Početna strana > Hronika > Bivši britanski ministar spoljnih poslova DŽeremi Hant: Zakon o slobodi veroispovesti ugrožava prava vernika SPC u Crnoj Gori
Hronika

Bivši britanski ministar spoljnih poslova DŽeremi Hant: Zakon o slobodi veroispovesti ugrožava prava vernika SPC u Crnoj Gori

PDF Štampa El. pošta
sreda, 01. jul 2020.

 Bivši šef britanske diplomatije DŽeremi Hant reagovao je na ocenu dva britanska parlamentarca da Zakon o slobodi veroispovesti ugrožava prava vrenika SPC.

On je naglasio da se ugrožava pravo vernika SPC u Crnoj Gori i podsetio da je sloboda veroispovesti osnovno ljudsko pravo.

"To pravo hrišćanima često nije priznato. Njihova prava moramo snažno braniti", napisao je Hant na svom Tviter nalogu uz retvit objave britanskog parlamentarca Stiva Bejkera da u vreme kada su SAD slobodu veroispovesti postavile kao prioritet, NATO i Velika Britanija moraju da deluju kako bi zaustavile progon hrišćana i rušenje njihove Crkve u Crnoj Gori.

Bejker je na Tviteru podelio i otvoreno pismo koje je zajedno sa kolegom Timom Faronom uputio listu Njuzvik, a u kojem su ukazali na alarmantno kršenje verskih prava u Crnoj Gori nakon donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

(Tanjug)

 

Ostali članci u rubrici

Anketa

Da li mislite da će u narednih godinu dana u Srbiji biti održani novi parlamentarni izbori?
 

Republika Srpska: Stanje i perspektive

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner