Хроника

Берлин: Група људи бацала флаше и запаљиви материјал на Институт Роберт Кох - водећу владину институцију у борби против коронавируса

Штампа
недеља, 25. октобар 2020.

Група људи оштетила је зграду Института "Роберт Кох" у Берлину на коју су бацили боце и запаљиви материјал, саопштила је полиција у главном граду Немачке. Обезбеђење је приметило рано јутрос људе како бацају флаше на зграду, која се налази у берлинском кварту Темпелхоф.

Дошло је и до пожара који су запослени у Институту успели да угасе, а сломљено је и прозорско стакло. Нема повређених, јавља "Дојче веле".

Институт "Роберт Кох" је немачка Владина агенција за контролу болести и водећа је институција у борби против вируса корона.

Институт и њене водеће личности често су биле мета интернет напада и теорија завере у вези са пандемијом и мерама које су предузете за сузбијање ширења ковида-19.

Берлинска полиција саопштила је да је због тога што се не може искључити политичка мотивација за инцидент, случај прослеђен Државној канцеларији криминалистичке полиције која је започела истрагу о покушају паљевине.

Како преноси Анадолија, иако већина Немаца подржава борбу против пандемије у земљи, неки покушавају умањити опасности од коронавируса.

Институт је у недељу забележио 11.176 нових дневних случајева инфекције, што је готово двоструко више од броја пријављених прошле недеље. Још 29 људи умрло је у последња 24 сата од ковид-19, а укупно до сада 10.032 особе.

(Срна, Анадолија)

 
Донирајте НСПМ
[ Почетна страна ]