Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Kosovskometohijski Srbi, ni na nebu ni na zemlji

Komentari (39) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 subota, 03 mart 2012 18:24
gavrilo
gaćnjša u pravu si, sa vama se trguje i to baš onako PODLO i BEZOBRAZNO, baš onako kako to zna da radi Demonokratska stranka(DS),ali i vi koji ste tamo treba da se odupirete,jer ko je pod okupacijom ili se brani ili prihvata okupaciju, kao Palestinci od priče i od lamentiranja nema ništa.ako vi ne želite da se borite za vaše, i naše Kosovo i Metohiju izgleda da neće niko drugi!i svi jedinstveni kao što su bili šiptari...jer nema druge!
Preporuke:
30
6
2 subota, 03 mart 2012 18:33
vasilije
Niko bre neće Vas da istrebi.Samo mora da budete normalni građani nove države,nimalo "ravnopravniji" od drugih.I to je sve!Albanci su do sada videli šta je značila ona "ravnopravnost" i normalno je da im se nija dopadala!
Preporuke:
6
60
3 subota, 03 mart 2012 18:56
Ilir
Nemojte sad da kukumavčite,ništa neće da Vam bude!Onomad su žene donosile kafu tenkistima na kosovskim ulicama. Zašto Albanci ne bi imali svoje tenkove? Loše podnosite i samu pomisao na istinsku ravnopravnost,zbog toga radite probleme i onda eto,Albanci za sve krivi! Ta taktika više ne drži vodu! Treba da budete lojalni građani Republike Kosovo i sve će da bude u najboljem redu!
Preporuke:
6
59
4 subota, 03 mart 2012 19:17
ja
sve do tancina je tacno, citam i ne znam sta da kazem, da radim ne mogu nista...bravo DS, imate li vi uopste morala, obraz,dusu, ili bilo koji deo sto krasi ljude?
Preporuke:
36
2
5 subota, 03 mart 2012 20:21
racel /za ilira/
Sto se potpisujete kao Ilir i da li mislite da su Siptari potomci Ilira? Ako to mislite, onda se silno varate.Siptari,tj. Albanci, nemaju sasvim zavrsen ni svoj jezik. On se tek sada formira, uspostavlja, kada ce biti gotov , mi necemo da dozivimo.To pokazuje da ste vi nacija u povoju, jer je starost jezika i pokazatelj starosti naroda.Vi jeste mlad narod, sto ,uzgred, pokazuje i vas natalitet.
Preporuke:
44
5
6 subota, 03 mart 2012 20:24
Molder
Albanci imaju svoju drzavu koja se zove Albanija pa tamo mogu da idu i sluze tenkiste ako hoce. Ali ne, gospoda zele 4-5 svojih drzava, e pa ne moze. Sa Kosovom i Metohijom je proslo, za sada, i to zahvaljujuci celom svetu koji je napravio kriminalno leglo na Kosovu zbog nekih svojih ciljeva. Dobili ste od Tita sve i nije bilo dosta, podigli ste oruzje na drzavu u kojoj ste ziveli i napali drzavnu vojsku i policiju, i sta ste ocekivali? U SAD-u bi vas preorali cetiri puta sa svime sto imaju i niko za to ne bi cuo. Kao sto sam rekao ako vam se nije svidjalo na Kosovu, izvolte granica je odmah tu. Ono sto moraju da zapamte Albanci sa Kosova jeste to da u politici nema ljubavi. Kada vise ne budete znacili SAD-u pustice vas niz vodu. I sta onda? Kazem iz najbolje namere i zbog jednih i zbog drugih. Sve se pamti, a politika je promenljiva. Mislite o tome.
Preporuke:
36
5
7 subota, 03 mart 2012 20:31
Ilir
Albanski jezik nezaobilazan je u paleobalkanskoj lingvistici... a šta, znači vi kao narod izumirete? Pa šta će vam onda teritorij...
Preporuke:
8
44
8 subota, 03 mart 2012 20:58
racel /za ilira/
Nemate vi pojma o lingvistici, a pogotovo o paleolingvistici.Da to znate, znali biste da je albanski jezik konglomerat jezika, a da je tek mali broj reci siptarskog jezika njihov.Uostalom ,ako ste toliki strucnjak, uporedite samo neke reci iz vaseg jezika sa recima drugih jezika,koje ste vi pokrali, jer za te pojmove niste imali reci.
Preporuke:
45
6
9 subota, 03 mart 2012 23:12
Slavomir Srpski
Lepo rece predsednik republike da vam sve to radi i Srbiju gura u EU iz inata.

To sto dela iz inata znaci da nije racionalno, dok on tvrdi da Srbi nisu racionalni u zelji da sebe spase i odustanu od EU.

To je cisti apsurd, i jedino sto mu osta je da se obesi za inat.
Preporuke:
25
2
10 nedelja, 04 mart 2012 00:35
Ignjat
Sećam se priče iz medija, od pre pet-šest godina, "da bi u zamenu za priznanje Kosova strani faktor bio spreman da nam otpiše ceo spoljni dug (koji je tada bio oko 15 milijardi Evra). A sada me Kosovo sa zvezdicom podseća baš na tu priču o nezavisnosti Kosova. A onaj drugi deo priče - da će nam otpisati ceo spoljni dug, mi liči da je neko maznuo silnu lovu. Neko ko, mnogo, mnogo voli lovu. Užasno je to što taj neko trguje ljudima sa Kosmeta, i celim narodom. I čini mi se to, u ovom momentu, užasnijim od trgovine ljudskim organima.
Preporuke:
31
2
11 nedelja, 04 mart 2012 10:24
Danilo
Ovo sto radi aktuelna vlast je monstruozno,raduju se,pjevaju,kolo igraju,a Srbi na KosMetu strepe,cute i gledaju bal u Beogradu.
Pri tome krse Ustav Srbije.
EU i SAD nam ne bi ovo cinile da nemaju petu kolonu u liku aktuelne vlasti,a aktuelna vlast ne bi ovo cinila Srbima sa KosMeta da nema precutnu podrsku srpskog naroda.
Dakle,kriv je narod Srbije sto,evo godinama,nece da izidje na ulicu i da podrzi Srbe sa KosMeta.
Kriv je narod sto je dopustio da onolike heroje posalju u Hag,a sve pod firmom boljeg zivota.
Nema boljeg zivota onima koji puze i ljube cizme dusmanima,skupo ce sve ovo platiti srpski narod.

Drzava Srbija se rusi,ekonomija na koljenima,vojska ukinuta,budzet se popunjava kreditima stranih banaka i MMF-a,a oni igraju i pjevaju po Beogradu.
I kaze Predsjednik da ovo radi u inat onima koji nemaju isto misljenje,onima koji bi da brane otadzbinu.
Ovo je Sodoma,ovo je Gomora,ovo se mora debelo platiti.
Sjeti se Tadicu djece sa KosMeta,sram te i stid bilo.
Preporuke:
19
2
12 nedelja, 04 mart 2012 10:27
Beli Orao
@racel. Ilir je Hrvat.
Preporuke:
17
2
13 nedelja, 04 mart 2012 11:30
Šefket Ramadany
Eto ispade po nekima albanski jezik konglomerat nekih drugih jezika!! Jaooo!!A šta bi se onda moglo reći za srpski?
Kad bi se iz srpskog izbacili svi turcizmi. germanizmi, hungarizmi, anglizmi i ini izmi ostalo bi srpsko samo "bre"!
Ček, dali je "bre" srpsko ili tursko??
Preporuke:
5
24
14 nedelja, 04 mart 2012 12:34
Dr Vasilije
1)“A vi,Srbi,gde ste ? Milioni Srba boje se Boga i stide se svetaca Božjih.
Gde se nalazite vas nekoliko stotina što stojite ispred naroda srpskoga: da li ste sa Evropom ili sa svojim narodom ?
Ako kažete da ste sa Evropom,onda se brzo lečite da ne bi zarazili svoj narod !
Ako li kažete da ste sa svojim narodom,pazite da se ne uhvatite u laži.
Jer nije lak put narodni.To je uzan i tesan put posta i molitve i milostinje.
Ali to je jedini spasonosni put. Bogu neka je slava. Amin.“

2)Da,da …. primiće nas u tzv.Eu-u vrlo brzo …. čim se o tome dogovore sa predsedavajućom članicom i najvećom državom u tzv.Eu.i … TURSKOM !
(jel’ ona beše članica ili se kao i mi “priprema za pregovore”)
Preporuke:
14
2
15 nedelja, 04 mart 2012 12:53
Sto rece onaj Vranicu
verovatno ce sve ovo da ih spasi, za razliku od pasaluka.
Preporuke:
0
5
16 nedelja, 04 mart 2012 14:37
Radi se o Srbima iz Kosova i Metohije
Nisu to kosovsko metohijski Srbi, već Srbi iz Kosova i Metohije. Ne postoje bosanski Srbi, hrvatski Srbi, kosovsko metohijski Srbi... već Srbi iz Bosne, Srbi iz Hrvatske, Srbi iz Kosova i Metohije...
Preporuke:
15
1
17 nedelja, 04 mart 2012 16:47
vasilije
Baš lepo,onda imamo iz Srbe iz Srbije,jer ni ta država više nije sva svoja!
Preporuke:
3
13
18 nedelja, 04 mart 2012 16:54
seljak bezemljas
@sefket ramadany
Mislite li da je kasni razvoj pismenosti,druge razloge da ne spominjem pogodovao standardizaciji albanskog jezika.Ako necete da cujete srpski primer reformi jezika koje je pokrenuo Vuk Karadzic imate italijanski.
Italijani su jos 1582.godine osnovali zakonodavno telo za standardizaciju jezika.Accademia della Crusko.
Valjda razumete nesumnjivo zaostajanje ne samo u pitanju jezika.Najmanje vazno ali licno sam se uverio u dramaticne promene porodicnih odnosa kod Albanaca na Kosovu i Metohiji.Prednost se pretvarala u slabost.
Preporuke:
11
1
19 nedelja, 04 mart 2012 16:59
Ilir
Po rečima Zagorke Golubović(90-tih) u Srbiji ima 60% funkcionalno nepismenog stanovništva.Zato ne čudi bahatost tog Racela...A zato je i nemoguć razgovor!Inače,mislim da Srbija ide ka harmonizaciji veličine svog teritorija sa njenim realnim civilizacijskim mogućnostima. Hteli ste da budete mala Rusija(tačnije mala Amerika),a bit ćete samo ono šta tačno možete da budete:mala Srbija!
Preporuke:
3
19
20 nedelja, 04 mart 2012 17:49
seljak bezemljas
@ilir
Polazim od pretpostavke da je Beli Orao u pravu pa cu da te potsetim sta je jedne prilike rekao Krleza.
SACUVAO ME BOG HRVATSKE KULTURE I SRPSKIH TOPOVA.
Preporuke:
12
3
21 nedelja, 04 mart 2012 18:12
Ilir
Sačuvao Bog Albance svih južnoslovenskih marifetluka!
Preporuke:
2
18
22 nedelja, 04 mart 2012 20:03
Danica Petrović
Janjo,ime blago,teške su mi tvoje reči.Teške,a pravedne.Svaku smo zaslužili.Ne misli ružno o svom narodu,ne zna se ko je nemoćniji.Vi ili mi.Ne sudi po bujnima i besnima.Oni su lišeni i savesti i svesti.Novac je jedina nacija kojoj pripadaju.Ko nas pita?Igraju se i našim i vašim sudbinama.Narod u Srbiji vas nije zaboravio i nije vas prežalio.Moramo da se borimo ,Janjo,i da verujemo.Da čuvamo iskru sunca koju nam je Lazar ostavio.Daće blagi Bog,nepravda nije večna.Piši,Janjo,svaki dan piši šta se sa vama dešava.Kaži i drugima da pišu na sve strane,na sve adrese.Pokucaj i otvoriće se .Gusta je magla padnala na toj mi ravno Kosovo.Ti,Janjo,budi vetar koji će da je razveje.Do mog si srca ,evo,stigla.Ne staj,ne daj se.
Preporuke:
10
1
23 nedelja, 04 mart 2012 21:18
Rin o-o to
Da,tako je.Tranzicija svesti srpskog naroda je meta već više decenija. Ta tranzicija oslanjala se na haški instrument(politička i vojna elita jednog naroda je eliminisana) s osnovnom porukom da je odbrana srpske države nemoguća i da se nepreporučuje ovom narodu. Oponašanje života je očekivana posledica. Srbi u apsu na KiM (najčešće greškom?)je kao komunalni servis. Radi svakog dana. A ako se ispostavi pogrešnim, nema veze. Bitno je da fantomska država „dokazuje“ da postoji. Sudbina Srba u Metohiji i na Kosovu je tragedija koju je udruženi neljudski um smislio i za sada je ostvario. Pored ove zločinačke rabote bitno je i to što se ovde kontinuirano, svakog sata ostvaruje mutacija (tranzicija svesti) čitavog jednog naroda u narod zla(ukinuto mu je pravo da se brani, kad se brani onda je kriv).Takvom stigmatizacijom svako dalje bavljenje Srbima postaje ogavno. Dati mu kandidaturu,posle bombardovanja, to je kao kad nevinom osuđeniku na smrtnu kaznu date kao nagradu doživotnu robiju.
Preporuke:
5
1
24 ponedeljak, 05 mart 2012 00:07
DR Holandija
Najcenjeniji i najcitaniji srpski akademik(sramota me je da mu pominjem ime)progovori da je Srbija u velikoj prednosti nad Evropom zbog svoje zaostalosti.Svim Srbima ukaza na novo jevandjele koje treba slediti.
P.S. Cega se pametan stidi,budala se time ponosi
Preporuke:
5
0
25 ponedeljak, 05 mart 2012 00:19
Rin o-o to
Srbi na KiM su danas u kavezu jednog zoološkog vrta koga nadmena i devijatna moć (gebelsovski lažnocivilizacijski) turistički posećuje i divi se afirmaciji „svoje veličine i sile". Šiptarska naiva se sili silom, sadistički.
Preporuke:
5
0
26 ponedeljak, 05 mart 2012 00:23
DR Holandija
Fusnota za srsku vladajucu garnituru je ista kao i duga sa svojim spektrom boja koja se privremeno pojavi i nestane poput feniksa
Preporuke:
2
0
27 ponedeljak, 05 mart 2012 01:02
DR Holandija
Fusnotom branimo Kosovo i Metohiju,a svoj sopstveni zivot duhovnom gladju.Odavno smo siti svega i svacega
Preporuke:
4
0
28 ponedeljak, 05 mart 2012 09:16
racel /za sefketa ramadanija/
Nemate vi pojma o tome sta pisete!Pocnimo od Madjarske i od imena Blatno jezero. To je cisto srpska rec i postajala je,jer bi Hungari da nema ,imena tog jezera, dali svoju rec.Imam jadac za svaki vas kako rekoste cizam.Zadrzacu se i time zavrsiti, sa Kosovom i Metohojom. Da nije Kosovo slucajno siptarska rec?
Preporuke:
10
0
29 ponedeljak, 05 mart 2012 10:15
Djole
Shefket, i Ilir su Hrvati,ili Srbi,ali Shiptari sigurno nisu!
Preporuke:
7
1
30 ponedeljak, 05 mart 2012 14:31
Danica Petrović
Još se na ovom svetu,hvala Gospodu,rađaju i hrabri,i umni,i pošteni,i iskreni.Još uvek ima plemenitih koji ne posrću pod teretom niskih žudnji,koje ne dotiče pohlepa,koje ne rastrže sujeta.Još ima ljudi punih ljubavi za koje vredi živeti.
Ima i šljama i ološa koji se pakošću hrani,a zlobom diše.Ni to Gospod nije uzalud stvorio.To služi da se valjani ljudi prepoznaju i da se shvati koliko vrede.
Tebe,Janjo,neka ne zbuni zlo i neka te ne plaši.Tvoje su reči snažnije od zla i pakosti.Tvojim se rečima ljudi odazivaju .Osećaju potrebu da ti se pridruže,da te odbrane.Pričaj nam o našoj braći i našim sestrama sa Kosova i Metohije.Ne daj da bele zastave od nas sakriju vaše sudbine.Rečima sagradi zlatni most među nama,beli moj golube.
Preporuke:
5
0
31 ponedeljak, 05 mart 2012 21:44
vasilije
Ma kako bre ti to Djole znaš?? Ajde, objasni to svima! Možda postanemo pametniji...
Preporuke:
0
1
32 utorak, 06 mart 2012 01:12
Genc
"ukinuto mu je pravo da se brani,kad se brani onda je kriv"-lepi opis politike Srbije prema Albancima na Kosovu! Decenijama je to bilo normalno...a sada nije!
Preporuke:
0
5
33 utorak, 06 mart 2012 12:21
Đole
@Vasilije Zato što u albanskom alfabetu,Š se piše kao SH!
Preporuke:
4
1
34 utorak, 06 mart 2012 13:36
@Ilir
Posto pricate o ravnopravnosti,znate li koliko Srba ima u Pristini,koje ulice nose nazive srpskih velikana,gde se nalazi Univerzitet na srpskom jeziku?
Vise vas postujem kao narod koji zna sta hoce(a to je Velika Albanija,koja se ubrzana stvara),ali nemojte samo o ravnopravnosti i ljudskim pravima,bolje za vas!
Preporuke:
3
3
35 utorak, 06 mart 2012 21:49
Ilir
O ravnopravnosti i ljudskim pravima naučili smo sve od Srba! Trebalo bi na Vašoj koži primeniti kriterijume koje ste Vi namenili drugima! Verujem da bi Vam se dopali!
Preporuke:
1
6
36 utorak, 06 mart 2012 23:44
vasilije
Gde ste bre braćo?? Ne interesuje Vas Kosovo kroz ljudske sudbine,nego samo kao teritorij za resurse,a?!? E baš to nećete da gledate više!! Ne marite Vi ni za koga,samo za sopstveni finansijski interes!Tako je to uvek:koliko para,toliko muzike! Sad će sami da pevate!
Preporuke:
1
5
37 sreda, 07 mart 2012 00:44
@Ilir
Verovatno ste od Srba naucili da skrnavite pravoslavne svetinje,koje bi kasnije da proglasite nekakvom "kosovskom bastinom",Srbi su vas ucili kako se organizuje "trovanje rudara",sa Srbima ste verovatno demonstrirali 68-te i 81-e trazeci republiku(sa sve crveno-crnim zastavama,ali u duhu multietnicnosti),Srbi su vam verovatno pisali i platformu "Prizrenske lige" i tako u nedogled...eh ti Srbi!
Preporuke:
5
1
38 sreda, 07 mart 2012 00:49
Ilir
Od Srba smo učili kako se skrnavi Drugog!Ali,slabi smo učenici,kakve smo učitelje imali...
Preporuke:
1
6
39 utorak, 13 mart 2012 11:50
@Ilir
Ostaćeš sam sa Ilirima i svim svojim znanjima.Mnogo ste procvetali otkako ste na Srbe nasrnuli.U laži su kratke noge ,pa se lažovu u kuću vraćaju.Da vidim ko će sad da vam kumuje za dece 10 i da vas izdržava dečjim dodacima,a moraćete i struju da plaćate.Bolje se bavi bedom u koju je tvoj narod propao.Neće Srbi da vas isele.Beda i boleštine koje su vam Amerikanci posejali će vas da isprate.Znam da se Turcima nadate,ali su oni nezgodni igrači pa možete i da izvisite,a nazad u bratstvo i jedinstvo nema.Kuku Ićo,plivaj morem u italijanske azile.
Preporuke:
1
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner