Početna strana > Hronika > Aljbin Kurti: Srbija priznala da nikad u osnovi nije imala Kosovo i da ga je izgubila za vreme Miloševićevog režima; Ne može biti sporazuma sa Beogradom ukoliko je Vučićev pristup da "mi moramo nešto da dobijemo"
Hronika

Aljbin Kurti: Srbija priznala da nikad u osnovi nije imala Kosovo i da ga je izgubila za vreme Miloševićevog režima; Ne može biti sporazuma sa Beogradom ukoliko je Vučićev pristup da "mi moramo nešto da dobijemo"

PDF Štampa El. pošta
utorak, 04. februar 2020.

Ne može biti sporazuma sa Srbijom ukoliko je njen pristup da "mi moramo nešto da dobijemo", kazao je kosovski premijer Aljbin Kurti u emisiji RTK "Pravda na Kosovu".

"To ne može da bude početna tačka da se rešavaju problemi", kazao je Kurti za poruku srpskog predsednika koju često ponavlja – "mi moramo da takođe nešto dobijemo na Kosovu".

Kurti je rekao da mora da se stvori kontekst u kojem je moguće rešenje.

"Nismo ovde da kompenzujemo apetite, već da zalečimo rane. Sa takvim pristupom ne vidim da možemo da pronađemo rešenje, ali zajedno sa zapadnim zemljama možemo da stvorimo kontekst u kojem se rešenje može pronaći“, kazao je Kurti, a prenosi KoSSev.

Kurti je takođe kazao da je, kako je RTK prenela, "Srbija priznala da nikad u osnovi nije imala Kosovo, te da ga je izgubila za vreme Miloševićevog režima".

Kosovski premijer Aljbin Kurti u prvom radnom danu, odmah po preuzimanju dužnosti održao je prvu sednicu vlade, a odmah zatim otišao u Prekaze, pa potom u Južnu Mitrovicu.

(KoSSev)