Početna strana > Hronika > Aleksa Bečić: Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu, sve druge ideje treba da prođu test nadležnih organa
Hronika

Aleksa Bečić: Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu, sve druge ideje treba da prođu test nadležnih organa

PDF Štampa El. pošta
subota, 26. septembar 2020.

 Novoizabrani predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić izjavio je da je protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu, ukazujući da nije u njegovoj nadležnosti da daje odobrenje za obnovu kapele.

„Apsolutno sam protiv rušenja mauzoleja na Lovćenu, sve druge ideje treba da prođu test nadležnih organa, a Skupština Crne Gore svakako nije za to nadležna. Ja sam za one ideje koje mire i spajaju, koje homogeniziju i vode nas u sigurnu budućnost“, rekao je Bečić.

Komentarišući to što su sveštenici SPC osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsednika, Bečić je kazao je da on to nikada ne bi uradio, jer se zalaže za građansku državu.

„Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vere ili one nacije“, naveo je Bečić u emisiji „Intervju“ na TVCG.

Bečić je dodao i da nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastiru Ostrog, napominjući da je to bio neformalni susret.

„Nisam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka reč je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram“, rekao je Bečić.

Kako je istakao, važno je da scene netolerancije i neuvažavanje konačno zameni atmosfera međusobne tolerancije.

„Ne moramo isto da mislimo, ali moramo da se poštujemo, uvažavamo i razgovaramo“, poručio je Bečić.

(Sputnik)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će EU priznati rusku i kinesku vakcinu protiv koronavirusa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner