Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Šta Srbija može da nauči iz afričkog iskustva sa kineskim investicijama?

Komentari (10) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 08 jun 2021 23:59
......
svaki punoletni građanin Srbije dugovaće Kini oko 1.000 evra


Ne, ne nikako. Ja ne dugujem ništa toj komunjarskoj ping-pong bandi žderača šišmiševa. Kinezima duguje isključivo Vučić i njegova lopovska SNS banda!!! Okupirali su Zrenjanin, Bor i Majdanpek!
Preporuke:
37
28
2 sreda, 09 jun 2021 01:01
Zoran
Srbija moze da nauci da tudja ruka svrab ne cese.
Pa ma cija bila, prijateljska ili ne.
Preporuke:
37
0
3 sreda, 09 jun 2021 07:51
Kole
I šta kažete, Kina pretekla velikog investitora Sloveniju?
Preporuke:
49
1
4 sreda, 09 jun 2021 08:16
Put bez povratka
Za devet godina bolesni um napravio je haos. Sad je na izborima počeo da dobija sto odsto glasova, zar to nije simbioza jednog ludaka sa bolesnim društvom? Nema tu ni naroda ni nacije, jer nacija je samosvesna zajednica a nije brod ludaka sa bolesnim kormilarom. Ne bi on mogao svoju šizofreniju da trenira a da mu nije iščašenog srpskog plemena, što pristaje na povratak feudalizma. Ono što je pričao juče pred onim nebitnim ambasadorima u SB jedno je ništa.
Preporuke:
42
11
5 sreda, 09 jun 2021 11:56
teletabis
"Dug je rđav drug" - narodna poslovica koja vekovima govori istinu.

Do pre desetak godina Srbija je dugovala milijarde dolara Zapadu, i to je bilo u redu - normalno. Sada kada dugujemo Kini, mnogo manje, to nije u redu?

Pa dobro bre što neko ne postavi pitanje, kad su ekonomski eksperti, zašto se stalno zadužujemo? E kada budemo u prilici da se kao zemlja ne zadužujemo, nego živimo onako koliko stvorimo može svako da filozofira i da ne daje nikakve ideje i odgovore.
Preporuke:
48
2
6 sreda, 09 jun 2021 12:24
...
Da ponovim : Ovi poslednji epidemijski izbori sa sve vanrednim stanjem kao kampanjom, neustavni su i nelegitimni. Sve odluke sadasnje vlade Srbije nisu legitimne, i mogu se ponistiti kada se vlast promeni. A ko je pare davao nelegitimnoj vlasti, neka se misli kome je i zasto davao pare. Uzgred, i oni izbori pre njih, sa 12 posmatraca OEBSa, oni kada je danas izbrojano 99 % glasova a sutra 95 %, ni oni nisu legitimni, ma da tu treba malo posla da se stvari isteraju na cistinu. Ali, mogu, i zato ni ona prethnodna vlada nije legitimna, i njene se odluke mogu ponistiti.
Samo da vidimo kako da promenimo vlast, a da ne dodju opet na vlast neke komunjare, zute ili vec koje druge boje.
Preporuke:
14
8
7 četvrtak, 10 jun 2021 12:17
B
Ugrađivanje i korupcija pri izvođenju su veliki problem srpskog društva. S druge strane, vodi se perfidna kampanja protiv kineskih investicija.
U Srbiji se grade dve fabrike guma, kineska Shandong Linglong u Zrenjaninu i japanska Toyo Tires u Inđiji. Fabrike guma već postoje u Pirotu i Kruševcu i u vlasništvu su zapadnih firmi. Samo je kineska fabrika problem, "aktivisti" stalno traže način da osujete gradnju. Njihova retorika i taktika je nedvosmisleno "otporaška". Dolaze i TV ekipe sa Zapada, valjda da još podignu tenziju.
Većina krupnih privatizacija u koje je danas uključene kineske firme počela je sa zapadnim firmama. US Steel je bio vlasnik železare u Smederevu, jedna rumunska firma je htela da kupi RTB Bor, ѕa termoelektranu Kostolac je projekat nuđen nemačkoj banci KfW. Sve je to propalo. Da li je trebalo ostaviti da Smederevo i Bor propadnu? Valja pogledati video kako je Janis Varufakis pregovarao sa Kinezima oko luke Pirej i kako ta luka danas radi.
Preporuke:
14
1
8 četvrtak, 10 jun 2021 14:18
.
Kako stvari idu, očigledno ništa neće ostati srpsko, sve će u Republici Srbiji preuzeti inostrani kapital.
Preporuke:
7
1
9 petak, 11 jun 2021 16:16
Može
da nauči da su Kinezi krvožedne genocidne zveri!!! Komunistički srmradovi. Setimo se pokolja na Tjenanmenu!
Preporuke:
9
9
10 četvrtak, 17 jun 2021 00:48
Ostoja
Eto da najplodnija zemlja služi za najprljaviju tehnologiju, proizvodnju nekvalitetnih kineskih guma koje kupuju samo te propale africke zemlje, kao i one koje su još propalije od njih. A na kraju dolazimo i do šampiona, zemlje koju su naprdnjački skakavci oglodali i ogulili o koske, naša izmučena Srbija.
Preporuke:
0
1

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner