Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Ne odričite se Srba južno od Ibra!

Komentari (15) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 utorak, 24 januar 2012 16:08
Smiljanski
Nije to kraj priče,posle njih ide Vojvodina,i Raška Oblast,a ni Bugari nisu naivni!
Preporuke:
33
2
2 utorak, 24 januar 2012 16:18
zoranSan
Niko se referendumom ne bi odrekao srba južno od ibra.Ovde je stvar kao u onoj basni o onom psu i koski.Dakle bolje je imati vrapca u ruci nego goluba na grani,nažalost na takvu politiku su zaslužni Tadić,Cvetković i Nikolić.
Preporuke:
22
2
3 utorak, 24 januar 2012 16:25
Saša
Odlični su tekstovi ovog autora, međutim u ovom slučaju, autor zapada u klopku, u koju upadaju mnogi, političari, novinari, pisci... Deoba Srba na severne, južne, zapadne, Hercegovce, Crnogorce... nas je dovela gde nas je dovela. Da sam srpski neprijatelj, priželjkivao bih baš ovakav naš pristup. Autor apeluje da ne zaboravimo Srbe južno od Ibra, istovremeno zanemarujući položaj 250.000 Srba koji su izbegli 1999, takođe iz krajeva južno od Ibra. To što su se neki zadržali tih dana je zahvaljujući okolnosti da su živeli u nacionalno homogenim srpskim sredinama (kao Srbi u Siriniću, ili Gračanici). Oni koji su živeli u mešovitim sredinama, juna 1999, nisu imali šanse! Zato je Metohija opustela. Desilo se klasično etničko čišćenje, što je moćan argument, koji ne koristimo. Ne posmatrati Srbe sa što je moguće globalnijeg stanovišta je tragična greška. Ne kažem da je Srbima južno od Ibra lako, naprotiv, oni žive u užasnim uslovima, ali šta tek reći o izbeglim Prizrencima, Pećancima, Dečancima.
Preporuke:
23
7
4 utorak, 24 januar 2012 16:28
svoj na svome
Potresno, smireno i opominjuće istovremeno.
Ljudi, uzdajte se u sebe, takvo je vreme došlo, radite, rađajte decu, istrajte, budite čvrsti, jako čvrsti i ponosni, budite pravedni i vaš život i vaš izbor će se ovaplotiti, bez obzira na okolnosti, na trenutne vlasti i sve nevolje.
Objektivno ima uvek meru u subjektivnom, kako ga doživljavamo sami. Može da bude gore u dvorcu bez duše, nego u zatvoru u kojem čovek nosi slobodu u sebi.
Za život dostojan čoveka je potrebno nešto hrane i osnovnih uslova, i unutrašnja sloboda i smirenost. Sve ostalo je luksuz.
Preporuke:
16
4
5 utorak, 24 januar 2012 18:06
old fashion Srbin
Podržavam autorku teksta, i sam uvek ostavljam komentare "a šta je sa Srbima južno od Ibra" svaki put kad vidim papagajske izjave naših političara o "severu Kosova". Podržavam i podsećanje da su stotine hiljada Srba i drugih građana proterani sa KosMeta. PŠto se tiče teme, stvar je prosta: "naši" političari nisu zainteresovani ništa da učine za "svoj" narod, i reaguju samo na pritisak. "Sever kosova" je jedino mesto gde Srbi mogu da naprave taj pritisak, jer su enklave u neprijateljskom okruženju i nemaju mogućnost da učine nešto praktično. A zašto mi imamo političare koji reaguju samo na pritisak, to je jedna druga, tužna i otužna tema.Uglavnom, treba samo pritiskati vlast, kad god možete i gde god možete. Oni na žalost nisu saveznici svog naroda i ne treba ih štedeti, neka rade svoj psoao pod pritiskom ako već ne žele svojom voljom.
Preporuke:
17
2
6 utorak, 24 januar 2012 18:49
Milan
Južno od Ibra žive i Albanci. Interesuje me da li Autor misli da treba da se odreknemo Albanaca a da se ne odreknemo Srba ili se ne treba odreći svih stanovnika Srbije južno od Ibra? Možda treba da se pravimo da Albanci južno od Ibra ne postoje...
Preporuke:
4
23
7 utorak, 24 januar 2012 19:41
fristajlo
Od ove vlasti, a i velike većine "opozicije" (koja je samo politički dekor, a u stvari, varijacija istog) ne nadajte se dobru; tu su i to su, jer su- takvi. Zapad godinama finansira tu opciju, jer +eli da legalizuje, preko njih, svoje zločine i kriminal počinjen prema Srbima u poslednjih 20 godina.
Moraćete da sačekate neke nove ljude u politici, koji će se pojaviti tek kad se ovi uklone, na bilo koji način.
Preporuke:
19
1
8 utorak, 24 januar 2012 19:59
DuLe
Već godinama istražujem mesta južno od Ibra u kojima žive Srbi na KiM i njihov broj,a u nekima sam i bio. Skoro da znam svako selo gde su Srbi i neki okvirni broj.(tačan broj Srba na KiM nemoguće je utvrditi).
Kladim se da 90% ministra u Vladi ili narodnih poslanika ne zna koje je najveće srpsko selo na Kim(Prilužje,ne računajući Gračanicu) ili gde je okvirno Koretište,Korminjane,Goraždevac...
Što se mene tiče,nikakav dogovor van koga su Srbi južno od Ibra,apsolutno je ne prihvatljiv.
Nadam se da će braća i sestre južno od Ibra imati snage da opstanu na svojim ognjištima i da će jednog dana ponovo doživeti(ili bar njihova deca i unuci)da ponovo žive u Srbiji!
Preporuke:
25
2
9 utorak, 24 januar 2012 20:02
gavrilo
BRAVO, bravo, izdajnicima uvijek treba govoriti da su izdajnici da ne bi zaboravili!
Preporuke:
29
2
10 utorak, 24 januar 2012 20:30
Laki
Tachno.
Niko nema pravo da se odriche Srba u bilo kom delu Srbije, od Subotice do Prizrena!

I nesme da se dozvoli podela Kosova i metohije!

Dogodine u Prizrenu, carskom gradu!
Preporuke:
27
1
11 utorak, 24 januar 2012 22:19
Đuka
@Smiljanski

Raška oblast? Odavno je režim Rašku primenovo u Sandžak i stalno nam to ime nameću. Sinoć je, ako se ne varam, voditeljka one emisije u kojoj je bio i gospodin Antonić, a koja se emituje na RTS-u, za Rašku oblast koristila naziv Sandžak.
Preporuke:
15
1
12 sreda, 25 januar 2012 00:17
Smiljanski
@Đuka
Moramo pojedinačno da se borimo, za Rašku Oblast,ćirilicu,srpski jezik,....!Odlična prilika je bila da upoznamo Evropu sa našom kulturom,za vreme rukometnog prvenstva,ali mi zato pustamo na razglas "Lajbah","Juritmiks",i navijamo za Hrvate!
Preporuke:
22
0
13 sreda, 25 januar 2012 08:27
Istok
Ne odricemo vas se. Ne odricemo se Kosova i Metohije. Neka samo imperija dublje u gradjanske nemire zagazi. Potova je.
Paks Romana je nestala u gradjanskim nemirima. Isto zelimo Pax Amerikani.
Preporuke:
8
0
14 četvrtak, 26 januar 2012 00:21
TsarPlaninac
Hvala u ime cele Sirinicke Zupe sto nas spominjete!..Eh kamo lepe srece kada bi nas se setili i ovi u BG-pasaluku...Ali avaj,oni vide samo Brisel,Brisel i samo Brisel!
Preporuke:
6
0
15 četvrtak, 26 januar 2012 16:15
veroljub
Potresno divan tekst! Izdrzite, braco; nece ovo vecito trajati! Bog neka vas cuva!
Preporuke:
7
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner