Početna strana > Hronika > Beograd: Novi snimak policijske brutalnosti - više pripadnika žandarmerije šutira i udara muškarca koji leži na ulici; Novi Sad: Inspektor nogom gazi maloletnog dečaka – slučajnog biciklistu!
Hronika

Beograd: Novi snimak policijske brutalnosti - više pripadnika žandarmerije šutira i udara muškarca koji leži na ulici; Novi Sad: Inspektor nogom gazi maloletnog dečaka – slučajnog biciklistu!

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 09. jul 2020.

Novi snimak sukoba demonstranata i pripadnika Žandarmerije zabeležen je u Beogradu, kada je više pripadnika te jedinice šutiralo i udaralo pendrecima mladića koji je ležao na ulici.

Na snimku se vidi kako pripadnici Žandarmerije jure demonstrante Terazijama.

Potom se na ulici vidi jedan muškarac koga prvo udaraju dvojica žandarma, a potom i čitav kordon, kada se već našao na zemlji.

Mladić je pokušavao da se zaštiti od udaraca pendrecima i nogama, da bi ga nakon toga žandarmi podigli i odneli na trotoar.

Novi Sad: Inspektor Nikola nogom gazi maloletnog dečaka na biciklu koji se tu slučajno zatekao

To je ta Stefanovićeva vojska, koja za 60.000 dinara plate poput ustaša mlati svoj narod, braću, očeve, komšije, rodbinu, prijatelje... Verovatno mu je najveći uzor u životu njegov zemljak bahati Zoran Babić, koji u SNS Srbiji još nije odgovarao jer se njegov službeni auto zakucao u punoj brzini u kola na naplatnoj rampi i ubio Staniku Gligorijević na pravdi Boga.

Slika iz Novog Sada dokaz je tome. Slučajnog biciklistu, maloletnog dečaka, oborili su na zemlju, gazili, udarili, a onda mu bacili bicikl.

– Dečak se slučajno zatekao tu vozeći bicikl, ali to nije smetalo policajcu da ga sruši, a onda veliki junak, inspektor Nikola iz Vrnjačke Banje na prinudnom radu u Novom Sadu, nabija dečaka na koleno i odlazi u službeni auto jer ga zabolela noga od udarca. Odgovaraće – kaže Ivan Mandić u tvitu.

(N1, Srbin.info, Direktno.rs, NSPM)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner