Početna strana > Hronika > Aleksandar Šapić: Spreman sam da pomognem Romima u nehigijenskim naseljima, ali i da zaštitim njihove komšije koji su pored njih. Neću da zatvaram oči pred problemom jer sam gradonačelnik svih Beograđana
Hronika

Aleksandar Šapić: Spreman sam da pomognem Romima u nehigijenskim naseljima, ali i da zaštitim njihove komšije koji su pored njih. Neću da zatvaram oči pred problemom jer sam gradonačelnik svih Beograđana

PDF Štampa El. pošta
petak, 17. mart 2023.

Spreman sam da učinim sve da pomognemo pripadnicima romske zajednice koji žive u nehigijenskim naseljima, ali i da zaštitim one koji su pored njih direktno ili indirektno ugroženi, a to su njihove komšije, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

„Neću da zatvaram oči pred problemom jer sam gradonačelnik svih Beograđana i braniću njihov interes dokle god sam na ovom mestu“, rekao je Šapić u na televiziji RT Balkan.

On je, kako se navodi u saopštenju gradske uprave, „izneo nešto što svi znaju, ali iz nekog razloga preskaču tu temu“, a povod je bila smrt deteta na koju nije reagovala nijedna nevladina organizacija.

„Dokle ćemo da žmurimo na ovakve stvari? Trenutno u Beogradu ima 165 naselja u kojima ljudi žive na način potpuno suprotan svim civilizacijskim vrednostima i koji, pre svega, njima samima nanose štetu, a onda i ljudima koji žive u njihovom okruženju, kao i svim Beograđanima“, ocenio je Šapić.

On je posetio da je Grad javno ponudio da će svako ko se prijavi iz romske nacionalne manjine dobiti posao u određenim gradskim službama.

„Ako je integracija Roma bila moguća u najvećem broju razvijenih evropskih zemalja, onda je moguća i kod nas. Trebalo bi pronaći rešenja koja bi i njima pomogla da shvate da je, recimo, obavezno školovanje dece jedan od načina da se toj deci da šansa u životu“, rekao je Šapić.

(Nova.rs)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li će, po vašem mišljenju, „Zajednica srpskih opština“ na KiM biti formirana do kraja 2023. godine?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner