Početna strana > Hronika > Ana Brnabić: Vučić pozvao Srbe iz Crne Gore i RS da dođu u Beograd i da razgovaraju o tome kako može da im pomogne
Hronika

Ana Brnabić: Vučić pozvao Srbe iz Crne Gore i RS da dođu u Beograd i da razgovaraju o tome kako može da im pomogne

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. februar 2020.

 BEOGRAD - Situacija u regionu je bez sumnje nastabilna, što najmanje odgovara Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić i istakla da je predsednik Aleksandar Vučić reagovao promptno i da će u subotu razgovarati u Beogradu sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske o tome kako može da im pomogne.

Brnabić je rekla da je Vučić pozvao Srbe iz Crne Gore i Republike Srpske da dođu u Beograd i da razgovaraju o tome i da će se država Srbija truditi da i dalje poziva na mir i stabilnost.

"Vučić će razgovarati u subotu sa njima kako na najbolji način da im pomogne i da ih podrži, ali i kako da mi pokušamo dalje da smirujemo situaciju u regionu, nama ovo najmanje odgovara", rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi situaciju u CG i BiH i porast tenzija u regionu.

Kazala je da neće prisustvovati tom sastanku u subotu pošto će otputovati na bezbednosni forum u Minhen.

"Trudićemo se ponovo da pozivamo na mir i stabilnost, ali ne ugrožavajući prava Srba bilo gde u regionu, koja, morate priznati, jesu u ovom trenutku ugrožena. To što se dešava ne bi trebalo da se dešava", navela je Brnabić.

Ona je kazala da te probleme treba da rešavamo diplomatskim putem, na oprezan način.

(Tanjug)