Početna strana > Rubrike > Ekonomska politika
Ekonomska politika
Ekonomska politika

Otvoreno pismo guverneru Narodne Banke Srbije

Vladan Glišić   
petak, 29. februar 2008.

Najvažnije pitanje iz navedenog letka, a na koje niste odgovorili, je: da li je tačno da neprijateljske države (one koje priznaju otcepljenje Kosova od Srbije i svojom oružanom silom to otcepljenje omogućavaju) planiraju u narednoj godini tri donatorske koferencije kako bi finansijski podržale Tačijev režim?

 
Ekonomska politika

Evropskim putem u srce Afrike

Mladen Đorđević   
utorak, 12. februar 2008.

Po nivou bruto domaćeg proizvoda naša zemlja se u regionu centralne i istočne Evrope nalazi na začelju, zajedno sa Gruzijom i Moldavijom. Još tužnije je što će sudeći po ekonomskim pokazateljima, tako i ostati.

 
Ekonomska politika

Savršena oluja

Branko Milanović   
četvrtak, 31. januar 2008.

Kroz nekoliko godina Srbija se može naći u situaciji da je bez Kosova, bez EU, u hladnom ratu sa Amerikom, i bez gasovoda. Pred nama je „savršena oluja”. Čak i ukoliko ne dodamo domaće „burne” komponente.

 
Ekonomska politika

NIS kao kamen spoticanja i predizborni adut

Branko Radun   
četvrtak, 24. januar 2008.

Glavni protivnik prodaje NIS-a Rusima je ministar Dinkić, koji se oglasio alarmantnim izjavama tipa „država bi bila oštećena za 1,6 milijardi evra“, jer bi se navodno za domaću naftnu kompaniju moglo dobiti dve ili više milijardi dolara.

 
Ekonomska politika

"Južni tok" u geopolitičkom ključu

Saša Gajić   
utorak, 08. januar 2008.

Dinkićeve izjave kako je ruska ponuda «ponižavajuća» jer nudi za većinski udeo u NISU 400 miliona evra, propraćena je brojnim natpisima i izjavama u domaćim medijima koji su stvarali atmosferu kako se NIS, eto,» prodaje u bescenje».

 
Ekonomska politika

Operacija Sartid

Slobodan Antonić   
četvrtak, 24. avgust 2006.

Tako misionarski deo anti-liberalnog kartela obavlja svoju funkciju. Sartid i Železara gledaju se isključivo očima njihovih novih vlasnika. Argumenti koji se iznose isključivo su oni koji idu u prilog Ju Es Stilu.

 
Ekonomska politika

Beogradska čajanka

Aleksandar Brkić, Branko Radun   
četvrtak, 28. februar 2008.

Bojkot stranih proizvoda, prema dosad navedenom, nametnuo se kao jedno od retkih preostalih instrumenata nemoćne srpske politike. Državni zvaničnici, koji bi rado izbegli mrke poglede stranog kapitala, ostali bi tako čisti, a spasavanje srpske časti bilo bi prebačeno u korpe potrošača.

 
Ekonomska politika

Projekat Južni tok, i širi regionalni ekonomsko-politički interesi

Dragan Petrović   
petak, 08. februar 2008.

Otuda, posmatrati projekat Južni tok kao protivtežu projektu Nabuko je pogrešno, imajući u vidu da kapaciteti ne samo ova dva cevovoda, već i ostalih, nisu dovoljni za sve rastuće potrebe evropskog kontinenta.

 
Ekonomska politika

Srce finansijske tame

Nebojša Katić   
ponedeljak, 28. januar 2008.
Nova ekonomija traži i stimuliše građane da sve više troše, ali im plaća sve manje i uskraćuje zarađeno. Dužnički balon je morao pući, i to se u Americi upravo događa.
 
Ekonomska politika

Gas, Srbi, Rusi i Evropa

Zorana Z. Mihajlović-Milanović   
četvrtak, 24. januar 2008.

Sigurno da Rusija, kao zemlja sa najvećim svetskim rezervama gasa, ne može biti "loš" partner. Njen monopolista Gasprom, drži 25 odsto svetskih gasnih rezervi, proizvodi 94 odsto gasa u Rusiji, i 16 odsto globalno.

 
Ekonomska politika

Sanstefanska energija

Dimitrije Boarov   
petak, 04. januar 2008.

Pozvati Srbiju da baš povodom proslave Sanstefanske Bugarske sa Rusijom potpiše bilo kakav ugovor baš u Sofiji deluje u diplomatskom smislu kao neočekivani gest bahatosti jedne velike svetske sile.

 
<< Prva < Prethodna 31 32 33 34 Sledeća > Poslednja >>

Strana 34 od 34
SVI TEKSTOVI U RUBRICI

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner