Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

"Samo dođite da popričamo"

Komentari (18) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 ponedeljak, 14 novembar 2011 13:33
Simana
Hvala vam što razbijate barikadu u Beogradu. Bogu hvala što još ima ovakvih mladih Srba.
Preporuke:
104
3
2 ponedeljak, 14 novembar 2011 14:02
noname
Tekst iz Borbe 1946-1947.
Preporuke:
30
2
3 ponedeljak, 14 novembar 2011 14:05
Fristajlo
Nezaposlen sam, oskudica je sve bliže, posla nema za ovakve kao ja, koji "laju" na ovu "milinu i blagostanje"; a opet, osećam potrebu da nekako pomognem tim ljudima dole, i ne dosećam se kako...
I to me mnogo nervira; ovde, po Beogradu, narod tu dramu dole doživljava kao nešto što se događa na Mesecu. Oni koji se zanimaju za politiku, bave se prolećnim izborima, čedama i vukovima, i kojekakvim muljavim tipovima koji 20 godina satiru ovu državu i narod, i mahom svi samo gledaju kako da se "ušeme" u neku kombinaciju finansijski lukrativnu, i tako završe sa bilo kakvom "revolucijom" u svom životu...
Ti ljudi na barikadama su bolji od nas, i to jasno pokazuju; možda je uzrok tome taj strahoviti pritisak i pretnja. No, kako pokrenuti letargični Beograd, Novi Sad, velike gradove- pre nego što nastane potreba za barikadama i tamo?
Dok čekamo odgovor, neka svi misle o tome; možda se neko doseti.
Preporuke:
94
3
4 ponedeljak, 14 novembar 2011 14:05
Marko Gay
Kljucno pitanje je da li ce se Boris Malagurski kandidovati na izborima.

On bi nam mogao zadati tesku glavobolju, kao Seselj ili Milosevic.
Preporuke:
14
75
5 ponedeljak, 14 novembar 2011 14:11
SERBON
Iz ovog teksta bi trebalo da nam svima bude jasno,sta znaci kad smo ujedinjeni i kad imamo zajednicki cilj!Dace Bog da,uspemo i odbranimo nase Kosovo i Metohiju!
Samo da promenimo ovu vlast sto nema oci da vidi ,usi da cuje ni razum da shvati nasu zelju i borbu za nas narod i drzavu!
Zato se nadam da smo kao narod shvatili,da na sledecim izborima,ne treba da glasamo za partije pozicije ni opozicije,jer su svi oni pokazali svoje (ne)sposobnosti,vec da trebamo da podrzimo alternativne patriotske,partije- organizacije,okupljene oko DVERI SRPSKIH!!!
Preporuke:
57
10
6 ponedeljak, 14 novembar 2011 15:43
Beli Orao
U neko vreme otprilike marta 2009 napišem ja u NSPM,koji nije tada bio jak kao danas, da ne bi bilo loše da se skupimo ispred skupštine, čisto rekreativno. Mislim da još uvek imam papirić sa obećanjima komentatora. Bilo ih je malo više od 20. Znate koliko je došlo? G(grupa)8=3(dame)+5. Postali smo prijatelji. Pišemo na NSPM i još ponegde.
Muškarčine, pa i Miki Maus, Šilja i Paja bi skupili više Raje, Gaje, Vlaje.Gde ste?
Preporuke:
49
1
7 ponedeljak, 14 novembar 2011 16:15
Marko Gay
@ Beli Orao

U neko vreme otprilike marta 2009 napišem ja u NSPM, da ne bi bilo loše da se skupimo ispred skupštine. Znate koliko je došlo? G(grupa)8=3(dame)+5.


Ali bojim se da ovde nije potrebno da preosetljivi Srbi izlaze na megdan pendrecima.

Ako Boris odluci da se kandiduje a vi glasate za njega ili njegove, minimalna aktivnost Srba mogla bi da napravi veliki belaj.
Preporuke:
8
42
8 ponedeljak, 14 novembar 2011 18:17
@Serbon
Zar Vam ne dosadi da na svakom mestu neumorno reklamirate "Dveri"? Čak i da ste u pravu u pogledu njihovog poštenja i iskrenosti (a ima tu dosta razloga i za sumnu), bojim se da oni zapravo nemaju nikakve šanse, sem da uzmu 1-2 procenta patriotskih glasova DSS-u i radikalima.
Preporuke:
11
23
9 ponedeljak, 14 novembar 2011 19:09
old fashion Srbin
@Fristajlo

kako pokrenuti letargični Beograd, Novi Sad, velike gradove- pre nego što nastane potreba za barikadama i tamo?


Bojim se da ste svojim pitanjem ujedno dali i odgovor, tj. dijagnozu osnovne sprske bolesti, a to je kratkovidost. Kad god su Srbi bili u direktnoj i neposrednoj opasnosti, pokazivali su srčanost i odvažnost. Imao sam prilike da to vidim u Krajini, u Bosni, na Kosovu i Metohiji, pa čak i u Beogradu tokom neserećne '99. Ali, kad opasnosti nema, ili bar kad nije jasno vidljiva, narod se prebrzo opušta, dezorijentiše i demotiviše. To je naša mana i jedini lek je da se makar pojedinci ne opuštaju, baš kao što se ne opuštaju ni evroatlantistički provokatori kao što je onaj nesrećnik sa srpskim imenom i američkim hobijem koji neumorno postavlja stupidne komentare na ovaj članak. Čitaoci će pogoditi na koga mislim.
Preporuke:
24
1
10 ponedeljak, 14 novembar 2011 19:21
old fashion Srbin
@ @Serbon

Evo primera kako se ne shvata poenta članka. Zar vas u članku na koji ostavljate komentar nije ništa dotaklo, ništa inspirisalo na razvoj i širenje sloge među Srbima? Zar vas nije dotakla prisnost i bliskost koji su kosovski Srbi velikodušno pokazali prema posetiocima iz Beograda, nego gubite vreme na prepucavanje sa političkim konkurentima? Ako imate kontakt sa vašim kandidatom za poslanika, zašto mu ne zatražite da njegova stranka, koja god to bila, zatraži razgovore o ujedinjenju patriotske opozicije? Mene bi članak na tako nešto inspirisao. Uostalom, zar nas dosovci nisu zajašili u pravo na taj, najjednostavniji način, ujedinjenjem svojih interesa? Vreme je da ih se tuče oružjem koje je toliko prosto, a za Srbe izgleda toliko nedostižno - SLOGOM. Dakle, ja kao građanin koji nema kontakt sa strankama, javno pozivam patriotske stranke na ujedinjenje. Naučite nešto od Srba južno od Kopaonika.
Preporuke:
32
2
11 ponedeljak, 14 novembar 2011 23:48
Observantes
Ovo je afirmacija života. Sinergija rađa snagu, zbijeno po malo koje stvara veliko. Primer autentičnog srpskog makrokosmosa u mikrosredini. I to je recept. Danas kada neki („preokrenuti“) nazoviintelektualci stavljaju potpis za presudu sopstvenom zarobljenom narodu, afirmacija života se odvija tamo, tamo gde bi oni želeli da ga nema. Jer oni su lupali po Beogradu (devetomartovski, prizivali tuđe avione, palili sopstvenu Skupštinu da bi valjda prerasla u ovaj antinacionalni proizvod, koji se zove: zbir dominantne neodgovorne konformističke svesti. Aktivizam u Srba je samo njihova privilegija i i imaju monopol na njega. Beogradske destruktivne ulice su njihov teren na kome su se ustoličili. Ostalo ih neinteresuje jer rekli bi da je "iracionalno". Biće kako mora biti, kako život (a ne neživot) kaže, po Bogu i po ljudima a ne prema đavolima i neljudima.
Preporuke:
22
0
12 utorak, 15 novembar 2011 02:34
Ana Petrović
Poštovani,

Ako želite da podržite narod na barikadama onda dođite u četvrtak 17.11.2011. u 17. časova na Trg Republike.

Svojim dolaskom učinićete da skup bude brojniji. To sebi mogu da priušte i oni koji nemaju sredstava da odu na Kosmet.

Doći na SKUP PODRŠKE NARODU NA BARIKADAMA znači nekoliko svojih sati posvetiti onima koji ne brane samo svoj prag već i celovitost Srbije.
Narodu na barikadame će to puno značiti, a istovremeno će ubažiti ovu Beogradsku tišinu i medijsku blokadu koja je najblaže rečeno sramna.

Udruženje zena sa Kosova i Metohije
Preporuke:
27
0
13 utorak, 15 novembar 2011 12:36
C+C+C+C
@ old fashion Srbin (izvanjavam se sto nemam program za cirilicno pismo)

Ako imate kontakt sa vašim kandidatom za poslanika, zašto mu ne zatražite da njegova stranka, koja god to bila, zatraži razgovore o ujedinjenju patriotske opozicije? Mene bi članak na tako nešto inspirisao


Vrlo dobro pitanje medjutim, koliko sam cuo a vezano za Dveri, izjava Dverjana jeste da su oni to upravo pokusavali no (nazalost) od strane opozicionih stranaka nije pokazana spremnost za takav potez.

Puna podrska Srbima na barikadama u juznoj Srbiji tj. Kosovu i Metohiji !
Preporuke:
10
0
14 utorak, 15 novembar 2011 16:22
Neko je rekao
- Kad su dosli da odvedu Rome iz moje ulice, nisam se mesao, ja nisam Rom.
- Kada su dosli po Jevreje, nisam se mesao,ja nisam Jevrej.
-Kada su dosli po komuniste, nisam se mesao, ja nisam komunista.
-Kada su dolsi po mene, nije bilo nikoga da se mesa.
Preporuke:
9
0
15 utorak, 15 novembar 2011 17:27
Miloš
Čekajte malo, danju u kafiću, a noću na barikadama? Jel tako? Od čega se onda živi?
Preporuke:
0
9
16 sreda, 16 novembar 2011 10:46
Beli Orao
@Miloš. Ma lako je njima. Jel` tako?
Preporuke:
4
0
17 četvrtak, 17 novembar 2011 20:40
Beli Orao
@Ana Petrović. Za početak dovoljno. Pozdrav. Do pobede.
Preporuke:
1
0
18 nedelja, 20 novembar 2011 07:58
kosovar
to je to
- Kad su dosli da odvedu Rome iz moje ulice, nisam se mesao, ja nisam Rom.
- Kada su dosli po Jevreje, nisam se mesao,ja nisam Jevrej.
-Kada su dosli po komuniste, nisam se mesao, ja nisam komunista.
-Kada su dolsi po mene, nije bilo nikoga da se mesa.
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner