Хроника

Београд: Десетине хиљада грађана, укључујући и родитеље са децом, монаштво и свештенство СПЦ учествовало је на литији против одржавања „Европрајда“. Окупљени скандирали "Не дамо Косово", "Не дамо вам децу", "Не дамо светиње"...

Штампа
недеља, 14. август 2022.

Београд - Десетине хиљада грађана, укључујући и родитеље с децом у колицима, монаштво, свештенство и верници СПЦ учествало је у литији против организовања ''Еуропрајда'' у Београду. Окупљени скандирали "Не дамо Косово", "Не дамо вам децу", "Не дамо светиње", "Не дамо Србију"...

Према писању Н1, Удружење "За одбрану породице" организовало је протестну шетњу против одржавања Европрајда следећег месеца у Београду.

У поворци, која је кренула испред Патријаршије Српске православне црква и ићи ће до цркве Светог Марка, налази се више хиљада људи свих животних доби, укључујући и родитеље с децом у колицима.

Са разгласа се пуштају духовне песме СПЦ, а носе се заставе Србије и транспаренти с ликовима српских светаца.

Шетњу обезбеђује саобраћајна полиција, а поворци се, успут, придружује још грађана.

Владика Никанор благословио данашњу литију: Душу вам не дамо, стоп паради

Најављена је велика литија у Београду у којој ће учествовати монаштво, свештенство и верници Српске православне цркве, на којој ће окупљени исказати свој став о организовању ''Еуропрајда'' у главном граду Србије.

‘’Његово Преосвештенство Епископ банатски Г.Никанор је јуче, 13.8.2022.г.дао свој благослов свом свештенству , монаштву и народу Епархије банатске за учешће у данашњој Литији у Београду у 18 сати испред Патријаршије до храма св. Марка, а за одбрану Србије ,породице, деце, школа и светиња од најављеног содомског понижења које нам агресивно најављују и већ  врше ЛГБТ белосветски и наши активисти. Литијом и молитвом као велики црквено-народни сабор устајемо сви у одбрану Србије стојећи иза барјака Светог Саве и Светог Теодора Вршачког!’’, наводи се у позиву на фејсбук страници Савез православних жена.

У још једном од позива на литију у Београду се наводи да је један од циљева да се покаже колико има противника најављене параде.

Подсећамо, епископ банатски Никанор је проклео организаторе ‘’Еуропрајда’’, а посебно је нагласио улогу одлазеће премијерке Ане Брнабић у томе.

‘’Хоћемо ли дозволити да слушамо ону која је све оскрнавила у нашој земљи, нећу ни име да јој споменем? Ону која је дозволила да брат буде отац њеног сина? Хоћемо ли то дозволити?“, рекао је Никанор.

РТС: Одржан протест неформалног удружења "За одбрану породице" против одржавања Европрајда

Протест неформалног удружења "За одбрану породице" против одржавања Европрајда следећег месеца у Београду завршен је вечерас испред цркве Светог Марка, а следећи је заказан за 28. август.

Поворка је кренула испред Патријаршије Српске православне црква, а у њој су били људи свих животних доба, укључујући и родитеље с децом у колицима.

Са разгласа су пуштане духовне песме, а ношене су заставе Србије и транспаренти с ликовима светаца.

Поворка је ишла улицама Поп Лукином, Бранковом, Призренском, Теразијама, Краља Милана и Ресавском, а скуп је протекао без иједног инцидента.

На крају скупа учесници су потписивали петицију против одржавања европске Параде поноса у Београду.

Драган Шутановац: Ово је шетња против против Србије у ЕУ, против санкција Русији, против западних вредности

Драган Шутановац се огласио на твитеру поводом масовне литије у Београду.

„Много сте наивни уколико верујете да је ово шетња против недеље прајда!! Ово је шетња против против Србије у ЕУ, против санкција РФ, против западних вредности… ово је шетња за чеченизацију и талибанизацију Србије, за Србију губернију, за црну рупу…!“, написао је Шутановац

(Н1, Србин.инфо, НСПМ, РТС)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]