Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Koga je „Grom“ pogodio?

Komentari (18) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 četvrtak, 16 januar 2014 03:00
Goran Jevtović
Odlična analiza i prikaz katastrofe koju imamo u onome što nazivamo državom.
Navedene akcije su imale za cilj upravo ono što ste naveli, samoreklamerstvo i suludo i van svih normi demonstriranje sile.
Rezultati ništavni, a u suštini to ih i ne interesuje.

Na suzbijanju narko trgovine ne mogu da rade oni koji su postavljeni da tako nešto, po nalogu svojih mentora koji su glavni proizvođači tog zla u Avganistanu i šefovi narko države Kosovo, dakle, tolerišu i ne ometaju transport velikih količina opijata prema evropskim zemljama gde se i odvija glavni biznis.

Suzbijanje ove vrste kriminala ovako se ne radi. A pogotovu ne dugoročno. Potreban je kvalitetan operativni rad, ubacivanje u mrežu dilera i lucidno presecanje kanala.
Primer, 93. godine u Prištini, kolege iz Javne bezbednosti, njih trojica, nakon dvomesečnog angažovanja, zaplenjuju u jednoj noći 9 kg heroina i lišavaju slobode par jakih dilera iz Preševa.
Ali o tome nisu brujale novine niti su držane konferencije za medije.
Preporuke:
57
1
2 četvrtak, 16 januar 2014 03:42
Marko Gay
Ako vlada Srbije iskreno zeli da podstakne trgovinu drogom, a narocito njen izvoz, potrebno je da usvoji brojne posticajne mere za taj sektor.

Za raliku od trgovaca drogom, koje valja nagraditi, potrosaci droge koji zbog svoje zavisnosti prave probleme drugima, morali bi se drasticno kaznjavati.
Preporuke:
11
21
3 četvrtak, 16 januar 2014 08:12
Sinisa Bogdanovic
Ne zelim da komentaisem clanak o narkoticima, vec jedan sistemski, skoro pa sustinski problem. Rec je o "samo-organizovanju" naroda kao jedinoj logicnoj posledici nakaradnog sistema u kojem se nalazimo. Ako je prosecan (obican) gradjanin ("golja") veciti gubitnik kada trazi pravdu i zastitu od drzave, jedino sto preostaje je da se sam zastiti. A jedan problem vodi u mnostvo drugih. Zato (u normalnim drustvima) i postoji drzava sa svojim organima (policijom i ostalim sluzbamama) da bi delila pravdu a ne ostavljala ljudima pravo (t.j. obavezu) da je sami sprovode. Jako malo je ostalo vremena pre nego svi pocnemo da nosimo heklere i nozeve jer "drug milicajac" nije "dobio naredbu da reaguje" a ne postoji drugi nacin da se zastitimo. Polazim od sebe!
Preporuke:
42
0
4 četvrtak, 16 januar 2014 08:51
parlo barlo
Idu izbori. trebaće para, pa da se nešto i proda.
Preporuke:
36
0
5 četvrtak, 16 januar 2014 09:49
Aforizmi sa "Ježevdana"
"Grom" jeste drmnuo, ali šta ćemo sa onolikim koprivama?
Verovatno se akcija zove "Grom" jer je najavljena gromoglasno.
Nego, osim koprive, grom ne udara ni u trn. Ni mali trnić ni veliki Trnovac...
*
Registrovani i priznati konzument opijata, Biljana Srbljanović, na svom profilu se javno sprdala sa tom akcijom. Ona inače, i dalje radi kao prosvetni radnik.
Preporuke:
48
1
6 četvrtak, 16 januar 2014 09:55
Čovjek
Region koji gravitira Srbiji, znači Crna Gora, Republika Srpska, Federacija BiH-a, Makedonija, Hrvatska, Albanija i dio Mađarske ima 20.000.000 ljudi.
Neka je, a jeste, svaki 20-ti uživalac teških narkotika tipa heroina ili kokaina, a jeste, ispada da SVAKI DAN u taj region se ''potroši'' 20 ooo kilograma, 20 TONA ovih droga.
Na Srbiju otpada barem sedmina. Znači svaki dan se rasturi 3 TONE, a za godinu dana se zaplijeni pola tone... Neka sam omašio pet puta, opet mnogo malo se zaplijeni!
Ovo je zaista presmiješno. Još se hvale rezultatima!


Srbi, ima li nas?
Jel majka rodila junaka?


.
Preporuke:
40
5
7 četvrtak, 16 januar 2014 11:29
Mila
neki od glavnih krivaca se nalaze na i na ovim fotografijama-pogotovo 'n...koji je, izgleda, doživotni direktor.Inače, policajci na fotografiji izgledaju kao da su iz crtanih filmova Volta Diznija. A je l' oni to ozbiljno?
Preporuke:
26
0
8 četvrtak, 16 januar 2014 11:57
Agent
Predlažem da se promeni zakon pa da se osoba koja u svom posedu ima preko oderđene količine narkotika odmah kažnjava za krivično delo stavljanja u promet i da se naravno kazne pooštre. Pogotovo za višestruke prestupnike. Ako je prestupnik uhvaćen treći put sa pola kg heroina nije normalno da bude optužen samo za posedovanje i bude osuđen na tri četri godine što u praksi znači da će izaći iz zatvora posle godinu i po.
Preporuke:
16
0
9 četvrtak, 16 januar 2014 12:19
Forever Jang
Kod ovih Gromova, fali samo jedna stvar. Da daju odgovor koliko je Grom pogodio Veliki Trnovac, Novi Pazar i drugi narko centri. Mi godinama gledamo omiljenu ličnost naših tabloida Ćazima Osmanija kome još teoaju Feliks. Sve znamo i gde je parkrao svoj Ferari, i sa kojom je estradnom "divom" provodio letovanje na svojoj jahti na primorju. Neretko ga i sami tabloidi opisuju kao narko "bosa". Ali ne verujem da je Miladin smeo da dira u Feliksa. A to dovoljno govori o prirodi vlasti u Srbiji.
Preporuke:
30
0
10 četvrtak, 16 januar 2014 12:35
Mila
@Forever Jang

Veliki Trnovac, NP, Ćazim?

Za to treba prava država i veliki štrumpfovi a ne ovi Diznijevi junaci!
Preporuke:
29
0
11 četvrtak, 16 januar 2014 12:45
Svedok
'obe akcije su inicirali sami građani'.
Plašim se da su obe akcije pod nazivom Grom, hapšenje i montirani proces protiv Joce Amsterdama, hapšenje Kristijana Golubovića... naručio upravo Ćazim Osmani da bi se otvorio prostor u Srbiji za njegovu bandu !
Preporuke:
23
0
12 četvrtak, 16 januar 2014 14:17
sofi
Akcija potpuni promašaj i nije ni približno adekvatna angažovanim sredstvima (i broju operativaca). Tvrdim, da su pozvali dilere da dobrovoljno predaju drogu daleko bi više efekata bilo. Samo su dve zaplene respektabilne. Prema broju pretresa oduzeta je, prosečno, količina od manje od 20gr. marihuane po pretresu! Uvredljivo! Međutim, Prvi je do te mere osion da je i ovu akciju predstavio kao gromovitu. I, što je najgore, priča se primila.
Preporuke:
15
0
13 četvrtak, 16 januar 2014 15:25
Dragoslavić
Akcija GROM je obaviča svoju svrhu po američkom receptu: Uklanjanje konkurencije!
Preporuke:
19
0
14 četvrtak, 16 januar 2014 15:40
brm
"Neka je, a jeste, svaki 20-ti uživalac teških narkotika"
ajd smanji malo pa da nazdravimo .. pre 22 časa
Preporuke:
1
5
15 četvrtak, 16 januar 2014 16:08
Marko Gay
@ Dragoslavic

Slazem se.

Kada bi srpska drzava ponudila jeftine kredite svim preduzetnicima koji hoce da proizvode marihuanu, Srbija bi za kratko vreme mogla preoteti svetsko trziste od mnogo razvijenijih zemalja.

Neshvatljivo je da komentatori na ovom sajtu uglavnom podrzavaju suzbijanje trgovine. Sta je sledece: hoce li specijalci s fantomkama upadati u supermarkete
i pleniti alkohol a prodavce trpati u marice, samo zato sto su neki pijani ljudi agresivni i prave probleme?

Umesto da drzava drakonskim kaznama potrosace alkohola i droga vaspita i nauci ih da se kontrolisu, krenulo se napadom na trgovce koji zemlji donose novac.
Preporuke:
2
12
16 četvrtak, 16 januar 2014 20:09
fristajlo
Dotle, da ponovimo. U Srbiji danas, takvoj kakva je - bolje i ovakve akcije, nego ništa.Ne slažem se.Ta akcija je i pokrenuta, da npr. udruženje "Sveti Sava" iz Lazarevca ne preraste u nekakvu vigilantsku grupu, koja počinje direktnu akciju suzbijanja kriminala svake vrste, a to po pravilu prerasta u sveopštu revoluciju.Režimu je sugerisano spolja da izvede veliku televizijsku predstavu akcije "Grom" i stvori sliku o borbi protiv narko- mafije. Trgovinu narkoticima na ovim prostorima kontroliše CIA, kao bilo gde u svetu, jer je to ogroman biznis, jedan od najunosnijih na planeti; ovde su najveći samo sitni službenici te mašinerije.Trgovine narkoticima nema samo u onim "oazama" u kojima se taj "posao" kažnjava samo jednom kaznom, bez obzira na obim prometa i hijerarhijsku poziciju.Toga su se uplašili, a još više da taj uspeh ne ohrabri narod da na sličan način reši i sveopštu političku krizu.
Preporuke:
9
0
17 četvrtak, 16 januar 2014 20:35
Marko Gay
@ Fristajlo

A zasto biste trgovinu narkoticima prepustali Americi, kad to i Srbi umeju da rade?

Hiljade mladih srpskih preduzetnika bi moglo da startuje biznis sa drogom a neki, verujem, i da izgrade poslovne imperije u svetskim razmerama.

Ovaj gromovit udar na jednu od najprofitabilnijih grana srpske privrede je dobar primer kako glupost i predrasude direktno izazivaju siromastvo.
Preporuke:
4
4
18 četvrtak, 16 januar 2014 21:51
fristajlo
Marko Gay
@ Fristajlo

Budući da mi je računar konstantno hakovan već neko vreme- uzdržavam se od odgovora.
Svakog, koga zanimaju moja mišljenja, može i direktno da me pita, bez brljanja po mojim ličnim stvarima i ometanja komunikacije sa običnim svetom.
Budući da je Vama ovo posao- razumećete zašto Vam neću odgovarati na pitanja, do daljnjeg.
Preporuke:
4
1

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner