja na forumima ne postoji a naročito se "stegne" pred neke izbore ili neka važna dešavanja.
Upravo u tome je kvalitet NSPM.
Nažalost,to samouredjivanje našeg virtuelnog prostora ponekad sami mozemo da peetvorimo u "nered" što je @ penzioner Cviko pomenuo.
Ne računajuci ovaj slučaj umemo i mi koji komentarisemo da po malo zagadimo svoj prostor (nije samo prostor redakcije ,znači i mama - koristimo ga ).

Tu prvenstveno mislim na - komentarisanje pod vise imena ,komentarisanje bez imena i ono što nam se desilo par puta - preuzimanje tudjeg nika (zalila se komentatorka @ itd ili,koja je i sama koristila vise imena i od pre nekih mesec je počelo da se dešava @ Spiridonu )
.
Mislim da bi komentatori morali da se suzdrze od tih stvari jer je to veooma nekulturno i štetno.
Preporuke:
22
9
16 četvrtak, 24 septembar 2020 11:15
ANALITIČAR
EHO

Post Vam je potpuni promašaj. Pitate se kako nije reagovala AGENCIJA ZA VISOKO-TEHNOLOŠKI KRIMINAL. Pa Vi onda niste svjesni da ti idioti koji iz policije prate šta se piše po mrežama da ti plaćenici SNS ne brane Srbiju nego samo brane izdajnike Kosova Vučića i SNS. Oni puštaju da se preti opoziciji a NSPM je opozicioni medij, njih ne interesuje šta će biti sa moderatorima NSPM Slobom i Đoletom jer ta agencija samo brani Vučića i monstrume iz SNS. Čak šta više oni bi se radovali kada bi se nama patriotama nešto loše desilo. To su bolesnici koji mrze sve što je srpsko.

Takođe niste u pravu da je desničar pisao komentar, pisao ga je levičar i nije član SNS nego je patriota ali mu se učinilo da Sloba ili Đorđe podilaze objavljenim vestima Vučiću i Americi. Osoba koja je uputila pretnje kao i ja lično iskreno prezire Zapad, USA, Britaniju i domaće izdajnike samo što je pogrešila jer su moderatori srpske patriote
Preporuke:
21
9
17 četvrtak, 24 septembar 2020 11:27
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NSPM jedini časopis za političku teoriju i društvena istraživanja. Moderatorima svaka čast i podrška u svakom pogledu. Ove pretnje nisu slučajne, nadležni organi moraju da stanu na put ovakvim ludacima koji prete, ove pretnje nisu slučajne.
Gebels je rekao dajte mi medije i od svakog naroda napraviću krdo svinja. NSPM je jedina svetla tačka u ovoj srbiji duginih boja.
Preporuke:
37
7
18 četvrtak, 24 septembar 2020 11:32
Ruku na srce!
Razmahala se ovde protivkomunistička histerija raznoraznih "komentatora".

Ne ide to na dobro.
Preporuke:
21
17
19 četvrtak, 24 septembar 2020 11:40
naša kultura
Na ovom i drugim sajtovima nažalost javljaju se i ljudi čija psiha nije u najboljem redu, zatim besposličari koji tako ubijaju vreme, neznalice, primitivci i druga društvena otpad. Sve je to odraz društva u kome živimo i jedan od pokazatelja da smo se duboko zaglibili u blato.
Preporuke:
17
8
20 četvrtak, 24 septembar 2020 11:47
Spiridon
Taj koji je napisao sve te maloumne komentare je čisto za informaciju redovan ne može biti redovniji komentator ovde, sa sve tim prepoznatljivim stilom gde je navodno ime komentatora samo početak teksta samog komentara. Ne bih da ponavljam opet, ali lako se mogu utvrditi IP adrese i uređaji sa kojih se pišu nepotpisani komentari, odnosno gde jedan jedini komentator piše pod ko zna koliko nadimaka, uključujući tu i one gde se ti nepotpisani namerno trolovanja radi predstavljaju kao drugi komentatori. Došli smo dotle da je na svakom tekstu bukvalno tri četvrtine svih komentara nepotpisano ili pod nekim hit & run nadimcima za jednokratnu upotrebu. Više sam iskreno rečeno dosadio samom sebi ukazujući na to, odnosno pozivajući da se makar najosnovniji red u pisanju komentara uvede u smislu da se makar zna ko je tačno napisao koje komentare..ّ.
Preporuke:
23
14
21 četvrtak, 24 septembar 2020 11:57
Spiridon
@ Vlada
Tu prvenstveno mislim na - komentarisanje pod vise imena ,komentarisanje bez imena i ono što nam se desilo par puta - preuzimanje tudjeg nika (zalila se komentatorka @ itd ili,koja je i sama koristila vise imena i od pre nekih mesec je počelo da se dešava @ Spiridonu )

Postoji sveukupno petoro ili šestoro onih koji se u ovom trenutku bave tim detinjarijama i manje više je lako prepoznati im stil pisanja tj razaznati ko je tu zaista ko. Svi do jednog su redovni komentatori ovde, uključujući tu i ovoga koji preti metkom u čelo koji napiše nekoliko prepoznatljivih komentara dnevno. Kada bi se ono petoro “genijalaca” urazumilo, onda bi i ovaj šesti psihopata ostao sam na vetrometini a ovako mu samo svojim infantilnim ponašanjem prave zaklon. Međutim, ovde se u nedostatku argumenata ljudi odlučuju da dobacuju, sebi samima pevaju tercu i sve ostalo, plus ostatak ekipe koji stalno piše pod petnaest nadimaka, pa kao kako im se taj dan svidi da se predstave..ّ.
Preporuke:
22
14
22 četvrtak, 24 septembar 2020 12:05
Spiridon
@ Hejter
Zato vas ne menjam.

Pređi sa prazne priče na dela, pa prestani konačno da pišeš komentare pod hiljadu nadimaka, gde si se od skora pridružio onom trolu u tome da se predstavljaš kao Spiridon..ّ.
Preporuke:
10
15
23 četvrtak, 24 septembar 2020 12:11
Vlada @ ANALITIČAR
"Osoba koja je uputila pretnje kao i ja lično iskreno prezire Zapad, USA, Britaniju i domaće izdajnike samo što je pogrešila jer su moderatori srpske patriote"

Izvini ,verujem da je u pitanju pogrešno formulisana misao - da si hteo da ukažeš da je onaj koji je pretio pogrešno "procenio" moderatore (i redakciju uopste).
A ispalo je da je je osoba koja je pretila pogrešila samo jer je neosnovano optuzila nekog za nešto a da sam način ophodjenja i metoda (pretnja smrcu) nije upitna.
Ne - nije on pogrešio (samo) što je svrstavso moderatore u neki tabor - pogrešio je jer je pretio i ugrozio nečiji mir i sigurnost.
Moze neko da prilepi etiketu nekom,da ga kritikuje osnovano ili ne ali onog trenutka kada ,makar "samo" pretnjom ugrozi nekog ČINI KRIVIČNO DELO.
Pri tome je nebitno da li preti moderatoru NSPM,Predsedniku,Čedi Jovanovicu ili komentatoru nekom.
To se ne radi!
Preporuke:
19
10
24 četvrtak, 24 septembar 2020 12:23
Mladen
Prijaviti Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a.
Preporuke:
11
12
25 četvrtak, 24 septembar 2020 12:28
Spiridon
@ Vlada
Izvini ,verujem da je u pitanju pogrešno formulisana misao - da si hteo da ukažeš da je onaj koji je pretio pogrešno "procenio" moderatore (i redakciju uopste).
A ispalo je da je je osoba koja je pretila pogrešila samo jer je neosnovano optuzila nekog za nešto a da sam način ophodjenja i metoda (pretnja smrcu) nije upitna.

Tja, nisam siguran da taj koncept dospeva do njegovog poimanja sveta, jer naš NEPOBEDIVI smatra kako bi sve to što je napisano bilo sasvim u redu, samo kada bi to na primer neko napisao meni ili nekom drugom “izdajniku” a ne moderatoru. U prevodu, za njega je sasvim u redu pretiti, lupetati sve i svašta te optuživati ljude da rade za strane obaveštajne službe, samo ako su isti ti neki kao izdajnici tj ovaj psihopata je po njemu samo pogrešio zato što nije shvatio da moderator nije onaj kome treba pretiti..ّ.
Preporuke:
12
14
26 četvrtak, 24 septembar 2020 12:43
teletabis
Pa mislim da je dobro da se ovo dešava.

Stalno pišem, kad je to moguće uz odgovarajući tekst, da je Srbija ludnica otvorenog tipa (slično filmu "zatvoreno ostrvo") a najveći ludak nas vodi u propast. Onda "rijaliti" pa "tabloidi" bez trunke morala nam vaspitavaju omladinu i ubijaju zadnje ganglije u mozgu svakoga od nas.

I šta očekujemo posle života u ovakvoj sredini? Pametne intelektualne ljude sa moralom i ličnom odgovornošću? E pa to nema više u Srbiji. Trebaće nam barem dve generacije da se vratimo u normalu a sve ovo pre toga zatremo u korenu. U protivnom nema nam spasa.
Preporuke:
24
3
27 četvrtak, 24 septembar 2020 12:44
Eho
@analitičar
Nisam ni pomišljao da treba reagirati agencija za visokotehnološki kriminal nego policija i državno tužilaštvo po službenoj dužnosti jer se radi o fizičkoj prijetnji likvidacijom. Ne znam kakav je zakon u Srbiji ali u svakoj demokratskoj državi ovo je razlog za hitnu istragu i privođenje krivca. Da li će se to dogoditi s obzirom na stanje vladavine prava i funkcioniranja institucija u Srbiji i ja sumnjam što se moglo vidjeti u nastavku komentara. Osobno ne znam kao ti ko bi mogao napisati taj komentar i prijetnju ali ako moderatora naziva pederčinom ne mislim da se radi o ljevičaru. Čisto na osnovu riječi sam to zaključio i nemam informacija iznutra
Preporuke:
14
6
28 četvrtak, 24 septembar 2020 13:44
Spiridon
@ Eho

. Osobno ne znam kao ti ko bi mogao napisati taj komentar i prijetnju ali ako moderatora naziva pederčinom ne mislim da se radi o ljevičaru. Čisto na osnovu riječi sam to zaključio i nemam informacija iznutra

Eno, upravo je na tekstu o Putinu i Nobelovoj nagradi napisao komentar, kao što piše uvek jednim te istim stilom komentare svaki dan samo mu je da pogađam juče moderator obrisao jedan ili više komentara, pa je psihopata pobesneo. Čovek izgubljen u vremenu i prostoru koji konstantno ima taj agresivni vokabular, priviđaju mu se neke krvožedne zveri i sve ostalo. U suštinu jedina razlika je što je juče svoju agresiju ispoljio prema moderatoru a inače ništa drugo se kod njega ne menja, sem naravno ti glupi nadimci koji to i nisu već su samo uvodne rečenice tj početak samog komentara..ّ.
Preporuke:
10
16
29 četvrtak, 24 septembar 2020 13:47
penzioner Cviko ,
Interesantno, kad neko preko društvenih mreža zapreti Vučiću policija ga odmah pronađe. Kad neko zapreti moderatoru, kažu prijavite policiji... Zaključak, moderator nije Vučić. Inače, pred zakonom smo svi isti....
Preporuke:
22
8
30 četvrtak, 24 septembar 2020 14:07
Na tragu Marksa
Što je najgore taj psihopata koji preti je izgleda za sebe izmaštao kako je nekakav komunista?!?!?!?!? Strašno je da se tim imenom nazivaju i neki ludaci i time nanose ljagu intelektualnoj tradiciji kojoj su pripadali takvi velikani ljudske misli kao što su K. Marks, Engels, Lenjin, Đerđ Lukač, Sokoljnikov, Pol Svizi, Milentije Popović....
Preporuke:
5
21
31 četvrtak, 24 septembar 2020 14:09
Empty straw
Po intonaciji pretnji deluje da je vaskrsao Jovo Kapičić, ali ironija je da su njegovi ideološki saplemenici tj. njihova deca danas mahom u prozapadnim NVO. A to i nije neobično, jer komunistima onda i mondijalistima danas je zajedničko da mrze Srbiju. Sve je to jalovo, iznervirao se čovek našom internom NSPM retorikom. Ne treba uzimati za zlo, a njemu preporučujem da ne muči sebe na ovom portalu. Pusti politiku, zdravlje je najvažnije, najozbiljnije.
Preporuke:
16
8
32 četvrtak, 24 septembar 2020 14:19
perkins
Srbija je to brale,gledajuci bahatost,primitivizam,patolosko laganje,lopovluk,politicki i ljudski nemoral,izvrsne i upravne vlasti,koja gore navedeno prezentira putem javnih medija,sto onda ocekivati od ostatka stanovnistva!!!
Preporuke:
12
8
33 četvrtak, 24 septembar 2020 14:36
Vlada
@Na tragu Marksa

Što je najgore taj psihopata koji preti je izgleda za sebe izmaštao kako je nekakav komunista?!?!?!?!? Strašno je da se tim imenom nazivaju i neki ludaci i time nanose ljagu intelektualnoj tradiciji kojoj su pripadali takvi velikani ljudske misli kao što su K. Marks, Engels, Lenjin, Đerđ Lukač, Sokoljnikov, Pol Svizi, Milentije Popović....

Ne brinite za besprekornu čistotu vaše ideologije - u očima vaših istomišljenika nisu je iskopromitovala ni "blajburgavanja" ni Lisičiji potoci ,pa neće valjda ni ovo sitno "levo skretanje"...

Nego,šalu na stranu - junak naše priče se pojavio ma vesti o Putinu.Sad liči na antikomunistu.
Dotor Džekil se danas probudio kao mister Hajd.

Bice da je ipak reč o psihickom problemu - pozlilo mu.
Preporuke:
14
11
34 četvrtak, 24 septembar 2020 14:52
Spiridon
@ Na tragu Marksa
Što je najgore taj psihopata koji preti je izgleda za sebe izmaštao kako je nekakav komunista?!?!?!?!?

Isto važi i za vaš čika Reddyša, prestanite više da pišete pod hiljadu nadimaka a to da li je taj vaš nepotpisani sabrat sa manje ili sa ipak malo više sličnom dijagnozom je sada potpuno nebitno, a posebno jer ste mu sve ovo vreme oduševljeno tapšali. Tako da nemojmo sad da se pravimo samo nevešti, pošto isti taj čovek piše slične komentare ko zna koliko pa vam nije do danas ali ni najmanje smetala ta njegova verbalna agresija, jer je samo pisao ono što ste vi mislili..ّ.
Preporuke:
9
13
35 četvrtak, 24 septembar 2020 15:07
Pocetak teksta kao ime komentatora
sam ja uveo.To je bilo u vreme kada se @Spiridon, uhvacen u neznanju, branio da je Hajdeger bio senilan, pa nije znao sta pise i sl. bedastoce.Tada je imao alterego "negija", istomisljenika sa malo vise zareza koji je nestao posto sam ja poceo da ih nazivam @Spiridonnegi.U medjuvremenu, NSPM je prestao da objavljuje moje komentare u kojima nikada nisam nikoga vredjao, npr. pre neki dan je u komentaru pominjano "govno", dok je @Spiridon postao sve na sajtu, od egiptologa do virusologa, sa po deset komentara po tekstu.
Preporuke:
16
8
36 četvrtak, 24 septembar 2020 15:14
Elevat
Pre sam već objavio komentar pod nazivom "Moja podrška!". Prepoznao sam se u komentarima čitalaca koji kritikuju komentare bez "nika". Često izbegavam takvu praksu što moj napisani komentar ponekada izazove nepotrebnu diskusiju sa drugim čitaocima, najčešiće manje informisanim o temi rasprave, a koja se zna odužiti na silestu replika. Na nekoliko dana! Nepotrebno se utroši znatno vreme što psihički zna zamoriti. Jer pisanje je prilično smislena veština. Umeće. Plus tu je i ograničenje prostora od 1000 karakt.! Nije za svakoga. A čovek u životu ima i drugih brojnih obaveza! Mislim da je NSPM odlično koncipiran portal! Nije patriotski ni suprotno. Nije ni prozapadni niti antiruski ili protiv bilo kojeg sličnog relevantnog određenja. Objektivna politika uređivanja današnjih portala najviše koristi čitaocima. Bez ideološ. premisa i sl.. Bilo koja pretnja je odraz neciviliz. često nasilnog čitaočevog karaktera i nije za potcenjivanje! Nije dobro kad emocije upravljaju ali to je lako reći. Pozdrav!
Preporuke:
12
6
37 četvrtak, 24 septembar 2020 15:21
Vojkan M.
Kad sam prvi put postavio komentar ovde, iznenadio sam se što mi nije tražena el. pošta. To bi vam omogućilo da “banujete” nepoželjne, kao što su mene npr. banovali svi režimski mediji na osnovu adrese pa ne mogu kod njih da ostavljam komentare.
Razumem potrebu ljudi da sačuvaju anoninmost pogotovo u ovakvoj državi s ovakvim vlastima ali potpuna anonimnost pored zaštite koju pruža omogućuje nažalost i neodgovornost.
Pretnja smrću je krivično delo ali je teško pokrenuti istragu ako se nema odakle početi.
Preporuke:
3
7
38 četvrtak, 24 septembar 2020 15:36
Aleksa
zar je imalo važno kako (su?) se kostimirao?
pretnja je jedino šta se tu računa, ostalo su razglabanja o ničemu ili sasvim nevažnom.
Preporuke:
11
5
39 četvrtak, 24 septembar 2020 15:50
Zvonimir Bgd
Razmišljao sam da li da se uključim u ovakvu vrstu diskusije, ali evo par primedbi moje malenkosti:
- naravno da su onakvi komentari za svaku osudu
- osim prema administratorima NSPM ovde imamo i komentare koji ružnim rečima vređaju komentatore, a koji se objavljuju iako je to u suprotnosti sa osnovnim pravilima komunikacije
- s druge strane, neki moji komentari nisu objavljeni bez obzira što nisu sadržali ništa uvredljivo po forum i druge komentatore
- najčešće nemam ništa protiv ako mi administrator ne objavi komentar, jer smatram da svaki forum ima pravo na svoju uredničku politiku, pa i NSPM
- ipak, protiv sam nečega što je sve češće: da mi objave deo komentara bez nastavka, čime se sasvim promeni smisao. U vezi sa ovim smatram da je poštenije da komentar uopšte ne objave.
- nikada nisam napisao komentar pod drugim "nikom", osim ovog koji se i sada vidi. Ipak, smatram da uslovi objavljivanja komentara mogu da ostanu isti. Veća je sloboda. Stvar je procene moderatora šta da objavi.
Preporuke:
18
7
40 četvrtak, 24 septembar 2020 15:56
Spiridon
@ Pocetak teksta kao ime komentatora
sam ja uveo.To je bilo u vreme kada se @Spiridon, uhvacen u neznanju, branio da je Hajdeger bio senilan, pa nije znao sta pise i sl. bedastoce.Tada je imao alterego "negija", istomisljenika sa malo vise zareza koji je nestao posto sam ja poceo da ih nazivam @Spiridonnegi.U medjuvremenu, NSPM je prestao da objavljuje moje komentare u kojima nikada nisam nikoga vredjao, npr. pre neki dan je u komentaru pominjano "govno"

Sve si lepo objasnio, samo si u jednom pogrešio a to je da ja nikada na NSPM-u nisam pisao pod više nadimaka, niti ću to ikada uraditi. Ko je bio Negi, nemam iskreno pojma a to što smo ponekad imali slična razmišljanja ne znači da je to moj alter-ego. Prema tome, ako ti nije dobro obrati se nekom stručnom da ti pomogne...ّ
Preporuke:
11
13
41 četvrtak, 24 septembar 2020 16:01
Spiridon
@ Aleksa
zar je imalo važno kako (su?) se kostimirao?
pretnja je jedino šta se tu računa, ostalo su razglabanja o ničemu ili sasvim nevažnom.

Normalno da tebi nije važno, pošto to i sam radiš, kao što si ćutao ili se cerekao kada su meni pretili i vređali me na najprizmeniji mogući način. U prevodu, ti kao i NEPOBEDIVI misliš da je sve to u redu, dokle god sam meta ja ili bilo kod od neistomišljenika...ّ
Preporuke:
8
13
42 četvrtak, 24 septembar 2020 16:06
Važno
Važno je da nisu počeli kletve da bacaju.
Preporuke:
12
3
43 četvrtak, 24 septembar 2020 17:01
Rale
kolko sam citao, kad se pretilo Vucicu, policija i sudstvo su odmah nasli krivce i oni su odmah osudjeni na zatvorske kazne od godinu, dve. Secam se jednog koji je umro u zatvoru, dve zene koje su pretile su dobile zatvor. Ukupno sam citao za 4 osobe a mozda ih je bilo i vise
Preporuke:
10
2
44 četvrtak, 24 septembar 2020 17:01
@Spiridon
Isto si napisao u svakom komentaru, svakog si poslao na lecenje.Deset istih komentara!Za coveka kojeg nije bilo sramota da svoje neznanje brani pripisivanjem senilnost Hajdegeru, kakav je problem da ima vise nadimaka! "Negi" je nestao kada sam ja poceo da vas povezujem u nadimku i nikada se vise nije pojavio.I ja bih tebi savetovao lecenje, ali bojim se da je kasno, mada komentarisanje na NSPM koristis kao alternativnu medicinu.
Preporuke:
17
7
45 četvrtak, 24 septembar 2020 17:23
Albanopolis
Nigde se ne može pročitati toliko uvreda na račun AV-a kao ovde (monstrum, degenerik, ludak, psihopata...), a sada NSPM očekuje da suprotna strana ne reaguje?! NSPM traži za sebe ekskluzivno pravo koje sam nikom drugom ne bi dao?! Osim što je šizofreno to je i debilno... Lepo je videti "vladare" koji još uvek misle da su vladari, ☺
Preporuke:
9
14
46 četvrtak, 24 septembar 2020 17:34
Samuilo Samarićanin
PODRŠKA ZA NSPM (Nova srpska politička misao)..., najvažnija i prometejska misao danas u Srbiji je kako do političkih promena, i kako ukloniti režim Aleksandra Vučića s vlasti.
Preporuke:
11
6
47 četvrtak, 24 septembar 2020 17:42
Aleksa
ne obraćajte pažnju na duha "Spiridon".
skalamerija koja se nalazi ispod tog nika je sama sebe uništila u hipertrofiji komentara u vezi izbora u Belorusiji i operacije sa Navaljnim.
svaku sekundu koju posvetite takvim komentarima, ako vam nije do zabave mačke i miša sa takvim monotematičnim "jezuitskim" tvorom, mogli ste da posvetite nekome i nečemu dobrom i lepom.
uostalom to vam je obrnuti primer od pisanja pod različitim nikovima.
besposredni kontakt sa posadom "Spiridon" govori o mašineriji koja je potpuno netalentovana da napiše bilo šta originalnog, a tek estetski prihvatljivog.
osim toga, uključuje se u bler-klinton mejnstrim "orkestar" ko na dugme, npr. kad su zapadni mediji počeli da vuku kreiraju paralele između Praškog proleća i današnje Belorusije sa jasnom aluzijom, takvih primera je i ra
taj ili ti koji su počeli da pišu pretnje na nspm su deo istog fronta na kojem se izduvao "Spiridon" ili spiričok, kako volite.
zašto jezuitski? površina fleksibilna, cilj nepromenjen.
Preporuke:
13
8
48 četvrtak, 24 septembar 2020 17:42
Spiridon
@ četvrtak, 24 septembar 2020 17:01 @Spiridon
"Negi" je nestao kada sam ja poceo da vas povezujem u nadimku i nikada se vise nije pojavio
To što sada radiš je dobro poznat problem u psihologiji, kada ljudi počnu da povezuju neke potpuno nepovezane stvari u svojoj glavi, tipa to da je Negi nestao kada si ga kao ti povezao u svojoj paranoji sa mojom malenkošću. Mislim da sam to nebrojeno puta, ali očigledno treba da ponovim... Nisam nikada pisao komentare pod više nadimaka, niti kao Negi niti kao bilo drugi bilo kada!?! Ja se time ne bavim niti ću...!?? Nemam potrebu za time kao ti, da pišem nepotpisan ili da se potpisujem kao Spiridon, samo zato da bi mu napakostio jer mi ne objavljuju komentare a njega ima previše.
Da li shvataš, da se tako ne ponaša normalna osoba, kao što i isto tako ne ide normalan čovek već godinama i ad nauseam ponavlja tu izmišljotinu za Hajdegera, iako da nije bilo mene koji sam tu svoju grešku primetio i priznao, ti čak ni za to ne bi znao..ّ.
Preporuke:
9
13
49 četvrtak, 24 septembar 2020 18:13
Spiridon
@ Aleksa
ne obraćajte pažnju na duha "Spiridon".
skalamerija koja se nalazi ispod tog nika je sama sebe uništila u hipertrofiji komentara u vezi izbora u Belorusiji i operacije sa Navaljnim.
svaku sekundu koju posvetite takvim komentarima, ako vam nije do zabave mačke i miša sa takvim monotematičnim "jezuitskim" tvorom, mogli ste da posvetite nekome i nečemu dobrom i lepom.

Reče neshvaćeni pesnik Aleksa, i napisa par poglavlja Tihog Dona posvećenih istom tom Spiridonu, na koga kao ne treba obraćati pažnju...
Pazi, da nije smešna ta sveopšta i stalna opsednutost mojim likom i delom bila bi tužna. Pobogu, pa zar ste baš toliko nemoćni...ّ
Preporuke:
10
16
50 četvrtak, 24 septembar 2020 19:24
Zoran
za Zvonimra, BGD: U potpunosti se slazem sa Vama; pratim Vase komentare i ne secam se da sam ikada procitao ruznu rec za nekoga, nipodastavanje, vulgarno podsmevanje i nazivanje ljudi o kojima je rec u clanku uvredljivim imenima ali moram da kosntatujem da ste jedan od malobrojnih komentatora na stranicama NSPM-a o kojima bih to mogao da kazem. Nastavite da odrzavate kulturu dijaloga a ja cu sa svoje strane gledati da Vam se u tome pridruzim u nadi da ce se naci jos neko ko ne mora da se slaze sa mojim ili Vasim pisanjem ali ce bar ucestvovati u diskusiji argumentima a ne licnim vredjanjima, etiketiranjem i svemu drugom osim kulturno iznesenim cinjenicama. Pristojnost je ljudska vrlina, a ne mana, u svakom civilizovanom drustvu pa bi tako trebalo da bude i u srpskom. Puna podrska mosderatoru i savet da se svakako ne stane na ovome nego da se onaj ko upucuje ovakve pretnje pronadje i zakonski procesuira.
Preporuke:
13
8
51 četvrtak, 24 septembar 2020 19:28
drago_ca
Moderator nije pustio niti jedan negativan komentar. Sve hvalospevi NSPM i moderatorima.
Samo još jedna potvrda da tu nešto smrdi. Sve je to isti mentalitet kao i SNA samo što bi hteli da malo menjaju mesta.

Pre desetak, petnaest godina sam bio došao na ideju finansijski pomažem NSPM uprkos indicijama da su i oni samo jedni od.
Propaganda može da se radi na raznorazne načine. Recimo odabirom tekstova koji se puštaju. Dvadeset sa antisrpskim sadržajem i jedan sa prosrpskim.
Tekstove koji raspiruju mržnju među Srbima u Srbiji i onih u susednim državama.
Moderatori su posebna priča.
Zbog svega sam jedno vreme potpuno prestao da posećujem ovaj sajt. Sada navratim povremeno da prelistam naslove i poneki tekst.
Moje je duboko uverenje da je NSPM trojanski konj. Ono što na zapadu nazivaju "gejtkiper" a što ja prevodim sa "čuvari istine".
Kopirao sam ovo da pošeljem prijateljima jer na NSPM neće proći.
Preporuke:
15
9
52 četvrtak, 24 septembar 2020 19:38
drago_ca
Narod je svojevremeno hteo da kamenuje i zapali i B92.

Gadan neki narod. Vidi i ono čega nema.
Preporuke:
2
17
53 četvrtak, 24 septembar 2020 20:11
Albanopolis
NSPM NEMA osnova tražiti "pravdu" jer nimalo nije bolji od onih čija je "žrtva"... Teško da redakcija toga nije svesna, ali i dalje manipulativno glumata oštećenu stranu...
Preporuke:
10
12
54 četvrtak, 24 septembar 2020 20:44
Zvonimir Bgd
Otkud sad tolika paljba po kolegi Spiridonu?
Mislim, možemo se raspravljati, pa i žešće, u vezi sa različitim temama na portalu. To i sam činim. Ne samo u replikama Spiridonu, s kojim počešće nisam politički istomišljenik, nego i sa svima sa kojima nisam saglasan.
Zar nije očigledno da se radi o čoveku koji je zaista nezainteresovan za utisak koji bi ostavio kod pojedinaca? Niti se savija da bi se bilo kome dodvorio ili dopao. To poštujem. U diskusijama ne koristi famozne tzv. "pluseve i minuse", jer shvata da ti zeleni i crveni brojevi ni na koji način ne mogu biti dokaz čiji je komentar ispravan ili neispravan. Pokazuju samo saglasnost ili naklonost ovih ili onih zatečenih na datoj temi. Mnogo je važnija napisana reč i njeno razumevanje od strane onih koji je čitaju. Pa neka svako gradi svoje stavove...
Uopšte ne verujem da se Spiridon služi podmetanjima i mimikrijom koju mu neki pripisuju. Možda i zato što sam i sam neretko ovde bio počašćen prostačkim epitetima.
Preporuke:
12
13
55 četvrtak, 24 septembar 2020 21:52
Cile
NSPM MORA da uvede pravilo OBAVEZNOG upisivanja mejl adrese komentatora!!!
Preporuke:
7
12
56 četvrtak, 24 septembar 2020 22:39
Podrška našem NSPM-u
Ne dajte se patološkim tipovima!
Preporuke:
13
12
57 četvrtak, 24 septembar 2020 23:25
Na tragu Marksa
Nes/p/retni Spiro,

Moram priznati da si me ovim komentarom demantovao. Do sada sam mislio da ti nisi razumeo Marksa, ali sva je prilika da ga nisi ni čitao. Odatle ta glupost da za mog sabrata/?!?!?!/ proglašavaš jednog parolaša i degenerika. Sve je tebi to isto jer čim vidiš neke simbole i neku petokraku, tebi onda sve to postaje isto. Pomenuti nikada nije dobio ni reč hvale od mene.

I još jedna stvar, zbog čega si toliko opsednut ko se kako potpisuje? Obeležje slabih umova je da se hvataju za to ko nešto kaže. Ozbiljni ljudi se fokusiraju na argumentaciju.
Preporuke:
12
9
58 četvrtak, 24 septembar 2020 23:34
Peter RV
Niko da primijeti da svi ovi "metci moderatorima" su upućeni istoga datuma-23 Septembra! Istrošio čovjek municiju?
Preporuke:
17
3
59 četvrtak, 24 septembar 2020 23:50
AgatonFonPetrović
tokom prvog talasa korone imali smo organizovane komentatore koji su pokušali da sajt pretvore u uporište antivakcinaštva. potom je sajt hakovan. potom imamo napad na spiridona sa ciljem da se on diskredituje kao komantator. sada imamo i pretnje moderatorima. nekome jako smeta što ovaj sajt ima komentare u kojima se mogu čuti razna mišljenja i ne želi da se za svoje stavove bori na jedini mogući način a to je polemika.
Preporuke:
8
12
60 petak, 25 septembar 2020 00:53
teletabis
Izvinjavam se na dosadi, ponovo se javljam, pročitao sam komentare i ne mogu da shvatim o čemu se ovde radi. Ovo mi sve više liči na film "Ludnica na osami" u kojoj su uloge zamenjene.

I komentari su zamenjeni. Shvatate li da se Vi međusobno prepucavate kao da je neko od Vas pretio moderatoru sajta NSPM. Pokušao sam da Vam skrenem pažnju na uzroke ovakvih pojava, sve više ih ima na svim mrežama, ali se niko ne bori da otkrije uzrok i spreči posledice.

Život u ovakvoj Srbiji je uzrok nagomilanog zla u ljudima. Pokušajte da shvatite ako je Vaš mozak silovan sa bizarnostima "rijaliti programa" i "sadržaja tabloida" sigurno propada jer je i on organ koji treba vežbati. Samo ako uzimate ovakve mentalne otrove onda mozak postaje izopačen. A takvih mozgova ima na pretek svuda oko nas.

Pokušajmo barem ovaj prostor da ne zatrujemo.
Preporuke:
11
3
61 petak, 25 septembar 2020 01:26
Srboljub
@drago_cačetvrtak, 24 septembar 2020 19:28Potpuno se slažem sa Vama. Meni nije prošao komentar.Ipak dajem podršku NSPMu nasilje i pretnja nasiljem je nedopustiva.
Preporuke:
9
6
62 petak, 25 septembar 2020 01:30
Aleksandar Loven
Ovaj covek ima snage da snazno izrazi oslobodilacki bes. To je ono sto nedostaje i delu naroda Srbije u oslobodjenju od americkog imperijalizma. Ali, ima vremena. Mozda ce se procistiti se kroz katarzu. Procitajte moju knjigu sa srpskim prevodom "Postovanje tela". Bas je skoro izdata.
Preporuke:
15
7
63 petak, 25 septembar 2020 01:33
Srboljub
@AgatonFonPetrović

Da bi bilo polemike moderatori ne smeju da budu pristrasni i određuju koga smeš da kritikuješ a koga ne.
Preporuke:
13
3
64 petak, 25 septembar 2020 08:32
@Srboljub
Idi na adresu Politike pa vidi šta radi njihov moderator. Ako vidi da će biti mnogo kritike protiv vlasti on mednostavno ne dopušta nikakve komentare. Ako je clanak neutralan, uvek je više komentara koji hvale vlast!?
Što se tiče objektivnosti NSPM je sasvim u redu!
Preporuke:
11
7
65 petak, 25 septembar 2020 09:41
Reddy
@Spiridon

Psa i kada nisam prisutan na NSPM-u ti me, izgleda, sanjaš.....ništa drugo samo paranoja. Kog stepena to je već neodgonetnuto.
Preporuke:
11
6
66 petak, 25 septembar 2020 10:53
AgatonFonPetrović
Srboljub

svakome od nas se desilo da mu ne prođe komentar ali nikada nisam stekao uzisak da je reč o siostematskoj zabrani komentara o nekome. mislim da sada možete reći na koga mislite. ovo je takva tema da mislim da će biti objavljeno,
Preporuke:
8
4
67 petak, 25 septembar 2020 11:20
Spiridon
@ Zvonimir Bgd

Pazite kada mi je i sama ta pomisao da bih mogao eventualno da pišem pod više nadimaka nešto najodvratnije na svetu, jer bi to značilo da treba da se toliko nisko spustim i sebe ponizim i da samim time priznam da sam u raspravi nemoćan i da mi samo to preostaje.
Međutim, na onoj drugoj strani sam već postao umoran da u svakoj bogovetnoj raspravi treba da više energije potrošim na to kome se uopšte obraćam, tj da li se jedna te ista osoba pretvorila u dva ili tri komentatora. Ne znam, pokušavam da shvatim te ljude, ali mi zaista ne ide, jer ne mogu da razumem kako ne shvataju da takvim ponašanjem od ovog istog NSPM-a u koga se svi toliko na rečima zaklinju, prave bukvalno dečije obdanište..ّ.
Preporuke:
8
10
68 petak, 25 septembar 2020 11:27
Spiridon
@ Reddy

Da li vama dolazi uopšte do mozga da je to što radite ružno i nevaspitano, i da time što se sada tu cerekate i pravite blesavi samo pokazujete da ste osoba pod jedan bez ikakvih moralnih načela, da nemate ni trunku obraza i da tim svojim sakrivanjima iza deset nadimaka samo pokazujete koliko ste nesposobni da vodite ravnopravne rasprave tj da ste toliko inferiorni da vam samo to ostaje. Bože strašno koliko vi ne razumete da čak i time što se javljate po sistemu eto bio ja u prolazu, pa onda slučajno video od svih komentara da me Spiridon pominje iako se obratio nekom tamo Na tragu Marksa, u suštini između redova priznajete da ste to bili vi samo sakriveni iza još jednog od vaših nebuloznih nadimaka za jednokratnu upotrebu. Da komedija bude veća, vi tu glupu i detinjastu igru igrate godinama, pa sam vas upravo ja i provalio..ّ.
Preporuke:
5
11
69 petak, 25 septembar 2020 12:50
Rigoleto
Pobogu dokle vise Spiridon i njegovo UDBASENJE ili paranoja?!
Preporuke:
12
6
70 petak, 25 septembar 2020 15:00
Istočno rimsko carstvo
Velika je šteta što se Reddy i Spiridon ovoliko ne vole. A u pitanju su bukvalno prvi i treći najpamentiji među komentatorima na NSPM.
Preporuke:
0
7
71 petak, 25 septembar 2020 15:15
najbolji komentar ubedljivo
četvrtak, 24 septembar 2020 19:28
drago_ca
Preporuke:
7
0
72 petak, 25 septembar 2020 15:20
Spiridon
@ Na tragu Marksa
Odatle ta glupost da za mog sabrata/?!?!?!/ proglašavaš jednog parolaša i degenerika.

Ma šta kažete čika Reddyša..?! Ja za razliku od vas vidite znam ko je napisao te maloumne komentare, a inače vam je sabrat kako po pitanju stalnog igranja skrivača, tako i po mnogo čemu drugom, a tapšali ste tim njegovim glupim parolama pa ste pitali imali još, pošto on ume da piše i bez njih čisto da vam pomognem. Tako da, isto kao što vi možete da se ovde predstavljate kao Rigoleto, Na tragu Marksa i Reddy, može i on da se predstavlja Lukašenko ☆ ili kako god već da to radi, zato što mu je način pisanja kao i vama uostalom uvek providno isti. Tako da ne pokazujete vi tu kao neku argumentaciju pod više nadimaka, već jedino i samo kao i taj vaš sabrat dijagnozu i intelktualnu jalovost, koja onda beži u svet ludila, zavera i paranoje, tj jedina razlika je što se taj degenerik iznervirao pa pretio moderatoru ali ste inače jedno te isto u dve verzije..ّ.
Preporuke:
2
9
73 petak, 25 septembar 2020 15:30
Spiridon
@ AgatonFonPetrović

Koliko ja primećujemo, imamo jednog psihopatu i jednog trola, plus troje ili četvoro onih koji se igraju žmurke. Ovaj koji je pretio moderatoru se meni jednom predstavio kao Ivan, a to onda može da bude kralj svih internet ludaka zemlje Srbije, jer se jedan jako sličan njemu upravo tako zvao i vrlo slično ponašao mada je tada bio u nekoj drugoj fazi. Trola svi znaju pod jednim od njegovih nadimaka kao Albanopolisa, i njemu tj njegovoj dijagnozi je prosto zanimljivo da provocira ljude trolujući ih komentarima za koje zna da će ih izbaciti iz takta. Ostatak ekipe su Reddy, zatim hejter tj brlj, mrlj, mrljavko, brljavko ili kako god se već predstavljao, Aleksa takođe i još jedan ili dva nedefinisana lika. Tako to ja vidim, mada sam verovatno pogrešio u par stvari, ali ne previše..ّ.
Preporuke:
1
8
74 petak, 25 septembar 2020 15:38
@Spiridon
"Greska" koju ja nisam primetio, dok ti nisi priznao, valda, samome sebi, posto je ja nisam primetio !!! Mozda nisam ni postojao, mozda si ti "gresku" sam napravio i sam priznao, mozda i sada raspravljas sa samim sobom, mozda sam ja ti, daleko bilo.Inace, nikakve "greske" nije bilo, kao ni "razmene misljenja", vec rasprava oko konkretne stvari, gde si bio suocen sa citatima, na sta si rekao da si "malo zaboravio", a onda da je Hajdeger bio "senilan".Covek koji koristi takve "argumente", sta je za njega lazno predstavljanje, jer ne znam da li su komentatori svesni, da ti, kako si sebe sam zvao "cika Spiridon", koji je sve "davno prosao", po onome o cemo si kuckao, imas izmedju 80 i 130 godina.Pa, ako nekome ti zvucis kao cika od stotinu leta u pogledu nacina obracanja, pisanja i svega ostalog...
Preporuke:
10
2
75 petak, 25 septembar 2020 16:31
17% od ukupnog broja komentara na ovu vest su Spiridonovi, moj ni jedan nije prošao pa se čudite što je neko popizz na vašu aroganciju i bezobrazluk
od ukupnog broja komentara na ovu vest je Spiridonovih! da li iko ima veću protekciju od njega na ovom sajtu?!?!imajući u vidu njegove pro zapadne antiruske sentimente i protekciju na NSPMu
Preporuke:
20
2
76 petak, 25 septembar 2020 17:19
AgatonFonPetrović
Spiridon
ono što je meni fascinantno je da ste se vi našli na udaru duboke i iskrene mržnje. pri tome sam siguran da se vi ni sa kim niste preganjali toliko žestoko i dugo kao sa mnom. nije mi jasno kako su uspeli da vas zamrze a da sa vama nisu polemisali.
Preporuke:
5
8
77 petak, 25 septembar 2020 17:49
17% od ukupnog broja komentara na ovu vest su Spiridonovi, moj ni jedan nije prošao pa se čudite što je neko ***** na vašu aroganciju i bezobrazluk
Redakcija „Nove srpske političke misli“ zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne - skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede, kao i bilo kakvu pretnju, nepristojan rečnik, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj. Nova srpska politička misao“ nema nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za skraćivanje komentara i njihovo objavljivanje
Preporuke:
9
16
78 petak, 25 septembar 2020 18:43
Stevan
Lepo sam ovde pre nekog vremena napisao da treba da ukinete komentare. A botovi da nađu neku drugu žrtvu za iživljavanje, recimo Informer, Kurir, Alo, Pink...
Preporuke:
7
9
79 petak, 25 septembar 2020 19:08
AgatonFonPetrović
Stevan

ako vi niste ništa naučili i saznali iz ovih komentara ja bogami jesam. takođe su neke od diskusija i polemika koje su ovde vođene nalazile odjeka i van ovog sajta. ovo nisam rekao napamet. a to što NSPM dozvoljava komentare je i dovelo ovaj sajt do ovakvog uticaja i čitanosti. kada sam stigao ovde NSPM nije mogla da se meri sa peščanikom. da me neko tada pitao da li ga može nadmašiti rekao bih da je to nemoguće. ali se to dogodilo. a deo uspeha leži i u tome što dozvoljava komentare. a mi koji ovde komentarišemo nismo profil čitalaca kurira pa su i naši komentari drugačiji.
Preporuke:
8
7
80 petak, 25 septembar 2020 19:48
Spiridon
@ petak, 25 septembar 2020 15:38 @Spiridon

Ne nisi primetio i daj prestani više da smaraš sa tim Hajdegerom već koliko izvini...Tri, četiri godine, koliko tačno...!? Eidos kao izdavač je naveo pogrešnu godinu izdanja originala, što možeš i sam da proveriš jer ti piše da je isto napisan 1966. godine ili ti ga kada je Hajdeger imao 77 godina. Međutim, ti bi sada ovde da smaraš i da lečiš svoje komplekse, a pozivao si na bivšeg ministra vera, kao meritornog za tu nebulozu o λόγος - λέγειν, pošto je i on prihvatio tj prepisao a priori tu Hajdegerovu glupost. Izvini zaista, ali dovoljno znam nemački kao i (staro)grčki da mi ne treba kvazi-autoritet, ma koliko genijalan fiolozof isti bio, da natura svoju viziju porekla grčke reči, i da shvatim da je otišao iz nemačkog sammeln - sagen pa vraćao u grčki jer mu se super uklapalo, kao što tri poglavlja posle λόγος već postaje πόλεμος što je tek nebuloza. Tako da, prosto nemaš dovoljno znanja, da bi raspravljali ravnopravno. Izvini ali tako je..ّ.
Preporuke:
3
9
81 petak, 25 septembar 2020 20:03
Spiridon
@ petak, 25 septembar 2020 15:38 @Spiridon

Da li ti shvataš da si išao bukvalno dve godine i gledao šta ću ja gde da napišem, pa onda kretao sa tim Hajdegerom, pošto ti je ta moja greška valjda dala životu jedan sasvim novi smisao, te si morao taj momenat svoje velike sreće ponovo kao neku procesiju opet i iznova da proživljavaš, što si opet uradio ovde koliko juče. Da li ti shvataš, koliko to nenormalano izgleda i koliko odslikava jednu duboku isfrustriranu osobu, koja krivicu za sve loše vidi u drugima, pa tako nisi izdržao a da ne otplačeš jednog pa to je nepravda Kalimera, jer kao tebi moderator nije objavio neke komentare, a mojih ej ima toliko mnogo...!?? Da li je bilo ko od vas što tu kukate svestan koliko mojih komentara tek nije objavljeno!? I ps šta ako nije...!?! Je l’ video mene neko da kukam, sem jedan jedini put pre pet dana i to kada je objavljen komentar pseudo-Spiridona a moj ostao u ofsajdu, valjda nas moderator pomešao pa lažnjaku objavio komentar umesto onog mog..ّ.
Preporuke:
3
9
82 petak, 25 septembar 2020 20:24
Spiridon
@ AgatonFonPetrović

Ljudi su prosto duboko isfrustrirani i žive u nekom svom malom info-propagandnom mehuru a tamo su im rekli da je svako ko ne veruje u tu njihovu priču izdajnik i/ili bot & tajni agent piše po zadatku i šta li već. Tako da oni prosto ne žele nekog tamo Spiridona koji ima drugačije mišljenje od njihovog, niti žele bilo kakve njegove komentare, jer takva vrsta info-propagandnih mehurova radi kao neka vrsta kulta, a u kultu se slepo veruje a ne polemiše sa “zlim” Spiridonima. Tako da je i ova najnovija epizoda sa metkom u čelo moderatoru samo nastavak tog serijala, jer njihova paranoja i prateća agresija prosto ne bira metu, tj svako ko nije sa njima je automatski protiv njih a oni ovde valjda kao mali Hobiti spašavaju svet od tog nekog zla, pa je onda samim time ta njihova borba kosmički bitna..ّ.
Preporuke:
5
7
83 petak, 25 septembar 2020 20:52
Spiridon
@ petak, 25 septembar 2020 15:38 @Spiridon
Covek koji koristi takve "argumente", sta je za njega lazno predstavljanje…

Inače samo da ne zaboravim, ovo nije slippery slope tj kamilin nos, ovo je nepregledni ponor koga jedino bujna mašta i paranoja mogu da premoste tako olako. Prosto ostavlja bez teksta, jer ako je Spiridon rekao jednom za Hajdegera da je senilan, on sigurno piše pod više nadimaka...!??
Savršeno logično, a posebno što sve to zaključuje neko ko ne koristi bilo kakve stalne nadimke, odnosno nagradno pitanje pod koliko nadimaka isti piše sem naravno tih @ Spiridona.
Avaj, umem da budem oštar u svojim stavovima, ne štedim ni Hajdegera jer je bio živ čovek i Nemac, koji je učio taj grčki kao nemačkom potpuno strani jezik ali bukvalno bez ikakvih dodira, pa ne vidim zašto bi mi bio autoritet za isti. E sad, kakve to veze ima sa pisanjem pod više nadimaka, samo nepotpisani i neshvaćeni genije zna..ّ.
Preporuke:
4
7
84 petak, 25 septembar 2020 21:21
Majstor Bob
@Istočno rimsko carstvo

A ko je na drugom mestu? Idi čoveče, pa zašto imaš kompleks niže vrednosti?
Preporuke:
4
3
85 petak, 25 septembar 2020 21:59
Reddy o molti molti altri
@Spiridon o che Ariđi

Kod tebe je očigledno paranoja dostigla stepen ludila. Valjda shvataš da je tvrdoglavost put u bespuće individualne zbiljnosti. Apsolutno je besmisleno od bilo koga a ne samo mene posvećivati ti toliko prostora i vremena. Ono čime ti zaokupljaš pažnju je psihološki privid nedovoljno upućenih komentatora kojima se magluštinom površnih znanja u sferi podsvesti doimaš nekakvim sveznadarom. Intimno ali i nevoljno oni te "doživljavaju i priznaju" kao nekakvog žreca umnosti i znanja kome ne mogu odoleti čime, zapravo, psihološki kapituliraju pred osobom ili nikom sapunasto-mehuraste pojavnosti. Odatle od nikog zahtevana priznanja da tobož polemišu sa"upućenom" osobom ili nikom čime "tobož nehotice" i samima sebi pripisuju ono što navodno vide kod tebe.
Preporuke:
4
0
86 petak, 25 septembar 2020 23:00
@ cika Spiridon
Nisi ti izneo stav, vec opste mesto o pojmu logos-a, a "Hajdeger je bio senilan" ne da nije stav ili ostrina prema "zivom coveku i Nemcu kojem je grcki jezik bio stran"( i ovo ti je dobro :))), nego daj da kazem nesto, pa ma koliko glupo bilo.Stalno se branis od manjeg greha.Mene ne interesuje kako se potpisujes, to si ti potegao, vec stoti put, barem dva puta smo vodili istu raspravu oko imanovanja, vec stavovi koje ti mesas sa bilo cime sto ti izadje iz glave.Ja sam navodio Sijakovicevu fusnotu, ne njegov "stav", a to je bio doktorat na FF.Mozda kod tebe ne bi doktorirao, ali ti bi i Hajdegera poslao u staracki dom.Ne znam da li ti razumes koliki je tvoj problem, kada pored ovoliko komentara "ima, 'ej, mnogo" neobjavljenih.Posebno u tim godinama, cika Spiridone :)))E, da, moj najbolji drug potpisao ugovor od 300 000 za prevod dve knjige iz filozofije sa nemackog ("Sluzbeni glasnik" ga placa mnogo manje), tako da i publiku za svoj "neshvaceni genije" i korektiv za nemacki imam!
Preporuke:
5
1
87 subota, 26 septembar 2020 01:49
AgatonFonPetrović
ja sam vam izgleda više po volji. ali, ja neću bez spiridona! AKO NEMA NjEGA NEĆU NI JA!!!
Preporuke:
1
6
88 subota, 26 septembar 2020 01:54
AgatonFonPetrović
nećete odavde izbaciti spiridona preko mene živog!!! oponenti su potrebni!!! oni su osnov demokratije!!!
Preporuke:
2
5
89 subota, 26 septembar 2020 05:13
Tamo daleko
Nije problem otkriti IP adresu doticnog pa u zatvor.
Na zalost kod nas na pojedinim (nacionalnim) sajtovima toliko prosackih komenatra i mrzitelja ima da zaista treba potpuno ukinuti mogucnost komentarisanja pa nek nadju neke druge metode praznjenja od negativnosti ili uzaludnog bitisanja na ovoj planeti.Imbecili.
Preporuke:
1
4
90 subota, 26 septembar 2020 07:34
Spiridon
@ Nepotpisani i neshvaćeni genije

E, da, moj najbolji drug potpisao ugovor od 300 000 za prevod dve knjige iz filozofije sa nemackog

E baš mi je drago zbog njega, mada ruku na srce jedino pokušavam da shvatim a kakve veze to sve ima sa našom pričom, pošto pod jedan ne raspravljam sa tvojim drugom nego sa tobom ili možda misliš da ta realno smešna suma od 300000 dinara treba da ostavi utisak na mene iz nekog razloga, pošto su to tebi nepojamno velike pare. Inače da se podsetimo problem je bio u poreklu (staro)grčke reči a ne nemačke tako da ne shvatam tek čemu sad taj drug i u tome što se pozivaš na Nemca Hajdegera koji nije bio uopšte stručan za tu oblast, i koji je ako i to nisi primetio i koji je u istom tom delu λόγος-u našao još par značenja, koja realno veze nemaju sa mozgom. Izvini zaista, ali dovoljno poznajem date tri materije, tj dva jezika i Hajdegera da vidim kako on konstantno i na silu pokušava da poveže nemački i grčki jer mu je to baš mnogo značilo..ّ.
Preporuke:
1
3
91 subota, 26 septembar 2020 07:49
...
Ana Brnabić: “Što bi rekla mafija - Nema čoveka, nema problema. Tako da, to je to"
Preporuke:
5
2
92 subota, 26 septembar 2020 07:54
Spiridon
@ Lo unlimitedable Reddyša

Umesto što tu sakriveni iza četiri nadimka posvećujete komentare mom liku i delu , pametnije bi vam bilo da prestanete da se igrate skrivača i da sebi samom po potrebi pevate tercu. Samo to, a oko svega ostalog vezanog za vas me realno zabole briga, niti iskreno imam vremena da sebe i druge smaram sa time.
Unapred zahvalan..ّ.
Preporuke:
0
4
93 subota, 26 septembar 2020 08:02
Spiridon
@ pseudo-Agaton
ja sam vam izgleda više po volji. ali, ja neću bez spiridona! AKO NEMA NjEGA NEĆU NI JA!!

Čemu to providno trolovanje i bezobrazno uzimanje gosn Agatonovog nadimka da bi se onda iskazale glupe frustracije i očigledna dijagnoza..ّ.
Preporuke:
1
4
94 subota, 26 septembar 2020 09:18
know-it-all
@AgatonFonPetrović

Ne uobražavaj i od nekakvog spiridona ne pravi nekakvog thinking oponenta jer on ne argumentiše već pribegava izvrtanjima i banalnim opservacijama. Takvi kao vi ga drže na površini, slično definima koji spasavaju davljenika.
Preporuke:
4
2
95 subota, 26 septembar 2020 15:23
@cika Spiridon
Ne znam kako ne shvatas koliko je prica o Hajdegerovoj "strucnosti" jos gluplja od price o senilnosti.Naravno da nije bio "strucnjak", jer je bio mislilac.Znas, Karl Smit je prepravljao stihove "Odiseje", mada nije tvdio da Homer nije znao starogrcki ili bio senilan :))))) Tako ti je to u "nestrucnim" krugovima ljudi koji misle.Sto se 300 000 tice, ne sumnjam da ti, kao penzioner, visedecenijski, vrtis vece pare, ali u prevodilastvu, a ovde se radi o prevodiocu "Sluzbenog glasnika" kojeg jure privatnici, to su ozbiljne pare, ali, ono sto je bitnije, sa njim su i ozbiljni razgovori, za razliku od "razgovora" sa tobom, zato sam se pozvao na njega glede "neshvacenog genija" :))))
Preporuke:
4
1

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner