Хроника

Ана Писонеро: Напредак у процесу нормализације односа Београда и Приштине апсолутно кључан за обе стране како би напредовале ка ЕУ

Штампа
уторак, 04. фебруар 2020.

 БРИСЕЛ - Европска комисија очекује да нова влада у Приштини настави реформе, док нормализација односа Београда и Приштине остаје кључна за обе стране како би напредовале ка ЕУ, изјавила је портпаролка европског комесара за проширење Оливера Вархејија, Ана Писонеро.

Она је то рекла одговарајући на питање Танјуга да ли ЕК очекује од Аљбина Куртија да буде конструктиван партнер у дијалогу са Београдом, будући да је у експозеу већ најавио да ће, између осталог, тужити Београд због наводних злочина на Косову.

"Јасно је да нова влада мора да настави са реформама у вези са европским путем, а као што добро знате напредак у процесу нормализације односа је апсолутно кључан за обе стране како би напредовале ка ЕУ", рекла је Писонеро.

Она је подсетила да је шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел поздравио формирање нове владе на Косову, коју је позвао да одмах настави дијалог са Београдом.

(Танјуг)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]