уторак, 13. април 2021.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ

Најзаинтересованији за име опозиционог кандидата је, наравно, режим – да би га могли благовремено облатити и демонизовати

Kоментари (20) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 уторак, 12 јануар 2021 02:45
...Сима...
Прича са „државним ударима“, „атентатима“ и „прислушкивањем“ има сличну психолошки-мотивациону и интегративну функцију. Нема сумње да ће се то пре или касније завршити као у оној причи о баби и вуку. На крају им нико више неће ништа веровати, чак и ако случајно буду у праву.Већег лажова од АВ немаљ!
Препоруке:
45
7
2 уторак, 12 јануар 2021 02:52
Браво!
Одличан инт.

Но, подсетио бих све, а нарочито колеге из опозиције, да Београд нису само Стари град, Врачар и Савски венац, него и Гроцка и Барајево, и Лазаревац, Младеновац и Обреновац. И да у овим тзв. „рубним“ општинама живи и гласа више људи него у поменутим централним.

И да ће без озбиљног поправљања резултата на тој „периферији“ (укључујући ту и многољудне Овче-Борче и Крњаче) прича о „сигурној победи у Београду“ остати само – прича.Док то опозиција не прими к знању, ништа од победе.
Препоруке:
43
10
3 уторак, 12 јануар 2021 09:30
Бране
Знам доста људи који ни по коју цену не пристају да буду поданици АВ-у и СНС творевини. И добро је док их има...сви они очекују озбиљну, сложну, патриотску опозицију са наступом како накарадни систем демонтирати, како обновити урушене институције Србије и како истински реализовати све то.

Ђорђе Вукадиновић, Вук Јеремић, Ного...ако пронађу мотиве за истинску слогу, истрајност и преко потребно жртвовање успех је загарантован. Оставите се малтерисања АВ-а, он је сам себе омалтерисао... пустите га да брани Јовањицу...не натрчавајте на његове мамце...на Сунце идеје и начин реализације идеја да и Србији и народу буде боље. И то све да документујете и потписом гарантујете. Тако правите јасну разлику вас и манипулатора.

Поднебље Србије нуди народу оно што поднебље Швајцарске не нуди народу који тамо живи. Да ли је могуће?
Препоруке:
26
7
4 уторак, 12 јануар 2021 10:37
Поповић Нада
Вучић је већ сада преживео више атентата од једног Фидела Кастра
Препоруке:
38
7
5 уторак, 12 јануар 2021 10:59
ЗР
Ђорђе прилично реалан.
Текст када се чита на прву лопту делује оптимистично, али када се пажљиво прочита, човек схвати да ни у Београду опозицији неће бити ни најмање једноставно да победи.
Препоруке:
32
11
6 уторак, 12 јануар 2021 11:30
Марко
Волео бих да одгледам дуел Вучића и Вукадиновића. Убеђен сам да би после тога пад АВ био много убрзан.
Препоруке:
36
16
7 уторак, 12 јануар 2021 12:04
Era vladavine Milošević - Vučić , paralele
.Đorđe Vujasinović:" Уосталом, врло се он добро сећа да су и ДОС својевремено чиниле само релативно ситне политичке „тачкице“, па се за мање од два месеца ситуација преокренула, а тачкице претвориле у лавину која је СПС и СРС однела са власти, а њега из министарске фотеље".


Đorđe, teško da je usporedivo, jer bitno su različite okolnosti u odnosu vrijeme Miloševićeva "pada s vlasti" i mogućeg ponavljanja scenarija u odnosu na Vučićevu eru vladavine. DOS nije sam od sebe "oborio Miloševića", već je iza DOS-a stajala cijela mašinerija političkog Zapada, finansijska sredstva, (koferi sa novcem iz Mađarske i dr), svježe iskustvo NATO bombardoranja i Miloševićeva kapitulacija u Kumamonovu 1999 godine, mada se sam Milošević predstavljao kao pobjednik, zatim ekonomske sankcije. Toga svega sada nema u odnosu na Vučićevu eru vladavine, čak naprotiv Vučić sa manje ili više opstrukcija ispunjava želje političkog Zapada, tako da su stvari dosta povoljne po Vučića.
Препоруке:
25
69
8 уторак, 12 јануар 2021 12:35
X17
Na kraju? Na kraju to neće ni biti bitno...
Препоруке:
12
2
9 уторак, 12 јануар 2021 12:36
пензионер Цвико,
Када лаж прожме пропаганду, онда је та пропаганда једна велика нула. Без обзира на анкете народ све мање верује Вучићу. Питање је да ли и они у анкети који кажу да су "за власт" искрено говоре да ли му верују или не. За кога год знам да је члан СНС-а, док се креће кроз град тај носи "брњицу, лабрњицу". Моји пензионери износе још један аргумент страх приказан као "за власт". Све ми се чини да су то нешто политички гледано непоуздани људи. Лидер опозиције? Од тога нема ништа јер то значи неког истакнути на месту за јавно пљување а може и горе. Само Револуција и ништа друго. Да ли смо способни за то? Ако нисмо, подвијмо реп, покријмо се ушима и чекајмо боља времена ако их у овом положају и стању дочекамо. Хм?
Препоруке:
23
6
10 уторак, 12 јануар 2021 12:42
...
Ђорђе као увек тачан и одмерен.
Препоруке:
18
65
11 уторак, 12 јануар 2021 12:51
пензионер Цвико,
@ Era vladavine Milošević - Vučić , paralele,

Тако је, нема паралеле јер се не може два пута капитулирати на исту тему. Једино што се може, јесте капитулацију извести до краја, до ситног цревца што се сада и одвија. А да ли ће се то догодити и када то је већ питање на које немамо одговора јер је питање свих питања, докле слуђени народ може да издржи и скупи снагу за велики напор?

Откуд је велики број(?)оних који су за власт? Један број људи је навикао да им се лаж прода за истину али и такви се трезне(?). Дакле потпис у Куманову је потпис на пораз, тако да данас имамо НАТО официре у генералштабу војске Србије. Бољег доказа о капитулацији нема. Све друго укључиво Вучић је наставак тог чина. Уместо да заустави, он наставља ... .
Препоруке:
17
58
12 уторак, 12 јануар 2021 13:17
Era vladavine Milošević - Vučić , paralele
. пензионер Цвико,
@ Era vladavine Milošević - Vučić , paralele,

Тако је, нема паралеле јер се не може два пута капитулирати на исту тему. Једино што се може, јесте капитулацију извести до краја, до ситног цревца што се сада и одвија. А да ли ће се то догодити и када то је већ питање на које немамо одговора јер је питање свих питања, докле слуђени народ може да издржи и скупи снагу за велики напор?


Tačno je da se odredbe Kzmanovske kapitulacije provode u praksi još od potpisivanja kapitulacije 1999 godine. To je nesporno a što se tiče naroda i nekog "velikog napora" nema od toga ništa nezadovoljnici su dobili "ispusni ventil" kroz iseljavanje u Evropsku Uniju. Da nije tog "ispusnog ventila" socijalno nezadovoljstvo bi "uzavrelo", ovako nezadovoljstvo se amortizuje kroz iseljavanje, plus naplaćuje se deviznim doznakama od istih tih koji odlaze u Evropsku Uniju, koliko znam 3 milijarde evra godišnje.
Препоруке:
16
56
13 уторак, 12 јануар 2021 13:40
један посматрач, овдашњи
Поштовани Уредниче

Зашто у аномији
  • данашње поробљене и слуђене Србије – првенствено страначка оптика, фасцинација искључиво страначким деловањем и проблемима (избори, странке, (о)позиција ...) ???

    Зар се политика не може остваривати и другим „средствима“ ?

  • „Аномија (...) појам који је увео француски социолог Емил Диркем да би означио помањкање, суспензију или неефикасност друштвених норми, закона, прописа и вредности које доводи до дезорганизације и дестабилизације друштва, као и до конфузије у моралној свести појединца, а често и до делинквентног понашања. До стања аномије долази у периодима друштвене и политичке кризе, ратова и буна, као и у временима друштвене транзиције када више не важе раније норме и традиционалне вредности а нове још нису успостављене, што доводи до пометње и дезоријентације чланова друштва у трагању за социјално пожељним обрасцима понашања.“ (Из Википедије)
Препоруке:
15
8
14 уторак, 12 јануар 2021 14:01
Piksi
G-din Vukadinović je odličan analitičar.

Treba mu neko ko je lider, ko će u borbu sa pozicijom, a na osnovu političkog kredibilteta. Nikako na osnovu prethodnih političkih delovanja, jer su sve te priče propale.

Par pravih entuzijasta, uz dobre instrukcije i analitiku, bi mogli dobro zatresti političku scenu Srbije. Treba objasniti narodu šta ova vlast dugoročno radi od Srbije.
Препоруке:
9
5
15 уторак, 12 јануар 2021 14:07
Растко
Како се говорка у чаршији један од могућих председничких кандидата је и Војислав Коштуница, који још са пријатељима анализира да ли да се упусти у трку са Вучићем.
Ако Коштуница преломи и кандидује се биће то вркло неизвесна трка за председника Србије, јер Коштуњави има углед и неокаљану биографију код већине грађана Србије.
Препоруке:
18
48
16 уторак, 12 јануар 2021 15:14
Миле Бре
Зашто би нам био потребан г.Вучић? Вероватно за кување виршли и спасавање деце завејане у снежним наносима. Њему још увек није јасно да и ми фаворита за трку имамо. Није снага у г.Ђиласу, г.Јеремићу, или сличним личностима, већ у уједињењу са страним опозицијама у борби против демократа Америке (мислим да нетреба све непријатељске удружене снаге набрајати), а које интензивира "наш" Председник Србије. Забадава њему патриотски изговори,он као "свемогући" (изигравајући за све експерта а не сваштара) од 2012. године није у стању да нас избави ових недаћа. Да ли треба да кажем да су исти наши непријатељи (који стоје иза ових деловања)и мигранти, разни извршитељи режима: отимања деце, наплата струје (и сличних дуговања-пљачка Народа)те слично. иза свега стоји ватиканска идеологија да Србе и све Православце треба уништити (упитајмо се: од кад постоји Ватикан, а од кад је нпр. НАТО). Зашто правити разлику? Ја да сам на Твом месту г.Вучићу, одавно би се повукао и рекао да има способнијих.
Препоруке:
9
5
17 уторак, 12 јануар 2021 16:10
Звонимир Бгд
Господине Вукадиновићу,
могућност јединственог опозиционог фронта постоји само када је у питању јединствен изборни захтев и у вези са медијима. И на томе треба истрајавати. Међутим, политички, на самим изборима, јединствена опозициона листа је само сан, јер је немогућа. А немогућа је јер би била идеолошки и политички сувише хетерогена. Била би и контрапродуктивна. Велики део гласача који су против назадњачке власти апстинирао би и тако у збиру гласова знатно смањио опозициони скор. Владу формирају они који могу да сакупе посланичку већину. У збиру изборних листа. Осим у случајевима мањинске владе, али је и таквој влади потребна подршка.
А на изборима је борба за свако посланичко место.
Другим речима, увек постоји могућност да се након избора формира шира коалиција ради формирања владе. Уосталом, то је у Србији случај већ 20 година.
Препоруке:
10
3
18 уторак, 12 јануар 2021 16:21
Доказ, Бодирога
Доказ: Неки дан је Бошко Обрадовић предложио бившег кошаркаша Бодирогу као потенцијалног кандидата на председничким изборима.
И, шта се десило, медији јављају ено га полиција данас већ привела, наводно због прекорачења брзине у вожњи. Тако ради ова власт. Ко год јој је макар далека конкуренција, прати га, и тражи да му нађе било какву фалинку, а онда то преувелича до фантазије.
Препоруке:
24
9
19 уторак, 12 јануар 2021 17:02
ето Торонто
Ове зиме ме нема на Куби.Ни на Тари.Санкам се сам.Замишљам.Ето *бивши* посланик у Данасу.До НИНа није стигао.НИН не читам.Немам кредит.
Препоруке:
7
5
20 уторак, 12 јануар 2021 17:52
Ršum
Postoji voda na marsu, opozicija u Srbiji i parkiran NLO u Grockoj...
Препоруке:
13
4

Анкета

Да ли ће ЕУ признати руску и кинеску вакцину против коронавируса?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер