Početna strana > Hronika > Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorem UAE u Beogradu: Zahvalan sam šeiku Mohamedu, za kojeg me veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE
Hronika

Aleksandar Vučić u razgovoru sa ambasadorem UAE u Beogradu: Zahvalan sam šeiku Mohamedu, za kojeg me veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 27. septembar 2021.

 Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubaraka Al Daherija.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata je Vučiću preneo pozdrave šeika Mohameda bin Zajeda, uz poziv da prisustvuje otvaranju "Nedelje održivosti 2021" početkom naredne godine u Abu Dabiju.

Vučić je, uz zahvalnost i pozdrave šeiku Mohamedu, sa zadovoljstvom prihvatio poziv da učestvuje na toj manifestaciji, posvećenoj razvoju tehnologije i veštačke inteligencije i njihovoj primeni u različitim sektorima privrede i drugim sferama života, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je čestitao rukovodstvu i gradjanima UAE na uspešnoj organizaciji Svetske izložbe EXPO 2020, koja će ove sedmice biti otvorena u Dubaiju. Dvojica sagovornika su se saglasili da je i ova prestižna manifestacija potvrda visokog ugleda i sve većeg uticaja UAE u svetu.

Predsednik Vučić je, imajući to u vidu, rekao da je zahvalan šeiku Mohamedu, za kojeg ga veže iskreno prijateljstvo, što posvećuje pažnju razvoju odnosa Srbije i UAE.

Predsednik Vučić i ambasador Al Daheri su ovom prilikom razgovarali o daljem razvoju bilateralnih odnosa i potencijalima za saradnju u različitim oblastima, konstatujući da zajednički projekti Srbije i UAE značajno doprinose ekonomskom razvoju naše zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan na napredak projekta Beograd na vodi, koji je postao simbol glavnog grada.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će preuzimanje vlasti u Avganistanu od strane talibana dovesti do prelivanja krize u okolne zemlje?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner