Хроника

Александар Вучић у разговору са амбасадорем УАЕ у Београду: Захвалан сам шеику Мохамеду, за којег ме веже искрено пријатељство, што посвећује пажњу развоју односа Србије и УАЕ

Штампа
понедељак, 27. септембар 2021.

 Београд -- Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Уједињених Арапских Емирата Мубарака Ал Дахерија.

Амбасадор Уједињених Арапских Емирата је Вучићу пренео поздраве шеика Мохамеда бин Заједа, уз позив да присуствује отварању "Недеље одрживости 2021" почетком наредне године у Абу Дабију.

Вучић је, уз захвалност и поздраве шеику Мохамеду, са задовољством прихватио позив да учествује на тој манифестацији, посвећеној развоју технологије и вештачке интелигенције и њиховој примени у различитим секторима привреде и другим сферама живота, саопштила је прес служба председника.

Вучић је честитао руководству и градјанима УАЕ на успешној организацији Светске изложбе ЕXПО 2020, која ће ове седмице бити отворена у Дубаију. Двојица саговорника су се сагласили да је и ова престижна манифестација потврда високог угледа и све већег утицаја УАЕ у свету.

Председник Вучић је, имајући то у виду, рекао да је захвалан шеику Мохамеду, за којег га веже искрено пријатељство, што посвећује пажњу развоју односа Србије и УАЕ.

Председник Вучић и амбасадор Ал Дахери су овом приликом разговарали о даљем развоју билатералних односа и потенцијалима за сарадњу у различитим областима, констатујући да заједнички пројекти Србије и УАЕ значајно доприносе економском развоју наше земље.

Председник Вучић је рекао да је поносан на напредак пројекта Београд на води, који је постао симбол главног града.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]