Хроника

Александру Вулину уручена још једна плакета, за „доследну борбу за опстанак Срба у РС и земљама региона“

Штампа
четвртак, 01. октобар 2020.

Министру одбране Александру Вулину је уручена Плакета за изузетан допринос раду Савеза крајишких удружења, као и доследну борбу за опстанак Срба у Републици Српској и земљама региона, у оквиру манифестација "Крајишници у ријечи и слици" и "Петру за Петровдан", саопштило је данас Министарство одбране.

Манифестације су одржане под покровитељством Савеза крајишких удружења - Нови Сад, Центра за очување културе и традиције крајишких Срба и Културног центра "Лукијан Мушицки" - Темерин, у Етно парку "Брвнара" у Бачком Јарку.

Вулин је оценио да "где год Срби да живе они чувају своју културу, своју традицију".

"Наша различитост јесте наша врлина и наша снага. Срби вољом великих сила, а некада и својим кукавичлуком - кукавичлуком прошлих генерација, не живе у једној држави, али могу и морају да буду јединствен политички народ који ће најважније одлуке о својој нацији и себи доносити јединствено, бринући о читавом српском народу и водећи рачуна да то буде у складу са оним што сматра и мисли да треба да се уради", рекао је Вулин.

Он је истакао да Београд и Србија као матица, морају да окупљају све Србе.

Овогодишњи добитници Плакете Савеза крајишких удружења су и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и председник Владе АП Војводине Игор Мировић.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]