Početna strana > Hronika > Andrija Mandić: Treba saopštiti do kada će se čekati povlačenje "Zakona o slobodi veroispovesti"
Hronika

Andrija Mandić: Treba saopštiti do kada će se čekati povlačenje "Zakona o slobodi veroispovesti"

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 13. februar 2020.

 Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da vjerujući narod u Crnoj Gori treba da saopšti do kada će čekati da bude povučen kontroverzni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Mandić je poručio da u suprotnom svi treba da se okupe u Podgorici i da se ne razilaze, dok sporno zakonsko rješenje ne bude stavljeno van snage.

On je istakao da je Srpska pravoslavna crkva organizovala litije i molebane i prilagodila otpor ovom zakonu onako kako misli da treba da se suprostavi jednoj pljački.

– Mi sa ulice tražimo da vlast ovaj zakon koji otima imovinu SPC stavi van snage, a na izborima ćemo vidjeti ko će biti vlast – rekao je Mandić za televiziju O2.

Nedjeljom i četvrtkom se, prema blagoslovu Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, organizuju litije u znak protesta zbog usvajanja anticrkvenog Zakona o slobodi vjeroispovjesti kojim se predviđa oduzimanje imovine i svetinja SPC.

(IN4S)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će ovog leta Vučić i Tači potpisati neki sporazum o KiM u prisustvu Donalda Trampa?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner