Хроника

Бајрам Реџепи: Приштина неће дозволити одвајање и независност севера Косова

Штампа
четвртак, 19. август 2010.

Приштина - Приштина неће дозволити одвајање и независност севера Косова, рекао је Министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи.

"Ми ћемо пажљиво пратити ситуацију и бићемо, у договору са међународном заједницом, спремни да реагујемо уколико та ствар буде напредавала", закључио је Реџепи.

Он је изјавио је да најава да су Срби на северу Косова спремни да прогласе независност долази из ДСС Војислава Коштунице, односно Милана Ивановића, означивши је као "претњу" и "провокацију", објавила је приштинска штампа.

"Ми смо, такође, обавештени да међународни фактори не дозвољавају тако нешто, односно да ће, ако се то догоди, предузети адекватне мере", додао је Реџепи.

Реџепи најавио је да ће Косово у септембру добити стратегију за либерализацију визног режима.

Реџепи је напоменуо да је добио уверавања из Брисела да неће бити додатних услова за косовске институције који би процес визне либерализације успорили.

Припрема за УН

Премијер Косова Хашим Тачи изјавио је да се Косово припрема, заједно са својим међународним партнерима, за предстојеће заседање Генералне скупштине УН, пренела је приштинска штампа.

"После Међународног суда правде очекујемо још једну потврду нашег права на независност и отварање новог поглавља интеграција у евро-атлантске структуре и УН", рекао је Тачи.

(Фонет)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]