четвртак, 18. април 2024.
 Ћирилица | Latinica

Нови број

Тема: Светска економска криза и Србија (II)
Банер

Претходни бројеви

Банер

Пронађите НСПМ на

&

Нове књиге

Банер

Едиција "Политички живот"

Ђорђе Вукадиновић: Од немила до недрага

Банер
Банер
Банер

Часопис НСПМ или појединачне текстове можете купити и у електронској форми na Central and Eastern European Online Library

Банер
Банер
Почетна страна > Хроника > Бивши директор француске спољне обавештајне службе Бернар Бажоле: Шпијун у служби Русије налазио се у кабинету француског министра одбране 2017.
Хроника

Бивши директор француске спољне обавештајне службе Бернар Бажоле: Шпијун у служби Русије налазио се у кабинету француског министра одбране 2017.

PDF Штампа Ел. пошта
понедељак, 18. октобар 2021.

 Шпијун у служби Русије налазио се у кабинету француског министра одбране 2017. године, изјавио је бивши директор француске спољне обавештајне службе (ДГСЕ) Бернар Бажоле у репортажи емитованој у недељу увече на телевизији Франс 5.

Упитан о шпијуну у служби Русије који је био у кабинету тадашњег министра одбране Жан-Ива Ле Дриана који је сада шеф дипломатије, Бажоле је рекао да је то тачна информација и да је то пренео тадашњим извршним властима.

Бажоле је интервјуисан у репортажи посвећеној руском председнику Владимиру Путину.

„Претходних година смо говорили да је све готово после хладног рата и да не треба више губити време на шпијуне који више не постоје, већ је приоритет борба против тероризма. Међутим, шпиунске активности нису престале“, рекао је он и додао да и даље постоје такве активности које спроводе Русија, Кина и САД.

Информацију о руском шпијуну је пре неколико година пренела француска медијска кућа Медијапар. Према Медијапару, шпијун руске војне обавештајне службе (ГРУ) убачен је у кабинет Ле Дриана, док је био министар одбране за време председника Франсоа Оланда.

(Бета-АФП)

 

Остали чланци у рубрици

Анкета

Да ли ће, по вашем мишљењу, „Заједница српских општина“ на КиМ бити формирана до краја 2023. године?
 

Република Српска: Стање и перспективе

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер