Kome je do morala u politici, neka ide u NSPM

Čestitka sa leševima

Komentari (52) COMMENTS_ARE_CLOSED
1 sreda, 29 januar 2014 14:20
Rđosav
Ma zašto uopšte razmatrati `čestitku`? Vratiti pošiljiocu sa naznakom: ne čitamo latinicu, žao nam je. Pa neka pošalju ćirilično. Eee, oni bi se pre obesili no da štampaju ćirilicom. Ništa onda - nemamo komunikaciju, ne vidimo ih, ne čujemo ih - različitim jezicima govorimo - i tačka.
Preporuke:
62
5
2 sreda, 29 januar 2014 14:37
ČAMDŽIĆ AMIR
Akademik Kecmanović je najbolji poznavalac Tog političkog mentalitta.

To je politika potpune dezorjentisanosti u vremenu i prostoru.
Preporuke:
57
5
3 sreda, 29 januar 2014 14:49
ČAMDŽIĆ AMIR
Ta politika je toliko besmisleno "šizofrena" u jednom primjeru.Politika koja "salvi" politička dostignuća Alije Izetbegovića, kao "najvećeg od najevećih" a u isto vrijeme osporava njegovo najveće političko dostignuče i naslijeđe njegove politike Republiku Srpsku.Ukoliko slaviš Izetbegovićev politički lik i djelo, onda treba da slaviš i njegovo "kumče" Republiku Srpsku, koju je on lično svojim potpisom i rukom u Dejtonu 1995.godine, predvidio kao takvu...
Preporuke:
56
3
4 sreda, 29 januar 2014 15:43
Drinko Končarević
I da ih čovek ne zna, mogao bi kazati da je "čestitka" morbidna slika i prilika onih koji su je poslali. Oni bi još, morbidnost im je u duši.
Preporuke:
33
2
5 sreda, 29 januar 2014 16:21
Bivši Sarajlija
": „Ova generacija je sačuvala Bošnjake i Bosnu, na sljedećoj je da krene dalje ...“
Ako se radi o ovoj posljednjoj pretpostavci, mogu da računaju da vrijeme radi za njih. "


Ovaj Kecmanovićev stav mi nije jasan. Po meni, stav je u suprotnosti sa prethodnim izlaganjem.

Republika Srpska je najistorijskija i najplemenitija tvorevina na geografskim prostorima bih u poslednjih 2013 godina.

Republika Srpska je večna, i jedine promene koje mogu nastupiti su:
1) Izdvajanje iz veštačke antiljudske tvorevine "bih", čime postaje NEZAVISNA DRŽAVA.
2) Spajanje sa Srbijom u jednu državu.

ŽIVELA REPUBLIKA SRPSKA !
Preporuke:
51
5
6 sreda, 29 januar 2014 19:27
Drago-Ja
da li je ovo greška, obratite pažnju na pismo na spomen ploči sa fotografije iz odličnog teksta g. Kecmanovića
Preporuke:
10
1
7 sreda, 29 januar 2014 20:07
Redovni komentator
Pre oko dve godine napisah komentar o tome da je Sarajevo sve dalje od jedinstvene(unitarne)države BiH sa politikom konstantne stigmatizacije srpskog naroda i RS. Kako su uopšte zamislili da stvaraju zajedničku državu na taj način? Sa indisponiranim narodom kome se natura oseđaj krivice? Shodno tome, opstanku Republike Srpske mnogo je više išao na ruku Haris Silajdžić i Bakir Izetbegović, nego Sulejman Tihić, a pogotovo ne Lagumdžija i njegova lažna socijaldemokratska demagogija.

Neobičan komentar od Rđosava. Ne uklapa se u njegov ideološki diskurs.

Poštovani Čamdžiću, teško je ispraviti Izetbegovićevu brljotinu? Da li ste tako mislili?
Preporuke:
17
1
8 sreda, 29 januar 2014 21:14
Milutin
Što je to Republika Srpska? Dvije nepovezane mrlje na karti BiH. Ako se hoće osamostaliti, pridružiti (svejedno) prvo mora nešto čačkati oko Brčkog, pa malo nešto ovamo, pa nešto malo onamo... Zar zaista mislite da su oni koji su je crtali (SAD, EU, Rusija) su je crtali bezveze. Preskupa je za bilo koga, a kamoli ne za Srbiju.
Preporuke:
13
27
9 sreda, 29 januar 2014 21:44
smireno
Ja ipak ne bih poistovećivao odurne NVO i ogavne političare s većinom naroda za koji verujem da je normalan i da mu se gade ovakve morbidne dosetke kao što je prikazana razglednica.
Uvek u stvarnosti naiđete mahom na dobroćudne ili dobronamerne ljude iste nacije, istog jezika, samo druge vere, što se kod većine i ne vidi na prvi pogled.

Ovo gore, istina, ne važi za dobar deo Hrvata, na žalost. Kod njih je još očiglednije, zbog istih imena, da su isto pleme, ali ih je katolicizam trajno zatrovao najbestijalnijom i najbesmislenijom mržnjom u evropskoj civilizaciji.
Preporuke:
8
5
10 sreda, 29 januar 2014 22:35
Nenad
Komentar i analiza "muslimanskih frustracija" je odlicna. Medjutim, i u buducnosti ce da bude jos mnogo izliva mrznje prema Srpskoj i Srbima. Najvise sto Srpska i Federacija mirno mogu da postignu jeste licemjerje. Iznad toga se ne moze (nikada nije ni moglo), a ispod toga je ogoljena mrznja. To je sudbina BH lonca.
Preporuke:
11
2
11 sreda, 29 januar 2014 22:39
ČAMDŽIĆ AMIR
Poštovani Čamdžiću, teško je ispraviti Izetbegovićevu brljotinu? Da li ste tako mislili?Ništa u životu nije tako da je samo dobro ili je samo zlo.Da Alija Izetbegović je svojom pofrešnom politikom uveo narod u rat, ali isto tako nakon svega ovoga može se slobodno napisati da je na neki način učinio uslugu srpskoj politici, koja je ostvarila veliki politički uspjeh sa nastankom Republike Srpske, čiji je "politički kum" Alija Izetbegović.Da nije bilo politike Alije Izetbegovića ne bi danas bilo ni Republike Srpske, ali ne bi bilo ni rata?Ne bi bilo rata, ne bi bilo ubijanja naroda, ne bi bilo preseljavanja, svi bi živjeli na svojim prijeratnim mjestima življenja, Sarajevo bi imalo svoje Srbe,a Banja Luka svoje muslimane.Ne bi "pala krv".E sad neka svako procjeni šta bi bilo bolje, prema svome "političkom ukusu"?O političkim ukusima nećemo raspravljati...
Preporuke:
13
3
12 sreda, 29 januar 2014 22:49
ČAMDŽIĆ AMIR
Poštovani Čamdžiću, teško je ispraviti Izetbegovićevu brljotinu? Da li ste tako mislili?


Što se tiče Republike Srpske, opna je stvorena da ttraje i to je trajna kategorija, političkim žargonom rečeno.Niko nema politički kapacitet da tu nešto promjeni...

Mislim da je suluda svaka politika koja zanemaruje tu političku realnost i koja gaji neke neosnovane iluzije da se tu nešto može promjeniti.Ne može danas, ne može sutra, neće moći nikada dok je svijeta i vremena...
Preporuke:
12
2
13 sreda, 29 januar 2014 22:55
ČAMDŽIĆ AMIR
Pojedini poput dr.Muhameda Bogorovca politiku Alije Izetbegovića i njega samog naziva srpskim čovjekom, u svojoj knjizi "Politički aspekti rata", akoju možete pronaći u PDF formatu na linku:

http://www.hdmagazine.com/bosnia/RatPolitickiAspekti.pdf
Preporuke:
6
2
14 sreda, 29 januar 2014 23:06
NEMANjA VIDIĆ
@Drago_Ja i bravo Rđosave!

Nije greška, nego stvarnost Republike Srpske. Kao i u Srbiji, ni tamo se Srbi ne mogu vratiti iz jugoslovenstva u srbstvo. Svašta sam tamo video i pisao o tome, ali ovo je prvi put da vidim pomešanu jugoslovensko-hrvatsku latinicu sa srpskom ćirilicom na spomeniku palim borcima.Znam inženjera koji smatra da je dovoljno da ćirilica bude samo na grobljima. Vidimo da se ona i tamo kruni. Spram ovakvog čuda neviđenog , odnosno spram ovakve neviđene gluposti srpske, primeri koje ću navesti su bezazleni.
Primer prvi.
Kada se na internetu potraži neka ustanova u Sarajevu, ukazaće se ovakva padajuća lista jezika : bosanski,hrvatski, srpski.Kad se klikne na ovo poslednje, ukazaće se tekst na ćirilici.
Primer drugi.
Dugo godina gledao sam sudske presude na oglasnoj tabli suda u Doboju, od kojih su sve bile latiničke, osim onih koje je potpisivala sudija Dušanka Jovanović. Sada je ona predsednik tamnošnjeg Privrednog suda.
Preporuke:
8
3
15 sreda, 29 januar 2014 23:13
ČAMDŽIĆ AMIR
Ja smatram da u današnjoj konstelaciji političkih odnosa kako u svijetu, tako i u regionu pa i u samoj BiH, muslimani ili politički rečeno zvanična bošnjačka politika bi da zna voditi politiku kao što ne zna trebala da odredi svoje strateške interese.Lično smatram da bi danas trebao biti najveći strateški interes relaksacija i politika saradnja sa srpskom politikom, jer srpska politika je ta koja se ne može zanemariti a niti se može ignorisati kao takva.
U tom smjeru treba prihvatiti srpsku politiku koja je oličena u Republici Srbiji.Graditi što bolje odnose sa Republiko Srbijom i srpskom politikom u BiH.Nastojati da se što više ekonsomski povežemo, da Federacija BiH i BiH postanu povlašeteni trgovinski partner Srbije i naravno da Federacija BiH u odnosima sa Srbijom dođe u istu ravan kao i Republika Srpska u smislu "specijalnih odnosa".To je politička formula za reintegraciju a ne stalno svađanje.
Preporuke:
5
1
16 četvrtak, 30 januar 2014 01:07
Peter RV
Voljeo bih da mi G.Keckmanović ili g.Dodik, kojima je R.S. toliko draga, odgovore jedamput- zašto se na ovim proslavama nikad ne pomene ime tvorca ove republike- generala Ratka Mladića?
Ako se radi o poštovanju Haške inkvizicije, gdje to ostavlja njihov patriotizam? Na drugom mjestu? U tom slučaju zašto se skandalizirat čestitkama sa leševima. Ako mi ne poštujemo Mladića, zašto bi oni iz Sarajeva?
Preporuke:
14
1
17 četvrtak, 30 januar 2014 01:11
Redovni komentator
ČAMDŽIĆ AMIR Pojedini poput dr.Muhameda Bogorovca politiku Alije Izetbegovića i njega samog naziva srpskim čovjekom, u svojoj knjizi "Politički aspekti rata", akoju možete pronaći u PDF formatu na linku:


Imao sam dobru volju da pročitam knjigu, ali sam odustao posle prve rečenice :

Rat u bivšoj Jugoslaviji je počeo još 1988. godine, dolaskom Slobodana Miloševića na vlast u Srbiji.
Preporuke:
11
3
18 četvrtak, 30 januar 2014 01:40
ČAMDŽIĆ AMIR
Redovni komentator


To je velika greška ljudi iz srpskog nacionalnog korpusa što nedovoljno ili nikako ne čitaju muslimanske pisce a koji pišu o dešavanjima koja su vezana za rat.Posebno je velika greška što niko ili sasvim malo Srba čita knjige Alije Izetbegovića.U tim knjigama koje pišu sami muslimani ima više dokaza u korist srpske politike nego što možete i zamisliti.Ali eto Srbima se ne da da čitaju te knjige?Mnogi Srbi kojima se danas sudi u Hagu i na drugim sudovima bi trebali čitati te knjige.Pa na osnovu čega je onda dr.Karadžić koncipirao svoju odbranu "kada je U Hagu svjedočio Alija Izetbegović kao njegov svjedok odbrane"?

http://www.nspm.rs/istina-i-pomirenje-na-ex-yu-prostorima/alija-izetbegovic-kao-svedok-odbrane-radovana-karadzica.html?alphabet=c#yvComment81785Na knjigama i pisanju muslimankih pisaca.

Zašto danas neki muslimani svjedoče kao svjedoci odbrane dr.Karadžića?
Preporuke:
6
1
19 četvrtak, 30 januar 2014 01:47
ČAMDŽIĆ AMIR
Za one kojima je mrsko da čitaju knjige, tekstove i druge zapise muslimanskih pisaca pa i ovog redovnog čitaoca


Na to Alija Izetbegović odgovara: „Radovane, pa odakle ti to znaš, pa jesam li ja zaista bio tako neoprezan i duduk da to javno izjavljujem i da tebi, ovdje, Radovane pomažem. O platit će mi taj Ljiljan što me nagovorio da govorim na papir svašta, sve ću ih u Ljiljanu smijeniti, i urednike i novinare, sve ću ih izbaciti s posla, i na ulicu da hljeba nemaju otjerati, što me na takav grijeh lukavstvom navedoše, da progovorim u svoj svojoj laži i tu istinu kojom, tebe, Radovane – iako mi je to najmrže – danas branim.


http://www.nspm.rs/istina-i-pomirenje-na-ex-yu-prostorima/alija-izetbegovic-kao-svedok-odbrane-radovana-karadzica.html?alphabet=c#yvComment81785
Preporuke:
4
1
20 četvrtak, 30 januar 2014 02:15
Zmaj od Bosne
Zivim u BiH,drzavi koju volim,dok mrzitelji BiH zive u drzavi koju mrze.
Ko se tu onda pati?Koga izjedaju frustracije?
Nije nimalo tesko zakljuciti!
Raduje to da je mrzitelja BiH svakim danom sve manje i manje.Mene je izuzetno obradovala vijest da ce vjerovatno skijasica Zana Novakovic sa Pala sa ponosom nositi zastavu BiH na svecanom otvaranju ZOI u Rusiji.
Sjajno!
Zatim dolazi i SP u Brazilu sa nasom Bosnom i Hercegovinom.
Uzivajmo.
Preporuke:
5
16
21 četvrtak, 30 januar 2014 04:32
bosnjo
srbija se mora suociti sa lesevima iz bosne, a a. camdzica vam bosnjaci salju kao poklon.
Preporuke:
4
17
22 četvrtak, 30 januar 2014 09:41
Srbin obični
Bilo bi potpuno pogrešno graditi i izgraditi pojednostavljenu sliku tipa "Hrvati mrze Srbe, a mrze ih i bosanski muslimani (Bošnjaci) - pa onda zašto ne bismo i mi (Srbi) sa punim pravom mrzili njih". I tako bi se došlo do kolopleta opšte mržnje u kojoj bi se svako morao zapitati: Hej čekaj! A gdje da smjestim svog školskog druga Jovana, kolegu sa posla Muhameda i komšiju Stjepana, od kojih niti sam čuo niti doživio nešto ružno. Ili kako u tu sliku apokalipse ugraditi naše očeve, majke, supruge i rođake druge vjere i nacije? Ne ide nikako.

A nije da mržnje nema, ima je na svim stranama. Jer svi smo mi dvokrilni narodi, sa lijevim i desnim krilom, dobrim i lošim krilom. Ima u nama i dobrog i lošeg, kod nekog jednog više kod drugog malo manje - ali ima. Isto je i sa narodima. Kao Srbin vjerujem da je moj narod ipak najbolji... ali ne kažem da i valja. Još se manje povoljno mogu izraziti o BH-muslimanima i Hrvatima ali to nije 100% crna slika. Zato oprez u generalizaciji da se sutra nebi ...
Preporuke:
11
3
23 četvrtak, 30 januar 2014 10:30
Poštovalac NSPM
Bolest koju u BiH nosi bošnjačka elita zove se mržnja a to je teško obolenje koje u svojoj završnoj fazi uvek ima besno ludilo. Postoje svetski primeri ove bolesti koja je mnogo oštetila ljudski rod pa i Srbe koje neki ne dožIvljavaju tako. Tragedija Bošnjaka je upravo što ne prepoznaju svoj srpski genom a leče se kod CIA i NATO doktora koji očito potpuno svesno daju pogrešnu terapiju nadajući se da će tako Srbe uništiti a ove druge i ne moraju sve dok slušaju. Živela Republka Srpska i Srbija.
Preporuke:
12
2
24 četvrtak, 30 januar 2014 11:28
ČAMDŽIĆ AMIR
bosnjo
... a a. camdzica vam bosnjaci salju kao poklon.


Bošnjo, ja nemam nikakakav problem sa narodom, sa običnim ljudima, jer ja otvoreno iznosim svoje političke stavove u razgovoru sa ljudima u smislu da je Alija Izetbegović napravio strašnu grešku što je goloruk narod uveo u neptrebni rat, za koji smatram da se mogao izbjeći i da bi muslimani mnogo bolje prošli kao ljudi nego što su prošli sa ratom.Tu treba razlikovati Alijinu politiku i njegovih političkih "ahbaba" koji su bez obzira na katastrofalno stradanje naroda dobro prošli, jer su postali novi sloj "aga,begova,paša i subaša" i njima je odlično.Zato oni nikada neće priznati istinu da je njihova politika upropastila narod i da je u osnovi gubitnička u odnosu na ono čime se "javno diče", jer najbolji dokaz poraza te politike je Republika Srpska, izuzev ako njihov politički cilj nije i bio stvaranje Republike Srpske.Koliko su ludi,možda i jeste,sve sam uvjereniji da jeste?
Preporuke:
8
2
25 četvrtak, 30 januar 2014 11:37
ČAMDŽIĆ AMIR
Zmaj od Bosne


Prijatelju Zmaju od Bosne.
Mi svi imamo jedan zajednički problem da nas oficijelne politike stalno lažu, zamjavaju i prikrivaju pravu istinu o svome cilju.Eto naprimjer Alija Izetbegović je svo vrijeme deklarativno gvorio da je njegov politički cilj jedinstvena, cjelovita,nedjeljiva,suverena i dr, a svo vrijeme je politički proizvodio nešto što je išlo ka stvaranju Republike Srpske, zatim "Herceg Bosne", nečemu što je dovodilo strane "protektore" iz "međunarodne zajednice" a što je direktni napad na suverenitet.Samo se nakon svega pitam, pa vjerovatno su ovo drugo i bili njegovi politički cijljevi a ne ono suverena, jedinstvena i tako to?Najveća tragedija je kad ljudi ne vide rezultate nečije politike i ko "pijan čovjek" drže se samo riječi, koje ništa ne koštaju, a djela su mu imala strašnu cijenu "u krvi i teritoriji"...
Preporuke:
5
1
26 četvrtak, 30 januar 2014 11:43
ČAMDŽIĆ AMIR
...najbolji dokaz poraza te politike je Republika Srpska, izuzev ako njihov politički cilj nije i bio stvaranje Republike Srpske.Koliko su ludi,možda i jeste,sve sam uvjereniji da jeste?


Ako je Aliji Izetbegoviću bio politički cilj stvaranje Republike Srspke, pa zašto nije poštedio narod rata?Bio je u političkoj koaliciji sa dr.Radovanom Karadžićem, zašto se nisu dogovorili?Ja sam sve uvjereniji da je Aliji upravo bio stvarni cilj stvaranje Republike Srspke, a sve ostalo su njegove političke obmane...
Preporuke:
1
2
27 četvrtak, 30 januar 2014 12:53
Rđosav
ČAMDŽIĆ AMIR:
...Ja sam sve uvjereniji da je Aliji upravo bio stvarni cilj stvaranje Republike Srspke, a sve ostalo su njegove političke obmane...

- Ne muti vodu. Izetbegovićev isključivi i jedini cilj bila je unitarna BiH pod muslimanskom dominacijom. I to bi se i ostvarilo - da ne beše rata. A rat je izazvan nestrpljenjem u ostvarenju cilja. Međutim - rat je u krajnjem efektu ispao i povoljna okolnost po Srbe. To sam čuo od nekih vrlo svesnih srpskih intelektualaca: da ne beše rata muslimani bi natalitetom i nacionalnim jedinstvom za samo jednu ili dve generacije (25 ili 50 godina - računam 4 generacije u veku) ostvarili potpunu dominaciju. A Srbi, neoprezni kakve ih je Bog dao, istopili bi se što u jugoslovenstvu, što u emigraciji, što u preseljenju u Srbiju .

Dakle: rat, koji Srbi nikako nisu očekivali - postoje svedočenja da je i najuže rukovodstvo oko Karadžića bilo zatečeno ratom - i koji je najveće zlo po sebi - srećom je rezultirao i nečim pozitivnim po Srbe.
Preporuke:
8
4
28 četvrtak, 30 januar 2014 13:13
ČAMDŽIĆ AMIR
Rđosav

Jedno pitanje? Šta očekujete da će biti dalje?Šta se može očekivati za nekih naprimjer 50 godina?
Preporuke:
0
1
29 četvrtak, 30 januar 2014 13:21
Rđosav
ČAMDŽIĆ AMIR:
Jedno pitanje? Šta očekujete da će biti dalje?Šta se može očekivati za nekih naprimjer 50 godina?

- Šta će biti? - zavisi samo od jednog. A to su dve stvari: Srbija, Republika Srpska i - Rusija.

Prosto i jednostavno: opstane li Republika Srpska (protiv koje je svaki musliman kako iz BiH tako i šire) - a pretpostavka za njen opstanak je opstanak Srbije - za čiji je opet opstanak presudna Rusija - opstanemo li, dakle, onda stvari stoje dobro. Srpski etnički prostor u BiH je sasvim solidno ograđen (uz izvesne gubitke - ali jbg) te muslimani mogu da se množe do mile volje u svojoj ogradi - može da ih bude i 5 miliona samo u Sarajevu - to nas ne tangira. Dakle: RS i njen opstanak. Predmet mržnje svih muslimana sveta. To je ključ.
Preporuke:
7
3
30 četvrtak, 30 januar 2014 13:49
ČAMDŽIĆ AMIR
Rđosave, još jedno pitanje?

Šta mislite u vezi sa ovim što u svome tekstu iznosi Bojan Bajić iz Rudog, na linku:


http://pescanik.net/2009/01/perspektive-bosnjacke-politike-u-bih/
Piše o perspektivama bošnjačke politike? Ja lično smatram da su to Bojanova pretjerivanja?A Vi?
Preporuke:
2
3
31 četvrtak, 30 januar 2014 14:05
ČAMDŽIĆ AMIR
Rđosav


Rđosave, još jedno pitanje?

Da li možda smatrate da sam ja sa svojim političkim idejama i pogledima u perspektivi na neki način "gora opcija" za srpsku nacionalnu politiku od one "Izetbegovićeve"?Činjenice su da je Izetbegovićeva politička opcija stvorila Republiku Srpsku (namjerno ili ne, stvorila ju je i pravno priznala), a eto ja sam na stajalištu da treba dođi do međusobne saradnje, političkih i drugih približavanja.Za početak da naprimjer i Federacija BiH bude u istoj ravni sa Republikom Srpskom u pogledu takozvanih "specijalnih odnosa" kao bilaterlanog sporazuma?Jesam li ja onda baš onaj koji "muti taj izraziti koncept ograđivanja jednih od drugih"?Jesam li zato neka vrsta "napasti" i za srpsku i za bošnjačku nacionalnu politiku?
Preporuke:
1
3
32 četvrtak, 30 januar 2014 14:14
ČAMDŽIĆ AMIR
-Rđosav : Šta će biti? - zavisi samo od jednog. A to su dve stvari: Srbija, Republika Srpska i - Rusija.


Da vam politički pogled u budućnost možda nije i suviše preuzak?

Da li postoje i drugi politički faktori?

Naprimjer bošnjaka politika, politika Zapada, hrvatska politika kako u BiH tako i politika Zagreba?

Bez obzira na sve, ipak ne bi se smjeli zanemariti i drugi politički faktori?Mislite li tako?
Preporuke:
1
3
33 četvrtak, 30 januar 2014 14:22
ČAMDŽIĆ AMIR
Milo Lompar opetovano ističe da je srpska kultura „kultura tri vere”. Ali to je stvar prošlosti. Danas nema – bar ne u relevantnom broju – onih koji se osećaju Srbima, a katolici su ili muslimani. Danas je srpska kultura – suprotno opetovanju Mila Lompara – suštinski monokonfesionalna – kultura jedne vere: pravoslavne. Bilo bi možda lepo kada bi i danas srpska kultura bila „kultura tri vere”. Ali ona to nije. Lomparov pogled je anahron i utopijski. Njegova „integralistička kulturna politika” danas je nerealna i vodi u veliku smutnju. Ta smutnja ima i svoje ime: jugoslovenstvo. Ironija je u tome što je Milo Lompar upravo jedan od vodećih kritičara titoističkog jugoslovenstva. Ali njegovo insistiranje na srpskoj kulturi kao kulturi „tri vere” nije ništa drugo nego destilovano jugoslovenstvo. Milo Lompar – faktički – ne zastupa „srpsko stanovište”, nego upravo nesrpsko – jugoslovensko.


Rđosave, jesam li i ja "Milo Lompar"?
Preporuke:
1
1
34 četvrtak, 30 januar 2014 14:30
Zmaj od Bosne
@Camdjic Amir
Druze,mislim da si za srpske nacionaliste isuvise mlak,popustljiv,slab
Za bosnjacke nacionaliste si ultra konzervativni Srbin,izdajnik
A za mene:-)?
Pa u svako doba bi popio kahvu s tobom iako dijelimo dijametralno suprotna politicka stanovista.
Raja ostaje raja,papci ostaju papci svugdje i svuda.
Pozdrav.
Preporuke:
4
5
35 četvrtak, 30 januar 2014 14:33
ČAMDŽIĆ AMIR
Politička stanovišta "Mile Lompara" danas svima smetaju, jer svi su se okrenuli oni Austrugarskim koja su Srbe ograničili na pravoslavlje."Mile Lompari" su danas "veća politička napast" nego poltika Alije Izetbegovića ili Franje Tuđamana...
Preporuke:
3
0
36 četvrtak, 30 januar 2014 14:36
ČAMDŽIĆ AMIR
Zmaj od Bosne


Hvala prijatelju, tačna opservacija.Problem je u tome što ja ne napadam nikoga, već pokušavam "podjednako to gledati".Da hvala na kafi, možda se i vidimo.Evo ti moj e-mail, dok sam još tu, pa da i sjednemo negdje, dok nisam otišao.

E-mail:

Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
Preporuke:
1
2
37 četvrtak, 30 januar 2014 14:48
ČAMDŽIĆ AMIR
Zmaj od Bosne


Zmaju sve je to tako kao što si napisao u vezi mene.To dolazi odatle što ja u svome političkom stajalištu ne nastupam sa pozije šovinizma, a to danas nije popularno, jer su vladajući koncepti u osnovi nacionalno isključivi i može se sloboidno reći šovennski " i jedni druge hrane i podržavaju".I mi budale mislimo "oni se svađaju" a oni naprotiv fantastično sarađuju, razumiju se bolje nego što se rođena braća razumiju...
Preporuke:
1
1
38 četvrtak, 30 januar 2014 15:38
Rđosav
ČAMDŽIĆ AMIR:

Da li postoje i drugi politički faktori?

Naprimjer bošnjaka politika, politika Zapada, hrvatska politika kako u BiH tako i politika Zagreba?


- Ti drugi politički faktori su nama dobro poznati i neprijateljski faktori. I uglavnom su iscrpeli svoje repertoare. Eto, ti si od onih `tihih` (tiha voda breg roni) koji u krajnjoj instanci žele isto: unitarnu BiH. Drugim sredstvima, mekim prevarama, apelujući na pogodnosti nekakvog novog zajedništva i saradnje? Srećom, nema više naivnih među Srbima. Ima pojedinaca, ali nema relevantnih političkih snaga koje bi naivno progutale novo `zajedništvo`. Novu masku za muslimansku supremaciju.

Nego - kako se ti određuješ prema Slobodanu Miloševiću? On je bio za zajedništvo. Od čuvenog Poslednjeg Kongresa pa do smrti u Hagu isključivo je branio Jugoslaviju i jugoslovensko zajedništvo. Na kraju ga i ubiše zbog toga. Dakle? Morao bi biti pozitivan prema Slobi. Svi ostali su rušili zajedništvo.
Preporuke:
5
2
39 četvrtak, 30 januar 2014 17:37
ČAMDŽIĆ AMIR
Rđosav, eh ako sam ti ja tolika prijetnja?Hehehehh, eto "sam se sebe prepadoh", eto "koliko sam strašan", heheheheee.Živote "sa svojim strahovima", ja Vam ih "neću razbijati", i "suviše je to kompleksan problem", koji ni bolji od mene "ne bi riješili".


E sad Milošević?Pa srušili ste ga 5.oktobra 2000.godine?Šta sad više vrijedi "pričati o tome"'Mislili ste "da je najgori"?E sad, nakon njega ode Crna Gora, ode Kosovo i Metohija?I ko je sad tu bolji, oni koji su "rušili zajedništvo" ili oni "koji su čuvali zajedništvo"?

E sad ko ti garantuje da u neprijateljskom okruženju možeš i to "što si zapišao" držati "zapišanim" i preko Drine prema Zapadu?Nema dobra "od zapišavanja", jer kad "zapišavaš" i drugi počnu mjerkati "da zapišaju" upravo na mjestu gdje si ti zapišašo?
Preporuke:
3
3
40 četvrtak, 30 januar 2014 17:51
ČAMDŽIĆ AMIR
Rđosav, ti ne razumiješ a ni tebi slični da treba "otupiti političku oštricu" neprijateljskog okruženja i da na taj način najbolje radiš za svoj nacionalni interes.Stvaranjem i projiciranjem neprijateljskih politika i okruženja od drugih, koji se u svojim politikama udružuju u saveze i koalcije, mislim da ostaješ sam, a sam "protiv koalcija" ne možeš ni Vladu uspostaviti?
Naprimjer šta znači biti "sam protiv svih", etoprimjer u politici.Činjenica je da jedno vrijeme Srpska radikalna stranka bila najajača politička partija u Srbiji.Ali isto tako je činjenica da i pored svoje snage, nisu formirali Vladu.Zašto?Bili sami, a "saveznici kontra njih", uzeše politički "plijen".Oni ostadoše "na ledu", praznih ruku?
Preporuke:
1
3
41 petak, 31 januar 2014 05:58
IIpocbetap
Zmaj od Bosne

Zivim u BiH,drzavi koju volim,dok mrzitelji BiH zive u drzavi koju mrze.


Srbi verovao ili ne,uopste nemaju neki osecaj da zive u nekakvoj "drzavi BiH" vec imaju osecaj da zive u svojoj kucici svojoj slobodici svojoj drzavici (Srbskoj) Republikici-Srbkinjici.Doduse kiselo se osmehnemo i prdnemo kada cujemo/procitamo neke Muje kako su oni ko biva drzavotvorni u RS i svakom pedlju BiH po Pediju Esdanu ljubitelju mladjanih Bula koje su mu muslim lopovi podvodili i dzepove napunili.

Slicno samo manje izrazeno stanje stvari-osecaja je i kod 'rvata ...ako ne verujes otidji na grunt Herceg Bosne pa ces videti i uveriti se ...em milioni sahovnica em...cuvaj se da ne saznaju da se zoves imenom turcina.

Srbska zauvek a Dejtonland dok se mora.
Preporuke:
5
0
42 petak, 31 januar 2014 10:19
Prvo skoci pa reci hop
Prihvatam da je ideja Republike Srpske (premda se tada nije uopšte tako zvala) nastala prije izglasavanja samostalnosti i nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine.

Dakle, prihvatam da je ideja RS nastala prije zločina.

Ali, neka mi neko objasni na koji način bi se ideja Republike Srpske realizovala na terenu, tj.u stvarnosti mirnim, ustavnim, legalnim i demokratskim putem? Ja tvrdim odgovorno da se ona mirnodopskim sredstvima ne bi mogla realizovati, već isključivo upotrebom sile koja je(uvjerili smo se sami) uključivala masovno i sistematsko protjerivanje nesrba,ubijanje,zlostavljanja,silovanja i na kraju genocid (nisam ga ja tako nazvao već najviša međ. sudska instanca).

Pa čak i sam osnivački akt Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine ne sadrži niti jedan pravni osnov...niti član Ustava SFRJ, niti član Ustava SRBiH.

Znači, ideja ko ideja nije opasna sve dok se ne krene sa njenom realzacijom. Upravo ta realizacija bilo koje ideje pokazuje i pravo lice same ideje.
Preporuke:
1
5
43 petak, 31 januar 2014 11:01
ČAMDŽIĆ AMIR
Ova potjernica za Hakijom Meholjićem je dala "vjetar u leđa" svim onima koji su protiv bilo kakve saradnje relaksacije političkih i nacionalnih odnosa.Mislim da sve to "sabotira" sva nastojanja da se pobjede politike zavade.Što jedan loš potez može pokvariti, to hiljadu dobrih poteza ne može popraviti.Neka sada likuju ovi u saff-u.Da likju likuju, a vidi se na linku:

http://www.saff.ba/bih/965-uzaludno-je-meholjic-govorio-da-ne-voli-bih-i-da-smo-poturceni-srbi-za-beograd-on-je-bio-i-ostao-hakija


Hakija Meholjić je ipak pokušao da bude čovjek, ali izgleda biti čovjek u ovakvom svijetu je suludo.
Preporuke:
1
1
44 petak, 31 januar 2014 11:05
ČAMDŽIĆ AMIR
SAFF piše:Vijest dana je potjernica Srbije za Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem i još trojicom Srebreničana. Spomenute Srebeničane istražni organi u Beogradu sumnjiče za ratne zločine. Ponašanje Srbije uopće nas ne iznenađuje, zato ćemo pažnju usmjeriti na ponašanje Hakije Meholjića. Prva reakcija Hakije Meholjića na vijest da je raspisana potjernica za njim bila je najava da će tužiti Srbiju i da ne priznaje sud u Srbiji. Ovo je očekivana reakcija i razočarenje Hakije Meholjića. Meholjić se godinama pokušava dodvoriti Beogradu, godinama daje izjave medijima u Srbiji i Republici Srpskoj u kojima blati sve redom, a najviše rahmetli Aliju Izetbegovića. Da bi se dodvorio Beogradu Hakija Meholjić je pristao da u beogradskim Večernjim novostima izjavi sljedeće gadosti. „Ne volim ni trunčicu danas BiH, koliko sam voleo Jugoslaviju. Znam da smo mi Srbi, Hrvati i Muslimani jedan narod. Znam da su, tokom turskog osvajanja, menjane vere. Znam da su to učinili i moji preci da li milom ili silom, ne znam.
Preporuke:
1
1
45 petak, 31 januar 2014 11:10
ČAMDŽIĆ AMIR
SAFF, dalje piše:

http://www.saff.ba/bih/965-uzaludno-je-meholjic-govorio-da-ne-voli-bih-i-da-smo-poturceni-srbi-za-beograd-on-je-bio-i-ostao-hakija


Ovo je samo jedan primjer, a ima ih još mnogo, koji ukazuju kako je Hakija Meholjić godinama davao sve od sebe da ga Beograd zavoli. Na njegovu žalost, Beograd danas ima sasvim druge planove. Dok im je trebao bio je glavna faca u Večernjim novostima i drugim beogradskim medijima. DŽaba je dokazivao da ne voli Bosnu i Hercegovinu, džaba je govorio da smo svi poturčeni Srbi. Hakija Meholjiću, krajnje je vrijeme da progledaš očima i ugledaš pravo lice Beograda, ti si za Beograd bio i ostao Hakija.

U nastavku je link inserta iz velikosrpskog dokumentarnog filma " Srebrenica Izdani grad", a u kojem je Hakija Meholjić imao zapaženu ulogu, zapažaeno je iznio niz nevjerovatnih laži.

Ovo su potezi koji uništavaju sve napore da se popravi situacija.
Preporuke:
2
2
46 petak, 31 januar 2014 11:23
ČAMDŽIĆ AMIR
Eto upravo ovo što se danas dešava Hakiji Meholjiću, bilo je i na samom početku rata i u nastavku rata.Svi oni koji su bili za dogovor i da se ne ratuje, su ismijavani na isti način ili po sličnom scenariju kao što danas ismijavaju Hakiju Meholjića.Da na isti način je govoreno, citiram"Vi ste za njih samo muslimani, Turci".Zašto se sabotiraju svaki pokušaji da dođe do nekog normalnijeg političkog i uopšte odnosa među ljudima?Zar nije mogao biti poozvan kao svjedok?Čovjek je dokazao da ima dobru volju da sve kaže?Ovako?Sve će to izazavati kontraefekat i dati za pravo bošnjačkim političkim nacionalistima kontra svih potencijalnih prosrpski opredjeljenih muslimana?Zašto nam to radite?
Preporuke:
3
2
47 petak, 31 januar 2014 17:12
ČAMDŽIĆ AMIR
Karta Evrope za 20 godina:

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Karta-Evrope-za-20-godina-Bure-baruta-u-RS-i-Vojvodini-228934.html
Preporuke:
1
2
48 petak, 31 januar 2014 23:11
ČAMDŽIĆ AMIR
SASTANAK U SARAJEVU RAZLjUTIO PREDSJEDNIKA RS-A

Evo ih ponovo "kuhaju pasulj", na linku:

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/dodik-ne-moze-radoncic-naredjivati-ministru-pravde
Preporuke:
1
1
49 subota, 01 februar 2014 11:31
Dostojevski
Tekst uvaženog Profesora doktora Nenada Kecmanovića je izvanredan . Kao da je pisan " lakim tj. narodskim " stilom ali upravo to pokazuje koliko je običan čovjek . On je savjetnik Predsednika Republike Srpske Milorada Dodika , uz Slavka Mitrovića . Profesor Kecmanović je sada dekan fakulteta političkih nauka u Banja Luci , inače prije rata najugledniji Srbin u BiH . Mnogi ljudi ne znaju da je tada predavao na fakultetu političkih nauka u Sarajevu . Prije početka rata u Bosni kada su se osnivale takozvane nacionalne stranke SDA , HDZ i SDS plan je bio da Kecmanović stane na čelo SDS-a . On se dugo lomio i odustao je , tek kada je odustao na čelo SDS-a dolazi Raša Karadžić . Profesor Kecmanović je bio blizak stranci Ante Markovića a od srpskih kadrova u toj stranci su bili Predsednik Dodik i Dragan Kalinić . Tekst mu je sjajan , Bošnjaci će doživjeti poraz , ova agresivna politika . Pozivam Bošnjake da odustanu od nje .Srbi su već sada egal sa Bošnjacima a sa Južnim Tokom bićemo najjači !!!
Preporuke:
3
0
50 subota, 01 februar 2014 19:41
Bob
@Rđosav

Stvarno su tupavi. Uopšte ne znaju da iskoriste jednu stvar, za koju verujem da mnogi ovde nisu ni čuli:

naime, pismo tzv. bosanskog jezika je i ćirilica i latinica! Al'gde sad da uče ćirilicu, kad ne znaju do kraja ni latinicu. Npr. još ne razlikuju č i ć, ili đ i dž... Vidi onog gore što je napisao Ćamđić.
Preporuke:
2
0
51 nedelja, 02 februar 2014 21:33
Boris
Podrska Amiru od Srbina iz Bosne, pravoslavca. Lijek za nase, a i sve prostore je povezivanje, razumevanje i ljubav (kao kruna svega). Podrzavam i priznajem sve Srbe (pravoslavne, muslimane, rimokatolike, ateiste i ostale), isto tako sve pravoslavne (Srbe, Hrvate,Bosnjake) i uopste sve Slovene. Ako ovi uvaze i priznaju jedni druge kao bracu i saplemenike doci ce do integracije ovog prostora, a verovatno i boljeg zivota. To je moja doznost kao pravoslavca da ovo podrzim. Medjutim zivotno iskustvo mi kaze da u svemu moramo biti oprezani (pravoslavni Srbi). Na prvom mestu je nasa vera, pa nacija, ali ne zatvorena prema drugima (mozda samo oprezna). Inace mislim da je Amir pravi iskreni Srbin i covek jer kad nije popularno izjasnjava se kao Srbin javno i pod svojim imenom u Tuzli (Ko je zivio u Bosni zadnjih 20 tak godina moze da ima predstavu kao je to). Mislim da su i vecina ljudi koji se javljaju na ovom forumu dobronamerni osim retkih izuzetaka kao onaj Albanac i par drugosrbijanaca.
Preporuke:
2
2
52 utorak, 04 februar 2014 00:11
Turas
„Ova generacija je sačuvala Bošnjake i Bosnu, na sljedećoj je da krene dalje ...“ Gospodine Kecmanoviću zar ste vi posumnjali da kada slepcu pružite ruku spasa on vam traži i glavu.Manjkavost nas Srba i naših intelektualaca je kategoričnost. Zato smo i okruženi neprijateljima. Sami ih stvaramo.To su drugosrbijanci uočili i okrenuli se protiv svog naroda.Tako smo dobili anacionalni kaleidoskop .Apropo "bošnjaci"kako se to odomaćilo. Zašto ih ne nazivamo kao i Turci- poturice.Oni su neprijatelji Srba ne samo u Bosni.Za tu Bosnu su Srbi ginuli u ratu protiv Austrougarske i oni to znaju.Čemu sada usvajanje NjIHOVOG naziva "bošnjaci"? Mi Srbi kao narod moramo se boriti protiv ove pošasti -zla .Borba još nije završena. Ko misli da se "diplomacijom" može sa neprijateljima nešto rešiti taj je jako naivan .
Preporuke:
2
0

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner