Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Pregovori kao meka kapitulacija?

Komentari (22) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 08 mart 2011 20:53
Nebojša Malić
Zlatno je pravilo svih normalnih država da se ne pregovara sa teroristima. Niti se pregovara sa separatistima, osim ako se nije spremno na njihovo priznanje. Ovi "pregovori" su potpuno besmisleni i zaista predstavljaju kapitulaciju. Ali dok je žutokratija na vlasti, šta drugo može da se očekuje?
Preporuke:
0
0
2 utorak, 08 mart 2011 23:35
srki
Kakva crna "meka" kapitulacija, hard core kapitulacija po evropskim standardima !
Preporuke:
0
0
3 sreda, 09 mart 2011 00:05
zoran
da se vode pregovori na nasoj teritoriji, ma idi, da su im rekli da ih vode u Togo, bez problema bi tamo otisli :), i da
meka kapitulacija

od ove kapitulacije nema tvrdje, i jos kazu da je zbog boljeg zivota gradjana i da je u skladu sa zakonom, jezivi je to vec aminovao....ko nam je kriv, uzeli su nam posao, glas, iskljucili nam mozak, uzeli procenat od privatizacije...kad je bal, nek je s' muzikom.
Preporuke:
0
0
4 sreda, 09 mart 2011 00:36
banedral
U svim situacijama u kojima je taj g-din pregovarao smo prošli ,što kažu preko Drine , SAMO TAKO!Mislim da i u ovima sledi sličan ali mnogo tužniji (po sve nas)scenario!
Preporuke:
0
0
5 sreda, 09 mart 2011 00:39
Branislav Aleksandar Julius
Nema pregovora sa šiptarskim teroristima! Nikakvih!
Sa tim se ne pregovara, to se hapsi! Pa kad-tad!

Ili Obama treba de sedne za sto sa Bin Ladenom, pa da se dogovore o "avio saobraćaju"?
Preporuke:
0
0
6 sreda, 09 mart 2011 00:43
Nenad
Nevidim uopste zelju sa nase strane da zastupa istinske interese drzave srbije.Posto smo izrazito ranjivi,i imamo samo zelju da dobijemo status kandidata,trenutno je jako los trenutak za pregovore.Ucenjeni smo od EU na mnogo nacina,sto uslovljava neminovno lose resenje za srbiju.No nemari,jer ce se resenje pitanja kosova ionako doneti ponovo na bojnom polju.Gospoda albanci nemaju pravo,ni ljudsko,ni bozje ,da vladaju delom srbije.
Preporuke:
0
0
7 sreda, 09 mart 2011 00:50
tu smo, gde smo
Nažalost mi smo sa njima bili prinuđeni da pregovaramo van Srbije još odavno, pa moramo i sad. Tad smo imali izbora, e sad više nemamo - do neke nove podele karata.
Preporuke:
0
0
8 sreda, 09 mart 2011 02:23
Tika
Ovo je tvrda prodaja državne teritorije, zapakovana u mekanu oblandu diktata "prijatelja" iz NATOa i Amerike.
Preporuke:
0
0
9 sreda, 09 mart 2011 02:26
CITAT - Duško Kovačević
Hteli smo u Evropu, među uljuđene, poštene, pravedne i nasmejane narode. Hteli smo da živimo kao sav normalan svet. Kao Evropljani sa vlastitim imenom i prezimenom, sa našim identitetom, kao svoji na svome. Evropa nas nije htela takve!

Hteli su nas ponižene, izbombardovane, raskomadane i snishodljive. Hteli su nas pod svojim uslovima, bez ponosa i bez Kosova. I dobili su, i instalirali su, bolje rečeno, takvu vlast i takve trabantske partije, vlast beskičmenjaka i klimoglavaca, opoziciju beskičmenjaka i klimoglavaca, koji do besvesti ponavljaju mantru – Evropa nema alternativu -. Sve ima alternativu, dragi prijatelji, alternativa ratu je mir i obratno, da nije tako ne bi bilo Termopila i Galipolja, Mojkovačke bitke i Vaterloa, Kosovske bitke i Solunskog fronta, alternativa životu je smrt, alternativa svađi je pomirenje, alternativa mržnji je ljubav, alternativa ponosu su unjkavost i snishodljivost. Samo porodica i otadžbina nisu alternativni! I možda vazduh?
Preporuke:
0
0
10 sreda, 09 mart 2011 03:48
Alexander "X"
Nasa delegacija tvrdi da je sve spremno poslednja tri meseca i da se samo cekaju Siptare. Vlada se peruta, pola Srbije bez posla, pregovori poceli, Seselj se vraca a jedina briga naseg Predsednika je kako produbiti bolju saradnju sa Japancima?

Kosovo I Metohija nisu prcija DS niti licno nasledstvo cutljivog Predsednika. Koje su odluke ili rezolucija pregovora Srpske Skupstine i koji su donji limiti izpod kojih pregovoraci nisu ovlasceni da idu bez referenduma. Gospodo novinari ovo je vasa plata, dok ne dobijete odgovore morate pitati i informisati javnost.

Sta Srbija dobija ovim pregovorima. Objektivno nista a G. Borko Stefanvoic (mrsav rezime) mora da obavesti javnost sta on pokusava da postigne.

130 drzava nije priznalo 53-State zasto se kao uslovi ne postave pregovori u zemlji koja nije podlegla velikom bratu. Zasto se ne formira ravnopravan tim zemalja koje nisu priznale?
Zar nasoj delegaciji stvarno nije potrebna nikakva pomoc zar su sve sami tako dobro smislili?
Preporuke:
0
0
11 sreda, 09 mart 2011 05:06
Kiza
Ovo je ne-legitimna vlada koja se pretvara da predstavlja drzavu Srbiju. Izbori nisu dovoljni da potvrde legitimitet jedne vlasti, nego samo njena praksa zastupanja nacionalnih interesa. Mnogi Zapadni sateliti imaju slicne izbore, ali ih to ne cini ni demokratskim ni drzavama. Ova gramziva petokolonaska vlast u Srbiji je odavno izgubila svaki legitimitet i narod Srbije ne priznaje rezulate njenog delovanja, narocito ne ove "pregovore".
Preporuke:
0
0
12 sreda, 09 mart 2011 07:26
Ocekivano
Da budem precizan, uradio je to odmah nakon sto je Marti obelodanio da je Tachi balkanski Mengele! Zbog cega je Tadicu jos vise omilio. Mislim Tachi, ne Marti. Srbijom vladaju nacisti, istog kova i istih ciljeva kao oni iz 40-ih godina proslog veka, samo sto nose srpska imena.
Preporuke:
0
0
13 sreda, 09 mart 2011 07:33
TomaS
Čini se da jedna važna činjenica u vezi sa ovim pregovorima prolazi gotovo nezapaženo, bar u našoj javnosti. Naime, sa naše strane glavni pregovarač je visoki funkcioner Ministarstva inostranih poslova. Čak i ljudima nenaviklim na dekodiranje diplomatskih simbola i poruka skrivenih "između redova" jasno je šta ovo znači. Dakle, priznanje da pregovaramo sa "drugom državom" i korak bliže našem priznanju "de jure". Ne verujem da je ovo slučajno i da to možda nije bila instrukcija "Velikog Brata". Zar to nije mogla biti ličnost iz nekog drugog ministarstva ili nezavisni stručnjak sa Univerziteta, naprimer? Ne sumnjam da ovu činujenicu albanski političari neće eksploatisati kao i da će države koje još uvek ne priznaju KiM kao posebnu državu biti u najmanju ruku zbunjene. Živi bili pa videli. Dakle, "Ni Kosovo, ni EU". Toliko o postojanosti i doslednosti aktuelnih nam Domanovićev(sk)ih junaka.
Preporuke:
0
0
14 sreda, 09 mart 2011 08:33
kole 1
Kakav pregovarač takvi i rezultati, po nas pogubni.Uostalom ''pregovaramo'' o nečemu o čemu se ne može pregovarati. Sem toga medijatori rade u korist naše štete. Rambuje je bio jedan gorak ispit i istina, a sada smo otišli po novu dozu. Kako bi bilo da stvarno neko legitiman oregovara s nekim ko je nešto stekao nelegalno idući putem bez povratka, preko leševa. Mi navodno pregovaramo s Šiptarima uz njihove sponzore,a rfecimo Gadafiju uskraćuju pravo da pregovara s pobunjenim građanima, ili kako već. Oni odluče, tamo na trulom Zapadu, šta je ptravda, šta krivda,a pregovori su farsa. Joškada nam oni odaveru šefa pregovaračkog tima. Jak pregovarač čega se god dohvatio propalo je. Srećom ovde nema šta da propadne, već je propalo i izgubljeno, ali verujem ne i za uvek!
Preporuke:
0
0
15 sreda, 09 mart 2011 09:41
Saša
Moram maksimalno da se suzdržavam, da mi moderator ne bi odbio komentar. Narode, deo naše države je o k u p i r a n , na najklasičniji mogući način. Okupacija je jedino legalno stanje (stanje na terenu) koje naša vlada može i sme da prihvati. Postoje okupacione vlasti, postoji strana vojna sila, postoje svi argumenti da se konačno proglasi okupacija dela naše teritorije, i da se tek nakon toga krene u bilo kakve razgovore i pregovore, sa okupacionim vlastima i državama koje su okupirale našu zemlju. Tek tada se može pregovarati o tehničkim pitanjima, ali samo sa okupacionim vlastima, nikako sa teroristima. Ovo što naša vlada radi liči na onu narodnu:
"Vuk magarcu sapi jede, a on misli da sanja"!
Preporuke:
0
0
16 sreda, 09 mart 2011 11:05
Angel
Znalo se još 2000 da je vlada ta ekipa izdajnička.
Preporuke:
0
0
17 sreda, 09 mart 2011 11:24
brm
čemu služe "statusna pitanja" ako ne najdirektnije rešavanju "tehničkih pitanja"..
kakv je to status koji ne rešava tehnička pitanja?
Preporuke:
0
0
18 sreda, 09 mart 2011 15:53
aleksandar
Autor daje prilično blage formulacije i konstatacije, što i priliči diplomati. Lično više volim potpuno jasne i ogoljene stavove.
Zapravo, nemamo mi tu puno opcija.
Jedina realna opcija je kupovina vremena, koliko god to imalo i određene štetne posledice.
Kupovina vremena do značajnije promene odnosa snaga, i da sve radimo da do tog trenutka ojačamo i zalečimo rane.
To nije laka i jednostavna opcija, ali druge nema.
Preporuke:
0
0
19 sreda, 09 mart 2011 18:11
Petrushin
Gospodine Jovicu, sjajno razmisljate.

Prava pitanja, u pravom trenutku!

Ova Zapadna taktika je da se umori Srbija - kako ekonomski, preko tajkunske i "pro-srpske" manipulacije, tako i psiholoski dovede u razmisljanje: da ce Siptari, ako ostanu, biti samo teret i Srbiji i Srbima.

Shiptari nemaju sta da izgube ulaskom u ove pregovore, jer se od njih ne ocekuje da bilo sta po/nude; a ukoliko budu pametni, mogu da dobiju i vise nego sto su ikada pozeljeli. Sve zahvaljujuci nasim "pro-srpskim" 'pregovaracima'.

Tudja ruka svrab ne chese, pa nece ni ova "pro-srpska"!

ps. Dobro zapaziste da je za sve 'nashe' politicare u diplomate Kosmet postao "Kosovo"? A "metoh" je manastirska zemlja - koja treba da se "povrati"! Tako sto su ga izbrisali iz POMENA? Cak su ovim preimenovanjem i na svoj Ustav pljunuli! E, kukavno li si moje Srpstvo!

pps. Ekonomska situacija u Srbiji je sve gora tako da vrijeme ne ide ni u tom pogledu na srpsku stranu - nego siptarsku!
Preporuke:
0
0
20 sreda, 09 mart 2011 19:11
@Saša
Narode, deo naše države je o k u p i r a n , na najklasičniji mogući način. Okupacija je jedino legalno stanje (stanje na terenu) koje naša vlada može i sme da prihvati.


Nije samo deo drzave postovani gospodine, nasa cela zemlja je okupirana. Vlada ne moze da prihvati definiciju zato sto je integralni deo okupacionog sistema. Nama se revolucija nije spontano desila, nama je revolucija nametnuta ugurani smo u nju kao u rolerkoster. Dovedeni i nametnuti su ljudi koji se deklarisu kao nasi. Nista vise ovde nije nase, Turci su bili brutalni ali su bili mala deca u poredjenju sa uvezenim revolucionarima.

Iskra se pojavljuje jer su apsane opet popunjene ali ovaj put sa pravom opozicijom.
Preporuke:
0
0
21 sreda, 16 mart 2011 13:20
ivan3012
Dobri ljudi,svi jako dobro znamo da dok je u Srbiji okupaciona,izdajnicka vlast,nemamo cemu da se nadamo,sem totalnoj propasti-koja se sve jasnije nazire.Tajkunsko politicarska mafija,zajedno sa stranim ambasadama vodi Srbiju u potpuni slom!Na delu je opsta izdaja od strane crnogorskih mafijaskih krugova koji sistematskji unistavaju sve srpsko..Svest,obrazovni nivo,ponos,privredu,celokupni vrednosni sistem..Buducnost..A digli su se i na sam temelj Pravoslavne Vere..Banda nas rassrbljuje..Pa i ime Srbinovo je dovedeno u pitanje..I Svi znamo da je jedini moguci put spasenja skidanje ove vlkasti nasilnim putem!!Za sve drugo je kasno..Osiona bahatost,cinizam,sada vec otvorena,neskrivena placka,javno vredjanje i ponizavanje naroda,svesno laganje kao i cinicna objasnjenja lopova,da je svetska kriza uzrok sveopstoj propasti,kap su koja treba da PRELIJE CASU!!!Ili nas vise nece biti..Kao ni unistene i zakorovljene buducnosti nase dece..Ako se sada ne podignemo,NIKADA VISE NECEMO USTATI!!
Preporuke:
0
0
22 sreda, 16 mart 2011 16:04
ivan3012
Zelim ovim putem da izrazim svoje najdublje postovanje,i podrsku casnim i hrabrim ljudima iz Nove Srpske Politicke Misli,koji su bili,jesu i bice bastion slobodne Srpske Misli i Nepobedivog Duha Srpskog..Uostalom od mislecih ljudi,duhovne i mentalne avangarde,ONE PRAVE,koja se ne boji istine,nista drugo se i ne moze ocekivati...!
Preporuke:
0
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner