Početna strana > Hronika > Bil Gejts: Pandemija koronavirusa za "bogati svet" biće završena do kraja 2021. godine, ostalima će trebati više vremena za oporavak
Hronika

Bil Gejts: Pandemija koronavirusa za "bogati svet" biće završena do kraja 2021. godine, ostalima će trebati više vremena za oporavak

PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 10. avgust 2020.

 Suosnivač Microsofta Bil Gejts procenjuje da će pandemija koronavirusa za "bogati svet" biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

"Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak sveta do kraja 2022. godine", izjavio je Gejts, prenosi američki sajt CNET.

Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje Bill & Melinda Fates Fondacije.

Svestan je da je pandemija sve zemlje sveta vratila nekoliko godina unazad kada je reč o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, piše Investitor.me

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gejts vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner