Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Četiri fronta

Komentari (11) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 18 januar 2010 14:21
Dragan
Odlična tema.Ja bih ipak izveo drugaciji zakljucak, a to je da su nase velike "diplomatske pobede"zapravo bile pirove pobede, ili sto je mozda jos tacnije, da su to bile marketinske i spinovane "pobede". A o tome kakva smo regionalna sila postali govore i nabrojani postupci nasih suseda,koji nam zadaju udarac za udarcem, a ostajemo bez adekvatnog odgovora. Naravno u adekvatan odgovor ne ubrajam verbalne tirade ministra Jeremića i predsednika Tadića(koji se poslednjih nedelja bukvalno ne skida sa svih informativnih emisija o najrazličitijim temama)koje sluze za umirivanje domaćeg javnog mnjenja i stavranje lažne slike da Srbija preduzima ozbiljne diplomatke mere
Preporuke:
0
0
2 ponedeljak, 18 januar 2010 15:01
skeptik
Skoro da nemam sadržajnih primedbi na ovaj tekst. Odavno nisam vide Žarkovićev tekst koji manje tretira simbole i skrovite, a svima jasne poruke u tim simbolima, da bi proturio neku svoju promodžbenu propagnadu, kao sada kad se drži očiglednih čonjenioca.
Šta mu bi da da prilično tačnu ocenu, o orkerstriranom stezanju obruča izolacije, bez obzira na svu kooperativnost srpskih vlasti.
Moguće da seiri pred srpskom nemoći da se usprave, pa dozvoljava sebi trenutke iskrenosti. Videli ste tekst Emila Vlajkija.
Ali... Non quis sed quik. ( Latinska poslovica, "Nije važno šta se kaže, već ko kaže")
Moguće da neko pokazuje prema Čerčilovom modelu "velikodušnost u pobedi".
Šta ćemo jedni, onda nama samo preostaje da pokažemo "inat u porazu".
Ovakvih tekstova je bilo i sa drugih strana pre pola godine ili pre dve godine, i u njegovim novinama bi se tekstovi koji bi obelodanjivali američki i EU diktat u cilju nanošenja štete Srbiji u vreme kad se nešto moglo preduzeti i nešto sprečiti su nazivani "teorija zavere". Eto dođe i Žarković na pozicije "teorije zavere" uveren da se ništa promeniti ne može. Ali...Nikad ne reci nikad.
Možda se podigne duh srpskog naroda, ako Bog da.
Preporuke:
0
0
3 ponedeljak, 18 januar 2010 16:09
Jasna Simonović
Baš lep tekst...četiri stuba i četiri fronta, kažete...baš bi bilo dobro da se oni medjusobno nekako razmire i primire...

A, "Možda se podigne duh srpskog naroda, ako Bog da"(skeptik)....već se hvala Bogu podigao, samo da se još džep napuni "zlatnicima"...
Pa da se postidi i "živa Srebrenica" u bilo kom vektorskom smeru...I "živi Vukovar" u bilo kom akordu...

A od stida da se podigne dug svih općina i opština na prostorima bivše liderske...od zastave na slovenačkoj ...
Eh, kako bi se poradovala zastavica na "mom pisaćem stolu"...od svoje čistote...tako nekako...
Preporuke:
0
0
4 ponedeljak, 18 januar 2010 17:23
The Tao
"kao što se ničim izazvani pobiše i oko NATO-a." To ti Mislis Zarkovicu. Dosta nam je tvoje hipokrizije Zarkovicu.
Preporuke:
0
0
5 ponedeljak, 18 januar 2010 17:26
Šicer
Dragoljub Ž. je potpuno u pravu. On zastupa pravu stranu u ovoj neprijatnoj političko-vojno-finansijskoj ujdurmi, uz sasvim nebitnu kolateralu, kroz koju prolazimo kao posledica sopstvenog primitivizma i ludila. Teritorija koja ima takve susjede kao Srbija zaista nema o čemu da brine, a mnoge druge teritorije mogu joj na tome odistinski pozavideti. Kad susjedi znaju šta hoće, ne preostaje ništa drugo nego da i vi pratite u taktu, bez brige i razmišljanja.
Preporuke:
0
0
6 ponedeljak, 18 januar 2010 21:33
Djordje
@ Skeptik


''Non quis sed quid'' znaci - '' Nije vazno ko kaze, vec sta kaze''. Jedino sa tim znacenjem ova izreka, slozices se, ima pravi smisao i dubinu... ;)
Preporuke:
0
0
7 ponedeljak, 18 januar 2010 21:44
g.loci
sta ce srbiji 4 stuba(fronta)bez zdrave podloge?
a liderstvo,o cemu to?
neznam ali cudno da srbija igra neku samostetnu igru protiv sebe.
mislim da srbija treba da prestane da imitira YU-liderstvo i to pod hitno radi-sebe!
yu je imala tita i negdje 23 mil.stanovnika (gevgelia-triglav).
ja neznam dali je on bio dobar politicar i covjek ali znam da smo punih 7dana neprestano plakali i to svi albanci ,srbi,hrvati,muslimani,...pa cak i oni "drugi neprijatelji" pa TO ti JE bilo neko LIDERSTVO.
Preporuke:
0
0
8 ponedeljak, 18 januar 2010 22:50
svetozar toza djuric
O.k.,tekst novinara Zarkovica je dobar,ali voleo bih da ima bar jedan medij gde nema Zarkovica,Vasica i slicnih koji sebi uzimaju za pravo da nam objasnjavaju nasu stvarnost svuda i na svakom mestu.
Zasto gro svojih snaga gospodin Zarkovic ne usmeri ka podizanju tiraza VREMENA(2.5oo prodatih primeraka)?
I,uopste,kada su svi oni tako dobri novinari,kako to da je tiraz njihovog maticnog medija tako mali?
Imam utisak da vec poodavno koriste istu taktiku za infiltriranje u neki medij.Isprva,polako,nenametljivo,a posle postaju,kao,neizbezni i popnu ti se na glavu.Nisam za to da se bilo kome ne dozvoljava da se bilo gde pojavi,i ovde vise apelujem na Zarkovica da se malo umeri-rasirio se.
Nemam nista protiv tog coveka,naravno,ali radije bih sansu dao mladjim i mozda jos neafirmisanim autorima i komentatorima nase stvarnosti.
Preporuke:
0
0
9 ponedeljak, 18 januar 2010 22:52
Jasna Simonović
G.loci, "a liderstvo,o cemu to?"...baš vala...
Mislim da je donekle normalna paste identifikacija sa dugogodisnjim prezidentima kao sto he bio drug Tito..ali od tada je prošlo zaista mnogo vremena...mislim da ipak sada liderstvo u Srbiji sluzi kao pogrešna terminologija za nesporan običan zadatak Beograda da obavi pravno-ekonomske poslove kao sukcesor federalnog centra...to nije nikakva fizika, niti psihologija, vec obična vaga...račun...
Šta će se potom desiti sa politikom mislim da je nevažno...ko je lud da otvara frontove na stubovima, kad postoji joint venture za svaki delić kuće na sred puta...prosto da se pred tom računicom i bonstil i koji već vojni punkt postidi i ode u praistoriju..
Preporuke:
0
0
10 utorak, 19 januar 2010 01:52
Brica_ZR
Autorova dvostruka igra ne jenjava, osim što je dobila malo blaže obličje, pa se i mnogima ovde samo učinila promišljenost u pojedinim rečima. Žarković KAO igra za (reprezentaciju) "raju", KAO stalo mu je do Kosova, KAO bitna mu je Crna Gora, KAO važno je šta se radi u RS.... a zadužen je isključivo za postizanje autogolova u ovoj igri, ili bar asistiranje prilikom postizanja istih!
"..kao što se ničim izazvani pobiše i oko NATO-a."
da li Žarkoviću ovo znači da vi ne priznajete ministra vojnog, da su vam njegove reči lažne, možda smešne, ne previše ozbiljne, ili samo žalite što je to izgovorio a nije baš morao, jer je vaš plan bio mnogo vispreniji....???
...i da, robu ćemo lakše prodati Kini.
Preporuke:
0
0
11 utorak, 19 januar 2010 09:21
skeptik @ Đorđe
Non quis sed quid ima izvorno značenje "Nije važno šta se kaže nego ko kaže", ako se prisetite još jedne " Quod licet Jovis non licet bovis", "Šta priliči Jupiteru, ne priliči volu", ipak je važno ko kaže.
Evo vam primer, drugačiji je smisao ako o moralu, toleranciji priča ili je pričao na primer pokojni Patrijarh Pavle ili neki, bilo koji aktuelni političar. Njihove rečenice mogu biti od reči do reči istovetne, ali im je druga težina.
Skoro svaku reč ovog Žarkovićevog teksta ja bih mogao potpisati mirne duše, ali da je taj tekst dobronameran trebao ga je napisati pre odobravanja EULEKS-a i plana o nepostojećih šest tačaka.
Ovako, zvuči kao seirenje nad nemoći srpske politike.
Veliki diplomatski uspesi, i objavljivanje sa srpske strane da je Srbija lider u regionu, a sa druge strane takođe eksplicitni komentari Hrvatske da Srbija ne može biti lider u regionu, su kasnije dali za pravo hrvatskim političarima. Da Žarković odistinski brine što između razmetljivosti i stvarne sposobnosti naših političara postoji duboka provalija, on bi to ranije rekao. Ipak važno je i ko kaže i kad kaže, a šta...Ovako, ispada da je naša politika blesava, a i mi kao narod sa njom. Ja se ne osećam tako jer ta politika ide potpuno mimo mene i sva ide na dušu onih koji je sprovode pa i onih koji je prvo podržavaju, podstiču, a onda se rugaju.
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner