Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Bezumlje jednoumlja ili cenzura se preselila na Zapad

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 petak, 15 jul 2022 11:24
Cenzura je stari virus
U celini koristan tekst, s tim sto smatram da je prvi deo o osvajanju slobode i naucne misli osmisljeniji od drugog dela u kome autor grubo poredi nekadasnji SSSR sa danasnjim Zapadom. Politickog jednoumlja je oduvek bilo, pa i na Zapadu. Ono se moze dokazati istorijom propagande u Americi, VB, zapadnoj Evropi itd. Sto se nauke, kulture i sporta tice, SSSR je bio na liniji medjunarodne saradnje tzv. internacionalizma bez obzira na nacije, rase, verska opredeljenja i sl. Na Zapadu u to vreme vlada radikalna propaganda protiv Rusije i Istoka, ideoloska iskljucivost vidljiva kroz paranoidnu parolu "Rusi dolaze!", rasizam kao stalna odrednica americkog drustva itd.
Ideoloska pobeda Amerike i Zapada u Hladnom ratu nikako nije znacila pobedu demokratije, nego pobedu jednog politickog jednoumlja nad drugim. Ali je time donela i pobedu politicke i kulturoloske iskljucivosti, civilizacijske nadmenosti, sto je dovelo do bahatosti u medjunarodnim odnosima. Posledice gledamo...
Preporuke:
40
3
2 petak, 15 jul 2022 14:16
...
Odličan i realan tekst.
Preporuke:
22
12
3 petak, 15 jul 2022 14:18
Auh
Nemojte samo o medicini kao primeru integriteta jer je danas medicina izdala sve što se moglo izdati - pre svega istinu pa i hipokratovu zakletvu. To najbolje dokazuje histerija prošlih par godina i žalosno ćutanje većeg dela struke na sve zloupotrebe očigledno veštački generisane pandemije u ime profita i kontrole.
To ne vide samo oni koji neće da koriste mozak ali su takvi nažalost danas većina planski stvorena medijskim zatupljivanjem.
Cenzura je inače sredstvo manipulacije koju koriste svi nažalost pa i oni koji se bore za bolji svet čime dezavuišu i sve ali to ne shvataju nažalost.
Preporuke:
39
8
4 petak, 15 jul 2022 15:43
-
A kad će pandemija?
Preporuke:
32
6
5 petak, 15 jul 2022 15:43
Šeklerov prijatelj
Kad će pandemija pitaš? Kakvo glupo pitanje postavljate, da prosto sumnjam u inteligenciju vašu. Kad će pandemija - pa odgovor je prost ko pasulj - kad legne lova prijatelju. Pošto sam njegov dobar prijatelj, a on dobar čovek pa svu lovu koju uzme deli nesebično svima okos sebe, onda i nas par stotina njegovih poznanika baš lepo živimo zadnjih par godina - i čekamo ko ozebo sunce taj trenutak da mu legne lova i da uživamo... ps. Šekler je uvek bio jedan od najvažnijih u svojoj struci, ali i medicinskoj (ja sam mu kolega) - a Boga mi i po svojim kolumnama koje piše ovde poodavno. On nije postao važan - on je ODAVNO važan onima koji znaju ili vole da znaju. A ti nemoj patiti što si očigledno nevažan čak i svojima najbližima. Možda da upišeše Megatrend ko Neša slina, pa radi na sebi...možda nešto i postaneš...makar za svoju rodbinu.
Preporuke:
24
29
6 petak, 15 jul 2022 22:04
teletabis
Vidim da se digla prašina oko otvaranja studija RT u Srbiji. Pa to je veća opasnost od kovida sa velikim boginjama zajedno. Ali u Srbiji ne postoje demokratija, sloboda i ljudska prava. Samo Vučićeva diktatura!
Preporuke:
18
5
7 petak, 15 jul 2022 22:29
Nenad
Zar nije jednoumlje bila i sama korona-histerija sa hirurškim maskama(ne štite od virusa),PCR testovima (ne otkrivaju virus),karantinima (ne sprečavaju ništa sem ekonomije i zdravog razuma) te naravno vakcine (MRNK nisu vakcine nego genska terapija) koje nisu ništa sprečavale ali su mnogo "pomogle" da se životni vek približi onom iz vremena Rima bar koju godinu...
Preporuke:
26
12
8 subota, 16 jul 2022 09:06
Nebitna
Volela bih da nam objasnite kako, i na kom principu raadi Principal component regression odnosno regresija glavnih komponenti ili Poymerasa chain reaction ili polimerazna lačana reakcija a vama prepoznatljiva samo kao PCR. Važno je da vi znate da ne otkriva virus, garant ste bili jedan od najgorih đaka a sad učite na internetu i mislite da sve znate. To je bila epidemija i još traje i nije jednoumlje. Vaš komentar je po principu,, trla baba lan,, ili još bolje,, čoban tera ovčice,,
Preporuke:
16
15
9 subota, 16 jul 2022 11:35
Mirko
@Nebitna,
PCR - Polymerase chain reaction.
a ne "Poymerasa chain reaction"

Mogu da konstatujem da ili jako loše baratate tastaturom ili ni vi niste baš "najblistavije svetlo u luci"
Preporuke:
11
8
10 subota, 16 jul 2022 13:26
Genetski modifikovan čitalac
Jel može ovaj stručnjak gore u komentaru da objasni kako je to mRNK vakcina genska terapija, pošto sam ja zainteresovan za dalje modifikacije. Jeste da te vakcine nisu baš efikasne i bez nuspojava kako je reklamirano do besvesti, ali za ovu terapiju živo me interesuje.
Preporuke:
13
4
11 subota, 16 jul 2022 18:53
Nebitna
@Mirko

To je lapsus calami.
Možda mi tastatura nije jača strana ali znanje i stečeno obrazovanje mi daju za pravo kao i godine iskustva u struci, da komentarišem na temu.
Nastavite sa prebrajanjem slova....i uživajte...
Preporuke:
11
6
12 nedelja, 17 jul 2022 08:01
Sale
@nebitna

I kako radi pcr?
Preporuke:
5
5
13 ponedeljak, 18 jul 2022 23:15
Rašomonac
Mnogo autor veliča i idealizuje Zapad i njegova naučna dostignuća kao i politička "dostignuća" Zapada. To je tipično za čoveka za koga Sunce izlazi na Zapadu. Sloboda misli je bezvredna bez obrazovanja, bez pravih informacija, bez kritičke misli, slobodno glasanje ne vredi ništa ako nemaš moć da bilo šta promeniš, a tehnološki napredak nije isto što i humanistički napredak. Anglosaksonci/Protestanti se određuju prema katoličanstvu i mračnom dobu, što je njihova priča a ne naša, i na svom progresivizmu i navodnom humanizmu grade svoj kulturni i politički DNK. Njima je Vatikan glavni geopolitički suparnik, i kada vide nazadnost Španske/Portugalske imperije, koja više ne može dovoljno opljačkati zlata iz Latinske Amerike, oni u razvoju industrije/nauke vide priliku da nadmaše iste i postanu najveća svetska sila. Da u tome nije bilo para i potencijalnog uvećanja moći, oni bi i dalje lovili veštice, organizovali suđenje životinjama i slične napredne stvari.
Preporuke:
5
1
14 ponedeljak, 18 jul 2022 23:28
Rašomonac
Pravo pitanje je zašto mi moramo da se određujemo prema Zapadu. Mi nismo imali mračno doba. To je za nas bilo vreme procvata, prosperiteta, kulture. Nismo spaljivali ni veštice ni sodomite (zato sada imamo prava da ih ne milujemo). Sva kultura Evrope potiče s Balkana/stare Grčke i Bliskog istoka, koji su tesno povezani. Zapad je samo plagijator iste. Stari Grci su pre 2,000 godina znali da je Zemlja okrugla. Jedini razlog zašto to nisu znali na Zapadu je zato što su krstaši uništili Carigrad i sve antičke spise, u svom nagonu da pljačkaju. Jedini razlog zašto danas imamo znanje o starim grčkim filozofima je zato što su Arapi preveli grčke spise na arapski, i znali su sve što su znali stari Grci. Ispred zapada su bili 1,000 godina. Mi smo imali taj peh što su nas porobili osmanlije a Ruse mongolsko-tatarska horda pa smo izgubili istorijski kontinuitet s kulturom/naukom/razvojem istočnog Sredozemlja, inače bismo mi bili ono što je danas Zapad.
Preporuke:
7
1
15 ponedeljak, 18 jul 2022 23:40
Rašomonac
Ako su sloboda, lični integritet i autonomija zaista zapadne vrednosti, onda one ne mogu da se ukinu. Ako mogu, to znači da one nisu njihove vrednosti.
Preporuke:
3
0

Anketa

Da li mislite da će se Srbija pridružiti sankcijma EU protiv Rusije?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner