Početna strana > Hronika > Bajram Redžepi: Priština neće dozvoliti odvajanje i nezavisnost severa Kosova
Hronika

Bajram Redžepi: Priština neće dozvoliti odvajanje i nezavisnost severa Kosova

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 19. avgust 2010.

Priština - Priština neće dozvoliti odvajanje i nezavisnost severa Kosova, rekao je Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

"Mi ćemo pažljivo pratiti situaciju i bićemo, u dogovoru sa međunarodnom zajednicom, spremni da reagujemo ukoliko ta stvar bude napredavala", zaključio je Redžepi.

On je izjavio je da najava da su Srbi na severu Kosova spremni da proglase nezavisnost dolazi iz DSS Vojislava Koštunice, odnosno Milana Ivanovića, označivši je kao "pretnju" i "provokaciju", objavila je prištinska štampa.

"Mi smo, takođe, obavešteni da međunarodni faktori ne dozvoljavaju tako nešto, odnosno da će, ako se to dogodi, preduzeti adekvatne mere", dodao je Redžepi.

Redžepi najavio je da će Kosovo u septembru dobiti strategiju za liberalizaciju viznog režima.

Redžepi je napomenuo da je dobio uveravanja iz Brisela da neće biti dodatnih uslova za kosovske institucije koji bi proces vizne liberalizacije usporili.

Priprema za UN

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da se Kosovo priprema, zajedno sa svojim međunarodnim partnerima, za predstojeće zasedanje Generalne skupštine UN, prenela je prištinska štampa.

"Posle Međunarodnog suda pravde očekujemo još jednu potvrdu našeg prava na nezavisnost i otvaranje novog poglavlja integracija u evro-atlantske strukture i UN", rekao je Tači.

(Fonet)